- 8 Nisan 2017
- 56.749
- 296.681
+1esım kullanılmayan odanın petegını kapatıp orayı buz gıbı bırakıp evdekı sıcagı cekmesıne sebep olmaktansa en kısıkta tum ev yanmalı randımanlı olur kullanılmayan odanın petegını kapatmak tasarruf saglamaz der
Kaç 10 ben evi hergün 2 saat havalandirmadan duramam yinede zor nefes aliyorum. Hava kirliligide olabilirYetişkin için 17-19
Bebek varsa 21-22 olması gerekendir
Doğalgaz kaçta yanarsa yansın evin nemini azaltır
Kuru hava gibi
Soğuk buhar makinasi çalıştırmak evi hergün en az 10 dk havalandırmak sağlık için şart zaten
Evin nem oranı %40-%60 arasında olmalı
Yoo ulaşım iyi Büyükşehir hatta ama deniz görmediği için kırsal dedim :)Akdenizin kırsalının bazı yerlerinde yaşam zor valla. Sabır diliyorum. Hele ulaşım falan çok problem bazı yerlerde.
Benim odalarım tek sıra halinde. Kombi salona en yakın, ondan en uzak olan da yatak odası oluyor. Son petek odur zannımca.Acaba en son peteğin hangisi olduğunu nasıl anlayacağız.
Evi serin tutup üstünüzü daha kalın giyinmeyi deneyebilirsiniz. Kalın sevmiyorsanız da outdoor mağazalarında satılan ince ama sıcak tutan, sıradan termallerden daha farklı giysiler ve çoraplar var. Onlara bakabilirsiniz.Aa öğrenmiş oldum bende merakediyodum neden zor nefes aliyorum ben diye. Üşümeyide sevmiyorum ama zorda nefes aliyorum açıkcası
Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
yalitimi iyi ne demek ben de bu yil ogrendim valla. eskiden bosa cile cekmisim sani.
yatak odalarinin camini ustten acip, peteklerini kapatip ise gidiyorum,
eve dondugumde ev sadece serinlemis oluyor, tamamen sogumus bile olmuyor.
petekleri aciyorum, biz yemek vs salonda vakit gecirirken odalar isiniyor hemen.
imkani olan tasinsin veya yalitima yatirim yapsin.
Şimdi türkiyede değilim şu an yaşadiğim ülkede klima yetiyor ordaykende kalın giysemde üşürdüm ama ev 21 değilse. Her ay çok kan kaybedince kansızlığım çok oluyor tabiEvi serin tutup üstünüzü daha kalın giyinmeyi deneyebilirsiniz. Kalın sevmiyorsanız da outdoor mağazalarında satılan ince ama sıcak tutan, sıradan termallerden daha farklı giysiler ve çoraplar var. Onlara bakabilirsiniz.
yogusmalı degıl mı kombınız
cok sasırdım gelen tutara
antepdeyım yazı sıcaktır ama kısı da cok ayazdır bır ruzgar eser yuzun bogazın kesılır soguktan oyle ruzgarlı ve ayaz olur kışın
yenı bınadayım tam ısınmıs tam oturmus degıl henuz bınanın 2. yılı ust komsumuz yenı tasındı
3+1 ve 180 m2 evım evın sıcaklıgı termometrede 20-22 derece arası tutuyorum 3 yasında cocugum oldugu ıcın dogru sıcaklık buymus
45 de eco programında yakıyorum kombıyı 3 haftadır ve 150 tl gelmıs dogalgaz
Benim çocukluğumda gençligimde eski yalıtımsız bir evin eski küçük kendini ısıtmayan petekleri olan az gaz yakılan buz gibi bir evde geçti. 25 yılım diyebiliriz bu soğuk evde geçti yinede söylediginiz gibi alışmadım soğuğa. Hala sıcak ev severim güney cephe ev tutarım. Soğukta yaşayan soğuğa alışır algısı nedir ne saçma. İdeali 21 22 işte.18de üşürsün 25dede yanarsın. Evin ici 18 olup memnun yaşayanlar gaz parası vermek istemodur oda onun tercihi