geçenlerde ilişki sonrası rahimimde acayip dayanamayacağım kadar çok ama çok canım yandı,sonrasında biraz hafifledi ama hayatımda ilk defa öyle bir ağrım oldu,ve şuandada acayip belim ağrıyo sebebini çok merak ediyorum beklenmeyen adet günüm 1 kasım yorumlarınızı bekliyorum.
arkadaşlar merhaba. benim de bugün şiddeti artan şekilde kasıklarımda batmalar var. ağrıdan çok kasılma gibi...bir de bugün yanmaya dönüştü. bacak içlerime ve vajinaya doğru da yayılıyor. göğüslerimde az hassasiyet ve sızlama var. fazlasıyla sinirli ve alınganım bu ara. öyle mide bulantım ve baş dönmem de yok fazlaca...karnımın alt kısmı regl olmaya yakın zamanlardaki gibi hassas ve hafif sert ve sancılar oluyor. Adetim de 24 ekim-26 ekim arası olacaktı...Daha 5 gün civarı var yani. Sizce bu belirtiler nasıl, hamile olabilir miyim? Daha önce bu yanma ve batmalar olmazdı kasığımda. Ne dersiniz :Saruboceq:
ve bugün benim 17.günüm belirtiler için çook erken dimi,peki yumurtlama dönemi içinde geçmiş olması gerekmiyormu.
son 2-3 gündür.bide kanama oluuyo makattan
peki bir sorum daha olucak cnm,benim 2tane düşüğüm var kürtaj ile sonlandı,ve daha yeni sayılır rahimimin ters olduğunu öğrendim bu hamileyken zorluk çıkartırmı bana doğumda filan,bide bebk aspirini kullanmam gerekiyormuş birdaha gebe kalırsam eğer,peki bunu acaba öncedenmi başlamam gerekiyo daha ben folik asit filanda kullanmaya başlamadım.
hamilesin canım hadi hayrlısı olsun
Yaa arkadaslar,
Ben dogum kontrol hapi kullaniyorum..
en son adetim 29 eylul gibiydi..
Bugun son hapimi icecegim.. ve 5 gun sonra hastalanirim bence..
Ama 5 hafta boyuncu her aksamm kustum.. Bu hafta gecti biraz.. bulanti olmuyor fazla
Migdeme baktilar bir problem yok..
2 test yaptim 2side negatif cikti..
Yeni testi en iyisi nezaman yapim? Yani test yapma zamani nezaman?
Hamile kalmak istemiyorum daha.. allah simdi degilde 2 sene sonra verir insallah..
Daha önce kadın doğum uzmanının yanında çalımıştım ondan edindiğim bilgiler dahilinde yardımcı olabilirim
genelde adet belirtileri ve gebelik belirtileri birbirine karıştırılabiliyor.her ikisindede olan özellikler
-göğüslerde hassasiyet
-karın alt bölgesinde sızı şeklinde ağrı
-bel ağrısı
-akıntının artması
-baş ağrısı yada dönmesi
-ateş basması
-----
gebelikte buna ilave olarak
-adet gecikmesi
-regl dönemine yakın lekelenme(herkeste olmayabilir)
-gözde bulanık görme
-burun kaşıntısı(herkeste olmayabilir)
-Bulantı: Sabahları daha belirgin olan bulantılar genelde günün ilerleyen saatlerinde hafifler ya da kaybolur.Bazı hastalarda beklenen adet gününden bile önce ortaya çıkabilir.Gebeliğin 10. haftasına kadar şiddeti artabilir.Büyük bölümünde daha sonra kaybolur.
-Kokulara karşı duyarlılık: Genel olarak kokulara karşı bir duyarlılık olsa da her anne adayında farklı şekilde ortaya çıkabilir.Örneğin mutfağa giremeyen,sabun kokusuna duyarlılık nedeniyle ellerini yıkayamayan,dişlerini fırçalayamayan anne adaylarına sıklıkla rastlarız.
-Fazla uyuma ihtiyacı: Genelde hamileliğin erken dönemlerinde ortaya çıkar.
-Tansiyon düşmesi: Açlık durumunda ve yetersiz sıvıalındığında daha sık görülür.Gebeliğin etkisiyle dolaşım sisteminde oluşan değişikliklere bağlıdır.Birinci ve ikinci 3 aylık periodta belirgindir.
-Sık idrara çıkma: Erken dönemde başlar ve genelde hamilelik boyunca da devam eder
-idrar renginde değişiklilik(koyu sarı renginde)
------halk arasında bazı kişiler kirpiklerin karışmasına bakarak gebelik teşhiside koyabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?