- 22 Ağustos 2014
- 3.845
- 2.409
-
- Konu Sahibi maviyesiltuna
başlıktanda anladığım üzere tek derdiniz bebek sahibi olamamak gibi geldi bana.önce eşinizle ilgenelinin allah göstermesin tam tersi olup eşiniz böyle bir başlık atsaydı ne hissederdiniz?önce psikoljik destek şart.erkekler çocuk olmasanın nedeni kendileri olunca kimseye söylemek istemiyorlar utanıyorlar genelde utanılcak bişy yok ama çoğu erkeğin yapısı bu.kaldıki birde kanser diyorsunuz nasıl olurda bunu umursamaz eşiniz anlayamadım ama kim bilir içinde neler yaşıyor.ben kendi adıma bebek olmayı bir kenara atar eşimi düşünürdüm ikna ederdim varsın çocuk olmasın evlatlık alınır ama eşim başımda olsun.geçmiş olsun umarım herşey yoluna girer.bu arada benim arkadaşımın eşininde sperm sayısı sıfırdı fakat bazı erkeklerde tesislerinden sperm çekiyorlar sayı sıfırda olsa orda canlı sperm bulmuşlardı o kişiden sizin eşinizde böyle bir şansı olabilir tabiki öncelik tedavisi.
evet anne olmak cok isteniyor içgüdüsel ama burda garip bi durum var eşinizde tümör var 1.evre demek kanserin ilk evresi demek siz buna rağmen çocuga mı öncelik vererek üzülüyorsunuz ben bu kısmı tam çözemedim de ben olsam o kocayı 8aydır çoktan zorlamıştım doktora önce onun sağlığı merak etmeyin bebek Allahın takdiri ne örnekler gördüm çevremde koca prof.ların çocugunuz olmaz dedikleri çiftlere Allah nasip ediyor inanın dua edin tedavi olun ama şu durumda kocanızın sağlığına odaklanın..eşim azosperm yani sperm çıkışı sıfır ve bunun yanında testis tümörü çok şükür 1. evresindeyiz ama umursamıyor gitmiyor doktora bu esnada ailelerde bilmiyordu işin içinden çıkılmaz hal almıştı tek başıma baş edemiyordum 2 hafta öncesine kadar aileme söylemek zorunda kaldım anladım ki bende kabullenememişim ve halada öyle hem eşim korkuyor hem umursamıyor gibi duruyor ailem eşimle konusunca benim abartığımı ve önemli bir şey olmadığını söylüyor
2 hafta önce kan tahlili verdi salı günü göstermeye gidecekti unuttuğunu söylüyor sizce doğrumu söylüyor
akrabamın bir çocuğu var ikinci şimdi yeniden hamile evet sevindim ama içim burkuldu ve çocukları severken anne demesi yokmu yüreğim burkuluyor resmen sızlıyor burnumun direği ve tabi eşim bu hastalığın tedavisi içinde gitmedi her iki hastalığı 8 ay önce öğrendik nasıl ne yapmam gerektiğini bilemiyorum 1,5 senelik evliyiz evliliğimizde yerine oturmadı düşüncelerinizi bekliyorum...
evet anne olmak cok isteniyor içgüdüsel ama burda garip bi durum var eşinizde tümör var 1.evre demek kanserin ilk evresi demek siz buna rağmen çocuga mı öncelik vererek üzülüyorsunuz ben bu kısmı tam çözemedim de ben olsam o kocayı 8aydır çoktan zorlamıştım doktora önce onun sağlığı merak etmeyin bebek Allahın takdiri ne örnekler gördüm çevremde koca prof.ların çocugunuz olmaz dedikleri çiftlere Allah nasip ediyor inanın dua edin tedavi olun ama şu durumda kocanızın sağlığına odaklanın..
Benim de bir arkadaşım var eşinde canlı sperm çıkışı 0.
Doktor tüp bebek olabileceğini söylemiş.
Arkadaşım boşanma kararı almasalardı tüp bebek tedavisi olacaktı.
Belki sizde de öyle bir imkan olabilir.
Tabi bunun için önce eşinin dr'a gitmeye ikna olması gerekiyor.
İnş. Canım gider inş. İnsan ister istemez tereddutle kalıyor eşimin canlı cansız sifir
ATTRAENTE çok geçmiş olsun bana çok iyi geldin anlayışından dolayı ayrıca teşekkür ederim çok zor zamanlardan geçiyoruz şimdi hastaneden çıktım randevu vermiyordu ayak üstü kağıdı gösterdim baktı iyi dedi beynimde ki kurda gitti inş. 4 ay sonra tekrar verir ailem bu durumu bilmeden önce hep bende suç bulutları hep yanaştı hep öptüm kokladim ama söylediğimde oldu yalan değil.
Hamdolsun , iyi olmasına sevindim ama sakın bırakmayın peşini
Psikolojik yardım almaya ikna olması lazım çünkü ömrü boyu bununla yaşayacak
Kanser farklı bir hastalık, durur, hortlar, bazen sakin kalır yanıltır insanı
Bünyesinin ve ruhunun sağlam olması lazım ki bu hastalık bıraksın yakasını
Dilerim gönlünce olur her şey, Rabbim bebek şansı da verir size, dua edin hep
ben de fikrimi belirtmek istedim. çocuk sahibi olmayı çok önemsiyorsunuz. bana da yumurtlama bozukluğu sebebiyle anne olamayacağım söylendi tedaviyle de olur mu olmaz mı bir fikirleri yokmuş denemek lazımmış. hiç umrumda olmadı açıkcası. çocuklar anne deyince içim falan da titremiyor. durumu dramatize etmeyin.
şu söylediklerinizle o kızdığınız cümlemin boş olmadığını gösterdiniz zaten. bu kadar çabalamanızı garipsiyorum söz konusu olan tüm insanlığı ilgilendiren bir olay değil alt tarafı herhangi bir çiftin çocuğu. yaşayan milyarlarca insandan birisiniz çocuğunuz da olursa öyle olacak daha fazlası olamazsınız olamayız. bu kadar uğraş niye bu kadar çaba niye. bir çocuk nasıl bu kadar önemli olabilir benim aklım almıyor. bu nasıl bi egodur. istediğiniz ebeveynlik yapmaksa evlat edinirsiniz neden kendinizi de evliliğinizi de yıpratıyorsunuz.
eşiniz neden istemiyormuş acaba evlat edinmeyi? ayrıca ben düşüncelerimin arkasındayım biraz güçlü olun lütfen hassassınız ya da değilsiniz bu bizim konuya objektif bakmamız gerektiği gerçeğini değiştirmez. hassas olunacak bir şey yok ortada. bir kayıp yok bir acı yok bir özlem yok. sadece istenip de elde edilemeyen bir şey var. mesela ben de mavi 2015 model bi wv golf istiyorum ama olmuyor. benim gözümde sizin çocuk isteğinizin bundan hiç bir farkı yok.
eşiniz neden istemiyormuş acaba evlat edinmeyi? ayrıca ben düşüncelerimin arkasındayım biraz güçlü olun lütfen hassassınız ya da değilsiniz bu bizim konuya objektif bakmamız gerektiği gerçeğini değiştirmez. hassas olunacak bir şey yok ortada. bir kayıp yok bir acı yok bir özlem yok. sadece istenip de elde edilemeyen bir şey var. mesela ben de mavi 2015 model bi wv golf istiyorum ama olmuyor. benim gözümde sizin çocuk isteğinizin bundan hiç bir farkı yok.