Ben 29 yaşındayım, erkek arkadaşım 31 yaşında. Bir erkeği tanımanın en güzel yolları nelerdir sizce?

Canım önce buluşun aceleye getirmeyin bak ikimizde daha önce evlenip ayrilmissinix o yüzden tecrubelisiniz zamana bırakın ayrı eve çıkın faln diyen olmuş ama eve çıkınca da tanınmıyor zamana bırakıp konuştukça birşeyler paylaştıkça tanırsın insallah gonlunuze göre olur herşey
Benim acelem yok. Uzun zaman tanışma süreci olur. Gezer, tozarız, yer içeriz, birlikte vakit geçiririz. Zamanla paylaşım arttıkça hislerime ve mantığıma göre karar vericem.

Ben esimi zaten taniyordum ama iliskide nasildir ogrenmek icin adami bildiginiz surundurmustum :) devamli kavga cikariyordum, olabildigince zorlayip patlama noktasina getiriyordum ki tepkilerini gorebileyim. Normal bir insan muhtemelen benim deli falan oldugumu dusunurdu 🤣 simdi o gunleri dusundugumde kendimden utaniyorum ve kendime cok guluyorum :) ozetle evlendigimizde bir surprizle karsilasmadim gayet iyi tanimisim :) cunku insan 1 kere oynar, 2 kere oynar ama eninde sonunda o maske duser diye dusunuyorum. O yuzden ben boyle bir yol secmistim.
bunu nasıl yapıyodunuz taktık verır mısınız :=) yanı benımde ofkelı kavga anında nasıl davranıcagını merak ettıgım bırısı var akat suan ılıskının basında oldugumuz ıcın herkes fazla kıbar fazla anlayıslı buyuzden neyı sorun edıp kavga cıkarıcam onu nasıl ofkelendırcem bılmıyorum yapay kavga cıkaracak fıkırlere ıhtıyacoım var yanı sız nasıl yapıyodunuz

Haftada 1 zar zor ilişki oluyordu dedi. Kendisi her gün olmasını istermiş libidosunun yüksek olduğunu bana belli etti yani. Ama kafasından uyduruyor da olabilir. Boşanma sebebi farklı çıkabilir bilemiyorum. Ailesiyle arası iyiymiş ama çok düşkün değil sanırım. Bunu zamanla paylaşım arttıkça öğrenirim. İnşaat mühendisi kendisi. Ne kadar maaş alıyor onu bilmiyorum. Daha bunları öğrenmek için çok erken. 2 kardeşler. Ablası evli.
"Cinsel olarak uyumsuzduk" deyip eski eşini de açmadan geçebilirdi. Siz ısrarla sorarsanız da "Ben daha istekli kalıyordum, uyuşamadık" deyip daha da detay vermezdi. "Haftada bir zor ilişki oluyordu" diye gününe kadar eski eşiyle arasında olanları, yeni başlayacak ilişkiye açmak, benim için red flag.

"Cinsel olarak uyumsuzduk" deyip eski eşini de açmadan geçebilirdi. Siz ısrarla sorarsanız da "Ben daha istekli kalıyordum, uyuşamadık" deyip daha da detay vermezdi. "Haftada bir zor ilişki oluyordu" diye gününe kadar eski eşiyle arasında olanları, yeni başlayacak ilişkiye açmak, benim için red flag.
Şu herifi bir zort edesim var aslında ama uğraşmaya değmez 😄

Öncelikle yeni ilişkin hayırlı olsun 😊😊
Sen konuşurken sözünü kesmeden seni dinlemesi, empati yapabilmesi, duygularını geçiştirmek yerine anlaması; en önemlisi saygı çok önemli. Bunu uzak mesafe ilişkisi ise anlayamazsın, ancak yüz yüze konuşmalarda farkedersin. Bir de öfkeli iken tavrı nasıl, bu da çok önemli. Annesi ile konuşurken üslubu güzel olan bir erkek kadınlara karşı saygılı demektir, çünkü hayatındaki ilk kadın annesidir.

Bir de hayatından detay verip bütün sırrını dökme ortaya sonra kavga olunca şöylesin böylesin oluyor..

Eski eşiyle neden boşandığı önemli; eğer sürekli eşini kötülüyorsa sıkıntı var demektir. Onu tanımak için akıllıca sorular sor ergen ilişkisi değil sonuçta kaç yaşında insansınız :)

Öncelikle yeni ilişkin hayırlı olsun 😊😊
Sen konuşurken sözünü kesmeden seni dinlemesi, empati yapabilmesi, duygularını geçiştirmek yerine anlaması; en önemlisi saygı çok önemli. Bunu uzak mesafe ilişkisi ise anlayamazsın, ancak yüz yüze konuşmalarda farkedersin. Bir de öfkeli iken tavrı nasıl, bu da çok önemli. Annesi ile konuşurken üslubu güzel olan bir erkek kadınlara karşı saygılı demektir, çünkü hayatındaki ilk kadın annesidir.

Bir de hayatından detay verip bütün sırrını dökme ortaya sonra kavga olunca şöylesin böylesin oluyor..

Eski eşiyle neden boşandığı önemli; eğer sürekli eşini kötülüyorsa sıkıntı var demektir. Onu tanımak için akıllıca sorular sor ergen ilişkisi değil sonuçta kaç yaşında insansınız :)
Teşekkür ederim 😊🥰 evet ikimiz de yetişkin insanlarız sonuçta. Onun Ankara'da benim İstanbul'da olmam sıkıntı biraz. Normalde uzak mesafe ilişkisinde konuşmam ama bu sefer olay farklı gelişti. Dün annesinin sağlık probleminden bahsediyordu annesine karşı ilgili birine benziyor. Çocukluk yaşantısı ile ilgili duygusal şeyler anlattı. Ben ailevi durumlarımı, yaşadığım sorunları hayatıma giren erkeklere anlatmamayı tercih ediyorum. Görüşme olur mu olmaz mı kararım değişir mi bilemiyorum. Çünkü bayramda buraya geleceğini söyledi o zamana kadar soğuma ihtimalim de var. Konuşmalara bağlı olarak duruma karar vericem. Yüz yüze görüşmeden uzun süre birlikte vakit geçirmeden tanımak çok zor, imkansız yani.

Şu herifi bir zort edesim var aslında ama uğraşmaya değmez 😄
:)

Ben kendisinin ne kadar makina(!) olduğunu ispatlamak pahasına, eski eşiyle aralarındaki cinsellik düzenini anlatıveren bir erkeğin baştan üzerini çizerdim ama daha gözlemlerim, bakarım ben dersen; bol vakit geçir, söylediklerine kapılma; kimse ilişkinin başında kolay kolay yoğurdum ekşi demez, aksine kendini beğendirmek için olduğundan daha iyi gösterme eğiliminde olurlar. Bu yüzden davranışlarını süz, konuşmaları ile ne kadar tutarlı ve kendinin ne kadar farkında bir adam olduğunu tart. Birlikte kalabileceğiniz ortamlar yaratmaya çalış, tatil gibi mesela.

Öfke kontrolünü denemek için suni kavga yaratabilirsin; sesi kolayca yükselenlerden mi yoksa iletişimde kalmaya çalışanlardan mı tartarsın.

Bakabileceğin üç beş şey var, çünkü aynı evin içine girmeden bilemiyorsun bazı şeyleri. Vaktinde pek çok erkek arkadaşım oldu, birlikte takıldıklarım da ama aynı evin içine girmeden ortaya çıkmayan çok özelliklerini gördüm insanların. Bugün cömert olur, tatilini ayarlar, yemeğini ısmarlar, taksine bindirir gönderir, yarın öbür gün aynı evde geçimi paylaşmaya başladığınızda neden o salçayı aldın daha ucuzu varken'den kavga çıkarır anlatabiliyor muyum? Biraz gözlem, biraz şans oluyor aynı eve girmedikçe.

Hakkında hayırlısı olsun.

:)

Ben kendisinin ne kadar makina(!) olduğunu ispatlamak pahasına, eski eşiyle aralarındaki cinsellik düzenini anlatıveren bir erkeğin baştan üzerini çizerdim ama daha gözlemlerim, bakarım ben dersen; bol vakit geçir, söylediklerine kapılma; kimse ilişkinin başında kolay kolay yoğurdum ekşi demez, aksine kendini beğendirmek için olduğundan daha iyi gösterme eğiliminde olurlar. Bu yüzden davranışlarını süz, konuşmaları ile ne kadar tutarlı ve kendinin ne kadar farkında bir adam olduğunu tart. Birlikte kalabileceğiniz ortamlar yaratmaya çalış, tatil gibi mesela.

Öfke kontrolünü denemek için suni kavga yaratabilirsin; sesi kolayca yükselenlerden mi yoksa iletişimde kalmaya çalışanlardan mı tartarsın.

Bakabileceğin üç beş şey var, hakkında hayırlısı olsun diyorum çünkü aynı evin içine girmeden bilemiyorsun bazı şeyleri. Vaktinde pek çok erkek arkadaşım oldu, birlikte takıldıklarım da ama aynı evin içine girmeden ortaya çıkmayan çok özelliklerini gördüm insanların. Bugün cömert olur, tatilini ayarlar, yemeğini ısmarlar, taksine bindirir gönderir, yarın öbür gün aynı evde geçimi paylaşmaya başladığınızda neden o salçayı aldın daha ucuzu varken'den kavga çıkarır anlatabiliyor muyum? Biraz gözlem, biraz şans oluyor aynı eve girmedikçe.

Hakkında hayırlısı olsun.
O kadar haklısınız ki, kesinlikle sonuna kadar katılıyorum yazdıklarınızın. Daha önce evlenmiş ve eski eşle 2 buçuk yıl boyunca sevgililik geçirmiş , İstanbul'un her yerini gezip tozmuş, birlikte aktiviteler yapmış birisi olarak sonu hüsran bir evliliği sonlandırdım. Aynı eve girmeden tanımak çok zor.

Aslında direkt anlatmadı. Birbirimize sorular sorarken konu boşanmaya geldi. Neden boşandın, cinsel sorun var mıydı diye sordu bana. Ben de hayır yoktu normaldi dedim. Senin peki var mıydı diye sorunca o da evet haftada 1 oluyordu ben her gün istiyordum dedi. Belki de bunu hiç sormamam gerekirdi bilmiyorum. Tabi onun da bu şekilde anlatması doğru değil. Yine de tanımaya devam edicem rahatsız edici bir anlaşmazlık olursa yol veririm.
şimdi konudaki mesajlari okuyabildim. bence adam komple ofsayt
ben de tanistin asik oldun da pitir pitirsin sanmistim.
internette yazip ilk günden cinsellikle ilgili konu acan, uzak mesafe adammis.
ne isin var boylesiyle?
safi zaman ve enerji israfı
belki böylesini tercih ettin, evden cikmadan iliski yurutebilirsin - sehrinden biri olsa beklentileri cok olur aksamlari cikip gec gelmen gerekir vs ailenle aran bozulur. böylesi daha konforlu diye mi düşündün bilmem ama uzak dur ya.
hem avmde kafede gezmekle insan taninmaz. adami ayda 2 gun göreceksin, o iki günde de zaten birbirinizi ozlemis olacaksiniz. neyini anlayacaksin ki o arada?
simdi uzak olmasi sana konforlu geliyor ama bugun gelir, oteki ay gelir sonra hakli olarak der ki "e ben haftada 5-6 gun calisiyorum, canim cikiyor. yine de yanina geliyorum onca saat, donup bir de ise gidiyorum. sen zaten evdesin vaktin bol bazen de sen gel"
ki gayet hakli bir cumle. e sen gidemeyeceksin bu sefer.
yani is sacma bir yere varacak. Hep tek taraflı o gelecek - bu sekilde de iliski olmaz.
ailem muhafazakar ona izin vermez buna izin vermez diyorsun. yani adamla bir gelecek cizseniz bile haliyle sen ankaraya tasinacaksin ama bir kere bile onu yerinde gormemis olacaksin. tamamen deplasmana gideceksin. ailesini söz möz olana kadar gormeyeceksin (sanmiyorum trde bir erkegin ailesi kizin ailesi de degil kendiyle tanismaya ayağına gitsin).
adam desen zaten eski karisinin bacak arasini hic tanımadığı bir kadina anlatmaktan utanmayacak karakterde bir adam.
mutlu olma ihtimalin bence sıfır.
hic bulusma bile, yol ver gitsin.

Ben esimi zaten taniyordum ama iliskide nasildir ogrenmek icin adami bildiginiz surundurmustum :) devamli kavga cikariyordum, olabildigince zorlayip patlama noktasina getiriyordum ki tepkilerini gorebileyim. Normal bir insan muhtemelen benim deli falan oldugumu dusunurdu 🤣 simdi o gunleri dusundugumde kendimden utaniyorum ve kendime cok guluyorum :) ozetle evlendigimizde bir surprizle karsilasmadim gayet iyi tanimisim :) cunku insan 1 kere oynar, 2 kere oynar ama eninde sonunda o maske duser diye dusunuyorum. O yuzden ben boyle bir yol secmistim.
iyi "böyle gecimsiz kadinla ne isim olur" diyip ayrilmamis :)
gereksiz şeyleri büyüten insanlara hic gelemem, sevgilim sirf denemek icin bile böyle davransa muhtemelen ref flag derdim görüşmeyi keserdim. aşksa aşk yani, aşkimdan olmedim ya:)

şimdi konudaki mesajlari okuyabildim. bence adam komple ofsayt
ben de tanistin asik oldun da pitir pitirsin sanmistim.
internette yazip ilk günden cinsellikle ilgili konu acan, uzak mesafe adammis.
ne isin var boylesiyle?
safi zaman ve enerji israfı
belki böylesini tercih ettin, evden cikmadan iliski yurutebilirsin - sehrinden biri olsa beklentileri cok olur aksamlari cikip gec gelmen gerekir vs ailenle aran bozulur. böylesi daha konforlu diye mi düşündün bilmem ama uzak dur ya.
hem avmde kafede gezmekle insan taninmaz. adami ayda 2 gun göreceksin, o iki günde de zaten birbirinizi ozlemis olacaksiniz. neyini anlayacaksin ki o arada?
simdi uzak olmasi sana konforlu geliyor ama bugun gelir, oteki ay gelir sonra hakli olarak der ki "e ben haftada 5-6 gun calisiyorum, canim cikiyor. yine de yanina geliyorum onca saat, donup bir de ise gidiyorum. sen zaten evdesin vaktin bol bazen de sen gel"
ki gayet hakli bir cumle. e sen gidemeyeceksin bu sefer.
yani is sacma bir yere varacak. Hep tek taraflı o gelecek - bu sekilde de iliski olmaz.
ailem muhafazakar ona izin vermez buna izin vermez diyorsun. yani adamla bir gelecek cizseniz bile haliyle sen ankaraya tasinacaksin ama bir kere bile onu yerinde gormemis olacaksin. tamamen deplasmana gideceksin. ailesini söz möz olana kadar gormeyeceksin (sanmiyorum trde bir erkegin ailesi kizin ailesi de degil kendiyle tanismaya ayağına gitsin).
adam desen zaten eski karisinin bacak arasini hic tanımadığı bir kadina anlatmaktan utanmayacak karakterde bir adam.
mutlu olma ihtimalin bence sıfır.
hic bulusma bile, yol ver gitsin.
Yok ya aşk meşk yok 😅 1 senedir ben de Ankara'ya gitmeyi düşünüyorum orda birkaç kız arkadaşım var ailem de tanıyor onları. Gitsem en fazla 1 kere gidebilirim Ankara'ya. Sürekli onun gelmesi de sıkıntı olur kesinlikle. Uzak mesafe ilişkisi bana göre değil ama nasıl olduysa bir anda iletişim kurarken buldum kendimi. Genelde aynı şehirde olan biriyle ilişki kuruyorum. Bayrama daha var, görüşme planı yaptık ama o zamana kadar belki kararım değişir görüşmekten vazgeçerim belli olmaz. Kendisi Ankara'dan çok sıkıldığını, tekrar evlilik olursa Antalya civarına taşınıp 2 katlı bahçeli bir ev yapmayı hayal ettiğini söyledi. Ben yıllardır İstanbul'dayım Antalya'yı hiç görmedim. Ailemden uzakta yaşamıştım 2 yıl boyunca, ailemle öyle sıkı fıkı bağım yok zaten. Yıllar sonra evlenirsem İstanbul dışında yaşamak çok iyi olur benim için. Öyle hayal dünyasında gezmek olmaz tabi. Mantıklı düşünmek zorundayım. Onun ailesi farklı şehirde memlekette yaşıyor. Kendisi Ankara'da tek başına. Bana bu boşanma sebebini anlatırken cinsellik beklentisini mi paylaşmak istedi ya da cinsellik yaşamaya yol mu arıyor bilemedim ama bu gidişle zor görünüyor zaten. Ben Oğlak burcuyum O Yengeç burcu, temas bağımlısı birisiyim. Olsa olsa dediğin gibi ayda 1-2 görüşme olur senede 12-24 görüşme ile kimse kimseyi tanıyamaz.

Merhaba hanımlar, başlıkta yazdığım gibi ben 29 yaşındayım boşandım 9 aylık evlilik geçti başımdan. Erkek arkadaşım da boşanmış 1 yıl evlilik yaşamış. İkimizin de çocuğu yok. Tüyo alabilir miyim lütfen tecrübeli arkadaşlardan?

(Güncelleme yapmak istiyorum. Öncelikle yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ailem muhafazakâr yapıda ama ben o kadar muhafazakâr değilim. Tatile çıkın ya da ayrı evde beraber yaşayın yazan kişiler için bunu belirtmek istedim. Yani bu seçeneklerin olması zor. Sadece bu erkek arkadaşımın değil de genel olarak erkekleri tanımanın yolları nelerdir onu merak ediyorum.)
Hiçbir erkeği aynı evin içine girmeden çok iyi tanımamin bir yolu yok (bence)

Merhamet ve diğer insanlara karşı davranışı. Bir garsona nasıl davranıyor, nasıl sipariş veriyor. Parmak şıklatıp garson diyende var, garson bey / hanım bakar mısınız? Diye seslenende. İçinde merhamet olmayan insanlaardan uzak olmak lazım.

Eğer evlenmedem önce bunu bilseydim kesinlikle bu şekilde yaklaşırdım erkeklere.
1) Annesini tanımak
2) Annesi ve babasının ilişkisini tanımak.
Bu ne kadar mümkün bilmiyorum ama bu yaşanılan her şeyin özeti ,fragmanı.

Eğer evlenmedem önce bunu bilseydim kesinlikle bu şekilde yaklaşırdım erkeklere.
1) Annesini tanımak
2) Annesi ve babasının ilişkisini tanımak.
Bu ne kadar mümkün bilmiyorum ama bu yaşanılan her şeyin özeti ,fragmanı.

Kesin ve net adam bunun toplamıdır. Ne bir eksik ne bir fazla. 👍

Back