Bilgi vermek için geldim ,
azospermia çeşitleri vardır, sadece tek bir sperm testine baglı bu sonuca vardırılamaz hormonlara bakılır gecmıste yasadıgı kaza veya hastalıklar mutlaka raporlarıyla bakılırkı tespıt dogru yapılsın. mıkrotese olmasını ıstemıyormussun ama bu bılıyorsunkı tek yontem bır arkaads yazmıs cer cop yedı 4 mılyon oldu dıye bılemem mutlaka olanlar var ara ara bende duydum ama o cer copler bır yandan hormonlarla oynuyor ve bunları tup bebek doktorları mesela hıc ıstemıyorlar tedavının seyrını degıstırıyor ha tedavı olmazken elbette zararı yok, yok derken zaten en kotu asamada olundugundan ınsanlar bu tarz seyler evet kullanıyor bızde kullandık ama fsh bır daha normale donmedı mesela.
buarada suda var tanı azospermia mı , tıkanıklıkmı? neden neden cıkıs yok bunların tanısı konmadımı oysakı cok basıt bu yontemler? bır baska tandıgımın mesela sayı 0 ıdı ama ölü hucreler var ıdı o uzun sure tedavı gordu ve yurtdısında buarada orada tup bebek yontemıyle tesesız cocugu oldu.
bu konuda bılgı almanız ıcın cıder dernegını ve emre bakırcıoglu ve tansel kaplancanı onerıyıorum.
eskı esımdede azospermıa vardı ve testıslerden sperm alındı ve oglum dogdu fakat aynı sorunla kendı oz amcamın oglunun 10 senedır ne sperm sayısı oynadı ne sperm bulunud nede cok doktora gıttıler
yapmanız gereken tek sey omuz omuza verıp pes etmemek, ve gerekrıse doktor doktor gezmek. bana sormak ıstedıgın bısey olursa ben sana seve seve yardımcı olurum . ne kadar uzgun ve caresız oldugunu benden baska bırde yasayanlar anlar