• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben artık dayanamıyorum

bende ezdirmem hakkımı da yedirmem ama huzursuzluk istemiyorum hayatımda ya aynı evin içinde kimin dişi kime geçerse diye yaşanır mı

yaşanmaz işte. hep gerginlik olur. ama erkekler bunu anlayamıyor. şimdi annesiyle otursaydım da kadını iki günde evden kaçırtsaydım adım kötü geline çıkacaktı. biz de anne baba çocuğuyuz. kimse kadınız diye bizi eve yerleştirip annesine hizmet ettirebileceğini sanmasın. 50 yıl öncede kaldı onlar. diren arkadaşım. bütün bi hayatın söz konusu.

dürüstçe istemediğini söylemişsin canım istemek zorundada değilsin.kaldıki bu senin tüm yaşamını etkileyecek bir karar ve gerçekten aynı evin içinde olmaz çok zor.nekadar uzakta olursan hem okadar kıymetli oluyorsun hemde özleniyorsun canım..nişanlın niye bukadar ısrar ediyor anlam veremedim

birde işin ilginci kadın daha sadece 40yaşında. Değil anne, abla desen abla dencek yaşta bence. Nice insanlar var 40ında ilk kez bebek sahibi olan yada daha yeni evlenen. Herkes gençte bi senin kayınvalidenmi yaşlı yada ne bilim kendi ayakları üzerinde duramıcak, kendi bir evde yaşayamıcak? 40nedirki ya sen kaç yaşındasın aranızda kaç yaş war? Ki benim annem 42yaşında şimdi değil 10sene sonrada olsa her işini yapar en azından yemeğini kendini geçindirecek alışverişini 10-15yıl geçsede halledebilirde senin kayınvaliden çokmu çökmüş? Kendimide düşünüyorumda şuan beni bıraksalar tek başıma yaşayamam, hayat tecrübem yok ondan belki ama 40ımda tek başıma yaşıcak olsam herşeyin bilincinde görmüş geçirmiş hemde halen daha genç bir yaşımda olduğum için gayette yaşarım yani. Bence bunlar kılıf ama neyse...

birde işin ilginci kadın daha sadece 40yaşında. Değil anne, abla desen abla dencek yaşta bence. Nice insanlar var 40ında ilk kez bebek sahibi olan yada daha yeni evlenen. Herkes gençte bi senin kayınvalidenmi yaşlı yada ne bilim kendi ayakları üzerinde duramıcak, kendi bir evde yaşayamıcak? 40nedirki ya sen kaç yaşındasın aranızda kaç yaş war? Ki benim annem 42yaşında şimdi değil 10sene sonrada olsa her işini yapar en azından yemeğini kendini geçindirecek alışverişini 10-15yıl geçsede halledebilirde senin kayınvaliden çokmu çökmüş? Kendimide düşünüyorumda şuan beni bıraksalar tek başıma yaşayamam, hayat tecrübem yok ondan belki ama 40ımda tek başıma yaşıcak olsam herşeyin bilincinde görmüş geçirmiş hemde halen daha genç bir yaşımda olduğum için gayette yaşarım yani. Bence bunlar kılıf ama neyse...

aynenn katılıorum vereliniortak

nişanlın kendi acısından haklı, annesi atamaz. ama sende haklısın kimse evinde 3. kişi istemez. burda iş nişanlına düşüyor. aynı konuyu 2 senedir önüne ısıtıp ısıtıp getirmek yerine artık bir orta yol bulması lazım. mesela aynı apartmanda bir daire olur, veya baska bir yol nişanlın bunu bulmalı. cok haklısın kimse sadece yatak odası özeli olsun istemez, eşine hasret yasarsın ömür boyu ayrıca kaynanan nasıl bilemem ama kötü biri cıkarsa o zaman işin cok daha zor olur. bence son defa nişanlınla konus, yoksa da sen bir care bul, hiçbirsey için gec kalmıs sayılmazsın

nişanlının annemi atamam lafı bence tamamen sana vicdan yapmak için söylenmiş bişey.
annesini atmıyoki zaten. ki sizde öyle bişey zaten talep etmemişsiniz. e evi varmış. sokakta kalmicak bu kadın. anne babası,kız kardeşi ordaymış. yanlızda kalmicak yani...
kesinlikle kabul etmeyin yanınızda kalmasını. daha 40 yaşında gencecik kadın. pek de güzel idame ettirir hayatını. zaten oda rahat edemez yeni evli bir çiftin yanında. hayır bakıma muhtaç olsa o ayrı. ozaman başka türlü düşünülebilir de. arada o gelir size hava değişikliğine arada eşiniz siz gidersiniz. bukadarı yeterde atar bence

Eğer kayınvalidenizin evi varsa ve dediğiniz gibi gençse elbette kendi kalabilir madem akrabaları da varmış orada.. Belki o yaştan sonra iş vermezler ama az çok geçinir. Yalnız ben kendi annemin durumundan beri daha bir farklı gözle bakıyorum kayınvalide ile yaşamaya.. Tabii siz yeni evlisiniz tüm ev içinde özeliniz olacak ama öyle kıstlanmış olacaksınız. Ama kendimden örnek vereyim. Ben başka şehire evlendim geldim annemle babam boşanmıştı benim. Kardeşimde askere gitti ben evlendikten 6 ay sonra. Annem hem çalışıyor hemde evde yalnız kalabiliyordu bende her ay gidiyordum. Bir gün bronşit oldu dr gitti be önce kalbinde büyüme dediler sonra anjiyo oldu ve bir damarı tamamına yakın tıkalı çıktı hemen stent takmışlar yanında ne ben ne kardeşim vardı sadece yengem vardı ve bende çalıştığımdan hemen gidemedim ve kalp krizi geçirebirmiş her an eğer anlaşılmasaymış ya evde yalnız olsaydı kriz gelseydi kim koşacaktı yardımına.. Hep bireysel düşünüyoruz mecburen ama bir de kendi anneniz açısından düşünün babanız olmasa kardeşiniz olmasa yalnız bırakabilir misiniz. Size hak veriyorum vermiyorum sanmayın bende kayınvalidemi bu olay olana kadar asla istemem derdim ama şimdi kardeşim evlenince annemde benimle kalacak diyor gelin istemezse ben yanıma çağırıcam o olaydan sonra yalnız bırakamam... Yani olay sadece para ve çalışmak değil... Annem şu an hala açkşıyor sağlığı yerinde ama yarın ne olur bilimez sizinle kalmasın ama eliniz üzerinde olsun...

hep diyorum böyle konularda iş büyüklere düşüyor.annesi asla kabul etmem oğlum aynı evde olmaz dese inan bu kdar üstelemez sorununuz hallolur.keşke böyle olsa,inşallah kayınvalden anlayışlıdır.

bence çocuğun anneside evlense evde 3.kişiyi istemezdi bu arada istisnalar kaideyi bozmaz ben hamileyim allahın izni ile kızlar ama yıllar sonra gelinimin sürekli kalmamı isteyeceyinini sanmam
gençler haklı diye düşünüyorum annemi atamam demesi duygu sömürüsüküçükte olsa bir daire aynı mahalleden tutlabilir ev ev üstüne olmaz arkadaşlar konuyu açan kızımız bu anne konusunun hiç kapanmayacağını düşünerek mantığıyla hareket etmeli

bir arkadaşında yazdığı gibi ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gidecek

Sen icini rahat tut arkadasim.
Memlekete gidince gelmez.
Orda akrabalari varsa oglunu napsin gelinini napsin.
Sanada hak veriyorum nisanlinada.
Sonucta biricik annesi var onunda, kötü yasasin mutsuz olsun istemiyor, hayirli evlatmis..
Seninde mutsuz olmani istemez tabi, ama arada kalmis cocuk onada zor.
Sinirlenmeden güzelce anlat meseleyi tekrar acarsa.
Ve kimseninde kalbini bu nedenle kirma.
Anneler yüzünden edilen kavgalardan cok korkarim ben, sonucta onlar kutsal insanlar.
Umarim güzel bir cözüm yolu bulursunuz.

gençler müzük dinlemek ister kadının kafası çekiyormu bakalımeşimizle bile televizyon tartışmamız oluyor yri gelince yemek tartışması olur temizlik tartışması olurmisafir tartışması olur hem karı koca tartışsalar kadın üstüne alınır
kesinlikle anneler kutsaldır çok iyi niyetli bir kadıncağızda olabililir ama aynı evde tatsızlık mutlaka olur bence
benim alt komşum karı koca çocuları yok bunun kadının yaşlı annesi bizim mahallede oturuyor 50 metre ilerimizde kendine göre düzeni var titizde bir teyze alt komşum olan kadında titiz anne kız geçinemeyiz diye ayrı oturuyor ama her gün ilgililer birbirleriyle bende öyle olsun isterdim rahmetli annem belki eşimden çekinirdi eşim belki rahat uzanamazdı koltukta iyisimi böyle arkadaşlar

Bu gencligin birde yasliligi var unutmayalim.hepimiz dusebiliriz ayni duruma dusmez,kalkmaz bir ALLAH.......Hepimiz cocuk yetistiriyoruz,yetistiricez sunuda unutmayin etme,bulma dunyasi bu dunya, yarin sizin cocugunuzda ayni sekilde sizi istemeeezzzz,sizin hosunuza gidermi bu durum.........Annesi ile yasayamam diyorsaniz ayrilicaksiniz...

BIR SEVGILI,ES HERZAMAN BULUNUR AMA.................. ANNE BULUNMAZ.............ANNELERIN HAKKI ODENMEZ NE YAPARSAN YAP..

Son düzenleme:
Bu gencligin birde yasliligi var unutmayalim.hepimiz dusebiliriz ayni duruma dusmez,kalkmaz bir ALLAH.......Hepimiz cocuk yetistiriyoruz,yetistiricez sunuda unutmayin etme,bulma dunyasi bu dunya, yarin sizin cocugunuzda ayni sekilde sizi istemeeezzzz,sizin hosunuza gidermi bu durum.........Annesi ile yasayamam diyorsaniz ayrilicaksiniz...

BIR SEVGILI,ES HERZAMAN BULUNUR AMA.................. ANNE BULUNMAZ.............ANNELERIN HAKKI ODENMEZ NE YAPARSAN YAP..[/QUOTE

kuzucuğum ben istemiyorum demiyorum.. elbette eş arkadaş sevgili elbet bulunur ama anne baba kardeş dediğin insanın hayatı boyunca tek değişmeyen şey muhakkak..
ben aynı evin içinde huzursuzluk yaşamak istemiyorum neticede herkes mutlu olmak için evleniyor sevdiği insanla.. az çok dikkat ettiyseniz erkeklerin ailesi yanında ya da arkadaşları yanında nasıl daha dik kafalı ve bişeyleri ispatlama derdi olduğunu görürsünüz görenlerinizde vardır. ben daha nişanlıyım annesinin yanında yardım etse annesi artık şaka ya da gerçek bana yardım etmiyonda karına edersin tabi demesi elbette rahatsızlık verir... her cuma ben büyüklerimi ararım çok önemli bir işim olmadığı sürece hayırlı cumalar demek için.. geçtiğimiz cuma nişanlımın annennesini aradım hayırlı cumalar diye konuştuk sohbet ettik nişanlımında tayin durumu belli oldu annennesine dedim tayinimiz çıkmadı istanbuldayız diye neyse nişanlım annesinide aradım ama açmadı...nişanlımda gün içerisinde aramamış annesini ben dedim annene haber verdin mi tayin çıkmadığını diye yok akşam eve gidince söylerim dedi iyi tamam dedim neyse annennesi annesini aramış oğlanın tayini çıkmamış hayırlısı olsun diye anneside haberim yoktu demiş annannede çiğdem aradı konuştukda o söyledi demiş akşam benimki eve gidince annesi demiş tayinin çıkmamış kız aramışta annanne söylemiş ordan haberimiz oluyo falan diye söylemiş nişanlıma nişanlımda bana anlattı yumuşatarak sakin bir şekilde tepki verecekte bişey yok zaten.. bende dedim niye bu kadar söylenmişki tayin çıksaydı senle beraber gidecek olan benim tabiki benimde ilk önce haberimin olması gayet normal değil mi kaldı ki anneni aramanı ben söyledim bende aradım ama cevap verilmedi dedim tamam aşkım uzatmayalım boşver dedi kapattık konuyu...
yani anlatmam o kiii her durumda geçerli olan bişey var ama aynı evin içinde olunca dahada fazla olacak olan kayınvalide gelin arasında hep bir sid.k yarışı olacak...
ben kıskançlığa çekememezliğe sürekli memnun etme çabası içersinde yaşamaya gelecek bir insan değilim Rabbim herkese gönlüne göre versin...

"O senin annenle oturmak istermiydi acaba ???" .. diye bi soru gecti suan aklimdan..

aynı soruyu bende sordum sen benim anamın babamın yanında ne kadar rahat edebileceksin dedim..
bana verdiği cevap; eğer aynı durum annenin ya da babanın başında olmuş olsa idi tabiki sen demeden ben buyur ederdim dedi
bende kazın ayağı öyle gördüğün gibi değil emin ol sen daha çok tepki verirdin dedim..

kaynana kahrı çekmek istemiyorsan yüzüğü at atmazsan aşkın için çekeceksin vallahi ne şiş nede kebap yansın diyorsan bu olmayacak bilesin !!!!

bugün verdiğin kararlar yarinki hayatını şekillendirecek sonra hergün ağlama adamakıllı karar ver!!!

akşam benimki eve gidince annesi demiş tayinin çıkmamış kız aramışta annanne söylemiş ordan haberimiz oluyo falan diye söylenmiş nişanlıma

ne fark ederse önce kimin öğrendiği? Bu şimdiden bi kıskançlık belirtisi değilmi? Neticede halen el kızısın onların gözünde. Ha beraber yaşarsanız birbirnizi benimseyip anne kız gibi olursunuz belkide orasını kimse bilemez. Ama tedirgin olmakta da haklısın bence

Back