Ay bende cok zor okudum ya : ( Eger bir kac bosluk birakirsan mutlaka daha cok kisi okur ve cevaplar alirsin...
Aslinda senin yazdiklarin cok klasik bir senaryo, binlerce kadinlarin tüm dünyada yasadiklari bir olay. Hep ayni yalanlar, hep ayni hatalar, ama olan kadinlara oluyor, erkege ne oluyorki?
Bence sen kendini cok "imkansiz" birliktilige alistirmisin. Üc sene diger oglani beklemisin resmen, ondan cevap alamayinca bu sefer hic tamamen hayatina sokamiyacagin ve kavusamiyacagin evli, cocuklu, yasli bir adami. Onlarla okadar zaman gecirmisinki, hangi zaman icinde baskasiyla tanisabilirdinki?
Tüm aklini, fikrini, zamanini, planlarini o yillar boyunca bu iki adama adamissin, hem onlarin sana hic bir getiri yokken, tamamen herseyi senden götürdükleri halde.
Ilki sana kocaman bir yanlizlik, "istemiyorum seni" duygusu birakmis, ikinciside sana yuva yakan kötü kadin, degersiz ve kullanilmis bir his. Yasadiklarin cok kötü, ama lütfen simdi tüm sucu´da üstünden atmaya calisma. Cünki ozaman hic akillanmazsin, yine yaparsin hatalari, bu sefer yine sonucu olmayan bir iliskiye dikersin gözünü.
Hep yanlis insanlardan beklemissin ilgi ve sevgiyi.
Ilk sevdigin insanda bile ailesinin senin yaninda kiz aradigini fark ettigin anda o olay bitmeliydi icinde, sen aksine büyütüp birde mektup yazmissin.
Sen sucluydun bu olaylarda, niye biliyormusun?
Sen izin verdin herseyin olmasina. Sen sebep oldun. Basina ne geldiyse, ilk önce senin sucun yoktu, ama sonra sen devam ettirerek suclu oldun. Adam senin üstüne vardiginda, sana yalvar yakar dostu olmani teklif ettiginde "Ben bunu kendime layik görmüyorum, senide istemiyorum, sen benim istedigim gibi bir adam degilsin" demen gerekirdi.
Telefon numerani degistirmen, internetde tüm baglantilarini degistirmen gerekirdi, hayatindan cikartman gerekirdi. Hatta ve hatta, yinede pes etmeseydi, adamin karisini arayip durumu anlatman gerekirdi, beni rahatsiz ediyor esiniz, pesimi birakmiyor demen lazimdi. Ozamanda karisi bosanirdi ondan belki, ozamanda sen vesile olurdun belki, ama en azindan namuslu ve dürüst bir sekilde.
Ama sen adamin sevgilisi oldun, karisina ve cocuklarina yalan söylemesini sagladin bu sekilde. Onlara ayiracagi zamani, ilgiyi ve belkide parayi sana harcadi. Sen onlarin hakkini yemis oldun.
Bunu önce kabul etmen gerekiyor. Sen istedigin kadar icinden dua etmis ol, hareketlerin tam tersiydi.
Adam karisiyla mutlu olsun istedin, ama adam karisiyla degil, senle birlikte oluyordu.
Celiskiyi görmen lazim, kabullenmen gerekiyor. Bundan sonra saglam bir iliski kurmak istiyorsan, böyle kötü adamlardan uzak durmak istiyorsan, kendi suclarini anlaman ve sonra kendini affetmen gerekiyor.
Evet sen bunlari yasadin. Sen hatalar yaptin. Sen bir yuva yikiminda sebep oldun. Sen kullanildin ama sen kendinide kullandirdin.
Sana sevgi sözleri söyleyen adam simdi hakaretler yagdiriyor. Ama bitti artik. Cikart artik herseyi hayatindan. Uzak dur. Affet kendini, ama kabul et yaptiklarini.
Önemli olan bundan sonraki hayatin, bundan sonra nasil bir insan olacaksin? Sende her insan gibi güzel ve sevgi dolu bir iliskiyi hakediyorsun. Ama bu sekilde olmaz.
Kendini ve davranislarini degistirmen gerekiyor. Basina hersey gelebilir, ama önemli olan senin sonradan ne yaptiklarin.
Bundan sonra Allaha dua et ve tövbe et, seni affetsin, sende kendini affet. Herkes yeniden evlenmis zaten, herkes yeni düzenini kurmus. Sende kendi önüne bak. Asla bu yasadiklarini kimseye anlatma, yeni tanisacagin insanlara bile. Hic kimseyi sevmedim dersin bu zamana kadar, sakin kabul etme, nekadar bir insan sana iyi davranirsa davransin, inanki ilk firsatta basina kalkilacaktir.
Umarim temiz ve gercek bir sevgiyi bulursun.