• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben artık dayanamıyorum

yok kızlar
aynı yerden altlı ustlu ev tutamazlar
benım hatırladıgım kadarı ıle arkadasın nısanlısı polıs
bızım gıbı :gitme:
hep tayıncıler
gıttıklerı her yere kayınvaldeyı de mı goturecekler
ustelık baska bır oğlu daha var o da evlı
arkadasın nısanlısından kucuk

yazık ya cocuk tum sorumlulugu ustlenmıs
ama abartmıs
Allah yardımcın olsun arkadasım ya

yok kızlar
aynı yerden altlı ustlu ev tutamazlar
benım hatırladıgım kadarı ıle arkadasın nısanlısı polıs
bızım gıbı :gitme:
hep tayıncıler
gıttıklerı her yere kayınvaldeyı de mı goturecekler
ustelık baska bır oğlu daha var o da evlı
arkadasın nısanlısından kucuk

yazık ya cocuk tum sorumlulugu ustlenmıs
ama abartmıs
Allah yardımcın olsun arkadasım ya

öyle ise durum zor yaa
tabiki gittikleri her yere kayınvalideye de hemen yakınında ev bakamazlar yada evin altında üstünde
peki kadın belli bir müddet birinin belli bir müddet birinin belli bir müddet yalnız kalsın diyeceğim burada öyle yapanlar var vallahi yazın evlerine geliyolrra bağ bahçe yapıyorlar
sonuçta ev ev üstüne olmuyor

ya bence asıl evleniceği adama yazık resmen çocuk annesini istiyo diye kız evlenmeyelim ozamn diye tehdit ediyo çocuk napsın 40 yıllık annesinimi atsın bi kenera hergün içi içini yiyerek acaba iyimi yalnızmı bişeye ihtiyacı var mı diye yoksa 3-4 yıllık sevgilisi nişanlısıa rtık her neyse o annesini yanında istemiyo diye onun gönlnümü yapsın yazık çocuğa ya

Madem annesini düşünüyor evlenmesin gözüde arkada kalmaz
Hep anasının dizinin dibinde kalsın..
Bencil bu erkekler , hep kendi tarafından bakarlar olaya ..
Kararlı olman da iyi , kayınvalden dünya iyisi olsa bile , ev ev üstüne olmaz..
Ve evinde kendi evin gibi olmaz..

yok asla aynı evde ya-şan-mı-yor...Benim de kayınvalidemlerin bina yıkılıp yerine yenisi yapılacak,ama kalacak yerleri var 1 yıl falan sürecek yeni evlerine geçmeleri,ağzımı aramak için sordu eşim bana annemler gelsin bizde kalsın ister misin diye,"bende ne yalan söyliim hayır istemiyorum ,iyiyken kötü olmak istemiyorum dedim alışmışım ben rahata iyi olan ilişkilerimiz birlikteyken bozulsun istemiyorum dedim ve gelmediler zaten,eşim de bu şekilde iletmiş onlara...aramız gayet iyi ama birlikte olsaydık vay gelseydi halime o zaman.benim kayınvalidem biraz mükemmelliyetçi bi tiptir,herşeyi kolay kolay beğenmez e bende alttan alamam kendi evimde o zaman mahvolurduk,şu an çok çok iyiyiz allah bozmasın,kısacası demem o ki canım ne yap ne et kararını bozma sabit kararında kal ve getirtme olan sana olur söyliim evliliğin tadını bile çıkaramazsın allah yardımcın olsun....

Kararlılığına devam et.
Eşin tamam annem gelmeyecek derse ; düğünden sonra bu kararın değişirse dakika düşünmem biter bu iş de sende ki düğünden sonra yapamasın bunu.
Kayınvalidenle konuşma olay eşinde bitiyor. Çünkü annesi de senin gibi düşünüyormuş. Ama oğlu çağırırsa tüm düşüncesi değişir.
Ve tebrik ettim seni kararlı ve cesur duruşundan dolayı.

benim annem 50 yaşında yalnız yaşıyor
erkek kardeşimle yaşamayı kendi istemiyor
bugüne kadar bir sıkıntımızda olmadı bence vicdan yapılacak bir durum yok ortada
hanımlar 40 yaş çok genç yaşlı değil ki:1no2: bu gelin misal 30 sene kaynanasıyla mı yaşıyacak
kocasının içi rahat etsin diye kendi kendini mi yiyip bitirecek. burda beraber yaşayıp sıkıntı çekmeyeni nerdeyse hiç görmedik.şimdi bile bile lades mi desin
bu büyük hata olur bence

ben bu tip erkeklere acaip sinir oluyorummm..
evlenmesinler analarıyla yaşasınlar o zaman..
hem anadan vazgeçemiyolar,hemde eş istiyolar..

ayrıca kayınvaliden gerçekten çok gençmiş,tekrar evlenir bence,sende rahat edersin inşallah arkadaşım:teselli:

Bazen iyi ki çocuğum yok yük olacağım diye düşünüyorum:gitme:

Anne'den bahsediyoruz arkadaşlar hepimizde olan :CüvCüv:

Evlendirince işleri bitmiyor tabi ki konu sahibi arkadaş birlikte yaşamak istemeyebilir bunu saygıyla karşılarım ama bide bu işin insani vicdani boyutu var sevdiğin insan sonuçta evleneceğin o mutlu olunca sende olacaksın sen iyi düşünürsen Allah'da senin işlerini kolaylaştırır , bu tarz şeyleri şimdiden dert etmemek gerekir .Ya da asla yapamam annesiyle aynı evde dersen makul mantıklı çözümlerle kavga edip yüzk çıkartıcak raddeye gelmeden medenice konuş nişanlınla yapıcı olarak ama mutlaka .

inşallah hayırlısıyla sende anne olduğunda için rahat olsun , mutluluğun daim olsun ...

Bazen iyi ki çocuğum yok yük olacağım diye düşünüyorum:gitme:

Anne'den bahsediyoruz arkadaşlar hepimizde olan :CüvCüv:

Evlendirince işleri bitmiyor tabi ki konu sahibi arkadaş birlikte yaşamak istemeyebilir bunu saygıyla karşılarım ama bide bu işin insani vicdani boyutu var sevdiğin insan sonuçta evleneceğin o mutlu olunca sende olacaksın sen iyi düşünürsen Allah'da senin işlerini kolaylaştırır , bu tarz şeyleri şimdiden dert etmemek gerekir .Ya da asla yapamam annesiyle aynı evde dersen makul mantıklı çözümlerle kavga edip yüzk çıkartıcak raddeye gelmeden medenice konuş nişanlınla yapıcı olarak ama mutlaka .

inşallah hayırlısıyla sende anne olduğunda için rahat olsun , mutluluğun daim olsun ...

fakat 60,70 yaşında ve hasta bir anneden bahsedilmiyor..
gencecik bir kadın kayınvalide..

İyide kimsenin ömrü belli değilki benim büyük teyzem 91 yaşında vefat etti yengem nerdeyse çocuğundan çok baktı ona ve 40 yıl birlikteydiler .Yaşına bakarak aile seçemiyoruz ki kader bu işler hem belki anneside kafadengi bir hanımdır farazi şeyler üstüne gencecik bi kızın nişanlısıyla arasını bozarız belki .Çok dikkat edilmesi gereken şeyler bunlar annenin tavrıyla da alakalı onuda ancak konu sahibi kardeşim bilebilir o kişiyle yaşayıp yaşamayacağını .Ben sadece annelerin baştacı edilmesi taraftarıyım fikrimi beyan ettim sorulduğu için

annelerin baştacı olduğu konusunda bir şüphe yok elbette..

sadece, aynı evde yaşamak gerekmiyor diye düşünenlerdenim hepsi bu..

yok artık.o annesini alsın yanına,sende anneni babanı artık kim varsa,hepiniz bir evde geçinin gidin.sempatiksalakcinni

saçmalık ya..aynen böyle devam et arkadaşım,davandan vazgeçme

kızlar yeni gelebildim yorumlarınızı okudum çok teşekkür ederim iyi kötü düşüncelerinizi paylaştığınız için..
aynı mahalleden ev tutma ya da oturacağımız evin altından üstünden yanından bi yerinden bi ev kiralama düşüncesini ben söyledim zaten ama istanbul gibi bi yerde hem biz ev kirası verip hem annesinin ev geçindirmesine yardımcı olamayacağımızı belirterek kabul etmedi..
bir erkek kardeşi daha var o iki sene falan olacak evleneli.. şimdi kardeşinin eşi başta herşey söylenmiş işte kayınvalideyle abisiyle (nişanlımla) beraber oturulacak eşya alınmayacak falan diye sonra kız ben herşeyi kabul ediorum diye yandı yakıldı bayıla bayıla kabul etti.. üç ay geçti geçmedi tam hatırlamıyorum bu sefer ben aynı yapamıyorum diye kocasını alttan alttan doldurmuş neyse çocuğun askerliği geldi çattı askere gitmeden öncede ben babamın elini öpeyim gitmeden diye karar vermişler babasının yanına eşiyle beraber gidecekler bunlar günler öncesinden bavulları hazırlayıp ((ki iki-üç kalacaklar diye planlanıyormuş evin içinde)) gidecekleri günde evdekilerden habersiz dışarı çıkarmışlar bavulları evden gayet normal çıkmışlar hiç bişey yokmuş gibi bi gittiler neymiş gelin kayınvalide ile geçinemiyormuş çocuk askerdeyken kızı kayınvalidenin eski eşinin yanına bırakmış ne akla hizmetse.. adam evlenmiş çoluğu çocuğu var hadi o istedi bakalım kan bağ olmayan yeni eş kabul edecekmi diye sorulmamıştır bile eminim..
sonrasında bir kaç ay kız orda kaldı neyse uzun lafın kısası kız ordada buyruk altında sıkıntıya gelemedi ben öz anamın babamın evine gidecem diye zıpladı sonra bunların araları kötü şimdi kayınvalide ile kadın çok ağladı benim yanımda falan ..
şimdi çocuk askerliği bitirdi babasının yanında karısı hala kendi anne babasının yanında hala gidilmemiş yanına.. babanın yanınada yerleşme durumları olabilirmiş bu konuda ben soru sormuyorum anlattığı kadarını dinlerim sadece iç meseleleri beni ilgilendirmez diye düşünüyorum...
kardeşi sorumsuz olduğu için bu her ikisininde sorumluluğunu taşıyor..
diyeceksiniz ki sen bu kayınvalidenle aynı evin içene girdinde yaşadın mı belki kadın melek nerden biliyosun diyecek olursanız; kadının yapısı soğuk sıcak kanlı değil canı isterse güler istemezse asar suratı çekilir kenara.. kendini övmeyi sever övülmeyi sever.. istemeye geldiklerinde kimse illa kızımıza bunu yapın edin diye zorluk çıkarmamış ki sen şükredeceğine hala burnun dik şunu yapabilirim bunu yapabilirim diye ortalıkta konuşuyosun, o kadar insan vardı babam 1 yapıyosunda biz 2 isteriz dememiş adam...
sonrasında da bir iki konuşması nedeniyle ben iyiki aynı evi kabul etmemişim dedim kaç kere...
yüzükten öncede nişanlımın hatrına hiç olmazsa 2-3 haftada bir halini hatrını sormak için giderdim nişanlımla beraber..şimdide öyle...
hiç bir zaman saygısızlığım kötü bir lafım olmamıştır büyüğüm olduğu için olamazda..
ama taş yerinde ağırdır ben huyunu bildiğim için her lafının altında acaba ne taşı var diye düşünmek istemiyorum özel hayatımı gözünün önünde yaşamak istemiyorum...sadece kendim için düşünüp söylemiyorum bu tartışmadan sonrada hala aynı ev muhabbeti olurda kayınvalidem gelirse o evin içinde kimse mutlu olamaz eşim kayınvalidem ben dahil...

biz dün geceden beri hiç konuşmadık ben aramadım oda aramadı..
4 senedir ilk defa oluyo böyle bişey gece yatmadan konuşuruz bazen telefon açık uykuya dalardık sabah uyanır uyanmaz günaydın sevgilim diye araşırdık.. bugün bunların hiç biri olmadı...
aramalıyım sizce iyi kötü konuşup tatlı dille halletmeli miyim yoksa işi inada mı bindirelim ??
onuda çok güzel yaparım bilir huyumu da ...

biz dün geceden beri hiç konuşmadık ben aramadım oda aramadı..
4 senedir ilk defa oluyo böyle bişey gece yatmadan konuşuruz bazen telefon açık uykuya dalardık sabah uyanır uyanmaz günaydın sevgilim diye araşırdık.. bugün bunların hiç biri olmadı...
aramalıyım sizce iyi kötü konuşup tatlı dille halletmeli miyim yoksa işi inada mı bindirelim ??
onuda çok güzel yaparım bilir huyumu da ...

tatlı dılle halletmeye calıs bence olmassa baska yolar denersın ama ısın zorr bunuda bıl allah yardımcın olsun belkı evelnır kaynanan kımbılır:)

tatlı dılle halletmeye calıs bence olmassa baska yolar denersın ama ısın zorr bunuda bıl allah yardımcın olsun belkı evelnır kaynanan kımbılır:)

bacım evlense keşke yoksa ben bulayım :) töbe töbe

nişanlım o korkuyla belki göndermek istemiyo olabilir

aramadım hala arayıp cırlayım mı napıyım ya

benim bi eski sevgilim vardı. laf arasında böyle bi şey dedi. evlenirsek aynı mahallede otururuz gibisinden. ses etmedim. bir iki ay sonra "evlenirsek aynı apartmanda otururuz" dedi. o gün ortada hiçbi sebep yokken ayrıldım. tek bi lafla bitirdim. zerre kadar da pişman olmadım.

çünkü bu yapıda biriyle benim zaten mutlu olmam mümkün değildi. ataerkil düşünen erkeklerden nefret ederim. ki kaynanamla aynı evde otursam bile asla kendimi ezdirmem, istediğim her şeyi de yaptırırım. karadeniz kızıyız evelallah :lepi:

valla diretirse hemen ayrıl. kendi örneğimde olduğu gibi. önce aynı şehirde yaşayalım, sonra aynı mahallede, aaa bi bakmışsın kaynana gelmiş evine yerleşmiş. ayrıl dediğim için kızanlar olabilir. bu benim fikrimdir. ben böyle bi şey ima edildiği anda bitiririm. ne kadar seversem seveyim.

Back