• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben artık dayanamıyorum

valla ben evleneydim taliplerini değerlendircem sonrada verdim kızı gitti dicem kaydirigubbakcemile3
şakası bi yana kadın daha genç insan ne kadar yaşar yaşamaz bilinmez ama yalnızlık zor derler Allah hayırlısını nasip ederse kendinede bizede iyi olur ama nişanlım istemez bunu bi kere açıldı mevzuda lütfen bi daha açma bu konuyu diye uyardı beni...

erkek evlatlar istemezler canım annem genç falanda bilmezler.bunu resmen gurur meselesi yapıyolar
senin nişanlınında onay vereceğini sanmam:1no2:
ama her zaman bu şekilde konuş işte canım yaşlandığında elden ayaktan düştüğünde kapım her zaman açık ona ama şimdi beraber oturmak istemiyorum de.maddi anlamda destek çıkmasınada onay ver canım.sonuçta o bir anne.eşi yok geliri yok zaten bunada itiraz edersen nişanlın inatlaşıyorsun sanarguclubacismile
nişanlın anlayışlı birine benziyor daha fazla bu konudan dolayı sorun yaşamazsınız umarım

erkek evlatlar istemezler canım annem genç falanda bilmezler.bunu resmen gurur meselesi yapıyolar
senin nişanlınında onay vereceğini sanmam:1no2:
ama her zaman bu şekilde konuş işte canım yaşlandığında elden ayaktan düştüğünde kapım her zaman açık ona ama şimdi beraber oturmak istemiyorum de.maddi anlamda destek çıkmasınada onay ver canım.sonuçta o bir anne.eşi yok geliri yok zaten bunada itiraz edersen nişanlın inatlaşıyorsun sanarguclubacismile
nişanlın anlayışlı birine benziyor daha fazla bu konudan dolayı sorun yaşamazsınız umarım

öyle diyorum bacım işte ben muhtaç olsa zaten bırakmam bizde ana baba evladıyız kadını sokağa atacak halimiz yok ama gencecik kadın evi var yeni yapıldı anası babası kardeşi etrafında yalnız kalmayacak.. misafir olarak geldiğinde ben kapımı kapatacak değilim elbette gelecek... ama ben aynı evin içinde yaşamaya karşıyım.. dün nişanlımla konuştuk artık mevzuyu hallettik.. inşallah açılmaz demiyorum ama bu konu artık canımı sıkmasın istiyorum...

bir aydan fazla oldu kızlar mevzular patlak vereli...
ben giremedim daha doğrusu derman bulamadım yazmaya...
öncelikle altın mevzusu ile patlak veren olay sonrasında kaynananın ben gitmiyorum burdayım beraber yaşamayı kabul ediyosa çiğdem gelsin etmiyosa kendi bilir demesiyle noktalandı...
altın mevzusunuda anlatayım size..
istanbulda ve çorumda iki düğün yapılacaktı. burdakinin salon masrafı bize aitti ben bir kısmını ödemiştim. ordaki düğünene takılan para çeyrekler erkek tarafına masraflara gidecek diye bırakılacaktı.
neyseee yatak odası için problem çıktı düğüne iki gün kala biz hala bunla uğraşıyoruz sinirler gergin ben eşim kayınvalide üçümüz gittik mobilyacıya hallettik işimizi mağazadan çıktık. kayınvalide bana kızım burdaki düğüne takamıcaz ordaki düğüne takarız artık falan dedi ben burdaki düğünden sonra evden çıkıp çoruma gidecem bir hafta var arası... burdakine bizim akraba eş dost gelecek herkes çoruma gelemez diye biz 300-350 kişi davet etmiştik.
kadın bana böyle diyince anne dedim beni muhattap aldınız benim için altını parası mühim değil bende evdekilerle paylaşırım düğün günü arada kalan olmak istemiyorum tatsızlık çıkmasın dedim..(bunda yanlış birşey var mı bilmiyorum ))) bunlar olmadan önce bir hafta önce kayınvalide annemle bu mevzu üzerine konuştu bende babamda eşimde annelerde vardı kadın dediki burdakine gelen olmayacak memleketten altınlar gelemiyo artık ordakine takarız dedi annemde dediki falanca hanım bizimde buraya eşimiz dostumuz geliyor iki yerde düğün var burdada takın çıkarıp zaten tekrar orada takılsın diye verilcek bizde öyle yapacaz kıza taktığımızı çıkarıp orda bi daha takacaz dedi o kadar insan gelecek erkek tarafı buyrun denildiği zaman ayıp olur dost var düşman var dedi iki düğünde adet budur falan dedi. benimkide tamam anne ben halledecem falan dedi konu kapandı öylece.. neyse mobilyacıdan çıktık ya bana dedi tekrar bende bunun üzerine dedim evdekilere belirtmek durumundayım tatsızlık çıkmasın dedim. sonra başladı elalemle mi evleniyonda sen tamam desen kimseye laf düşmez falan filan.. o an bende bir voltran koptu konuşmadan tartışmaya döndü mevzu ama hakaret küfür herhangi birşey yok ben sokak ortasında dert anlatmaya çalışıyorum elim ayağım titriyo sinirden ağlayamıyorum... sonrasındaki süreç daha da kötü...
eşimde o esnada tamam susun napıyosunuz falan filan diyo ama bi icraat yok ..
çeyizler evden tekrar geldi gelinliğim duvardan indirildi şehir dışından gelen misafrler geri gitti...
annem bayıldı hastaneye götürüldü...
benim kanım dondu iki damla göz yaşı akıtamadım taaki düğün günü salonu iptal etmeye gittiğimiz gün salonunu hazırlamışlar bizim için.. masalar resimler gelin damat masası oturdum salonun ortasına bağdaş kurdum hıçkıra hıçkıra ağladım o an boşaldım ...
şimdi nasılsın derseniz iyiyim yaşıyorum atlatmaya çalışıyorum...
evliyiz ama ayrıyız şuan ...
onun basiretsizliği nedeniyle.. illaki benimde hatam vardır ama Allah'a her dua edişimde Rabbim eğer benden razı olmadığın bişeyim varsa benden çıkart yoksada bana bunu yaşatanın başını önünden kaldıracak dermanı verme diyorum...

cok gecmis olsun offf uzuldum. nasip olmayinca olmuyor iste!
ama esiniz bu konu hakkinda bu kadar pasif kalmasi ve kaynananiz sizinle yasamaya karar vermesi nasil oldu?
hersey gonlunuze gore olsun goreceksiniz hersey daha guzel olacak sizin icin

bu tartışma yaşanırken eşim dediki bu iş böyle olmaz falan dedi bende sen cesaret edemiyosan inanmıyosan bu işin olmayacağına al yüzüğü dedim almadı sonra onlar evine ben eve geldim ben hala evdekilere bahsetmiyorum mevzudan çünkü ailelere sıçrarsa uzayacak tatsızlık çıkmasın hallederiz diye düşünüyorum sonra benimki beni aradı evdekilere anlattın mı yaptıklarını diyo bana daha dedim kimseye bişey anlatmadım gelin eşyaları alın falan dedi ben kimsee bişey demem diyeceksen sen ara söyle dedim artık nasıl fişeklendiyse bu aramış anamı demiş olanları evin içi curcuna ottturdular beni anlat noldu diye dedim böyleyken böyle böyle... yapılan hiç birşey yokken kalktılar bizimkiler kız tarafı falan filan nazını bi kenara bırakıp benim annannem ve aile dostumuz bi karı koca evlerine gitti düğün arefsinde böyle şeyler olur bu gençler birbirini seviyo iki gün sonra düğün var arayı bulmak lazım diyee.
benim kayınvalide burnundan kıl aldırmaz vaziyetini halaaa koruyarak ben gitmiyorum burdayım kabul ediyosa gelsin etmiyosa kendi bilir demiş... yüzüğü çiğdem çıkardı demiş annannemde böyle annelik olmaz benimde dört evladım var evime gelinde girdi gelinde çıktı ama hiç birine ne olursa olsun şart koşmadım ben demiş aile dostumuz kadında yüzüğü çiğdem çıkardıysa siz kızı niye muhattap alıyosunuz bunun büyüğü var danışanı var bu gelinlik kıza sokak ortasında yapılacak iş mi eve geldi eli ayağı titriyo beti benzi atmış hala ses çıkartmıyo sizinki annelik değil kardeşim demiş...
bunun üzerine kayınvalide oğlum bi karar verecek ya annem diyecek ya da çiğdem diyecek çiğdem derse benim yüzüme bakmasın daha demiş...benimkide kafasını kaldırıp ana sen ne diyon dememiş...
hangi anne evladına yapar bunu...nasıl bir anneliktir bu...
kadının derdi çiğdem aynı evde oturmak istemedi ya ordan kıl zaten iki gün kala bunları yaşadım...
RABBİMMM SABRINI VERSİN İNŞALLAHHH

canım cook gecmıs olsun hıııc uzulme ballık bastan kokmus zaten
kadının nıyet bellıymıs sukretkı dugunden once Allah gostermıs yuzunu yoksa cok cekerdın
su asamada bıle sana sahıp cıkmayan bı adamdanda koca moca olmaz
nedır bu kaynanaların hakımıyet kurma cabası anlamadım bu yasıma kadar
bırak anasıyla yasasın kımsenınde mutluluguna manı olmasın

öyle diyorum mantığımla ama dönüp bakınca yaa biz seviyoruz birbirimizi diyorum..
boşanma işlemleri için buluştuk o bana diyo sen kocam diyip arkamda durmadın ben ona diyorum sen karım diyip sahip çıkmadın...
üzgünüz ama bir hareket yok halaaa...
olsada bu saatten sonra anam babam başta millet etraf bitti gözüyle bakıyor bugün bunu yapan adamdan koca olmaz hayır gelmez diyolar öyle ama gönlüm zorluyor benii.. sinirim var yok değil haklı olduğumu bir yanlışımın olmadığınıda biliyorum ailemde yanımda hep destek oluyorlar ama ben acaba mı diyorum hala..
görüyorum biliyorum barışırsamda olabilecekleri tahmin ediyorum ama yarıda kalan hiç bir şey pişmanlığını yaşatmadan gitmiyor insanın hayatından...
insanlar iki çocukla dönseydin ayrılsaydın aynı evin içine girdikten sonra sıkıntı yaşasaydın daha kötü olacak diyolar ama şuan diyorumki bugün bunu yaşadım Allahım hakkımızda bunu hayırlı eyledi diyebiliyorum o zamanda aynı şeyi söyleyecektim hayırlısı böyle imiş diyecektim...
çok seviyoduk yaa benim ilk ciddi ilişkimdi hep başka bir gözle bakmıştım biz ayrılmayız diyoduk büyük konuşmamayı öğrendim dilim yandıya bunları yaşadın çiğdem diyorum bak büyük konuşma yarın bigün barışırsanız senin için hayırlısı bu ise 1 gün sonrada 10 sene sonrada karşına çıkar diyorum insanlara bitti gitti diye konuşmaman lazım diyorum ama bitti demekten başka bir çare bırakmıyorlar bana..

Kayınvaliden sen daha nişanlıyken tavrını ortaya koymuş. Keşke evlenmeden bunlar olsaydı da gerçek yüzlerini o zaman da bu kadar net görebilseydin. Hiç üzülmemeye çalış canım, daha evlilik hayatı yaşamadan bunlardan kurtuldum diye düşün. Daha evlilik başlamadan bunları yapanın, size yıllarca neler yapabileceği gün gibi aşikar. Bundan sonra da barışırsan bence sadece kayınvalidenin ekmeğine yağ sürmüş olursun. Allah senin değerini bilecek kişileri karşına çıkarsın.

Rabbim kuluna kaldıramayacağını yüklemezmiş diyorum sabır çekiyorum ama bu kadının bu tavrını kaldıramıyorum ya ben tek olmuş olsam hiç umursamaz giderim biliyo musun ben çekiyosam oda çeker diyorum ama bi yanımda sen bu yaşını bırak bir dakika önceni bir daha yaşayamayacaksın 40-50 yaşına gelince ben naptım bunları yaşadımda sevgime sahip çıkacam diye katlandımda şimdi pişmanım demekten korkuyorum bi yanımda belki çok mutlu olacaksın kadın gidecek zaten tayin nere çıkarsa orda yaşıcan uzak olacaksın diyorum...
ama hayatımda hiç varsayımlar üzerine hareket etmedim ben daha istemeye geldiklerinde kendi ağzıyla söylediydi benim çorumda evim yapılıyo ben oraya yerleşecem diye dedi kadının eşyaları gönderildi bizim evimizin eşyaları yerleştirildi düğünü beklerken tartışma çıkınca ben bi yere gitmiyorum diye resti çekti bu olay netti işte bi muamma yoktu kadın gidecek diye aynı ev olmayacak diye konuşulmuştu..
kadın içine sindirememiş derdi buymuş...
diyorum ya bu varsayımlar kafamı allak bullak ediyor...
kendi kendime sen kafana yatmayan şeye ne zaman hee dedin diyorum.. eşim için eşimle her yola varım diyorum ama eşiminde anasına bu kadar ses çıkaramamasına güvenemiyorum üzülüyorum bir yandanda onun için iyidir özünde onunda hayatı altüst oldu BİZ desek yeniden herşeye gögüs gersek diyorum ama insanız bir gün patlak verir diyorum...

Rabbim kuluna kaldıramayacağını yüklemezmiş diyorum sabır çekiyorum ama bu kadının bu tavrını kaldıramıyorum ya ben tek olmuş olsam hiç umursamaz giderim biliyo musun ben çekiyosam oda çeker diyorum ama bi yanımda sen bu yaşını bırak bir dakika önceni bir daha yaşayamayacaksın 40-50 yaşına gelince ben naptım bunları yaşadımda sevgime sahip çıkacam diye katlandımda şimdi pişmanım demekten korkuyorum bi yanımda belki çok mutlu olacaksın kadın gidecek zaten tayin nere çıkarsa orda yaşıcan uzak olacaksın diyorum...
ama hayatımda hiç varsayımlar üzerine hareket etmedim ben daha istemeye geldiklerinde kendi ağzıyla söylediydi benim çorumda evim yapılıyo ben oraya yerleşecem diye dedi kadının eşyaları gönderildi bizim evimizin eşyaları yerleştirildi düğünü beklerken tartışma çıkınca ben bi yere gitmiyorum diye resti çekti bu olay netti işte bi muamma yoktu kadın gidecek diye aynı ev olmayacak diye konuşulmuştu..
kadın içine sindirememiş derdi buymuş...
diyorum ya bu varsayımlar kafamı allak bullak ediyor...
kendi kendime sen kafana yatmayan şeye ne zaman hee dedin diyorum.. eşim için eşimle her yola varım diyorum ama eşiminde anasına bu kadar ses çıkaramamasına güvenemiyorum üzülüyorum bir yandanda onun için iyidir özünde onunda hayatı altüst oldu BİZ desek yeniden herşeye gögüs gersek diyorum ama insanız bir gün patlak verir diyorum...

Safmıyım ben ya neden yenı goruyorum mesajlarını...
İnanamıyorum kendıme...
çiğdemım...
kader arkadasım...
duygun tastı gıtt demı bedenınden

canım benim farkında mısın beraber taşıyoz beraber sönüyoz ne güzel bi arkadaş olduk seninle ... insanın kaç yıllık arkadaşlarıyla dostum dedikleriyle paylaşamadıklarını seninle paylaşmak yeni bir dost kazanmak ne güzel... her şerde bir hayır çıkıyor diyolarya ona örneğiz heralde :))

canım benim farkında mısın beraber taşıyoz beraber sönüyoz ne güzel bi arkadaş olduk seninle ... insanın kaç yıllık arkadaşlarıyla dostum dedikleriyle paylaşamadıklarını seninle paylaşmak yeni bir dost kazanmak ne güzel... her şerde bir hayır çıkıyor diyolarya ona örneğiz heralde :))

aynen oyle kuzum...
Dıyorum ya sankı bırımızın nasıbı donse duzelecekgıbıyız...
Mutluyum cok senı tanıdıgım ıcın...

çiğdemcim yaaaaa valla üzüldüm inannn
msn yi açmıyodun dedim bu kız evlendi balayında herhalde
üzülme dicem ama :gitme: hakkında hayırlısı olsun zaten bu anlattıklarına göre bu kadının böle bişi yapacağı belliydi be canım
boşver balık baştan koksun sonradan yanacağına şimdi yan
güzel günler seni bekliyo tatlım sıkma canını
öpüyorum snei olumunekankayizsmile

ilk mesajlarınıza bakıyordum sabırsızlık edip son sayfaya atladım ki neler gördüm. verilmiş sadakanız varmış, balık baştan kokmuş arkadaşların dediği gibi... ilk sayfaları okurken bile aklımdan geçen, nişanlınızın %99 evlendikten sonra annesini getireceği, daha doğrusu annesinin geleceğiydi. aralarında öyle bir konuşma geçmese yani kayınvalide adayınız nişanlınızın öyle düşünmesini sağlayacak şeyler söylemeseydi o kadar 2 yıl sürecek kadar soruna yol açmazdı diye düşünüyorum.

allah'ın sevgili kuluymuşsunuz, geçmiş olsun! a.s.

aman ha sakin ha, asla ve asla kabul etme,,,, birinci sartin bu olsun.
kesin ve kati ol. gerekirse ayril.
en basinda noktayi koymak daha hayirlidir.millet uzaktan uzaga gecinemezken ayni ev ha allah korusun...

Back