ay son yazdıklarına içim parçalandı. annende şimdi dağılmıştır. canım bak işte eşin kendi kıyafetinide getirmiş ne güzel. sabır biraz.yarın senin için herşey yeni ve hayırlısıyla en güzel şekilde başlayacak.
ya muhtemelen ailesiyle olayların bu hale geldiğini onlarda da dinlemek isteyecek. ve büyük bir ihtimallede araya mesafe koyacak en azından seninle onlara arasında eskisi gibi yanyana olmanızı beklemeyecek. ki en doğrusu bu. yalnız sana tavsiyem yarın onların anlattığıyla ilgili mutlaka eşin sanada sorular soracak. bunda niye böyle söyledin, burda niye böyle davrandın gibi. kesinlikle suçluymuş gibi çekimser cevap verme, kendinden emin, kendine güvenen bir tavırla herşeyi olduğu gibi anlat. ve tabiki işlerin bu hale gelmesinden üzgün olduğunu ama bazı şeylerin tek taraflı yürümeyeceğini söyle. ama şu an orda olmasa eşin için bak karısını aldı gitti, anasını attı demelerini istemiyor. gerekçeleriyle onlarada anlatıp, ikna ederek rızasını alarak ve tabi annesinin gönlünü alarak bu işi yapmak istiyor. zaten Allah korkusu olan her kişinin böyle yapması gerekir canım yani şu an yaptıkları seninle ilgili pek değil. yani kafasında bu kadar sorun varken ve halletmeden sanada sıcak davranmasını bekleme.
perşembe günkü tartışmamızda eşme olayı anlatırken belki ihtiyacım olur diye kaydetmiştim. ama eşm anlayışlı yaklaştığından dinletme ihtiyacı duymamıştım. kayıtta her zamanki incilerini döktürüyodu. benden memnuniyetsizliğini bildiriyordu. güzel cümlelerle (anlamışınızdır) edşim annesini savunmuyor da benim kaydetmeme takılmış durumda...
öncelikle her iki anlamda da geçmiş olsun..
ilk mesajınızı okuduğumda hemen o kaydı silin yazmayı düşünmüştüm.
ne kadar hatalı olursa olsun eşinizin annesi ve maalesef eşiniz kayıt yaptığınızı
öğrendiğinde ilk aklına gelen planlayarak annemi kızdırıp,kavga çıkarmış olabilirdi.
sizi daha fazla üzmek istemiyorum.hepsi geçecek.eşiniz orta yolu bulacak.
ama bence tek umduğu yengelerinden farklı tepkiler vermenizdi.
siz annesini olduğu gibi kabul etmek mecburiyetinde değilsiniz,ama o mecbur.
sanırım sizin olgunlukla annesiyle geçineceğinizi düşünmüş.yaşadıklarınız çok zor,psikolojik baskı yapmış kayınvalideniz size.
hastalığınızı bilmiyor mu,çok üzüldüm gerçekten insan olarak,büyük olarak,anne olarak sizi evlat olarak görmesini diliyorum bundan sonrası için
canım az da olsa içime su serptin tşk ederim. Ama peki neden orada kalmayı tercih etti? yani konuşup gelebilirdi dimi? he bi de dedik ki balkonda konuşurken "farzet ben şehir dışına çıkıyorum yarın" dedi. " tmm da dedm ben sen yokken seni durmadan arıyordum".gene ara" dedi.
dediğim gibi kafamı karıştıran 3 şey var
1-en son gidişinden sonra orada kalmaya karar vermesi
2-buz gibi tavrı
3- o evde oldukça orda onu işlerlermi? onun korkusu
esinizin annenizi savunmadigi acik zaten annesini savunsaydi kahvaltida size sen nasil, ne amacla annemin konusmalarini kaydedersin diye kizardi ve o evden tek basiniza ayrilirdiniz.
esiniz hala size destek ama tavirli, yanlis.
sizin suan yapacaginiz sey esinize neden o kaydi yaptiginizi duzgunce aciklamaniz, sizi anlayacagindan eminim.
olayin bu boyutlara gelebilecegini tahmin edemedim ozur dilerim dersiniz ve ne amacla kaydi yaptiginizi anlatirsiniz, esinizin tavri ortadan kalkar diye dusunuyorum.
canim ya kendini uzme bence esin kesinlikle en kisa zamanda yanina gelecek ve sen onunla konusunca tavri ortadan kalkacak.
kayit meselesi onu uzmus olabilir yani cok ta hos bir sey degil esiniz acisindan dusunursek, ona da hak verin adamcagizin nevri dondu birden bire. hic bir seyden haberi yok, kaydi neden yaptiniz anneniz ne dedi de yaptiniz bir seyden haberi yok.
biraz sabirli olun.
tekrar soyluyorum uzulmeyin cunku esinizin sizi anlayacagindan eminim.
annesi ne kadar doldurursa doldursun eger annesini taniyorsa inanmaz gibime geliyor...
esinizi ariyor musunuz hic?
ara sira arayin bence.
zaten aynen öyle dedim. annen bir dediğini daha sonra inkar ettiği ya da benim söylemediğm şeyler benim söylediğimi iddia ettiği için çektim dedim.
Kayit meselesinde kendinizi suclamayin basina gelmeyen bilemez bence dogrusunu yaptiniz ama esinize söylicek firsatiniz olmadi bu noktada yanlis anlasildiniz tahmin edebiliyorum kimbilir nasil veryansin etti kaynanaki esiniz sok oldu.Benim esimde annesiyle yada kendi tarafiyla tel görüsmesi yaparsam kaydet der yasadiklarimizdan dolayi 2 dakka önce söylediklerini 2 dakka sonra inkar eden tipler napalim..
çok fazla aramayın bence.
suçluluk psikolojisiyle yapıyor gibi düşünülür.
merak etmeyin eşiniz çocuk değil ya,öyle hemen dolduruşa gelsin.
gelecekse de gelecektir zaten.
ama ben ilk konuşmanızı yazdığınızda ne kadar olgun bir eşi varmış dedim.
eminim annesinden dinleyecek önce konuyu,sonra da size soracak.
biraz kafasını dinlesin bırakın,siz de aynısını yapın hatta.
kızınız yattıktan sonra duşunuzu alın,anneciğinizle karşılıklı kahvelerinzi için ve
bu konuyu konuşmayın derim.konuşacaksanız da espriyle karışık konuşun.
negatif elektiriği atın üstünüzden.bundan sonra ne olacağının ayrıntılarıyla
kendinizi sıkmayın.herşey düzelecek merak etmeyin.
aman canım evi üzerimize geçireceğiz diye çektiğin bunca sıkıntılara değiyormu
gittiğinden beri aramadım henüzi aslında yarın sabah bizim arabayı servise bırakacaktık. o sebepten de babamın iki araba gidip (birini ben kullanacaktım) tek araba dönecektik. eşim de beni işe bırakacaktık. bir ara dedim ki istersen 8 de buluşalım yine aynı sistemi yaparız dedim. konuşuruz akşam ararım dedi. aramazsa arasam mı ne yapıyoruz diye?