• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben daha napayım?

Siz birşey yapmayın. Karısını koruyamayan savunamayan koca olmaz. Tamamen pısırık eşiniz kusura bakmayın. Siz onun koruyucu meleği değilsiniz. Yazık değil mi gençliğinize. Çalışıyorsunuz da. Bebeğiniz de sizinle bu çirkefliği neden çekesiniz. Hiç sevmem erkek kadın ayrımını fakat erkek dediğin ağırlığını koyabilmeli. Size kol kanat geremeyen adamdan birşey olmaz. Rolleriniz değişmiş resmen. Evliyim ve hamile bir bayan olarak boşanın derim hiç de sevmem bunu direk söylemeyi. Ancak boşanın cidden

Bir çocuğu annesiz yada babasız büyütmek ona yapılacak en kötü şeydir. Sende eşinde seviyorsunuz birbirinizi ve aile olmaya ihtiyacınız var. Olamamışsınız izin vermemişler. Son bir kez eşini çağırıp sadece ikiniz konuşun derim. Sakince sinirlenmeden. Ailelere kötü söz söylemeden (kışkırtmamak için) eğer istiyorsa tekrar birleşebilecenizi ama ailelerden uzak 3 kişilik bi aile olacağınızı. Ve onun ailesiyle görüşmek istemediğini söylemelisin. Katiyen eşinide yalnız gönderme ailesine. Benim sıkıntım olmamasına rağmen eşim 1 gün kendi gitmemiştir kayınvalidemlere. Birlikte gider birlikte döneriz. Ne kadar sizi sevsede kendini büyüten kadına kör kütük inanıyorlar.
Eşiniz eğer istiyorsa birbirinize destek olarak herşeyin üstesinden gelirsiniz bence

Kusura bakmayın uzun oldu :110: Ama ancak en anlaşilabilır olmasi icin en özet haliyle bunu yazabildim detaylari eklemedi
Süreç çok uzun çünkü
Bırak uzun olsun. Derdin büyük, süreç uzun. Tabii yazacaksın uzun uzadıya. İnsanlar dert dökerken dalga geçmenin anlamı yok. Okumak istemeyen, sıkılan okumasın.

Ortada çocuk varken boşanmak kolay değil, hele de çekişmeli bir davada. Akabinde çocukla şahsi ilişki, nafaka icrası yani hayat boyu devam edecek bağlar oluşuyor. Hala seviyorsunuz belli, eşinizden sevdiğine dair bir ışık görseniz davadan feragat edecek gibisiniz. Konuşma, uzlaşma şansınız yok mu?

hiç bişi yapmayın boşanın ,kocanız pısırık size sahip çıkamıyor ,kimse anne babasına bağlı değil ,eşiniz çocuk yaşta da değil ,
siz onu gözünüzde çok masum hale getiriyorsunuz ,
adam evladından vazgeçmiş annesinden vazgeçmiyor ,gözünüzü açın

Bu dediğinizi anlıyorum ama çocukluktan itibaren olan psikolojik baskıyı vaz çok anlattım eşim adına hani bi sirklerdeki fillerin egitilme biçimi vardır ya eşimin de o misal...
Malesef kavun karpuz değil icini goremiyorsun yarmadan, insanoğlu derya deniz o kadar zamandır ilişkide yasasan ancak bi insanin iç dünyasına beli bi noktasından sonra varabiliyorsun

Mecbur kaldığı inandirldigi tehdit edildigi şeylere gelirsek maddi manevi hersey.. evlatlıktan red etme elinden herseyi alma ailece buyugunden küçügüne hiçbirinin kendisini tanımamaşı vs....
Eşin de biraz dik dursun ya..Hiç birşey yapamazlar .Evlat reddetmek o kadar kolay mı?
Eşin sizinle yeniden bir düzen kursun.
Ailesi de zamanla bu duruma alışacak ne yani siz öcü müsünüz? onları yiyecek misiniz? resmen saçmalamışlar
Vazgeçme canım eşini de tatlı tatlı yola getir.Durduk yere niye yavrunuz anasız babasız büyüsün .

Canım bunca şye dayanmissin bundan sonra daha güçlenerek hayatina devam. Edersin gibi geldi.karsimda güçlü bir kadın var.buyuk fırtınalar atlatılmış sanki bırak o deli karının dediği olmasın.esini gerçekten seviyorsan boşanma..Birdaha dene bakalım.sende o gücü gordum

Eşinizi seviyorsanız seni seviyorum deyin size sarılırsa hemen ev tutun 3 kişilik ailenizle birlikte mutlu olun

Eşiniz size sarılmazsa direk boşayın gitsin

Bunca zaman hep cesaret eden yorulan sizmişsiniz eşinizde bir kez yapsın bunu... yapamıyorsa da boşanmak sizin için en doğrusu.

Benim bir tanıdığım vardi aynı senin olayına benzer şeyler yaşandı hatta dahada kotusu..Kaynana gelini filan dövdü ama çok fena bir kadındı..Boşanma davası falanlar filanlar..polis avukatlar filan.Hatta kocasıda artik karısını istemiyordu,anne nasıl doldurduysa hakkında demedigi kalmadı sonra nasıl olduysa bunlar barışıp başka şehire taşındılar.kisacasi ailesinden kaçtılar.annesi hakkını harammi etmedi,bedduami etmedi neler yaptı etti..Valla şuan gayet kafaları rahat mutlular.Cocuklarida oldu.zannedersem evlatlıktan reddeden o anneyle ogluda barismis pesetmis deli kadin anliyacaginiz. eşinizin annesinin hatasını görmesi gerekli.bu önemli.

Bence bu evlilik çoktan bitmiş. Tekrar birleşsen kv kp ve görümce bunun 3 mislini yapar.

Hayatını daha fazla mahvetme. Kocan ayakları yere basan, kendi istediğini yapabilen biri değil. Kv onu elinde döndürüyor.

Boşan ve hayatına devam et. En kısa yoldan.

okudum. bence boşan güzelim...
evet eşin çok iyi bir insan olabilir ama sonuç itibariyle pasif.
seni ve bebeğinizi malesef ki koruyamıyor.
ailesi ailesi diyoruz da eşinin ailesi "sen ve oğlun" olmalıydınız.
kaynananın madem iki tane daha evladı var, eşi yokken onlardan medet ummalıydı eşinden değil...
eşin evet saygısızlık sevgisizlik etsin demiyorum ama mesafesini koruyabilirdi bu çerçeve içerisinde...
ailesinin sen ve oğlundan ibaret olduğunu bilseydi bunu karşı tarafa da kanıtlardı inan bana...
at imzayı kurtul derim ben...
kararı verecek olan sensin tabi ki ama benim fikrim bu yönde...

rabbim sana ve oğluna hayırlı kapılar açsın...

Bosansaniz da bosanmasaniz da cocugunuzun babasiyla ile gorusmesini engellemeyin ki anladigim kadariyla zaten engellemek gibi bir dusunceniz yok. Eger yapabiliyorsaniz esinizle bir yerlerde bulusun cocugunuzla birlikde ve konusun. O na artik kendisinin de bir ailesi oldugunu artik Anne Ve babasinin ikinci planda kaldiklarini anlatin( Anne be babasini ikinci plana atmak artik onlarla ilgilenmiycek anlamina gelmez) ayni seyin sizin icinde gecerli oldugunu soyleyin. Siz kendiniz artik bir aile oldunuz ve aile reisi olarak kocanizin gorevi ilk once cocugunun, esinin mutlu olmasini saglamakdir. Ve sorun bakalim ne cevap vericek cocugunuz buyudugunde babasina sormuycakmi neden Ben dagitilmis bir ailede buyudum? Neden ben diger cocuklar gibi mutlu bir ailede buyumedim? Bakalim ne cevap vericek. Cocugunuz babasina saygisi olucakmi? Hayir cunku onun gozunde babasi, kendisini ve annesini koruyamayan pasif bir adam. Evet annelerimize babalarimiza saygili olalim fakat bu demek degil ki onlar herzaman haklilar. Herkesin yeri ayri. Esiniz baskasiyla evlenmek bile o Anne ve baba basinda oldugu surece ondan da Bosanitirla. Bence bunlari konusun ve cikan sonuca gore kararinizi verin. Bunu yaparken de kendinizi esinize yalvariyormus gibi konusmayin. Evlilik iki kisinin gayretiyle devam Eder. Eger taraflardan biri yan ciziyorsa pesinden gitmenin de bir manasi yok. Hayirlisi boyleymis diyin ve yolunuza onsuz cocugunuzla devam edin. Umarim hersey gonlunuzce olur.

çok çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun
bebeğinize üzüldüm en çok
onun için en doğrusu hangisi bunu düşünün
anlaşmalı falan boşanmayın derim bekleyin bakalım

heee barışacak olursanız uzaktan ev tutmalı aileyle görüşmeyeceğinizi kabul etmeli

CA
Meraba bayanlar..
Ben buranin sessiz takipçilerindendim hep anne bebek sayfalarını okurdum hamilelik boyunca takı bir derdim vari kesfdene kadar
Gerci burayı çok sevdiğim bi arkadaşım önerdi

Ama hiç buraya soru soracak hale geleceğim aklıma gelmezdi.... esimle evlilik oncesi 1.5 yildir tanisiyirduk flort donemi nisanlilik hepsi ...
Gelelim neden sizlerleyim
Eşimle 2 yıldır evliyiz ama resmiyette

11 aylık fiili evliliğin ardından boşanma davası açıldı
Ciddi bir lohusalik durumu geçirdim 70 gün kanamam oldu ve ciddi lohusa depresyinlarim
Eşimin ailesi daha doğrusu annesi sonradan görmeyi ne var ne yok otorite bende olacak ben doğruyu bilenim diyen bir tipti
Eşim önceleri anne sözüne giden değil aksine itiraz eden beni koruyan bi esti
Ama.malesef kayinbabam çalışmak için şehir dışına gidince ailenin en büyüğü sensin diyerek eşimin üzerine yükü bindirdi
Ben zaten çok zor bi hamilelik geçirdim sonuçta kapımızi kapayinca mutluydk
Aldirmiyordukta ne onun eşine ne benim aileme kendi halimizde gayet mutluyduk

Takı kayinbabam gidisinden sonra kaynanam bize sarincaya kadar

Kayinbabami uyarmama rağmen gereken önlemi alıyorum gibi yaptı ama yine eşimi maşa yaptı herseyde
Daha evlilik nedir bilmeden kazara hamile kaldim 2. ayimda
Bari bebege alistiralim kendimizi derken başımıza böyle bi sorumluluk bindirildi..
Eşim itiraz etsede olanlara tehditle göz korkutmakla sustirdular mecbur bıraktılar çoğu şeye hala da öyle...
Bosanma gerekcesi kaynanam ve eşimin ailesinin beni istememesi
Yasanan gerginlikler ben dogum yapana kadar bi patlak vermemisti cunku o zamana kadar idare eden sindirilen bizlerdik
Ben esimede bisey diyemiyirum bu kadar gaddar anne babanin cocugu olup cocukken dahi babasi tarafindan kemerlerle iskence edilenw kadar dovulen bi kimseymis ha bunu ben malesef evlwnincw ogrendim eşimi benim yanımda bile ezmeye çalıştıklarında ben savunuyorum yanindayim diye benden olan cekinmeleri rahatsız ederdi o insanciklari

Onu sevdikce onun için fedakarlık edip esirgedikce bana baglanmasi kaynanamin isine gelmwdi potansiyel guc kaynagiydi esim ona gore

cunku esi olmadigi zamanda kullanmak maddi manevi her turlu isini ondan sagliyor hala da oyle
Kv icin diger iki oglu ise iste esas onlar evlat muamelesi goruyor

Dogumdan sonra bu uzerimize gelmeler devam etti birde melek yuzlu seytan gorumcem varmis ben onu sirdas bilirdim anlatirdim megerse kuyumu kazmis esime agzimdan alip olmadik sekilde aktarmis bu yasanan gerginliklerde yardim etmesi icin dert yanarken esimle aramiz olmadik sekilde acmak icin bahane uretmis kv ile bir olup
en sonunda olanlara dayanamadim 40 gunluk lohusaligimda oğlumla baba evine gelmek zorunda birakildim
Ha bu arada ne bana ne cocuguma lohusliktayken yardim dahi etmediler bide ustunw annemi evden kovdular esimide annem bizim.evi karistiriyor diye kiskirtinca annemi o da istemedi annemde gururuna yedremedi kirildi ve gelmedi... anlayacaginiz her anlamda yipratilmak ugrasildim ama bi yere kadar direndim
Bigun eşimin olmadığı bi zaman kaynanam çocuğu sevme bahanesiyle gelip üzerime yürüdü
Bende artık bana karşı samimi ol hani beni alırken sen benim kizimdin demstin noldu dedigimde ben XXX' e söyleyeyimde seni bu evde kadın etmeyeyim deyip üstüne hakaret edip üzere yürüdü ...
Olaylar bundan sonra patlak verdi

Ben bebekle daha iyi bakılmak için baba evine geldim... olanları konuşmak için aile büyüğü ve erkek (!) diye eşimin babasıyla knusmaya gittim ama ortalığı birbirine veren kv ve gorumcem vay ben ne yapmışım ne diye eşini rahatsız ediyormuşumda girip daha neler soylendi bilmiyorum o gidişin haftasına mahkemeyi actirdi evimi eşyami elleriyle toplamış o k.bba denen musvetleyle gondertti sırf kendisine bulasalim diye
Ama ailem asaletimizi iki eşya için bozamayiz onunla bir olup oynuna gelmeyelim diye muhattap dahi olmadi

Eşimi o insafsiz o vicdansizlarin eline bırakmak istemiyorum
Başta eşimde boşanma tarafinda değildi ama Allah kimseyi onunki gibi aile vermesin ikimizde yiprandik... Onun açısından da düşünün çok zor resmen ayağında pirangalar var bi anda sokup atması değil zamanla siyrilmasi lazımdi
Tam.onu yapacakken sirtina bi kamçısı daha vurdular
o da artık olsun ne olacaksa btsin yeter kurtulayim diyor şu an düşünüyorum aynı şey benim başıma gelseydi erkek olarak napabilirim diye az çok hak veriyorum ailesini bildiğim onun geçmişini anladigim için

Ayriligin baslrinda cocuğu bile görmeye gizli gizli gelirdi sonraları oğlumu götürmeye başladı bi iki sever gibi yapmışlar sanırım sonra çocuğu da istemiyoruz onun çocuğuda onun gibi olur seversen sorarsan sonrasıni sen düşün diye tehdit etmişler

Kendi parasini kazansa da eşim malesef avuclarinin içinde birçok konuda mecbur bir anda çıkamaz işte az daha zamanımız olsaydı kuru ekmeğe bile razıydik iimizde sırf bunu bildiklerinden bu hale getirdiler bizi
onu geçtim ya oğlum babasını görmeden büyüdü

Pişman canı acıyor ama harekete geçemiyor yeterince aramiz açıldı bu süreç tam 1 sene oldu mahkeme hala devam ediyor çekişmeli olarak

Ama artık yoruldum... Az önce annemle.konuşuyorum ne yapacağım benimde takatım kalMadi....
Sizce ne yapayım ne diyeyim o kadar yiprandik ki eşimle whatsaplardan Bile birbirimizi engeller hale geldik aylarca konuşmadık bir kelime dahi en son oğlum rahatsızlandı ayağı yandı epeyce ,mecbur bildirmek zorunda kaldım alacağı görüş günü bilsin ona göre davransin diye

o önceden engeli kaldırmışti bu durum olmadan bi hafta önce ama sen adam olamazsin diye sinirimden ben hala engelli tutuyordum onu bugün oğlumun durumunu göstermek için foto göndermemi istedi resmi bi dille bende kaldırdım çünkü konuşmaya baslayinca çok fazla ciddi kavga oluyor en azından bu olmasın diye engelliyorduk

Bide mahkeme babaya da görüş verdiği için kv ses cikaramiyor oğlumu gor oğlumun görüş günü bi bahane bulup ya gidiyormuş yada kendisi bakiyormus eşimin elinden alıp oğlum sen bebekten ne anlarsın diye ...
BuNa sinir olsamda ses cikaramiyirum onların hakkı olarak

Ama artık yoruldum ben ne yapayım bosanayim mi bekleyeyim mi
İmkan devreye giriyor burda ben daha yeni başladım henüz 1 ay oldu calismaya başlayalı oğlum daha çok küçük diye calisamazdim öncesinde
Bu kadar şeyden sonra ha deyince hayat kurulmayacak zamanla ama yworuldugumu hisseidyrum

Ben ne yapayım hanımlar çok ama çok bunaldim bu durumdan...
Ayrılık ölüm mü ? böyle hayat olmaz çekilmez ayrıl yoluna bak artık.

Açık konuşayım ben bi insanın annesinin bukadar etkisinde kalacağına inanıyorum.kendi de öyle düşünüyor demekki seni ve oğlunu geri plana atabiliyor. görüyorum ki sen eşine çok inanıyor sun içten içe barışma isteğin var ama boşa bu umudun maalesef sonrasında da böyle olur o adam dan sana koca olmaz :(

Her birinizin yorumları için çok ama çok sağolun kızlar

Biraz daha bekleyeyim bu son duruşmayı da
Dediginiz gibi eşim adam olamadiktan sonra ne diye ben yorulacagim
bosanma olacaksada kafamda bazı şeyleri tasarlayip kendiminde oğlumunda hayatı geleceği için en iyi Koşular oluşturmaliyim

Umarim tez vakitte yaptığı hatasını anlar
Çünkü bir çocuk için ailesinin daha çok küçük yaşta parcalnmis olmasi çok zor ...
Zaten bu yüzden boşanmayi pek dusunmuyorum
Ama benim hayatımda önemli

Back