Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

188 TL doğalgaz faturası gelmiş, evde olduğum için sürekli yanıyor ama en düşükte genelde. Ara kat olduğu için ve küçük olduğu için kolay ısınıyor, askılı şort ile dolaşıyorum genelde. :KK54:

Korkudan hniz 2 kerenastım düğmesine ben onun bile nasıl yansıcanı düşünmüyo değilim henüz fatura gelmedi beklemedeyim :KK43:

Ayyy korktum simdi.. gece gunduz 25 -26 derecede bizim kombi kac gelecek acaba :KK51:
Aynen bizim de öyle.. küçük bebeğim var mecbur açıyorum.. geçen ay 10 gün yaktım petekleri, hava da iyiydi 22-23, gece 20 civarı yaktık ama 69 TL geldi. Bakalım bu ay ne gelecek havalar soğudu iyice.. altta kayınvalide akşamdan akşama soba yakıyor o da her gün değil. Üstüm de teras.. yandık biz...

Bizim millette usucem donucam algisi var ideal oda sicakligi 25 sanıyorlar. Halbuki ideal kalp krizi sicakligi 23te baslar. Isinmaya alisirsaniz hik die gidersiniz benden soylemesi. Ideal oda sicakligi 18dir hastalik yaslilik varsa 22 ye kadar yukseltilebilir. 1970lerde ideal sicaklik algisi dunya genelinde 15 mis arkadaslar isindikca alisioruz adeta bir soğukkanli canli gibi.

Benim ev 2+1 295 lira geldi bu ay. Cok soguk ruzgar alan sahin tepesi gibi bir mevkide ankaranin. Salon 22, yatak odasi 21. Benim idealim de tam boyle zaten. 18 de ben de usumeye basliorum ama 19-20ler de sıkıntı yasamiorum.

Ha ayrica, daha soguklar gelecek diye korkmayin iklimi bozup dunyayi isitarak kalorifer derdinden kurtulduk :)) ocak ayinda gündüz 1in altina dusmuo ankara icin konusuorum. Gece de - 6 minimum. Yani hic yakmasak bile donmayiz.

Son düzenleme:
Calisan arkadaslarin evi hadi gunduz bos da isinmiyor diyelim.
E gunduz evde olanlarin bosuna cayir cayir kombi yakmasina gerek yok ki.
Ben evdeyken bakiyorum da camasir makinesi calisiyor,kurutma makinesi calisiyor,yemek yapmak icin ocak calisiyor firin calisiyor. Utu yapiyorsun o zaten deli gibi isitiyor ortami. Yani evde bos oturmayinca surekli evi isitmis oluyoruz farkinda olmadan. Bir de ortam sicakligi 25 olursa geberir insan sicaktan. Usuyen arkadaslar yediklerinize dikkat edin, dogalgaza fazladan vereceginiz paraya tahin pekmez ceviz alin daha iyi isinirsiniz :KK66:

Bir diger yanlış algi da falancanin evi soguk cocuklari hasta. Insanlar soguktan hasta olmazlar. Dipcik gibi olursun soguga alisirsan. Mikroptan= bakteri/virüs grip, bogaz enfeksiyonu vs olunur. Soğuk sana gelip hadi hastasin mi diyecek. En fazla cırcır olursun soguktan.

Aynı durumdayız.
Evde küçük çocuk var. 7 24 açık. Alt kat 1 senedir boş. Sözde tutuldu ama haftasonu gelip kalıyorlar. Üsttekiler genç çocuklar kesin yakmıyorlar.
Ev 23 24 derece civarı..
Yerler soğuk. Evin 3 tarafı açık. Doğalgaz yakıyoruz ama kalın çorap giyiyoruz.

Genel hava sıcak diye evde tshirt giyiyorum ama oğlumun peşindeyken, iş yaparken falan hissetmediğimden. Biraz hareketsiz kalsam ürperme geliyor.

Fatura sadece gece yakarken 250tl gelmişti. Yeni faturayı bekliyorum. Çünkü bu ay 7 24 açıktı..

Kv nin evi ters dubleks bahçekatı. Alt kat bomboş yani. Ama minimumda yaksa bile ev sobalı gibi ısınıyor. Yalıtımı çok iyiymiş..

alt katımda süreklı yanıyor
üst katım da çatı katı diye sürekli yakıyor sanırım
alt ve üstte calısmayan aileler var
biz arada kalıyoruz
tüm gün evde yokuz
daha hıc kombi yakmadık
40 tl geldi :KK70:

Biraz daha genel kültür aşılayim size gönlümden koptu. Filancanin evi de 22, benimki de 22 nasil oluyor da onunki daha sicak geliyor bana diye dusunebilirsiniz. Evet boyle bisey var şöyle ki. Derece olarak isinmanin haricinde radyoaktif olarak isinma da var. Yani güneş gören 22 ile gunes gormeyen 22 ayni hissettirmez. Güneş, soba, ufo gibi dogrudan isi kaynaklari molekulleri isitir baska deyisle iligin kemigin isinir. Ama kalorifer, klima, ufurmeli sobalarla hava molekullerinin ustunden sicaklik şöyle bi gecer gider. Doguda cok soguk yerlerde insanlar ne yapar bilio musunuz. Karyola demirlerini duvarin icine gömerler. Ordan orta gerilime bi tel atip kacak elektrikle resistans olusturup duvarin icini isitirlar. Deli gibi bi isinma saglar ustelik de bedava :)

Aynı durumdayız.
Evde küçük çocuk var. 7 24 açık. Alt kat 1 senedir boş. Sözde tutuldu ama haftasonu gelip kalıyorlar. Üsttekiler genç çocuklar kesin yakmıyorlar.
Ev 23 24 derece civarı..
Yerler soğuk. Evin 3 tarafı açık. Doğalgaz yakıyoruz ama kalın çorap giyiyoruz.

Genel hava sıcak diye evde tshirt giyiyorum ama oğlumun peşindeyken, iş yaparken falan hissetmediğimden. Biraz hareketsiz kalsam ürperme geliyor.

Fatura sadece gece yakarken 250tl gelmişti. Yeni faturayı bekliyorum. Çünkü bu ay 7 24 açıktı..

Kv nin evi ters dubleks bahçekatı. Alt kat bomboş yani. Ama minimumda yaksa bile ev sobalı gibi ısınıyor. Yalıtımı çok iyiymiş..

yalitimi iyi ne demek ben de bu yil ogrendim valla. eskiden bosa cile cekmisim sani.

yatak odalarinin camini ustten acip, peteklerini kapatip ise gidiyorum,
eve dondugumde ev sadece serinlemis oluyor, tamamen sogumus bile olmuyor.
petekleri aciyorum, biz yemek vs salonda vakit gecirirken odalar isiniyor hemen.

imkani olan tasinsin veya yalitima yatirim yapsin.

yogusmalı degıl mı kombınız
cok sasırdım gelen tutara
antepdeyım yazı sıcaktır ama kısı da cok ayazdır bır ruzgar eser yuzun bogazın kesılır soguktan oyle ruzgarlı ve ayaz olur kışın
yenı bınadayım tam ısınmıs tam oturmus degıl henuz bınanın 2. yılı ust komsumuz yenı tasındı

3+1 ve 180 m2 evım evın sıcaklıgı termometrede 20-22 derece arası tutuyorum 3 yasında cocugum oldugu ıcın dogru sıcaklık buymus

45 de eco programında yakıyorum kombıyı 3 haftadır ve 150 tl gelmıs dogalgaz

Son düzenleme:
İdeal iç mekan sıcaklığı 18-20 arasıdır. Bazı ülkelerde 16-17 derece yaygın.

Kişiden kişiye değişir tabi ki ama çocuklar açısından da böyle öneriliyor. Daha sıcağı ortamı kuruttuğu için daha zor nefes alınıyor.

Özellikle alerji, astım, sinüzit gibi tıkanıklık durumlarında serin ortam daha rahat nefes aldırıyor.
Aa öğrenmiş oldum bende merakediyodum neden zor nefes aliyorum ben diye. Üşümeyide sevmiyorum ama zorda nefes aliyorum açıkcası

2+1 ev
21-24 derece arasında genelde
620 tl ile arttırıyorum
Evin konumu, şehire göre değişen birim fiyat, yükseklik vs bi çok şey etken tabi
Faturan normal bence

Aa öğrenmiş oldum bende merakediyodum neden zor nefes aliyorum ben diye. Üşümeyide sevmiyorum ama zorda nefes aliyorum açıkcası
Yetişkin için 17-19
Bebek varsa 21-22 olması gerekendir
Doğalgaz kaçta yanarsa yansın evin nemini azaltır
Kuru hava gibi
Soğuk buhar makinasi çalıştırmak evi hergün en az 10 dk havalandırmak sağlık için şart zaten
Evin nem oranı %40-%60 arasında olmalı

Bende 40 45 de yakıyorum salonum kapalı sadece. Bize 260 lira gelmiş. Ocak şubatta kaç gelir bilemem, bir 300 350 yi buluruz heralde. Üstelik evde bebeğim var, en üst kattayım ve altımdakiler almancı. 50 bile yapabilirim belki çünkü evim şuan bile serin geliyor. Allah yardımcımız olsun ne diyelim. Bu sene ki doğalgaz zamı belleri bükecek...:KK43:

Bir diger yanlış algi da falancanin evi soguk cocuklari hasta. Insanlar soguktan hasta olmazlar. Dipcik gibi olursun soguga alisirsan. Mikroptan= bakteri/virüs grip, bogaz enfeksiyonu vs olunur. Soğuk sana gelip hadi hastasin mi diyecek. En fazla cırcır olursun soguktan.
Benim çocukluğumda gençligimde eski yalıtımsız bir evin eski küçük kendini ısıtmayan petekleri olan az gaz yakılan buz gibi bir evde geçti. 25 yılım diyebiliriz bu soğuk evde geçti yinede söylediginiz gibi alışmadım soğuğa. Hala sıcak ev severim güney cephe ev tutarım. Soğukta yaşayan soğuğa alışır algısı nedir ne saçma. İdeali 21 22 işte.18de üşürsün 25dede yanarsın. Evin ici 18 olup memnun yaşayanlar gaz parası vermek istemodur oda onun tercihi

esım kullanılmayan odanın petegını kapatıp orayı buz gıbı bırakıp evdekı sıcagı cekmesıne sebep olmaktansa en kısıkta tum ev yanmalı randımanlı olur kullanılmayan odanın petegını kapatmak tasarruf saglamaz der

X