genelde göğüs ağrısı oluyor,bazı arkadaşlar gebeliğini hiç hissetmezmiş.hormanlardan kaynaklanan bir durum bu.belki henüz yenidir geç döllenme sonucu kanda bile çıkmayabiliyor.erken döllenmişse evde yapılan testte adetine 2 gün kala bile çıktığı bilinmektedir.hayırlısı olsun canım.
sağol canım cevapladığın için bide adet yakın bende karın gurultusu oluyo ve adet oluyorum bu ay yine var sanki içerde bişeyler dökülüyo gibi oluyo bu neden olur acaba bilgin varmı.
Daha önce kadın doğum uzmanının yanında çalımıştım ondan edindiğim bilgiler dahilinde yardımcı olabilirim
genelde adet belirtileri ve gebelik belirtileri birbirine karıştırılabiliyor.her ikisindede olan özellikler
-göğüslerde hassasiyet
-karın alt bölgesinde sızı şeklinde ağrı
-bel ağrısı
-akıntının artması
-baş ağrısı yada dönmesi
-ateş basması
-----
gebelikte buna ilave olarak
-adet gecikmesi
-regl dönemine yakın lekelenme(herkeste olmayabilir)
-gözde bulanık görme
-burun kaşıntısı(herkeste olmayabilir)
-Bulantı: Sabahları daha belirgin olan bulantılar genelde günün ilerleyen saatlerinde hafifler ya da kaybolur.Bazı hastalarda beklenen adet gününden bile önce ortaya çıkabilir.Gebeliğin 10. haftasına kadar şiddeti artabilir.Büyük bölümünde daha sonra kaybolur.
-Kokulara karşı duyarlılık: Genel olarak kokulara karşı bir duyarlılık olsa da her anne adayında farklı şekilde ortaya çıkabilir.Örneğin mutfağa giremeyen,sabun kokusuna duyarlılık nedeniyle ellerini yıkayamayan,dişlerini fırçalayamayan anne adaylarına sıklıkla rastlarız.
-Fazla uyuma ihtiyacı: Genelde hamileliğin erken dönemlerinde ortaya çıkar.
-Tansiyon düşmesi: Açlık durumunda ve yetersiz sıvıalındığında daha sık görülür.Gebeliğin etkisiyle dolaşım sisteminde oluşan değişikliklere bağlıdır.Birinci ve ikinci 3 aylık periodta belirgindir.
-Sık idrara çıkma: Erken dönemde başlar ve genelde hamilelik boyunca da devam eder
-idrar renginde değişiklilik(koyu sarı renginde)
------halk arasında bazı kişiler kirpiklerin karışmasına bakarak gebelik teşhiside koyabiliyor
öncelikle paylaşımın için teşekkürler :)
benim akıntımd artma var, sanki adet olmuşum gibi oluyorum bazen,
göz bebeklerimde ara ara büyümeler oluyor,
idrarım sarı bulanık ve özellikle sabahları kokusunda değişme var,
bel ağrım var çok fazla
geçen gün sağ kasığımda yürüdükçe artan bi ağrı oluştu ama o geçti çok şükür
sabahları başağrısı ile uyanıyorum ve burnum deli gibi kaşınıyo ara ara
fazla uyuma ihtiyacı yok ama öğleden sonra uykum geliyo ama normal orantıda :)
göğüslerimde hassasiyette yok ama bazen çamaşırım deyince acıyo..
adetime 8 gün var bugün kan testi yaptırdım ama negatif
eeeeee nedir bu??
benimde günüme 3 gün var sadece gögüslerimde dolgunlaşma var daha önceki adet dönmelerimde böyle olmazdı.bu acaba gebelik işareti olabilir mi?
aynen canım, benim de adetime 4 gün var ve bir haftadır kasıklarımda özellikle sağ tarafta ağrı,bir de yatınca falan bütün mide ciğerler falan hareket ediyor gibi gurul gurul. sabah mide bulantım da vardı bi poğaçayı yiyemedim.
canım bana kalırsa bunlar gebelik belirtisi değil.inşallah uygun bir zamanda hamile kaırsın.bu arada kaç senelik evlisin
çok erken yaptırmışsın bence 4-5 gün daha bekle tekrar testi yenile.eğer erken döllenme olmuşsa adetine 2 gün kala daevde yapılan testte pozitif çıkar canım.hayrlı haberleribni bekliyyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?