Ben bu savaştan yenik çıktım,bembeyaz gelinliğimi giyemeyeceğim..BİTTİ...

Israrla cevap vermemesi bunu düşündürmekten başka bir yol bırakmıyor ki bizlere..
..
Tamam yalan olabilir , hatta yalan değilde sormadıkları için söylememiş bile olabilirsiniz (ki evliliklerde en ufak eksik söylenmeli) ama en azından oturup böyle böyle asıl durum şu denilebilir evlenecegınız kişiye ki sizi seviyorsa bu sakladığınızı göz ardı eder, cesurca hatanızı anlayıp itiraf ettiğiniz için.

Ama malesef çok geç kalındı sanırım.

Yetim bir insanım demişsiniz, babasız olarak yola devam etmek gerçekten çok zor.

Özellikle evlilik durumlarında anne, baba özlemi çok yaşanıyor.Sizi anlıyorum gerçekten, niyetimde yargılamak değil.Şuan ki psikolojik durumunuzu göremiyoruz çünkü.

Fakat bu durumda karşı tarafı bu kadar suçlamak sizi içinden çıkılmayan bir yola sokar.

Ya elinizde ıspat varsa ıspatlayacaksınız, ya da bendede suç vardı, bir daha bu bana ders olsun yapmayayım hayatımın diğer kalan tarafında diye ders çıkaracaksınız kendinize.

Acı ama iyi bir tecrube olmuş olur sizde..Herşeyin hayırlısı olsun.

cnm bak yalan olsaydı bu kadar vicadnım rahat olmazdı..diplomayı isteme nedeni,yaş durumumu ispatlarım diye imiş giya..neden yalan söyleyeyim nişanlımınn ardından sizlerde beni aşağılamaya devam ediyorsunuz yapmayın bunu..annesinin anneme hakareti,sırf düğün ertelemek için,abisine gelen nişan bohçasıyla bizimkini kyaslayan bir insan bunlar..abisine gelen bohçadakiler daha kaliteliymiş,vs vs..ama onlar bayramda bir alışveriş bile yapmadı biz unları yutuyr isek,onlarda bunun karşılığını vereceklerdi..

cnm bak yalan olsaydı bu kadar vicadnım rahat olmazdı..diplomayı isteme nedeni,yaş durumumu ispatlarım diye imiş giya..neden yalan söyleyeyim nişanlımınn ardından sizlerde beni aşağılamaya devam ediyorsunuz yapmayın bunu..annesinin anneme hakareti,sırf düğün ertelemek için,abisine gelen nişan bohçasıyla bizimkini kyaslayan bir insan bunlar..abisine gelen bohçadakiler daha kaliteliymiş,vs vs..ama onlar bayramda bir alışveriş bile yapmadı biz unları yutuyr isek,onlarda bunun karşılığını vereceklerdi..

Estagfurullah, o nasıl kelime.

Yazımı tekrar okuyun lutfen, nıyetım sadece bir konuyu öğrenmekti..Basından beridir diyorum ki

size yapılan buyuk haksızlık, bu tür konuların ayrıca konuşulması bile ayıp. Şuan yazdıklarınızı da yaşamanız çok acı..

Ben sadece diyorum ki TAMAM herşey bitti, sırf ispatlama istediler diye olayı bitirdiniz..Bende ispat isteseydiler bana inanmasaydılar bunu yapardım..

AMA bari şimdi niye yapmıyorsunuz diye soruyorum bunu ; sadece bu. Başka birşey söylemedim, aksine tüm yaptığım yorumlar elimden geldiğince yapıcı yorumlardı.

bir_kadına katılıyorum.bence bazı şeyleri gizliyorsunuz.eşiniz niye sizin diplomanız olmadığı kanısına kapıldı.hiçbirimizin nişanlısı diploma görmek istememiştir tabiki evlenirken.ama sizinki istiyor demek ki şüphelendiği bir durum var.eğer gerçekten diplomanız yoksa ve var diyorsanız e nişanlınız sonuna kadar haklı.çünkü yalan söylüyorsunuz ve kendinizi olmadığınız biri olarak tanıtıyorsunuz.
yaş mevzusuna gelince neden yaşınız büyük yazıldı acaba?bunu mantıklı bir şekilde açıklar mısınız?açıklayamamışsınız ki nişanlınız bunu da yalan olduğunu düşünmüş.

buraya gelip 3 yaşa taktılar,diplomam olsa ne olmasa ne diyorsunuz da mühim olan yalan söylemiş olmanız.ki biri tahsil biri de yaş mevzusundaki bunlarda evlenilecek kişide herkesin dikkat ettiği konulardır.

sanırım iyi bir kısmeti geri çevirmemek için yaşlar küçültülüp,tahsil artırıldı.adam da çakıp,bu kız daha yolun başında bunları yapıyorsa yollarımızı ayıralım dedi haklı olarak.

eğer bu belgelere sahip olsaydınız.bunları ona gösterir 2 gün tavır yapardınız nişanlınız da o vicdan azabıyla gönlünüzü almak için herşeyi yapar ve sonsuza dek size güvenirdi.olurdu biterdi yani buradakileri de kandırma bence.

evlilik vaadi verilip,imam nikahı yapılıp kandırlılan benim lütfen adaletli yorum yapalım LÜTFEN...uzaktan yargılamak gerçekten çok kolay..ayrıca herşeyini gönderdim kuzenine iade ettim ve istesem ispatlardım ama ben bitirmeyi seçtim..kısmeti kaçırmak istemesem ispatlardım o beni kaçırdı çünkü ondan çok daha bebek gibi olduğumu onun yakınları bile söyledi..benim içinde bulunduğum düşürdükleri durumu kendinizde düşünürseniz,hak verirsiniz yargılamak,hata aramak yerine..benimde mutlaka hatalarım oldu ama asla ne saygısızlık,ne namussuzluk,ne yalan,nede başka bir hata,,rahat huzurlu uyuyorum..ALLAH herşeyi görüyor,ve ayrıca biz nların yalanını yakaladık nişandan sonra konuyu kapattık sorun yapmadık kız tarafı olduğumuz halde..o bulunmayacak kısmet değildi cnm,ben ise ne kör ne topal,ve bebek gibiyimdir..yanımda 5 yıl sonra baam gibi duracağını söylüyorlardı..kim kimi kaybetti herkes görüyor

bunları önceden düşünüp nikahı kıydılar şimdi mi yaşın diploman sorun oldu yazıklar olsun böyle insanlara düşünmeden haraket ediyorlar ayıp!!

Estagfurullah, o nasıl kelime.

Yazımı tekrar okuyun lutfen, nıyetım sadece bir konuyu öğrenmekti..Basından beridir diyorum ki

size yapılan buyuk haksızlık, bu tür konuların ayrıca konuşulması bile ayıp. Şuan yazdıklarınızı da yaşamanız çok acı..

Ben sadece diyorum ki TAMAM herşey bitti, sırf ispatlama istediler diye olayı bitirdiniz..Bende ispat isteseydiler bana inanmasaydılar bunu yapardım..

AMA bari şimdi niye yapmıyorsunuz diye soruyorum bunu ; sadece bu. Başka birşey söylemedim, aksine tüm yaptığım yorumlar elimden geldiğince yapıcı yorumlardı.

cnm aylardır bu insanlar beni annemi aşağıladılar,inan dayanma gücüm kalmdı tükettiler beni resmen ve inan yemn ederim o kadar haksızlık yaşadımki,inan yalan yok ne olursa olsun ben haketmedim bunları cnm haketmedim yaa..çeyizlerime bakamıyorum,hayatıma devam etmekte adapte olmakta zorlanıyorum,yıkık dökük enkaz oldum ve tekrar ayaklanmaya çalışıyorum..kusura bakma bir taraftanda ailem başıma kalkıyor,bilemiyorum cnm bilemiyorum

bunları önceden düşünüp nikahı kıydılar şimdi mi yaşın diploman sorun oldu yazıklar olsun böyle insanlara düşünmeden haraket ediyorlar ayıp!!

diyorum ya cnm rabbim herşeyi görüyor ama altında kaldığım enkazdan çıkmak içinde mücadele etmem gerekiyor..ne yazıkki böyle basit ve kültürsüz insanlar,benim hayatımı darmadğın etti..

sahsen ben olsam bende bitirirdim
fakat bitirdikten sonrada ispat edebilecegim bir belgeyi
onlara kapak olsun diye gonderirdim

bence oyle bir belgeye sahip degilsiniz
yada yasiniz gercekten buyuk..
zorla yasinizi kabul ettiremezsiniz yalanlarla
nasilki cogu kadin erkegin kendisinden buyuk olmasini ister
erkeginde oyle bir istemi olabilir
onun kriterlerine bagli
ama sevgisinede bagli
sevseydi zaten umrunda olmazdi o baska

SEVGİ.....işte kilit bu cnm..kendisi üniversite ben lise mezunu olmam bile konu oldu ama başta biliyorlardı ve güya ünv.mezunu yemek yerken ses yapması bile alay konusu oluyordu arkadaşlarım tarafından..ALLAH tan okumuştu yinede görgüsüzdü işte..okumak değil önemli olan

cnm aylardır bu insanlar beni annemi aşağıladılar,inan dayanma gücüm kalmdı tükettiler beni resmen ve inan yemn ederim o kadar haksızlık yaşadımki,inan yalan yok ne olursa olsun ben haketmedim bunları cnm haketmedim yaa..çeyizlerime bakamıyorum,hayatıma devam etmekte adapte olmakta zorlanıyorum,yıkık dökük enkaz oldum ve tekrar ayaklanmaya çalışıyorum..kusura bakma bir taraftanda ailem başıma kalkıyor,bilemiyorum cnm bilemiyorum

Allah yardımcınız olsun..İnşaallah en kısa zamanda içinizdeki sıkıntılardan kurtulursunuz.

canım Allah hayırlısını nasip etsin.bazen gözümü bağlanıyor göremiyoruz gerçekleri. 3 yaş fark seven iki insan arasında sorun olmamalı bence.heleki sadece kağıt üstünde bir fark varsa.sevmiyormuş demekki? seni sevmeyen bir insanla başlasa bile bitmeye mahkum bir evlilik olurdu.
benimde kimlikte yaşım 2 yaş büyük.eşimin ailesi bunu biliyor.birbirimizi seviyoruz.problem yapılacak birşey yok ortada.
yol yakınken dönmüşsün.üzülen sen olma bence. incir çekirdeğini doldurmayan bir meseleden gerçekleri gördün.polyannacılık gibi olacak ama mantıklı düşünürsek sevinmelisin bile.
mutlu olmaya bak.hayat kısa.senin için hayırlısı biryerlerde bekliyordur mutlaka :70:

Geçmiş olsun canım yaşadıkların çok zor kırılmakta üzülmekte haklısın ama bir yandanda sevin.Allah sana onların gerçek yüzünü bir şekilde göstermiş hayırsız oldugunu görmüşsün.ben böle birşey gömedim diploma soran vs:53:o senin diplomanı sevmiş demekkki seni seven deger veren insan bukadar aşagılıkmı olur.hiç üzülme yaran yeni şimdi onu hatırlaman dogal ama zaman herşeyin ilacı yeri gelicek onunla olmadıgı için Allahına şükredeceksin seni üzmektense sonra şimdi biraz üzülürsün sonra hayatında seni anlıycak degerini bilen seni sen oldugun için sevecek biri çıkar elbet inşllh güzel günler gelir yakında böylesi çok daha iyi olmuş canım o seni haketmemiş.seni mutlu edecek biri çıkar inşllh karşına:16::70::71:

3 yaşı sorun eden bir aileden (sadece nişanlı değil ailesi de önemlidir çünkü) Allah korumuş sizi...bence de asıl olay annesinin sizi istememesi.eski nişanlınız da annesinin sözünden çıkamayacak kadar ana kuzusu biri.böyle bir insanla böyle bir ortamla bir ömür geçemez ki.evlendikten sonrasını bir hayal etsenize? hergün üzüntü sıkıntı.herşeyiniz kabahat olacak.sizi Allah korumuş.

bu olayla bitmesi çok iyi olmuş yani gerçek yüzünü gördün.evet unutmak zor acı bir süreç ama hayatta öyle şeyler unutuluyor ki...gün gelecek acı bir tecrübe olarak yer yer hatırlanacak bir durum olacak...

fakat ben sizin yerinizde olsaydım o diplomayı gözlerine sokardım...karakter yapısı okulla kazanılmıyor doğuştan gelmesi gereken bir durumdur.evet nişanlınız diplomayı yaşınızın kanıtı olarak istemiş olabilir.ama bu yine de çok çirkin birşey..sevgi mi önemli yaş mı? ne uçurum yaşlarda evlilikler görüyoruz.3 yaşın lafı olmaz.ha bir de şu var ki yaş konusunda seninle bu kadar uğraşana kadar ailenle konuşsalardı.aile büyüklerin gereken açıklamayı zamanında yapardı.seni sıkıştırıp nişanı attırmak eski kayınvalidenin daha kolayına gelmiş sanırım...
bunan sonrası için şükredin bence Allaha...zamanında korumuş sizi Rabbim..

SEVGİ.....işte kilit bu cnm..kendisi üniversite ben lise mezunu olmam bile konu oldu ama başta biliyorlardı ve güya ünv.mezunu yemek yerken ses yapması bile alay konusu oluyordu arkadaşlarım tarafından..ALLAH tan okumuştu yinede görgüsüzdü işte..okumak değil önemli olan

sevgi diyorsunuzda sevginizden supheliyim okumakla gorgunun ne alakasi var yada agzindan ses cikararak yemek yemesinin dune kadar nisanlnizdi ve ilerde esiniz olacakti ve demekki o her yemek yiyisinde sizde icinizden gorgusuz oldugunumu dusunecektiniz yapmayin sonucta sevdiginiz insan olurda yarin bi gun barisirsiniz arkasindan bole konusmayin ne olursa olsun karsinizdakide hatali tamam ama sizde boyle yemek yerken ses cikario bilmem ne konusmayin boyle ben bebek gibiyim demissiniz demekki kendiniz ondan hep ustun gordunuz ki simdi o na gorgusuz diebiliorsunuz...:20:

kendimi yerine koyuyorum da cok kotu ya:( insallah cabucak atlatirsin... Arkasindan mutluluk gelir merak etme:) Boyle bi adamla evlenseydin o evlilik nasil bisey olurdu bide onu dusun:53:

Bu kadar basit bir meseleyle bitmez ortada başka nedenler vardır.. İnandırıcılığını kaybettirmişsindir...

İlişkeler neden bitiyor çoğunluğunu güvensizliketen bitmiyor mu?

senin diploman yok mu mesela olmadığı için mi göstermedin?onlar sadece tarihe bakmak istemişlerdir belkiii...

Ben olsam gurula gösterirdim... sonra kapı dışarı ederdim... sen onlar haklı çıkartmışın.

Burda yaş ve diplomadan çok güvensizlik problemi yüzünden bitmiş gibi...

sizi gercekten seviyor olsaydi ne diplomanizin nede yasinizin hic bir önemi olmazdi bunu sizde biliyorsunuz ne yazikki hepsi bahane
hayirlisi buymus demekten baska cagre yok zararin neresinden dönerseniz kardir söylemesi kolay ama yasamasi zordur eminim
umarim bu süreci en kisa zamanda atlatirsiniz sizi haketmeyen insan icin üzülmeyin diyebiliyorum sadece

bu mesajın bile aslında sizden neden ayrıldığını ortaya koyuyor.
ayrılmasaydınız ne olacaktı,yemek yerken ses çıkartan üniversite mezunu ile evlenecektiniz değil mi?
görgüsüzse neden bu kadar yas tutuyorsunuz.
Eğitimi neden bu kadar aşağılıyorsunuz ki,eğitim bir erkek için oldukça önemli bir kriterdir.
siz okumadınız diye okuyanların eğitimini neden önemsiz kılıyorsunuz ki..??
bazı gerçekler ortaya çıkmış ve bitmiş başlamadan.
iyi de olmuş belli ki denk değilmişsiniz.

bence yaş meselesi ayrılma için bahaneleriydi en başta bunu biliyolarsa neden bu aşamada sorun ettilerki bunu. çok kötü bi durum ama yol ykınken kurtulmuşsun iyi taraflarını düşünüp rahatla biraz allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm

bu mesajın bile aslında sizden neden ayrıldığını ortaya koyuyor.
ayrılmasaydınız ne olacaktı,yemek yerken ses çıkartan üniversite mezunu ile evlenecektiniz değil mi?
görgüsüzse neden bu kadar yas tutuyorsunuz.
Eğitimi neden bu kadar aşağılıyorsunuz ki,eğitim bir erkek için oldukça önemli bir kriterdir.
siz okumadınız diye okuyanların eğitimini neden önemsiz kılıyorsunuz ki..??
bazı gerçekler ortaya çıkmış ve bitmiş başlamadan.
iyi de olmuş belli ki denk değilmişsiniz.

bende önceki konularına baktım görmek istedi gibi görüyor. Zaten eski yazdıkalrıda hemen hemen aynı ...
Sevgi ve nefret çok ince bir çizgide ayrılırlar sevgi biter ... saygu biter...
bazen nefrete sevgiler ...
Aslında bazı şeyler ortada keşke sende görebilsen konu sahibi .. bir yerde birşeyler saklıyorsun...
Bu devirde hangi anne bab çocuğunu büyük yazdırır ... ben olsam bende inanmam şahsen ...Çok zor ikna olurum...

Benimde beğendiğim çok sevdiğim yaşça küçük kısmetlerim oldu ama açıkça ben senden büyüğüm dedim üzülerek...
3 yaş küçük tü benden :D ama halen arada yokluyor beni :)))
Ah ah keşke büyük olsaydın :) saf ve temiz kalpli arkadaşım benim

Ben şahsen kendimden büyük bir bayla evlenmek isterim.. Allah nasip ederse tabi..

Son düzenleme:
3 Yaş meselsini yeni mi öğrendiler?Önceden neden sorun etmemişler?Yeni öğrendilerse neden söylemediğinize takmış olabilirler?Eğer sorun bu değil de sadece 3 yaş ise öyle küçük birşeye takan aileyle zaten işiniz olmaması lazım.Bir arkadaşın dediği gibi bir kanıtınız varsa adresine postalayın;görsün..Hayırlısı olsun.Evlilikten ayrılmaktan iyidir..

Back
X