- Konu Sahibi Halikarnas
-
Tuçecim sen beni yanlış anlamışsın, ben bu sözü söylemekle aklımı kullandığımı da kastetmedim , evliliğimizde tüm kararları eşime bıraktığımı da...
Aksine bizde ben ne dersem o olur , eşim bir konuda en basit bir şeyde bile benim fikrimi alır , ben "tamam " demişsem tamamdır , değilse yapmaz.. Ama bazen onun dediği bana
mantıklı gelir , ben fikrimi değiştirir, onun fikrine uyarım.Yani son derece demokratik bir aileyiz biz.
Ama her zaman bu kadar ciddi değiliz , bu sözü söylediğimde fikrimiz zaten bellidir ama bu fikri eşimin beyan etmesini isterim ve biraz gırgır ,biraz ciddiyet ,biraz pohpohlama , biraz da onu
mutlu etme amaçlı söylerim bu sözü.. Yani zaten belli olan bir konuda sırf ona jest olsun diye yerimseniben Eşim kararını tek almayacağını bilir ama yine de mutlu olur.. Ben böyle yaparak kendimi
ezdirdiğimi hiç düşünmedim.. Aksine mükemmel bir işe, kültürlü ve okumuş bir aileye , aynı şekilde modern düşünen bir eşe sahibim.. Ama her ne kadar modern de olsa eşim bu sözü duymaya
bayılır ;Ben de söylemeye :1hug:
biz doğrudan konuşup ortak karar alırız, tercih meselesi canım, sizin adınıza sevindim, mutluysanız sorun değil böyle şeyler :1closedeyes:
peki daha açık sorayım....
"ben bilmem beyim bilir" i kullanan kadını aşağılamak mı lazım yetiştiği şartlara göre evini yuvasını koruyor diye saygı duymak mı lazım....
bunu yengemi örnek verdiğim kadınlar için soruyorum...
diğeri ise Türk aile yapısına göre evde kocayla savaşa girmek mi yoksa akıllıca bunu lehine mi çevirmek mi doğru ?
erkeğin egosunu okşamak kadının daha çok sevmesine daha saygı duymasına sebep olur...tabiki bu yukarda verdiğim örnek aileler için geçerli değil...orda dayatma ve cahillik var...
ne kadar okusakta medeni de olsak benim şahsi fikrim erkeğin yeri ayrı kadının yeri ayrıdır...eşit olduklarına inanmıyorum...eşitsizlik derken biri diğerinden aşağı anlamında değil...ikisi de çok farklı ikisi de vazifelerini yerlerini bildikten sonra birbirlerinin olmazsa olmazlarıdır.
kadın erkeğin bu yönden egosunu toplum içinde okşarsa erkek de başka yönden karısının egosunu okşamakta yüceltmekte....
tabiki kararlar birlikte alınıp bu sadece erkeğin onere edilmesi için söylenecek...gelişmiş medeni aileler de başka türlüsü kabul edilemez....
kadınla erkeğin bu kadar yarışta olması sizce son yıllarda kötüye giden evliliklerin ve boşanma sayısının artmasında ki altında yatan nedenlerden birisi olabilir mi?
kimseyi aşağılamak ya da saygı dıymak lazım değil bu meseleyi yaşaması bakımından, sadece farklılıklar olduğunu bilmek ve kabul etmek lazım. bu sorunun yorumu herkese göre değişir yani.
kadın ve erkeği eşit değil denk olarak görmeliyiz modern toplumda ve çağda, ikisi hem bambaşka hem de aynı alınacak kararlara etki bakımından. ama kimsenin egosunu ona yaltaklanarak okşayamam ben, esprisine olursa başka tabi. kimse üstüne alınmasın lütfen, benim fikrim de bu.
peki daha açık sorayım....
"ben bilmem beyim bilir" i kullanan kadını aşağılamak mı lazım yetiştiği şartlara göre evini yuvasını koruyor diye saygı duymak mı lazım....
bunu yengemi örnek verdiğim kadınlar için soruyorum...
diğeri ise Türk aile yapısına göre evde kocayla savaşa girmek mi yoksa akıllıca bunu lehine mi çevirmek mi doğru ?
erkeğin egosunu okşamak kadının daha çok sevmesine daha saygı duymasına sebep olur...tabiki bu yukarda verdiğim örnek aileler için geçerli değil...orda dayatma ve cahillik var...
ne kadar okusakta medeni de olsak benim şahsi fikrim erkeğin yeri ayrı kadının yeri ayrıdır...eşit olduklarına inanmıyorum...eşitsizlik derken biri diğerinden aşağı anlamında değil...ikisi de çok farklı ikisi de vazifelerini yerlerini bildikten sonra birbirlerinin olmazsa olmazlarıdır.
kadın erkeğin bu yönden egosunu toplum içinde okşarsa erkek de başka yönden karısının egosunu okşamakta yüceltmekte....
tabiki kararlar birlikte alınıp bu sadece erkeğin onere edilmesi için söylenecek...gelişmiş medeni aileler de başka türlüsü kabul edilemez....
kadınla erkeğin bu kadar yarışta olması sizce son yıllarda kötüye giden evliliklerin ve boşanma sayısının artmasında ki altında yatan nedenlerden birisi olabilir mi?
yaltaklanarak
diyorsun:1closedeyes:.
sardunya kelimelerime takılma fazla, sen de gururunu okşamak diyorsun. konumu dağıtmayın diyorsun, konuyu geriyorsun. lütfen. o kelimeye takılmayın, buna takılmayın diyorsun, konuşmayı sen başlattın ama bırak üyeler yönlendirsin.
tucecim benim takılmayın dediğim kelime eş anlamlısı kullanılabilir demektir.....yönlendirme bunun neresinde?
aksine daha rahat yorum yapılabilmesi için açıklama yapıyorum....kısıtlı kısır kalıplar içinde sıkışılıp kalınmasın diye konuyu açıyorum...
çünkü bazı arkadaşların özellikle "bey" kelimesine takılı kaldığını görüyorum....
senin kelimene gelince "yaltaklanma" çok aşağılayıcı geldiği için takıldım...yanlışım varsa düzelt lütfen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?