Ben bu savaştan yenik çıktım,bembeyaz gelinliğimi giyemeyeceğim..BİTTİ...

canım benim önceki konunda da konuşmuştuk.
bu adam sana iyi bir koca olmazdı.
sadece bir diploma yüzünden ayrılmadınız siz.
ortada üstü kapatılan çok daha büyük problemler var.
anne faktörü mesela.
bütün bunların birikimiyle bu ayrılık oldu.
üzülme...evlenip de dul kalmandan çok daha iyi oldu, evlenmeden görmüş oldun herşeyi.
hepsi zamanla geçecek sabret:71:

evet cnm belliydi zaten şaşırmadığına eminim konuyu okuyunca...annesi amacına ulaştı ve soğuttu benden sonunda..zafer onun..benim vebalim,günahım ise yine onların cnm..

ben eşimden 3,5 yaş büyüğüm ne olmuş ki hiçbirşey ve kimseyi ilgilendirmez onun ailesi bunu problem dahi etmediler o da ben arada taktım acaba erkenden yaşlanır mıyım ya da o yanıma ilerde yakışır mı diye ama inan mantıklı düşündüğümde birçok problem görüyorum bu sorun bile olmaz bir evlilikte.. 2 yıla yaklaştı evliliğimiz ondan önce 6-7 yıl görüştük.. senin eski nişanlı ve ailesi çok sağlıklı değiller bence..

çok üzüldüm canım. ama nişanlılık dönemine gelmişsiniz sorunlar hala halledilememiş. keşke bu sorunlar varken nişan falan olmasaymış. işin içinde güven yok bu yüzden evlenmeniz zaten hayırlı olmazdı. hayırlısı buymuş

güçlü ol. şimdi böyle hissetmen normal hele biraz zaman geçsin. ama bence varsa diploman gönder vicdan azabı çeksin. fakat geri dönme. güven yoksa bitmiştir

ne saçma bişeydir bu. gerçek yaşını kanıtla vs. diyelim ki gerçek yaşınla kimlikte yaşın aynı ne olur yani. iş yaşla bitseyi. resmen bahane yaratmışlar bence. görende arada aşılmaz engeller var sanacak. nasıl insanlar var anlamıyorum ben. insanların sevgisine isteklerine hiç saygı kalmamış. herkesin kendi hayatı. ne herşeye karışıp rezil ediyorsunuz. nişanlına da ayrıca çok şaşırdım. insan böyle bir sebepten dolayı ailesine boyun eğer mi. yok gerçek yaşını kanıtla yok diplomanı göster. Nişanlın senin sözüne inanmıyorsa ayrıca kanıt istiyorsa yol ver gitsin. hiç önemseme bile seni haketmemiş zaten.

bence bu işte başka birşey var çünkü bu bana göre çok bast bir mesele helede nişan olmuş eşyalar alınmış salon tutulmuş yok arkadaşm yani oadam seni yaşına göremi nişanlandı 24sen alırm 27sen almam ama o altınları verme sen üzüleceğine o üzülsn gerçekten Allahın çokiyi bir kuluymuşsn ki evlenmeden bitmiş çok adi insanlar var bu dünyada eğer kızları varsa onlarında başına gelr aynısı üzülme o seni kaybetettiğine üzülsn canm:64:

Altınları vermelisin bence, ihtiyacı olana versen bile o sana helal etmediği için hiçbir hayrını görmezsin. Nacizane fikrim.

geçmiş olsun :( böyle bişeyden sana bu kadar haksızlık edilmiş. belki böylesi hayırlıdır. altınlarını da ver gitsin, bu adamın altınından da hayır gelmez zaten.

Her Şer' de bir hayır vardır canım ..
Bu kadar basit bir erkekle ( adam demiyorum , adam olan böyle yapmaz ) evlenseydin kim bilir neler yaşayacaktın ..

bence kurtulduguna dua et , herşey zamanla unutulur emin ol .. bizler neleri unutmadık ki ..
Hakkın da hayrlısı olmuş , inşallah seni hak eden iyi bir insan çıkar karşına zamanla

Köpeklere ekmek verin, çocuk sevindirin ve şükredin ki bir yanlışla ömrünüzü heba etmeden bu yoldan döndünüz.
Kimsenin ahı kimsede kalmıyor eminim onlarda ettiklerini bu dünyada bulacaklardır.
Altınlar başınızın gözünüzün sadakası olsun, verin üç kuruşluk insanlara gitsin, artık ne kadar hayrını görürler orası da Allaha kalmış.

şimdi içinde dalgalanıp duran bir deniz.. seni savurmasından boğmasından sular altında kalmaktan korkuyorsun. ama ne zaman fırtına dinecek o zaman anlayacaksın denizin güzelliğini.. deniz aynı deniz.. fırtına geçecek..zaman herşeyin ilacı.. bu da bir tecrübedir senin için.. acı da olsa.. ama seni ne kadar olgunlaştırdığını görünce sevineceksin bile.. herşeyden bir pay al..sana önerim bundan sonra hayatına çıkacak olan kişilere önyargılı olma. kişiliksiz biri yüzünden seni hakeden başka insanlara da kapatma kendini.. kimseye güvenmezlik yapma..mutluluklar...

seni çok iyi anlıyorum. ben de 1 aya yaklaştı ayrılalı. gerçek yüzünü göünce yıkıldı dünyam. hayallerim sönüverdi. hep içim acıdı 2-3 hafta boyunca. yemek yiyemedim. ama şimdi geçti biraz. sürekli aklıma geliyor ama ilk zamanlardaki gibi yoğun değil. zamanla geçer inşallahhh
ben dini nikah değil, ama resmi nikah yapmıştım tayin için. 37 gün sonra mahkeme var. inş. hayırlısıyla ilk duruşmada biter diye dua ediyorum. senin en azından dini nikah. beni boşarsan altınları veririm de. boşamassa başkasıyla dinen evlenemessin. altınları da boşadıktan sonra ver. benimkide istedi set vardı sadece. ben mahkemeden sonra vercem dedim. bi sorun çıkmassa herşeyini geri vercem diye yemin ettim. Allah hakkımızda hayırlısını versin. sabretmekten başka çare yok, böyle bir insanla devam ettirmeye çalışacağına için acıya acıya unutmaya çalışmak daha hayırlıdır umarım. ilerde kıymetini bilecek bir insan çıkar karşına inş.

canım yaşadıklarına çok üzüldüm :59: şimdi çok taze bir yara gibi aklına geldikçe yüreğin kanar, ama zamanla bu yara kabuk bağlıycak ve dahada zaman geçtikten sonra o yaranın kabuğu düşüp geriye sadece ufacık bir izi kalıcak, ihtiyacın olan şey zamanın bir an önce geçmesi, böylesi daha hayırlıymış evlendikten sonra gerçek yüzlerini görseydin daha çok üzülürdün, çok küçük bir şeyi bahane etmişler bu insanlar için üzülmeye değmez ama bu yaptıklarıda yanlarına kar almaz emin ol Allah büyük, umarım hayat sana çok daha iyi güzellikler getirir ve iyikide böyle olmuş dersin vardır her işte bir hayır...

yerinde olsam istediklerini kanıtlar ama yine de bitiirir yoluma devam eder aynı zamanda gerçek yüzlerini bu kadar erken gösterdigi için rabbime şükrederdim.
bu arada bence altınları en kısa zamanda ver sende bi iğnesi dahi kalmasın. o altınları garibana dağıtma düşüncene anlam veremedim onlar senin değil ayrıca böyle yaparsan fakire verdigine de asla inandıramazsın hepten yalancı olur çıkarsın benden söylemesi..

ne saçma bişeydir bu. gerçek yaşını kanıtla vs. diyelim ki gerçek yaşınla kimlikte yaşın aynı ne olur yani. iş yaşla bitseyi. resmen bahane yaratmışlar bence. görende arada aşılmaz engeller var sanacak. nasıl insanlar var anlamıyorum ben. insanların sevgisine isteklerine hiç saygı kalmamış. herkesin kendi hayatı. ne herşeye karışıp rezil ediyorsunuz. nişanlına da ayrıca çok şaşırdım. insan böyle bir sebepten dolayı ailesine boyun eğer mi. yok gerçek yaşını kanıtla yok diplomanı göster. Nişanlın senin sözüne inanmıyorsa ayrıca kanıt istiyorsa yol ver gitsin. hiç önemseme bile seni haketmemiş zaten.

cnm nişanlım zaten çok cahil ve çocuk ruhlu bir insandı..annesi ayırmak için elinden geleni yaptı ve zaferini elde etti sonunda..yaptığım hata olsa anlarım ama saygımda hizmetimde asla kusur etmedim ve hayallerimle oynadılar benim.bu kadar basit beni harcamalarını hazmedemiyorum..

Altınları vermelisin bence, ihtiyacı olana versen bile o sana helal etmediği için hiçbir hayrını görmezsin. Nacizane fikrim.

cnm ayrılık lafı bitmeden altınları kattığı için vermiyorum dedim ama onun bende hakkı kalacağına enim onlarda kalsın..iade edicem.ama onlar benim günahımı nasıl ödeyecekler nasıl bilemiyorum..

çok üzüldüm canım. ama nişanlılık dönemine gelmişsiniz sorunlar hala halledilememiş. keşke bu sorunlar varken nişan falan olmasaymış. işin içinde güven yok bu yüzden evlenmeniz zaten hayırlı olmazdı. hayırlısı buymuş

güçlü ol. şimdi böyle hissetmen normal hele biraz zaman geçsin. ama bence varsa diploman gönder vicdan azabı çeksin. fakat geri dönme. güven yoksa bitmiştir

cnm diploma var tabii ama evliliğim bir ispat yada elge üzerine kurulacaksa hiç kurulmadan yıkılsın dedim ve yıkıldıda..aynı zamanda benim dünyamıda yıktılar ama sizlerin desteğiyle iyi olucam inş.iyiki varsınız hepiniz..yoksa ne yapardım o kadar yalnızımki...

Köpeklere ekmek verin, çocuk sevindirin ve şükredin ki bir yanlışla ömrünüzü heba etmeden bu yoldan döndünüz.
Kimsenin ahı kimsede kalmıyor eminim onlarda ettiklerini bu dünyada bulacaklardır.
Altınlar başınızın gözünüzün sadakası olsun, verin üç kuruşluk insanlara gitsin, artık ne kadar hayrını görürler orası da Allaha kalmış.

evet cnm çok haklısın her ezan okunduğunda ah ediyorum..rabbim ilahi adaletini göstersin..çeyizim herşeyim baktıkça içimi acıtıyor,onlar daha beter yansın inş..

Durup duruken diploma hakkında tartışma çıkmış aranızda , neden?
Nedir yani yaşın 3 yaş büyük olmuş yada olmamış?
Acaba senin yalan söylediğini mi ima etmek istediler diplomanı görmek isterlerken?

Herşeyde her şerde bir hayır vardır , hakkınızda hayırlısı olsun.

evlenip sorunlu bi evlilik yürüteceğine en başından bitmesi daha iyi olmuş,hayırlısı canım.
üzülme bence.o böyle cahillik yaptığına üzülsün :75:
evlilik güven ister,ciddiyet ister.diplomayla olacak işmi canım :20:

Back
X