• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belirtiler üzerine sormak istediğiniz varsa cevaplayabilirim.

Benimde sorum olucak 1 yıldır evliyim kizligimdan beri gelen bi kist sorunum ve adet düzensizliği var 10 aralikta adet olmustum ilk defa bole yakin tarihe denk geldi 5 ocakta tekrar adet oldum 4 gun surdu adetim bittikten yaklasik 3 gun sonra esimle korunmadan birlikte olduk 2 gundur kasiklarimda dayanilmaz sancilar oluyo bazen yururken yada ani hareketlerde batmalarim oluyo goguslerimde ole pek hassasiyet yok falakt bel agrimda var midem normaldede hassastir bulanti falan normaldede oluyo o yuzden onu pek ayirt edemiyorum ole pek istahli deilimdir ama 2 gundur cok acikiyorum hamile olmadimi dusunuyorum ama bu belirtiler acabami dedirtiyo bana bilgi verirseniz cok sevinirim

Benimde sorum olucak 1 yıldır evliyim kizligimdan beri gelen bi kist sorunum ve adet düzensizliği var 10 aralikta adet olmustum ilk defa bole yakin tarihe denk geldi 5 ocakta tekrar adet oldum 4 gun surdu adetim bittikten yaklasik 3 gun sonra esimle korunmadan birlikte olduk 2 gundur kasiklarimda dayanilmaz sancilar oluyo bazen yururken yada ani hareketlerde batmalarim oluyo goguslerimde ole pek hassasiyet yok falakt bel agrimda var midem normaldede hassastir bulanti falan normaldede oluyo o yuzden onu pek ayirt edemiyorum ole pek istahli deilimdir ama 2 gundur cok acikiyorum hamile olmadimi dusunuyorum ama bu belirtiler acabami dedirtiyo bana bilgi verirseniz cok sevinirim
CANM BÜYÜK ihtimal kistin büyümüş ağrı yapıor

Daha önce kadın doğum uzmanının yanında çalımıştım ondan edindiğim bilgiler dahilinde yardımcı olabilirim
genelde adet belirtileri ve gebelik belirtileri birbirine karıştırılabiliyor.her ikisindede olan özellikler
-göğüslerde hassasiyet
-karın alt bölgesinde sızı şeklinde ağrı
-bel ağrısı
-akıntının artması
-baş ağrısı yada dönmesi
-ateş basması
-----
gebelikte buna ilave olarak
-adet gecikmesi
-regl dönemine yakın lekelenme(herkeste olmayabilir)
-gözde bulanık görme
-burun kaşıntısı(herkeste olmayabilir)
-Bulantı: Sabahları daha belirgin olan bulantılar genelde günün ilerleyen saatlerinde hafifler ya da kaybolur.Bazı hastalarda beklenen adet gününden bile önce ortaya çıkabilir.Gebeliğin 10. haftasına kadar şiddeti artabilir.Büyük bölümünde daha sonra kaybolur.
-Kokulara karşı duyarlılık: Genel olarak kokulara karşı bir duyarlılık olsa da her anne adayında farklı şekilde ortaya çıkabilir.Örneğin mutfağa giremeyen,sabun kokusuna duyarlılık nedeniyle ellerini yıkayamayan,dişlerini fırçalayamayan anne adaylarına sıklıkla rastlarız.
-Fazla uyuma ihtiyacı: Genelde hamileliğin erken dönemlerinde ortaya çıkar.
-Tansiyon düşmesi: Açlık durumunda ve yetersiz sıvıalındığında daha sık görülür.Gebeliğin etkisiyle dolaşım sisteminde oluşan değişikliklere bağlıdır.Birinci ve ikinci 3 aylık periodta belirgindir.
-Sık idrara çıkma: Erken dönemde başlar ve genelde hamilelik boyunca da devam eder
-idrar renginde değişiklilik(koyu sarı renginde)
------halk arasında bazı kişiler kirpiklerin karışmasına bakarak gebelik teşhiside koyabiliyor
aynı şeyler nerdeyse bendede var ben gebe olduğumu düşünmüyorum nerdeeee o ihtimal :)))

aynı şeyler nerdeyse bendede var ben gebe olduğumu düşünmüyorum nerdeeee o ihtimal :)))

Canım benim şimdiye kadar hiç kasık ağrısı yaşamadım adet zamanlarında da yaşamadım yumurtlama geçtiğinden beri kasık ağrım var ayaklarım Üşüyor kirpiklerim karıştı ama hiç akıntı yok akıntı olmadan hamilelik olur mu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım benim şimdiye kadar hiç kasık ağrısı yaşamadım adet zamanlarında da yaşamadım yumurtlama geçtiğinden beri kasık ağrım var ayaklarım Üşüyor kirpiklerim karıştı ama hiç akıntı yok akıntı olmadan hamilelik olur mu

canım hiçbi bilgim yok inşallah gebesindir :)

ben şüpheli bir ilişki geçirdim, bir şey olmadığından eminim ama işte. neyse ben adet gördüm o günden sonra, adetten 1 hafta sonra test yaptım negatifti, 2 hafta sonra yine yaptım yine negatifti. 1 hafta önce yine adet gördüm. sorum şu; adet gördüğüm halde hamilelik durumu olur mu?adetlerim her zamanki gibiydi çok fazla oldum hatta ve çok ağrılı. 2 gün oldu adetim biteli göğüs hassasiyetim geçmedi kaç gün sürer ki bu durum? ve şu an bir şey olsa bile 10. hafta :( benim psikolojim mi bozuk sizce?

bizim topiğin anne adaylarını şimdiden kutluyorum.hamile kalanlar yazarsanız sizleri listeye dahil edeceğim.hayrlı bebişler olur inşallah

merhaba sıze sorum olacaktı.

ben 2 yıllık ewlıyım ve 5 aydır korunmuyorum. gecen par prl 30 cıktıgı ıcın doktorum parlodel verdı. gecen ay 28.gun adet oldum.we bu ay batım 25 mayıs. karnımda bır sıslık var zaman zaman gogsumde kasıntı, akıntım da azalma var ve kasıklarım gurul gurul edıyor ıcım sokuluyor sankı..

parlodel ıctıgımden berı sureklı uykum gelıyo halsızım uykulu gezıyorum. kasıgımdakı bu guruldama adet belırtısı gıbı gelıyor. yardımcı olursanız sewınırım.

merhaba benim sorum şu..bende yumurtalık tembelliği var dendi.bende polikistik over sandım ama değil dedi doktorlar.farklı bişey sanırım.hala çözemedim belirtiler aynı..ben gebelik düşünüyorum ama 1.aşılamam tutmadı..yumurtalıkların büyüyüp çatlamadığı anlamına mı geliyor bu tembellik?doğal yollardan hamile kalırmıyım dersiniz? teşekkür ederim.

Meraba canim benim bugun adet gunum olmadim 4 gun onceden goguslerim dolgunlasti ve cok agriyor belim agriyo sirtim agriyo bunlar hamileleik belirtileeimi ?

Benim adetime 10 gün var ama acayip bi kasık ağrım ve sağ kasığımda batma var. Göğüs uçlarım acıyor. Karnım hamile gibi şiş çok sık tuvalete gidiyorum çok sık susuyorum aşırı yiyorum. Daha önceki adetlerimde hiç bu kadar erken ağrı hissetmedim. Eşimle yumurtlama dönemimde ilişki yaşadık ve korunmadık hamile olabilir miyim?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim adetime 10 gün var ama acayip bi kasık ağrım ve sağ kasığımda batma var. Göğüs uçlarım acıyor. Karnım hamile gibi şiş çok sık tuvalete gidiyorum çok sık susuyorum aşırı yiyorum. Daha önceki adetlerimde hiç bu kadar erken ağrı hissetmedim. Eşimle yumurtlama dönemimde ilişki yaşadık ve korunmadık hamile olabilir miyim?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

mrb kontes hazınem artık kk ya gırmıyo sanırım. bısey sormak ıstıyorum. benımde senınkı gıbı agrılarım var we yumurtlama donemımden berogoguslerım sızlıyo kasıgıma agrı gırıyo sık sık acıkıyorum. oncekı adetlerımde bu kadar erken belırtı yasamazdım.adete yakın belırtıler olurdu ama bu ay cok erken.. bı de sana sormak ıstedım.

yardımcı olursan sewınırım. tesekkurler :/

mrb kontes hazınem artık kk ya gırmıyo sanırım. bısey sormak ıstıyorum. benımde senınkı gıbı agrılarım var we yumurtlama donemımden berogoguslerım sızlıyo kasıgıma agrı gırıyo sık sık acıkıyorum. oncekı adetlerımde bu kadar erken belırtı yasamazdım.adete yakın belırtıler olurdu ama bu ay cok erken.. bı de sana sormak ıstedım.

yardımcı olursan sewınırım. tesekkurler :/

Merana canım ben 7 haftalık hamileyim şuan belirtilerim doğru çıktı ancak kasıklarımda batmalar oldu belirtilerime ek ve sarı sarı akıntım çoğaldı adetim 10 gün geçtikten sonra hamile çıktım 😉umarım sende hamilesindir 😃

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi.

Merana canım ben 7 haftalık hamileyim şuan belirtilerim doğru çıktı ancak kasıklarımda batmalar oldu belirtilerime ek ve sarı sarı akıntım çoğaldı adetim 10 gün geçtikten sonra hamile çıktım 😉umarım sende hamilesindir 😃

benım kasıgım agrıyor we goguslerım yanlardan acıyor,akıntım artmaya basladı ama sumuksu gıbı. rengı koyu beyaz degıl sulu gıbı. ılk kez agrım boyle kesılmeden dewam edınce merak etmıstım. bı de ben gecen ay kımyasal gecırdım bu yuzden endıselenıyorum :/

sanırım o ay hamıle kaldın dımı. Allahım sag salım kucagına almayı nasıp eder ınsallah :)

Canım korkma inşallah sağlıklı bi şekilde hamilesindir Allah büyük umudunu kaybetme evet ben o ay içinde kaldım çok teşekkür ederim canım😀

Canım korkma inşallah sağlıklı bi şekilde hamilesindir Allah büyük umudunu kaybetme evet ben o ay içinde kaldım çok teşekkür ederim canım😀

tebrik ederim canım,ALLAH kucağınada almayı nasip etsin :46:

Daha önce kadın doğum uzmanının yanında çalımıştım ondan edindiğim bilgiler dahilinde yardımcı olabilirim
genelde adet belirtileri ve gebelik belirtileri birbirine karıştırılabiliyor.her ikisindede olan özellikler
-göğüslerde hassasiyet
-karın alt bölgesinde sızı şeklinde ağrı
-bel ağrısı
-akıntının artması
-baş ağrısı yada dönmesi
-ateş basması
-----
gebelikte buna ilave olarak
-adet gecikmesi
-regl dönemine yakın lekelenme(herkeste olmayabilir)
-gözde bulanık görme
-burun kaşıntısı(herkeste olmayabilir)
-Bulantı: Sabahları daha belirgin olan bulantılar genelde günün ilerleyen saatlerinde hafifler ya da kaybolur.Bazı hastalarda beklenen adet gününden bile önce ortaya çıkabilir.Gebeliğin 10. haftasına kadar şiddeti artabilir.Büyük bölümünde daha sonra kaybolur.
-Kokulara karşı duyarlılık: Genel olarak kokulara karşı bir duyarlılık olsa da her anne adayında farklı şekilde ortaya çıkabilir.Örneğin mutfağa giremeyen,sabun kokusuna duyarlılık nedeniyle ellerini yıkayamayan,dişlerini fırçalayamayan anne adaylarına sıklıkla rastlarız.
-Fazla uyuma ihtiyacı: Genelde hamileliğin erken dönemlerinde ortaya çıkar.
-Tansiyon düşmesi: Açlık durumunda ve yetersiz sıvıalındığında daha sık görülür.Gebeliğin etkisiyle dolaşım sisteminde oluşan değişikliklere bağlıdır.Birinci ve ikinci 3 aylık periodta belirgindir.
-Sık idrara çıkma: Erken dönemde başlar ve genelde hamilelik boyunca da devam eder
-idrar renginde değişiklilik(koyu sarı renginde)
------halk arasında bazı kişiler kirpiklerin karışmasına bakarak gebelik teşhiside koyabiliyor

Erken dogum sancisini nasil anlariz?ben 35 hf gebeyim ve cok yorulunca yada uzulunce idrarim varmiscasina baski hissediyorum asagida ama wc ye gidince tuvaletim olmuyo afedrsin..gun icinde de bu baskilar var..

Kizlar ya adetime 6 gun vaar yumurtlamadan 7 gun sonra suan kasigim ve belim agriyor sari akintim gelioo bide 2 gun once pembe akinti geldi ?? Sizce nedir bu
Bide goguslerim hassas uclari
Koçişimi Çokk SeviyoruM

Son düzenleme:
Erken dogum sancisini nasil anlariz?ben 35 hf gebeyim ve cok yorulunca yada uzulunce idrarim varmiscasina baski hissediyorum asagida ama wc ye gidince tuvaletim olmuyo afedrsin..gun icinde de bu baskilar var..

Erken doğum belirtileri:
- Karında ağrı ve sertleşmeler olması
- Kasıklarda ağrı ve kramplar (adet sancısına benzeyebilir)
- Bel ağrısı
- Su gelmesi, vajinadan aşırı sulu akıntı gelmesi(benim 37 haftada böyle olmuştu)
- Lekelenme veya kanama olması, nişan gelmesi
- Karından aşağıya doğru baskı hissi
stres ve sıkıntı yapma.biraz istirahat et,belirtilerin hepsi mevcutsa hemen dr a git canım,ihmale gelmez

Erken doğum belirtileri:
- Karında ağrı ve sertleşmeler olması
- Kasıklarda ağrı ve kramplar (adet sancısına benzeyebilir)
- Bel ağrısı
- Su gelmesi, vajinadan aşırı sulu akıntı gelmesi(benim 37 haftada böyle olmuştu)
- Lekelenme veya kanama olması, nişan gelmesi
- Karından aşağıya doğru baskı hissi
stres ve sıkıntı yapma.biraz istirahat et,belirtilerin hepsi mevcutsa hemen dr a git canım,ihmale gelmez

Tesekkurler cevap icin..cogu yok.bende sadece baski hissi bazen de sertlesme oluyor..iyi aksamlar

Back