Ben bu savaştan yenik çıktım,bembeyaz gelinliğimi giyemeyeceğim..BİTTİ...

3 Yaş meselsini yeni mi öğrendiler?Önceden neden sorun etmemişler?Yeni öğrendilerse neden söylemediğinize takmış olabilirler?Eğer sorun bu değil de sadece 3 yaş ise öyle küçük birşeye takan aileyle zaten işiniz olmaması lazım.3 yaş nedir ki?..Bir arkadaşın dediği gibi bir kanıtınız varsa adresine postalayın mutlaka suratına çarpar gibi;görsün..İlk istediğinde gösterip bitirseniz daha iyi olurdu sanki..Hayırlısı olsun.Evlilikten ayrılmaktan iyidir..

Nefret ederim paracı erkekten. Alsın altınlarını başına çalsın gönderirim ben senin yerinde olsam o altınları ona kargoyla.

Evet bence de altınları göndermelisiniz.Sizde suç kalmasın.

canım hakında hayırlısı buymuş beterin beteri var bak ben 2,5 aylık evliyim boşanıyorum benim için yıkmak daha zor ama hayat işte sen yolun başından dönmüşsün evlenipte bunları yaşamak daha kötü kendini bir an önce topla ve güçlü ol lütfen..

canım öncelikle geçmiş olsun bunu evlenmeden önce öğrenmişsin ama şunu belirtmek isterim ki imam nikahı kıyılmış ve ailenin rızasıyla mehir vermesi gerekir yani bu latınalrı ona sayıp vermeyebilirsinde bir araştır istersen bu konuyu

Eğer bu nikâhtan kızın ailesinin haberi ve izni yoksa (ve cinsel birliktelik gerçekleşmemişse) nikâh geçersiz olduğu için herhangi bir mehir ödenmesi gerekmez. Fakat ailesinin izni dâhilinde kıyılmış ve mehir belirlenmişse resmi nikâh olmasa da belirlenen mehirin yarısının verilmesi gerekir. Henüz mehir belirlenmeden boşanma olursa o zaman erkeğin, kıza yararlanacağı bir mal vermesi gerekir

İlgili ayetler şöyledir:

“Kadınları, mehirlerini belirleyinceye kadar el sürmeden boşarsanız, bunun size günahı yoktur. Onlara yararlanacakları bir şey verin. İmkânı olan, gücü ölçüsünde, darlık içinde olan da gücü ölçüsünde, marufa uygun olarak, onları yararlandırsın. Bu, güzel davrananlar üzerine bir borçtur.

Kadınları, mehirlerini belirledikten sonra, el sürmeden boşarsanız, belirlediğiniz mehrin yarısı gerekir; kadınlar veya nikâh düğümü elinde olan taraf hakkından vazgeçerse başka. Sizin vazgeçmeniz, korunmak için daha uygundur. Aranızdaki üstünlüğü unutmayın. Allah yaptığınız her şeyi görür.” (Bakara, 2/236-237

okurken çok şaşırdım, çok üzüldüm, ama bu savaşı kaybeden sen değilsin, kazanan sensin haberin olsun, böyle ufak şeyleri sorun eden ve birden bu şekilde çirkinleşen bir insandan yol yakınken kurtulduğun için şükretmelisin bence, tabii ki zor, hislerin karmakarışık, ama inan şimdi üzüldüğün bu duruma zaman geçtikçe "iyi ki" diye bakmaya başlayacaksın... bir an önce toparlanıp hayata yeni umutlarla bakman dileğiyle...

nişanlım annesi ve ben....biliyorsunuz arkadaşlar en başından belli.kimlikteki yaşım 3 yaş büyük yazıldığı için nişanlım ve annesinin buna inanmayışı,düğünün ertelenmesi,hakaretler,aşağılanmalar vs vs..en son konumda nişanlımın sn 3 haftadır beni eskisi gibi aramadığından bahsetmiştim..soğuk davranışlar,aramamalar,sürekli aşağılamalar ve yaşım kimliktekinden gerçekte 3 yaş küçük olduğumu ispatlama kanıtı..evet herşey böyle başladı,tüm sorunların başlangııcı..kimlikteki yaşım olduğumdan 3 yaş büyük yazıyor bazı aile sebeplerden,ama nişanlımın kimlikteki yaşımdan gerçekte 3 yaş küçük olduğumun kanıtını istemesi..yanii diploma gibi..çok saçma değilmi?nişanlım benden diplomamı görmek istedi kızlar..gerçek yaşımın 3 yaş küçük olduğu ve lise mezunu olduğuma ancak öyle inanabilirmiş..yoksa bu düğün uzadıkça uzar eğer diplomanı göstermezsen dedi.zaten nisanda olan düğünü temmuza atmışlardı.ben ve ailem yapılan haksızlıklara,saçmalığa,hakarete ve aşağılamaya daha fazla dayanamadık bitirdik sonunda..enim evliliğim bir belge üzerine kurulmazdı.diplomamı göstereyim ve evlenelim böyle bir evlilik olabilirmi arkadaşlar şaka gibi resmen..nişanlım çabucak kabul etti bitmesini ve konuyu nişanda takılan altınlara getirdi.ben en başında altınları yada hiç bir iğnesi kalsın istememiştim ama ben ona bitti diyorum o ise bana altınlardan bahsediyor ne zaman iade ederseniz diye..inanamadım.ve herşeyi vericektim ama ben acı duymanı beklerken altın peşine düşüyorsun vermiyorum dedim.sen ne kadar ........................sin demezmi bana..yıkım üzerine yıkım.şok geçirdim o an..sonrasında herşey kalsın ama helal etmiyorum artıkta aramıcam seni dedi ve kapattı tlfnu..bugün ise facesinde nişanlı durumunu ilişkisi yok olarak değişmiş..benim baktığımı bilmediği halde hemde..herşey bitti snunda ve ne yazıkki böyle bir adam için hala içim o kadar acıyorki,öyleine yenik ve yıkılmış durumdayımki,dibe vurdum battım,hayallerim,gururum,onurum herşeyi yıktılar..tek bir belge diploma adına..haketmedimki ben bu kadarını eşyalarım alındı salon tutuldu,nasıl atlatıcam bunu ben,ne yapıcağım şimdi ne????sudan çıkmış balık gibiyim arkadaşlar ALLAHıma bırakıyorum imam nikahıda yapmışlardı nasıl vebalimi ödeyecekler nasıl??
nasıl yani ya hadi 3 yaş büyük ol karşısındaki gerçeği değiştirir mi bu sen yine sensin:53::53::53::53:

bence hakkınızda hayırlısı olmuş, çok iyi bir karar vermişsiniz.
ne o öyle 3 yaş büyük olsanız dahi ne alaka yani...ki ben size inanıyorum ve o diplamayıda göstermeyerek gayet iyi yapmışsınız
zaten ayrılmayı bu kadar çabuk kabul eden adam ayrılmak niyetindedirde bahane arıyordur.
hatta sizi az çok tanıdığına göre ona o diplomayı göstermek yerine ayrılıcanızı bile tahmin etmediğini nerden biliyoruz.
ayrıca ailecek hakaretten vs. bahsetmişsiniz, pek tabi okuyarak kimse adam olmaz, ayrıca okumuş diye başkalarını kendine denk görmeyen insanlarıda hiç anlamam ( ki ben akademik kariyer yapıyorum )
bunu da yazdım ki bazı ark. kedi uzanamadığı ciğere mundar der hesabı olarak anlamasın diye, zira sizi suçlayanlar olduysa bunuda tersinden anlıcak insanlar vardır.

yani sonuç olarak sizin vicdanınız rahat, ve emin olun bu şahıslar elbet size ve ailenize karşı takındıkları tavırların karşılığını görürler :82:

ne insanlar var ya inanılır gibi değil hemen altnın peşine düşmüşlerr...
benim abmde kendinden 3 yaş büyük biri ile evli (ki sizinki sadece kimlikte öle yazıomus aslında öle bi farkta yokmus) annem ben babam hiçbirimiz demedik ay bu senden büyük bilmem ne ki bu tarz bi olay gelseydi basımıza mesela kimlikte böle yazıo fln sonradan ögrenseydik annem agzını acıp tek kelime etmezdi bileeee. yazık yani böle insanlara. bize demesi kolay belki ama zaman en iyi ilaç olucak inş karsınıza hayırlı bi insan cıkar ve bu günleri hatırlamamak üzere unutursunuz. ama bi atasözü vardır ve ben cok severm şunu da unutmasın nişanlının ailesi.
ALMA MAZLUMUN AHINI.. CIKAR AHESTE AHESTE..
:47:

bence hakkınızda hayırlısı olmuş, çok iyi bir karar vermişsiniz.
ne o öyle 3 yaş büyük olsanız dahi ne alaka yani...ki ben size inanıyorum ve o diplamayıda göstermeyerek gayet iyi yapmışsınız
zaten ayrılmayı bu kadar çabuk kabul eden adam ayrılmak niyetindedirde bahane arıyordur.
hatta sizi az çok tanıdığına göre ona o diplomayı göstermek yerine ayrılıcanızı bile tahmin etmediğini nerden biliyoruz.
ayrıca ailecek hakaretten vs. bahsetmişsiniz, pek tabi okuyarak kimse adam olmaz, ayrıca okumuş diye başkalarını kendine denk görmeyen insanlarıda hiç anlamam ( ki ben akademik kariyer yapıyorum )
bunu da yazdım ki bazı ark. kedi uzanamadığı ciğere mundar der hesabı olarak anlamasın diye, zira sizi suçlayanlar olduysa bunuda tersinden anlıcak insanlar vardır.

yani sonuç olarak sizin vicdanınız rahat, ve emin olun bu şahıslar elbet size ve ailenize karşı takındıkları tavırların karşılığını görürler :82:

cnm kanıtlayamayacağımdan değil zaten,kanıt üzerine beni kabul eden,bana güvenen bir insanla ne kadar mutlu olabiliridimki,evet şu an çok çok üzülüyor,ağlıyorum.ama inanıyorumki pişman olucaklar çünkü ALLAH herşeyi görüyor biliyor..ben üzülüyorum ama vicdanımın rahatlığı bunu hafifletiyor çoğu zaman..ayrıca o lisans ben ise lise mezunuyum ama inan gerçekten konuşma ve kültür olarak ben yanında master yapmış gibi fark vardı..ancak hiç ben bunları konu bile yapmadım görgüsüzlüklerini..sonra bunlara maruz kalınca,kendi kendime ne kadar iyi niyetliymişim diye kendime kızdım..

ne insanlar var ya inanılır gibi değil hemen altnın peşine düşmüşlerr...
benim abmde kendinden 3 yaş büyük biri ile evli (ki sizinki sadece kimlikte öle yazıomus aslında öle bi farkta yokmus) annem ben babam hiçbirimiz demedik ay bu senden büyük bilmem ne ki bu tarz bi olay gelseydi basımıza mesela kimlikte böle yazıo fln sonradan ögrenseydik annem agzını acıp tek kelime etmezdi bileeee. yazık yani böle insanlara. bize demesi kolay belki ama zaman en iyi ilaç olucak inş karsınıza hayırlı bi insan cıkar ve bu günleri hatırlamamak üzere unutursunuz. ama bi atasözü vardır ve ben cok severm şunu da unutmasın nişanlının ailesi.
ALMA MAZLUMUN AHINI.. CIKAR AHESTE AHESTE..
:47:

cnm herşey hazırdı biliyormusun??nisan 3te düğün vardı,sonra ertelediler.şimdi nisan yaklaştı ve inan içim acıyor..eşyaların aynısını görünce,gelinlik modelimi görünce çeyizimi görünce ne duygularda olduğumu,nasıl hayallerimi yıktıklarını,inan kelimelerle anlatamam..bunun üzine aile içindede yaşadığım depremler içinde konu açtım okuduysan.ablamın durumu..şu an annemde ablamlada görüşmüyoruz.maalesef böylede bir aileyiz:((inş çıkar ahım cnm çünkü dünya gerçekten kötülerin dünyası..her zaman kötüler kazanıyor

canım keşke o senden yaşının küçük olduğuna dair kanıt isterken sende ondan annesinin ve kendisinin akıl ve ruh sağlığının normal olduğuna dair kanıt isteseydin.şaka bi yana böyle saçmalık olmaz iyiki ayrılmışsın boşver böyle insanlarla evlilik yürütülmez .ayrıldığına üzülme boşver haketmemiş bence seni.....

aşk yokmuş bence arada kim nederse desin ben de nişanlımdan büyüğüm ne alaka ya
bence ailesi sizi baştan istememiş eğer sizi gerçekten benimseselerdi lafını bile yapmazlardı
tabiiki hakkınızda hayırlısı olsun

Hakkında hayırlısı buymuş canım
Gerçekten çok zor bi duurum, hayal etmesi bile öyle...
Rabbim senin kalbini ferahlandırsın, en güzel en hayırlı şekilde huzurlu bi yuva kurmayı nasip etsin ileride
İnan unutuluyo ama o süreci atlatmak ölüm gibidir eminim

cnm herşey hazırdı biliyormusun??nisan 3te düğün vardı,sonra ertelediler.şimdi nisan yaklaştı ve inan içim acıyor..eşyaların aynısını görünce,gelinlik modelimi görünce çeyizimi görünce ne duygularda olduğumu,nasıl hayallerimi yıktıklarını,inan kelimelerle anlatamam..bunun üzine aile içindede yaşadığım depremler içinde konu açtım okuduysan.ablamın durumu..şu an annemde ablamlada görüşmüyoruz.maalesef böylede bir aileyiz:((inş çıkar ahım cnm çünkü dünya gerçekten kötülerin dünyası..her zaman kötüler kazanıyor

okudm cnm ya hayat bzen böyle bizi sınıyor işte malesef. ben kimsenin ahının kimsede kalmayacagına inananlardnm aksini düşünürsem eger isyankar olurum :( hem bu konuda hem de ablanla ilgili konuda Allah yardımcı olsun inşallah bu günlerde geçerde bizimle ne kadar mutlu oldğunu bu günleri çoktan unuttuğunu yazarsın tatlım.

bazen bizi yıkan seyler için daha sonra çok hayırlı olmuş diyoruz, şimdi zor günler geçiriyosun ama ilerde kalpten "iyiki olmamış" dersin canım... Sabret bundan sonrası için gönlüne göre versin rabbim

Back
X