Aynen bizim de öyle.. küçük bebeğim var mecbur açıyorum.. geçen ay 10 gün yaktım petekleri, hava da iyiydi 22-23, gece 20 civarı yaktık ama 69 TL geldi. Bakalım bu ay ne gelecek havalar soğudu iyice.. altta kayınvalide akşamdan akşama soba yakıyor o da her gün değil. Üstüm de teras.. yandık biz...Ayyy korktum simdi.. gece gunduz 25 -26 derecede bizim kombi kac gelecek acaba
İstanbul da yaşıyor muşsunuz merakımdan baktım 2 kereyi görünceKorkudan hniz 2 kerenastım düğmesine ben onun bile nasıl yansıcanı düşünmüyo değilim henüz fatura gelmedi beklemedeyim
Aynı durumdayız.
Evde küçük çocuk var. 7 24 açık. Alt kat 1 senedir boş. Sözde tutuldu ama haftasonu gelip kalıyorlar. Üsttekiler genç çocuklar kesin yakmıyorlar.
Ev 23 24 derece civarı..
Yerler soğuk. Evin 3 tarafı açık. Doğalgaz yakıyoruz ama kalın çorap giyiyoruz.
Genel hava sıcak diye evde tshirt giyiyorum ama oğlumun peşindeyken, iş yaparken falan hissetmediğimden. Biraz hareketsiz kalsam ürperme geliyor.
Fatura sadece gece yakarken 250tl gelmişti. Yeni faturayı bekliyorum. Çünkü bu ay 7 24 açıktı..
Kv nin evi ters dubleks bahçekatı. Alt kat bomboş yani. Ama minimumda yaksa bile ev sobalı gibi ısınıyor. Yalıtımı çok iyiymiş..
Aa öğrenmiş oldum bende merakediyodum neden zor nefes aliyorum ben diye. Üşümeyide sevmiyorum ama zorda nefes aliyorum açıkcasıİdeal iç mekan sıcaklığı 18-20 arasıdır. Bazı ülkelerde 16-17 derece yaygın.
Kişiden kişiye değişir tabi ki ama çocuklar açısından da böyle öneriliyor. Daha sıcağı ortamı kuruttuğu için daha zor nefes alınıyor.
Özellikle alerji, astım, sinüzit gibi tıkanıklık durumlarında serin ortam daha rahat nefes aldırıyor.
Yetişkin için 17-19Aa öğrenmiş oldum bende merakediyodum neden zor nefes aliyorum ben diye. Üşümeyide sevmiyorum ama zorda nefes aliyorum açıkcası
Benim çocukluğumda gençligimde eski yalıtımsız bir evin eski küçük kendini ısıtmayan petekleri olan az gaz yakılan buz gibi bir evde geçti. 25 yılım diyebiliriz bu soğuk evde geçti yinede söylediginiz gibi alışmadım soğuğa. Hala sıcak ev severim güney cephe ev tutarım. Soğukta yaşayan soğuğa alışır algısı nedir ne saçma. İdeali 21 22 işte.18de üşürsün 25dede yanarsın. Evin ici 18 olup memnun yaşayanlar gaz parası vermek istemodur oda onun tercihiBir diger yanlış algi da falancanin evi soguk cocuklari hasta. Insanlar soguktan hasta olmazlar. Dipcik gibi olursun soguga alisirsan. Mikroptan= bakteri/virüs grip, bogaz enfeksiyonu vs olunur. Soğuk sana gelip hadi hastasin mi diyecek. En fazla cırcır olursun soguktan.