Ben bu savaştan yenik çıktım,bembeyaz gelinliğimi giyemeyeceğim..BİTTİ...

bütün bunlar kimliğinde 3 yaş büyük yazıyor diyemi oldu yani........
peki siz çıktınız flört ettiniz....sen ailesiyle tanıştın..düğün nisanda olsun dendi...eşyaların alındı...hatta ve hattaa imam nikahı bile oldu...

bütün bunlar olurken kimliğinde 3 yaş büyük yazıldığını bilmiyolarmıydı ?

cnm en başında herşeyi biliyorlardı ve sonrasında inanmadılar belge istediler bunun için..evet aynen böyle ne kadar saçma ve cahilce değilmi??benim evliliğim ve yeni kuracağım hayat bir belge üzerine kurulmasını şart koydular bana..bende ispatlamadım ve güven yoksa evlilik olmaz dedim bitirdim artık..zaten annesinin hakaretleri,düğünün ertelenmesi,üzerine ispat kanıt ısrarı,benim gücümü tüketti..

kardesim su an icin acidigi icin belki soylenen seyler itici bile gelebilir sana.. ama verilmis sadakan varmis inan.. rabbim karsina en guzelini gonlune goresini cikarsin amin tum kalbimle diliyorum bunu.. eden kendine eder bunu sakin unutma. ah almamak gerek.. o kisi kendinde bile gormese cocugunda yasayabiliyor.. senin vicdanin rahat yolunda guzel bir skeilde yuru:) en guzeli cikacak karsina ben buna yurekten inaniyorum.. :66:

cnm inan haketmedim ben tüm bunları ve ALLAH ıma yalvarıyorum pişman olsun ama beni asla asla bulamasın..ben ne yaptım deyip,duvarlara başını vursun inş..cnm benim güzel dileklerin için çok tşk ederim..ama imam nikahıda vardı ve ben yetimim,genç bir kızım..hayallari yıkılan bir genç kız..nasıl vebalimi ödeyecekler ki??NASIL cnm

ben demistim demeyi sevmeyenlerdenim ama ben demistim :27:
hic uzulme arkadasim ayrilmaniz hayirli olacakti zaten...
bosver gecmisi artik onune bak ohhh sikintilar dertler bitti, sorunlu bir evlilik sahibi olmayacaksin. niye uzuluyorsun bence Allah'a dua et bu insanlardan kurtuldun...
hic uzulme ben sevindim bu insandan kurtulduguna...
evlenseniz bile mutlu olmayacaginiz belliydi zaten unutmaya calisacaksin artik canim...

bir de sunu soylemeden gecemeyecegim bu yas muhabbeti ayrilik icin bir bahane...zaten bu evlilik istenmiyordu, yas konusundaki muhabbeti bahane edip iyice karistirmislar ortaligi ki bu is bitsin...
haklısın cnm bende dayanamadım artık gücüm kalmadı..sizlerinde desteğiyle atlatacağım inş..rabbim belkide laik görmedi beni o kuluna..bnde sonunda anladım evlensemde mutlu olamayacaktım..

Yaş konusunda arkadaşa katılıyorum. Büyük bir çelişki var ama bizi ilgilendiren kısım aslında burası değil, konu sahibi buraya dikkat çektiği için üzerinden başlıyoruz.

Yoksa hiç mi yok kadının büyük olduğu ilişkiler.. Var elbette.. Bu sadece bitmesi için bahanedir, en cahil aile bile "kadının yaşı büyükmüş ayrıl" demez oğullarına. (Üstelik bunu dese bile yaşınız küçükse gönderirdiniz diplomayı..)

Bence bir an önce altınları vesaire geri verin ona. Vermeyeceğim demek çirkeflik olur, baştan sona geldiğiniz onurlu duruşu bir anda silip atar, hiç gerek yok denklerine inmeyin.

Onun haricinde biraz kendinizle kalın. O da nişanlısından ayrılıyor, onun da canı yanacaktır(Üzerinden yük atmış gibi hissetmiyorsa-ki hissetmeyeceğini düşünüyorum) bir şekilde sizinle yeniden iletişime geçmek isteyecektir.

Umarım bu sürede düzgün bir insan karşınıza çıkar da eski nişanlınız geri dönmek istediğinde hiç kuşku duymadan reddedebilirsiniz..

Not: Ben de arkadaşlar gibi şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Evlilikten dönmek çok daha zor, sığ bir adamla ömür geçirmek tüketirdi sizi.

cnm yaş konusunda,aylarca onlara o kadar açıklama yaptıkki ailece,buradada açıklamamı yaptım ama sadece büyük yazıyor kimliğimde.nedenini ise aile içinde olan sebeplerden dolayı diye belirttim zaten en başında..ve istesem bunu kanıtlardım ancak en başta kendime saygısızlık yapmış lurdum kanıtlamakla..beni her ne olursan ol,benden gitme diyecek insanı istedim ben..böyle bir insanla bu zihniyette olan biriyle mutlu olamazdım..kanıt üzerine evlilik kuramazdım.altınları ise iade ettik.ayrıca nişanlım ayrılığı anında kabullendi..ve beni kaybetmeyi çktan göze aldı..onun pişamnlık duygusunu bile yaşayacağını,bu duyguya sahip olacağını hiç sanmıyorum cnm..zaten olsada ne ailem nede ben artık dönüş olacak kadar aşağılık olamayız..onların bize yaptıklarından sonra..çok cahildi cnm üzülüyorum ama bende düşünüyorum ömür geçmezdi bu zihniyetle..

bence bu kadar rezil bir insan için üzülme canım hatta sevin böyle düşüncede bir adam senin kocan olmayacağı için.

haklısın cnm bende dayanamadım artık gücüm kalmadı..sizlerinde desteğiyle atlatacağım inş..rabbim belkide laik görmedi beni o kuluna..bnde sonunda anladım evlensemde mutlu olamayacaktım..

iste bunu anlaman cok iyi canim, ileri de mutsuz olmak yerine simdi biraz aci cekip dogru insani beklemek cok daha mantikli.
uzme kendini hic kimse unutulmaz degil...hele erkekler hic... :86:

Durumuna yürekten üzüldüm

ama senin adına öyle çok sevindim ki...

Allah'ın sevdiği kuluymuşsun ki o insanların iç yüzünü sana gösterdi

evlenmeden-evini kurmadan onları tanıdın...

gelinlik-salon-eşyalar bunların hiçbiri üzmesin seni...

çünkü eğer evlenseydin bunların hiçbiri seni mutlu etmeye yetmeyecekti..

Hem sen hem ailen çok üzülecektiniz.

Sana size inanmayan şart koşul isteyen insanlarla işiniz olmaz..

daha iyileri çıkacak karsına ve bunların hepsini unutturacak sana

Güçlü ol neolur üzme kendini toparlan...

evlenip çoluk çocukla baba evine dönenleri düşün

ve şanslı olduğunun farkına var canım...

Herşey gönlünce olsun.

Arkadaşım önceki sayfalarda yazıldı mı bilmiyorum ama dini nikahınız varsa onun seni boşaması

lazım,çünkü ALLAH katında evli sayılıyorsunuz,bu çok önemli ihmal etme ve keyfine bak kurtulduğun

için derim...her şeyde bi hayır vardır,bunu zamanla daha iyi anlayacaksın...

canım benim Allah ruhundaki yaralara şifa versin onları eskisinden bile iyi etsin öyle mutlu ol ki bunu yıkmaya hiç bir yaratılmışın gücü yetmesin... kalp kırıklığı yaşayan herkese bu duam inşallah kabul olur:(((

cnm inan haketmedim ben tüm bunları ve ALLAH ıma yalvarıyorum pişman olsun ama beni asla asla bulamasın..ben ne yaptım deyip,duvarlara başını vursun inş..cnm benim güzel dileklerin için çok tşk ederim..ama imam nikahıda vardı ve ben yetimim,genç bir kızım..hayallari yıkılan bir genç kız..nasıl vebalimi ödeyecekler ki??NASIL cnm

cnm rabbim tum s1k1nt1larinin hediyesini zaten verecek.. onlarsa ettikleriyle kalacaklar.. bu musibette senin icin hayirliydi demekki.. neyseki daha kotusu olmadan basinda belli olmus hersey.. Allah sabir versin, cooooooooooooooook mutlu ol insallah..

cnm yaş konusunda,aylarca onlara o kadar açıklama yaptıkki ailece,buradada açıklamamı yaptım ama sadece büyük yazıyor kimliğimde.nedenini ise aile içinde olan sebeplerden dolayı diye belirttim zaten en başında..ve istesem bunu kanıtlardım ancak en başta kendime saygısızlık yapmış lurdum kanıtlamakla..beni her ne olursan ol,benden gitme diyecek insanı istedim ben..böyle bir insanla bu zihniyette olan biriyle mutlu olamazdım..kanıt üzerine evlilik kuramazdım.altınları ise iade ettik.ayrıca nişanlım ayrılığı anında kabullendi..ve beni kaybetmeyi çktan göze aldı..onun pişamnlık duygusunu bile yaşayacağını,bu duyguya sahip olacağını hiç sanmıyorum cnm..zaten olsada ne ailem nede ben artık dönüş olacak kadar aşağılık olamayız..onların bize yaptıklarından sonra..çok cahildi cnm üzülüyorum ama bende düşünüyorum ömür geçmezdi bu zihniyetle..

Benim anlamadığım durum neden ıspatlamıyorsunu ?

Tamam onlar cok buyuk kabahat işlemişler ve bunun cezasını mutlaka yaşayacaklar..

Ama madem ayrıldınız bari şimdi ıspatlayın.. Altınları gönderirken ıspat belgesinide gönderin ki yanlış yaptıklarının hemen farkına varsınlar..
Yani bu demek değildir ki ben ıspatlıyorum yine gelin beni isteyin ; bu demek oluyor ki
''alın haklı bendim , hakkımı aldınız.''

En azından onurluca olur herşey, ve siz daha az üzülürsünüz.

Şimdi duydum ki imam nikahı kıymışsınız belirli bir mihir belirlenmiştir demektir bu.. Altınlardan bu mihir adedince ayırırsını gerisini ona gönderirsiniz.

Ama madem sizin hakkınız onların üstünde kalmış, bari onların ki kalmasın.

Lutfen ıspat edin, ıspat edecek deliliniz varsa.

Durumuna yürekten üzüldüm

ama senin adına öyle çok sevindim ki...

Allah'ın sevdiği kuluymuşsun ki o insanların iç yüzünü sana gösterdi

evlenmeden-evini kurmadan onları tanıdın...

gelinlik-salon-eşyalar bunların hiçbiri üzmesin seni...

çünkü eğer evlenseydin bunların hiçbiri seni mutlu etmeye yetmeyecekti..

Hem sen hem ailen çok üzülecektiniz.

Sana size inanmayan şart koşul isteyen insanlarla işiniz olmaz..

daha iyileri çıkacak karsına ve bunların hepsini unutturacak sana

Güçlü ol neolur üzme kendini toparlan...

evlenip çoluk çocukla baba evine dönenleri düşün

ve şanslı olduğunun farkına var canım...

Herşey gönlünce olsun.

cnm zaten aylardır mücadele ediyorum bu insanlarla..buradada knumu paylaştım her seferinde ve belki dedim belki düzelir ama daha çok hata üzerine hata yaptı nişanlım ve annesi resmen benii aşağıladı,kör topal muamelesi yaptılar..kimse yanıma yakıştırmadı,senden 10 yaş üyük duryor dediler,saçları şimdiden beyazlamış sen yanından minyon kalıyorsun dediler ben ne ona söyledim nede etkilendim tüm bunlardan..ama onlar benden kanıt istediler utanmadan hemde..yaa ben namusszuluk yada saygısızlıkmı yapmışımda kanıt istiyorlar..çok tşk ederim bitanem güzel dileklerin için..

canım benim Allah ruhundaki yaralara şifa versin onları eskisinden bile iyi etsin öyle mutlu ol ki bunu yıkmaya hiç bir yaratılmışın gücü yetmesin... kalp kırıklığı yaşayan herkese bu duam inşallah kabul olur:(((

cnm ALLAH razı olsun çk tşk ederim..ben inan her ezanda ah ediyorum..rabbm biliyor yapılan haksızlığı..gücünüde veriyor şükürler olsun..

cnm rabbim tum s1k1nt1larinin hediyesini zaten verecek.. onlarsa ettikleriyle kalacaklar.. bu musibette senin icin hayirliydi demekki.. neyseki daha kotusu olmadan basinda belli olmus hersey.. Allah sabir versin, cooooooooooooooook mutlu ol insallah..

cnm rabbimden tek isteğim cezalarını bulmaları..pişamn olsunlar ve bana yaptıkları haksızlığın vicdanı yükünü hayatları boyunca atamasınlar..tek dileğim bu..aileme karşı kadar mahçubumki,sofraya bile turamıyorum,abimin yüzüne bakamıyorum,utanıyorum evliliğe bu kadar yaklaşmışken,böylesine aşağılanmam ve kanıt istemeleri,çok şükür ALLAH utandıracak başka bşey vermesin..ama yinede mahçubum

Üç defadır soruyorum üçündede cevap alamadım.

Herşeyi anlıyorum ; ama şuan bari herşey bitmişken kendi onurunuzu kurtarmak için neden ispatlama yoluna gidip altınları teslim etmiyorsunuz.. Tamam belki mihriniz olarak hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz ( ne kadar söylediyse tabii nikah sırasında )
olabilir ama hala neden susuyorsunuz ?

Üç defadır soruyorum üçündede cevap alamadım.

Herşeyi anlıyorum ; ama şuan bari herşey bitmişken kendi onurunuzu kurtarmak için neden ispatlama yoluna gidip altınları teslim etmiyorsunuz.. Tamam belki mihriniz olarak hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz ( ne kadar söylediyse tabii nikah sırasında )
olabilir ama hala neden susuyorsunuz ?

Birsencim, ben şahsen daha fazla sormamanı tavsiye ediyorum.
Bazı şeyler o kadar aşikardır ki gözden kaçar.
Bilmem anlatabildim mi :78:
Bazı şeyleri ispatlayabilseydi zaten bitmesine imkan tanımayacak kadar evlenmek istiyor arkadaş.

sahsen ben olsam bende bitirirdim
fakat bitirdikten sonrada ispat edebilecegim bir belgeyi
onlara kapak olsun diye gonderirdim

bence oyle bir belgeye sahip degilsiniz
yada yasiniz gercekten buyuk..
zorla yasinizi kabul ettiremezsiniz yalanlarla
nasilki cogu kadin erkegin kendisinden buyuk olmasini ister
erkeginde oyle bir istemi olabilir
onun kriterlerine bagli
ama sevgisinede bagli
sevseydi zaten umrunda olmazdi o baska

sahsen ben olsam bende bitirirdim
fakat bitirdikten sonrada ispat edebilecegim bir belgeyi
onlara kapak olsun diye gonderirdim

bence oyle bir belgeye sahip degilsiniz
yada yasiniz gercekten buyuk..
zorla yasinizi kabul ettiremezsiniz yalanlarla
nasilki cogu kadin erkegin kendisinden buyuk olmasini ister
erkeginde oyle bir istemi olabilir
onun kriterlerine bagli
ama sevgisinede bagli
sevseydi zaten umrunda olmazdi o baska

bir_kadına katılıyorum.bence bazı şeyleri gizliyorsunuz.eşiniz niye sizin diplomanız olmadığı kanısına kapıldı.hiçbirimizin nişanlısı diploma görmek istememiştir tabiki evlenirken.ama sizinki istiyor demek ki şüphelendiği bir durum var.eğer gerçekten diplomanız yoksa ve var diyorsanız e nişanlınız sonuna kadar haklı.çünkü yalan söylüyorsunuz ve kendinizi olmadığınız biri olarak tanıtıyorsunuz.
yaş mevzusuna gelince neden yaşınız büyük yazıldı acaba?bunu mantıklı bir şekilde açıklar mısınız?açıklayamamışsınız ki nişanlınız bunu da yalan olduğunu düşünmüş.

buraya gelip 3 yaşa taktılar,diplomam olsa ne olmasa ne diyorsunuz da mühim olan yalan söylemiş olmanız.ki biri tahsil biri de yaş mevzusundaki bunlarda evlenilecek kişide herkesin dikkat ettiği konulardır.

sanırım iyi bir kısmeti geri çevirmemek için yaşlar küçültülüp,tahsil artırıldı.adam da çakıp,bu kız daha yolun başında bunları yapıyorsa yollarımızı ayıralım dedi haklı olarak.

eğer bu belgelere sahip olsaydınız.bunları ona gösterir 2 gün tavır yapardınız nişanlınız da o vicdan azabıyla gönlünüzü almak için herşeyi yapar ve sonsuza dek size güvenirdi.olurdu biterdi yani buradakileri de kandırma bence.

Birsencim, ben şahsen daha fazla sormamanı tavsiye ediyorum.
Bazı şeyler o kadar aşikardır ki gözden kaçar.
Bilmem anlatabildim mi :78:
Bazı şeyleri ispatlayabilseydi zaten bitmesine imkan tanımayacak kadar evlenmek istiyor arkadaş.

Israrla cevap vermemesi bunu düşündürmekten başka bir yol bırakmıyor ki bizlere..
..
Tamam yalan olabilir , hatta yalan değilde sormadıkları için söylememiş bile olabilirsiniz (ki evliliklerde en ufak eksik söylenmeli) ama en azından oturup böyle böyle asıl durum şu denilebilir evlenecegınız kişiye ki sizi seviyorsa bu sakladığınızı göz ardı eder, cesurca hatanızı anlayıp itiraf ettiğiniz için.

Ama malesef çok geç kalındı sanırım.

Yetim bir insanım demişsiniz, babasız olarak yola devam etmek gerçekten çok zor.

Özellikle evlilik durumlarında anne, baba özlemi çok yaşanıyor.Sizi anlıyorum gerçekten, niyetimde yargılamak değil.Şuan ki psikolojik durumunuzu göremiyoruz çünkü.

Fakat bu durumda karşı tarafı bu kadar suçlamak sizi içinden çıkılmayan bir yola sokar.

Ya elinizde ıspat varsa ıspatlayacaksınız, ya da bendede suç vardı, bir daha bu bana ders olsun yapmayayım hayatımın diğer kalan tarafında diye ders çıkaracaksınız kendinize.

Acı ama iyi bir tecrube olmuş olur sizde..Herşeyin hayırlısı olsun.

Back
X