Ben bu savaştan yenik çıktım,bembeyaz gelinliğimi giyemeyeceğim..BİTTİ...

aslında ona deil tertemiz hayallerine üzülüyosun..
çünkü hiçbir insan böylesi biri için arkasından üzülmez yas tutmaz..
sana bunları yaşatanlar hayallerini kirletenler hiçbirzaman iflah olmaz cnm..
acını kalbine göm ve ileriye dogru bir adım at kendine yeni bir sen yeni hayaller yarat..
sana yakışacak birini en kısa zamanda bulman dileğimle.

Canım kardeşim, konunu okudum, ama bir de şöyle düşünelim, hayır gibi görünenlerin arkasında şer, şer gibi görünenlerin arkasından hayır çıkar. Senin duygularını çok iyi anlıyorum, ancak belki önünde öyle hayır kapıları çaılacak ki belki buraya, ''Arkadaşlar konumu biliyorsunuz, ama şimdi de böyle bişey yaşadım'' dersin. Çünkü burada hep beraber en korkunç olayları da okuduk, boşanma aşamasından dönenler de oldu, bir günü şerle dolu geçenin hayatında hayır ve sevinç kapıları açıldı. Bu yüzden sakın hırslanma. Hırs ve keder, duvarı çürüten rutubet gibidir. O beyaz gelinliğin belki daha güzelini giyecek, belki muhteşem bir kaynanaya sahip olacaksın. Üzülme sakın, gidene üzülünmez. Ben onu değil, o beni kaybetti, öldü Allah rahmet eylesin ama hayat devam ediyor dersin...
Hayırlısı arkadaşım...

cnm düşünüyorum ve nasıl u insanlar için yaptığım saygı,hizmet,özen hepsi hepsi boşunaymış..enimde mutlaka hatalarım vardır ama bu kadarınıda haketmedim ben yaa..haketmedim..aileme rezil oldum mahçup oldum..

Güzelim sana tamamen hak veriyorum,anliyorum,üzülmemeye calis,degerini bir diplomayla ölcen bir adamdan ne bekliyeceksin??
bak bende 10 ay evlilikten sonra ayrildim eger durumumu takip ettiysen,ve ben suan neye ugradigimi sasirmis durumdayim ama benim gercekten kabahatim yokken,esim ve ailesi hem suclu,hemde güclü ya.
hic caba vermiyorlar evliligi kurtarmak icin ve kaynanam dedigim kadin hala yalan ve dedikodu pesinde...PES!
ama hayat devam etmeli herseye,herkese inat.Allah görüyor haksizliklari ve ben diyorum ki,benden bin kat fazlasini ceksinler...güzelim sükür et ki bu radede bitmis,inan bana,bak,ben nerdeyim suan...:43:

cnm zaten yaşadığım hayal kııklığı acı yetmiyormuş gibi,birde ailem bana kızıyor..ne kadar hakarete uğradığıımı biliyorlar ama yok diplomayı gösterseymişim,bende mücadele etmemişim pes etmişim çabucak,vs vs..yaa kimse anlamıyor benii bunun üzerine birde destek vereceklerine beni suçluyorlar ispatlamadığım için..ispatla evlilikmi kuracaktım..

seni hak etmediği gün gibi ortada canım
Sana üzülme takma demicem çünkü bunlr zamanla geçecek şeyler
Ama şunu unutma sakın hayırlısı böyleymiş

bence altınları verme o senin mihirin,seni madur etti,genç bi kızı zor durumda bıraktı sen harcamasanda ihtiyaç sahiplertine ver,hiç ikiletmeden ayrılığı kabul ettğine göre zaten kafasına koymuştur bunu,sen hakkını helal etme sakın seni gerçekten zor durumda bırakmış,Allah adildir,insan zulm eder ALLAH ADALET eder,hırslanıp kendini dahada yıpratma kendini,evli bi insan olarak söylüyorum tamam hayallerin yıkılmış olabilir ama sana hayır gelmezdi onlardan sonra bunda bin beter olurdu herşey,güçlü ol,yol uzun,hayatında ilk nişanlısından ayrılan sen değilsin

cnm hırs var çünkü izinli günlerinde yemeğini,ütüsünü herşeyini yaptım.aynen söylediğin gii anında kabul etti ayrılığı..hiç mücadele etmedi bile..ama tek dileğim ALLAH tan bulmaları..mutlu olamasın hayatı boyunca ve pişman olsun ama beni asla bulamasın..

aslında ona deil tertemiz hayallerine üzülüyosun..
çünkü hiçbir insan böylesi biri için arkasından üzülmez yas tutmaz..
sana bunları yaşatanlar hayallerini kirletenler hiçbirzaman iflah olmaz cnm..
acını kalbine göm ve ileriye dogru bir adım at kendine yeni bir sen yeni hayaller yarat..
sana yakışacak birini en kısa zamanda bulman dileğimle.

cnm çok haklısın ona değil,hayallerime,gururuma,mücadeleme,fedakarlığıma ve maruz kaldığım haksızlık,hakaretlere üzülüyorum..nerden nasıl aşlayacağımı inan bilemiyorum..şu an yaptığım tek şey zaman zaman ağlamak,zaman zaman öfke,hırs ve sürekli ah etme duygusu..herşey o kadar taze ve yeniki,sudan çıkmış balık gibi çırpınıyorum..

nişanlım annesi ve ben....biliyorsunuz arkadaşlar en başından belli.kimlikteki yaşım 3 yaş büyük yazıldığı için nişanlım ve annesinin buna inanmayışı,düğünün ertelenmesi,hakaretler,aşağılanmalar vs vs..en son konumda nişanlımın sn 3 haftadır beni eskisi gibi aramadığından bahsetmiştim..soğuk davranışlar,aramamalar,sürekli aşağılamalar ve yaşım kimliktekinden gerçekte 3 yaş küçük olduğumu ispatlama kanıtı..evet herşey böyle başladı,tüm sorunların başlangııcı..kimlikteki yaşım olduğumdan 3 yaş büyük yazıyor bazı aile sebeplerden,ama nişanlımın kimlikteki yaşımdan gerçekte 3 yaş küçük olduğumun kanıtını istemesi..yanii diploma gibi..çok saçma değilmi?nişanlım benden diplomamı görmek istedi kızlar..gerçek yaşımın 3 yaş küçük olduğu ve lise mezunu olduğuma ancak öyle inanabilirmiş..yoksa bu düğün uzadıkça uzar eğer diplomanı göstermezsen dedi.zaten nisanda olan düğünü temmuza atmışlardı.ben ve ailem yapılan haksızlıklara,saçmalığa,hakarete ve aşağılamaya daha fazla dayanamadık bitirdik sonunda..enim evliliğim bir belge üzerine kurulmazdı.diplomamı göstereyim ve evlenelim böyle bir evlilik olabilirmi arkadaşlar şaka gibi resmen..nişanlım çabucak kabul etti bitmesini ve konuyu nişanda takılan altınlara getirdi.ben en başında altınları yada hiç bir iğnesi kalsın istememiştim ama ben ona bitti diyorum o ise bana altınlardan bahsediyor ne zaman iade ederseniz diye..inanamadım.ve herşeyi vericektim ama ben acı duymanı beklerken altın peşine düşüyorsun vermiyorum dedim.sen ne kadar ........................sin demezmi bana..yıkım üzerine yıkım.şok geçirdim o an..sonrasında herşey kalsın ama helal etmiyorum artıkta aramıcam seni dedi ve kapattı tlfnu..bugün ise facesinde nişanlı durumunu ilişkisi yok olarak değişmiş..benim baktığımı bilmediği halde hemde..herşey bitti snunda ve ne yazıkki böyle bir adam için hala içim o kadar acıyorki,öyleine yenik ve yıkılmış durumdayımki,dibe vurdum battım,hayallerim,gururum,onurum herşeyi yıktılar..tek bir belge diploma adına..haketmedimki ben bu kadarını eşyalarım alındı salon tutuldu,nasıl atlatıcam bunu ben,ne yapıcağım şimdi ne????sudan çıkmış balık gibiyim arkadaşlar allahıma bırakıyorum imam nikahıda yapmışlardı nasıl vebalimi ödeyecekler nasıl??
bu savaştan sen galipçıkmışşın tatlım bembeyaz gelinliğini inşallah hak eden içn giyersinn okadar snr oldum ki :47::47::47:okuyunca sen orda üzülüyosunn içinde hala bişe olmazsa bakmazdın facesine teline evet ama o seni dşünüyormu farzet 3 yaş kçksnn dielimm bu nedir allah aşkına bu sebebtenn ayrılıkmı olur allah onada yaşatmazmı aynı acıları boş ver güzelim o tatlı canını sıkmaya bile değmez

Sizin yerinizde olsam ilk işim yaşımı ispatlayacak bir kemik testi,
diploma ve diğer belgelerle birlikte altınları ve aldıkları herşeyi yollardım.

Birde üstüne ; ''Çok şanslıymışım ki senin gibi biriyle evlenmeden bunu öğrendim, seni Allah'a havale ediyorum'' diye not yazardım.

Ne olursa olsun ispatlardım ve yoluma devam ederdim.. Allah herşeyin hayırlısını versin.
.

Son düzenleme:
[sıze="3"]sizin yerinizde olsam ilk işim yaşımı ispatlayacak bir kemik testi,
diploma ve diğer belgelerle birlikte altınları ve aldıkları herşeyi yollardım.

Birde üstüne ; ''çok şanslıymışım ki senin gibi biriyle evlenmeden bunu öğrendim, seni allah'a havale ediyorum'' diye not yazardım.

Ne olursa olsun ispatlardım ve yoluma devam ederdim.. Allah herşeyin hayırlısını versin.[/sıze].
tek kelimeyle:46::46::46::46::46:

bu nasıl iş canım ya ayıp yani bu kadarı ..ben eşimden gerçekten 3 yaş büyüğüm eşim senin için sorun olurmu ?bence hiç sorun değil aşkın bunla alakası yok demişti bir dahada bu konu açılmadı ...ailesine de net bir şekilde benden 3 yaş büyük demiş, onlar çok küçük görünüyor falan demişler ama yüzüme karşı kime konuyu açmadı bu güne kadar :68:ortada sevgi varsa başka hesap yapılmaz bence hayırlısı olsun hakkında:71:

Son düzenleme:
Arkadaşlar görücü usulü evliliklere hiç şahit olmadınız mı?
Aileler kızları genelde en iyisi olsun diye kendilerince seçerler..
Yaşı,işi,eğitimi,çevresi,daha önceki ilişkileri..
Anneler ince eler sık dokur,şu an kayınvalidem aynı araştırmalarda o yüzden biliyorum.
Mesele büyük olması değil konu sahibinin,bunu baştan söylememiş olması.
Üstelik kanıtlayabileceği birşey annesi ablası ve bütün akrabaları herşey ortada,kolayca kanıtlayabilirdi.
Nişanlısı sorun etmese bile bu tip konuları aile büyükleri sorun eder oğullarını da kendilerince büyük veya diledikleri eğitimin altında biriyle evlendirmek istemeyebilirler.Bu da onların en doğal hakkı.
Zaten sorunlar arkadaşın diğer konularına da bakarsanız hep bu yaş mevzusundan uzamış ve aile açıkca konu sahibine tavır almış,evliliği zor koşmuş.
Görücü usulü evliliklerde hele de şans eseri çiftler arasında bir aşk parıltısı oluşmassa mantıkla ve verilen sözler ile yürür.Herkes de öğrendiklerinin doğru çıkmasını ister.
Bu evlilik düşündüğümüz gibi amann yaşı büyükmüş ne var şeklinde bitmiyor.Kandırılmışlık duygusu var. Yoksa kız 3 yaş büyükmüş oğlan ortaokul mezunuymuş bunlara tolerans gösterilir. Ama aşk varsa çiftler bu gerçekleri bilip ailelerini ikna ederlerse..
Bende anne olsam görücü usulü kız bulsam sonra da bana söyledikleri gerçekleri kanıtlayamasa aile bende rahat etmezdim.
Aile ve nişanlı genç bu evliliğe böyle konu sahibinin baktığı gibi aşkla bakmıyor mantıkla bir evlilik yapmak istemişler işler yolunda gitmemiş onlar için hepsi bu..

annem bizim velayetimizi babam alır diye ablmla beni büyük yazdırmış cnm..baba tarafıda küçük yaşta evlendirir diye korkmuş.reşit olmamızı istemiş erkenden.ama kadın bunun ardından neler çıkardı neler..

Bir de ben bunu anlayamadım.
Anneniz babanız sizi almasın diye neden büyük yazdırsın ki aksine küçük yazdırması lazım.
Küçük çocuğu daha sıklıkla anneye verir mahkeme.
Doğdunuz anlarda nasıl akıl etmiş anneniz bunu? Hem ablanız ve sizi aynı gün mü nüfusa kaydettirmiş?
hani ailede bir abla oluyor ölüyor sonra doğan çocuk onun kimliği ile yaşıyor ve yaşı büyük oluyor mecburen bunu anlyorum da siz de naısl olmuş anlayamıyorum.
şimdi ben bir çocuk doğursam bugün,2 yıl önce doğurmuşum gibi kaydettirebilir miyim?
o zaman aile birliği kuralına aykırı olur ve babası belli olmaz.
evli değildim 2 yıl önce,devlete göre aile birliği içinde doğmadıkça babayı başka türlü tayin ediyor mesela? bu tip konular için önemli doğum tarihi devlet için.
elbette bir kılıfına uydurulur ama annenin zaten babanızın sizi evlendirme riski var iken sizi küçük değilde büyük yazdırması ilginç değil mi? Kız büyüdü diye evlendirilmez mi hemen bu daha riski değil mi..?

Şimdi bana kızanlarınız olacak kız acısında sen ne derdindesin diye.
konu sahibinin bütün mesajlarını okudum üşenmedim ve kafam çok karıştı.
bu mesajıma konu sahibi cevap vermek zorunda değil herhangibir arkadaş olayın mantığını anladıysa o da anlatabilir. Merak ettim çünkü cidden :44:

Anneniz babanız sizi almasın diye neden büyük yazdırsın ki aksine küçük yazdırması lazım.
Doğdunuz anlarda nasıl akıl etmiş anneniz bunu? Hem ablanız ve sizi aynı gün mü nüfusa kaydettirmiş?
hani ailede bir abla oluyor ölüyor sonra doğan çocuk onun kimliği ile yaşıyor ve yaşı büyük oluyor mecburen bunu anlyorum da siz de naısl olmuş anlayamıyorum.
şimdi ben bir çocuk doğursam bugün,2 yıl önce doğurmuşum gibi kaydettirebilir miyim?
evli değildim 2 yıl önce,devlete göre aile birliği içinde doğmadıkça babayı başka türlü tayin ediyor mesela? bu tip konular için önemli doğum tarihi devlet için.
elbette bir kılıfına uydurulur ama annenin zaten babanızın sizi evlendirme riski var iken sizi küçük değilde büyük yazdırması ilginç değil mi? Kız büyüdü diye evlendirilmez mi hemen bu daha riski değil mi..?

bu mesajıma konu sahibi cevap vermek zorunda değil herhangibir arkadaş olayın mantığını anladıysa o da anlatabilir. Merak ettim çünkü cidden :44:

derinss dedektif gibisin :1: ben de senin gibi düşünüyorum bu ayrılık işinde başka bir durum var. Bu yaş durumu dediğin gibi çok karışık

Son düzenleme:
bütün bunlar kimliğinde 3 yaş büyük yazıyor diyemi oldu yani........
peki siz çıktınız flört ettiniz....sen ailesiyle tanıştın..düğün nisanda olsun dendi...eşyaların alındı...hatta ve hattaa imam nikahı bile oldu...

bütün bunlar olurken kimliğinde 3 yaş büyük yazıldığını bilmiyolarmıydı ?

nişanlını annesi doldurmuş o da size yüklenmiş
zaten böyle anne agzına bakan erkekle ewlenilmez
cnm bi de bu yönünü düşün
ewlendikten sonra çok daha köü seyler yasayabilirdin
allah sana herşeyi göstermiş
bence şükret
tabiki üzüleceksin
ama gecicek
bak yeni bi hayat seni bekliyo
kafanı duygularını düşüncelerini
herseyini degiştiriceksin
herseye yeniden baslicaksın
acı cekmekten cok bunları düşün emin ol gecicek
ayrıca altınların hesabını apması ne kadar cirkinleştiginin göstergesi
böylesi erkekle ömür gecmez..
hakkında hayırlısı olsun umarım herseyin en güzelini yasarsın..

nişanlım annesi ve ben....biliyorsunuz arkadaşlar en başından belli.kimlikteki yaşım 3 yaş büyük yazıldığı için nişanlım ve annesinin buna inanmayışı,düğünün ertelenmesi,hakaretler,aşağılanmalar vs vs..en son konumda nişanlımın sn 3 haftadır beni eskisi gibi aramadığından bahsetmiştim..soğuk davranışlar,aramamalar,sürekli aşağılamalar ve yaşım kimliktekinden gerçekte 3 yaş küçük olduğumu ispatlama kanıtı..evet herşey böyle başladı,tüm sorunların başlangııcı..kimlikteki yaşım olduğumdan 3 yaş büyük yazıyor bazı aile sebeplerden,ama nişanlımın kimlikteki yaşımdan gerçekte 3 yaş küçük olduğumun kanıtını istemesi..yanii diploma gibi..çok saçma değilmi?nişanlım benden diplomamı görmek istedi kızlar..gerçek yaşımın 3 yaş küçük olduğu ve lise mezunu olduğuma ancak öyle inanabilirmiş..yoksa bu düğün uzadıkça uzar eğer diplomanı göstermezsen dedi.zaten nisanda olan düğünü temmuza atmışlardı.ben ve ailem yapılan haksızlıklara,saçmalığa,hakarete ve aşağılamaya daha fazla dayanamadık bitirdik sonunda..enim evliliğim bir belge üzerine kurulmazdı.diplomamı göstereyim ve evlenelim böyle bir evlilik olabilirmi arkadaşlar şaka gibi resmen..nişanlım çabucak kabul etti bitmesini ve konuyu nişanda takılan altınlara getirdi.ben en başında altınları yada hiç bir iğnesi kalsın istememiştim ama ben ona bitti diyorum o ise bana altınlardan bahsediyor ne zaman iade ederseniz diye..inanamadım.ve herşeyi vericektim ama ben acı duymanı beklerken altın peşine düşüyorsun vermiyorum dedim.sen ne kadar ........................sin demezmi bana..yıkım üzerine yıkım.şok geçirdim o an..sonrasında herşey kalsın ama helal etmiyorum artıkta aramıcam seni dedi ve kapattı tlfnu..bugün ise facesinde nişanlı durumunu ilişkisi yok olarak değişmiş..benim baktığımı bilmediği halde hemde..herşey bitti snunda ve ne yazıkki böyle bir adam için hala içim o kadar acıyorki,öyleine yenik ve yıkılmış durumdayımki,dibe vurdum battım,hayallerim,gururum,onurum herşeyi yıktılar..tek bir belge diploma adına..haketmedimki ben bu kadarını eşyalarım alındı salon tutuldu,nasıl atlatıcam bunu ben,ne yapıcağım şimdi ne????sudan çıkmış balık gibiyim arkadaşlar ALLAHıma bırakıyorum imam nikahıda yapmışlardı nasıl vebalimi ödeyecekler nasıl??
Bence sen Allahın sevdiği kullarındanmışsın.. Böyle karaktersiz bir adamdan kurtulduğun için kurban kes...Ve yoluna devam ..

Bitmesi iyi olmuş üzeme canını nişan atımasının ne demek olduğunu çok iyi bilirm.İnsan boşlukta kalıverir ama zamn her şeyin ilacı

kardesim su an icin acidigi icin belki soylenen seyler itici bile gelebilir sana.. ama verilmis sadakan varmis inan.. rabbim karsina en guzelini gonlune goresini cikarsin amin tum kalbimle diliyorum bunu.. eden kendine eder bunu sakin unutma. ah almamak gerek.. o kisi kendinde bile gormese cocugunda yasayabiliyor.. senin vicdanin rahat yolunda guzel bir skeilde yuru:) en guzeli cikacak karsina ben buna yurekten inaniyorum.. :66:

ben demistim demeyi sevmeyenlerdenim ama ben demistim :27:
hic uzulme arkadasim ayrilmaniz hayirli olacakti zaten...
bosver gecmisi artik onune bak ohhh sikintilar dertler bitti, sorunlu bir evlilik sahibi olmayacaksin. niye uzuluyorsun bence Allah'a dua et bu insanlardan kurtuldun...
hic uzulme ben sevindim bu insandan kurtulduguna...
evlenseniz bile mutlu olmayacaginiz belliydi zaten unutmaya calisacaksin artik canim...

bir de sunu soylemeden gecemeyecegim bu yas muhabbeti ayrilik icin bir bahane...zaten bu evlilik istenmiyordu, yas konusundaki muhabbeti bahane edip iyice karistirmislar ortaligi ki bu is bitsin...

Son düzenleme:

Yaş konusunda arkadaşa katılıyorum. Büyük bir çelişki var ama bizi ilgilendiren kısım aslında burası değil, konu sahibi buraya dikkat çektiği için üzerinden başlıyoruz.

Yoksa hiç mi yok kadının büyük olduğu ilişkiler.. Var elbette.. Bu sadece bitmesi için bahanedir, en cahil aile bile "kadının yaşı büyükmüş ayrıl" demez oğullarına. (Üstelik bunu dese bile yaşınız küçükse gönderirdiniz diplomayı..)

Bence bir an önce altınları vesaire geri verin ona. Vermeyeceğim demek çirkeflik olur, baştan sona geldiğiniz onurlu duruşu bir anda silip atar, hiç gerek yok denklerine inmeyin.

Onun haricinde biraz kendinizle kalın. O da nişanlısından ayrılıyor, onun da canı yanacaktır(Üzerinden yük atmış gibi hissetmiyorsa-ki hissetmeyeceğini düşünüyorum) bir şekilde sizinle yeniden iletişime geçmek isteyecektir.

Umarım bu sürede düzgün bir insan karşınıza çıkar da eski nişanlınız geri dönmek istediğinde hiç kuşku duymadan reddedebilirsiniz..

Not: Ben de arkadaşlar gibi şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Evlilikten dönmek çok daha zor, sığ bir adamla ömür geçirmek tüketirdi sizi.

Back
X