Canım sen hangi sözleşmeyi hangi şartlarla imzalatırsan imzalat, boşanma davalarında öncelik mahkeme sırasında verilen sözlü beyandır... mesela şöyle açıklayayım... bir sözleşme hazırlattın ve eşin imzasıyla boşanmanın maddi manevi her türlü yükümlülüğünü en ağır şartlarda kabul etti... ancak mahkeme sırasında hakim boşanmak istiyor musunuz diye sordu... o an eşin ben boşanmak istemiyorum eşimi seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum dediği an senin sözleşme şartları ne olursa olsun çöp olur çünkü Türk adaletinin önceliği aile birliğinin korunmasıdır. Normalde ıslak imzalı belgeler geçerliysen, söz konusu durum aile birliği olduğunda Türk adaletinin takındığı tavır maalesef farklı oluyor...
Diyelim ki sözleşme imzalattın ve dediğim gibi aradan 3-5 sene geçti bu adamla başka bir sebepten boşanmaya karar verdin... mahkemede daha önce kırdığı cevizleri söylersen mahkeme yine aile birliği diyecek ve söz konusu tarihte eşini affettiğin için aldatma ve küçük düşürme söz konusu deyip seni boşamayacak çünkü daha önce eşini affedip şans vermişsin, evliliğini devam ettirmişsin....
Sana vereceğim tek akıl şu olacak... kendi yaşadığım tecrübelere göre, çekirgen zıplamaya devam edecek yaşadığı olaylar ne kadar ağır olursa olsun, ne kadar yüz kızartıcı olursa olsun... bazı erkekler böyledir... kendi gençliğine yazık ediyorsun... bence o buluşmaya git ve adamla görüş, ama bunu evliliğini kurtarmak için değil sadece çocuğunu yüz kızartıcı bir geçmişi olan bir babaya mahkum etmemek için... ve o boşanma dilekçesini hazırlat tarihiyle birlikte ve görüşme sonrası direk gidip dilekçeni ver ve boşan... İnan bana kendi kendine ve çocuğuna daha huzurlu bir hayat sunabilirsin, İnan bana şüpheyle ve keşkeyle yaşamak şu halinden çok daha iyi...
bu pislik herif seni hakketmeyen bir sapık ve ilerleyen dönemde seni daha zor durumlara sokacak... en azından şöyle düşün, şu an herhangi bir iş arkadaşıyla buluştuğunda yüzün yerde olacak, sanki bu pisliği sen yapmış gibi utanacaksın ya, ilerde daha büyük bi bok yendiğinde çocuğunda böyle yere bakacak... üstelik çocuğunun gözünde bunları kabul eden karaktersiz anne olacaksın . boşarsan ama diyeceksiniz ki, pislik olduğunu farkedip yolumuzu ayırmıştık zaten....