Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

evin ısınmamasından bende çok şikayetçiydim 10 yıldır eski evimde dondum iki küçük çocuk büyüttüm hep hastalıklarla o evde çok dua ettim allhım birde bana sıcak ev nasip et diye. bir ay önce yeni bir eve taşındık sıfır bina altta ve üstte oturanlar var onlar yakıyorlar ama biz bir aydır daha kombiyi hiç açmadık. ev okadar sıcakki komşulardan utandım bir keresinde 40 derecede açtım sabaha kadar sıcaktan uyuyamadık. etrafta bir doğalgazı yakmıyoruz deyince inanmıyorlar. yada soğuktamı otouruyorsunuz diyorlar. üstelik iç anadoludayız havalar çok soğuk gidiyor şuan burda sabahları arabaların camları buz tutuyor. çatılara çiğ düşüyor. 10 yıllık sabrımın mükafatı gibi oldu bu ev. rabbim herkeze böyle sıcak evler nasip etsin.

Ama ne olursa olsun hiç yakmamak bana tuhaf geliyor ya ne kadar alt üst yaksada ev soğuk olur ya da siz soğuk evden geldiniz alışıksınız :) zamanla da o sıcağa alışıp yakmaya başlarsınız

20 derecey idenedim ama duramadık bende çok üşüdüm oglumda eşimde ya.. durabilsek zaten düşürürdüm
21 de ellerim felan üşüyor otururken ayaklarımdan çekiyor alt yakmaynca

evet alt kat cok etkiliyor gercekten.
cok soguk oldugu bir kis, ben mecburen salonumu kapatmistim, ona ragmen kac yil once o kis 300 tl civariydi faturam, bir daha oyle kis gormedim zaten.
sizi de faturalar cok zorluyorsa bu tarz bir sey dusunun, ne bileyim yatak odasini kapatip bir donem salonda kalinabilir belki.
veya evin soguma durumuna gore gunduz isteyken derece dusurulebilir, benim suanki evimin yalitimi cok iyi mesela, o yuzden gunduz en dusukte tutuyorum hatta bazen kapatiyorum, cok sogumamis oluyor aksam.
gerci cocugunuz gunduz evde mi?

ah siz anlatırken hissettm sanki nasıl sıcak olduğunu benim bir arkadaşımın evide öyle
gecen akşam misafir olarak gittik..
evi yanmıyordu biz geleceğiz diye en düşükte yakmış
içerisi rahat 24 25 derece vardı.. içimden bir ah çektim bende ısıtmak için böyle bocalıyorum 345 tl fatura ödüyorum ev 22 derece..

Hanımlar tamam çok pahalı kabul ama odun kömür alsanız inanın daha çok para verirsiniz. Pisliğini söylemeye gerek yok. 4 ay 500 liradan 2000 lira ısınma parası çok değil gibi. Bir de doğal kaynak israfını da düşünün. Ucuz olsa kimse tasarruf etmeye çalışmaz bu sefer de kaynaklar yetersiz gelir. Yazın banyo ve mutfakta harcanan gaz tüpten çok ucuz, yani her halükarda kardayız. Gün içinde evinizi ısıtmak için kombiyi yüksek ayarda çalıştırın yarım saatte ev hamam olur zaten, sonra ister kapatın ( soğuyunca yine açarsınız) isterseniz en kısık ayara alın. Gece kapatın(böylesi daha sağlıklı), yorganla uyuyun. 1 ay böyle deneyin faturanızın yarıya düştüğünü görürsünüz.

Ama ne olursa olsun hiç yakmamak bana tuhaf geliyor ya ne kadar alt üst yaksada ev soğuk olur ya da siz soğuk evden geldiniz alışıksınız :) zamanla da o sıcağa alışıp yakmaya başlarsınız
yok gerçekten içeri girdiğimiz zaman sıcak bir hava vuruyor insanın yüzüne. yani bi başkasından duysam bende inanmazdım ama durum böyle üstelik 5 yaşında kızım var. terliyor evin içinde

gercekten oyle mi ya?
ben bunu dusunuyorum gercekten.
kuruyor hava, cocuklar oksuruyor, nemlendirici cihaz aldik, biraz yardimi oldu gibi, %60 civarinda nemlide tutuyoruz odayi.
Ama acaba tamamen peteklerini kapatmak daha mi iyi olur diye de dusunuyorum. Cok sikintiliyim kis boyunca oksuruyoruz ailecek.

evet evde o yüzden düşüremiyoruz hiç
akşama kadar iyice ısınıyor ben akşam eve gidnce düşürüyorum oda yatana kadar idare ediyor bize sat 10 30 gibi 21 dereceye düşüyor belki alt üst yaksa bizde 20 derecede üşümezdik ya.

Doğal gaz şehrime yeni geliyo herkesde bi heves ben korkuyorum kalariferi aratır mı bize diye

nem oranı bence çok iyi .. ideal hatta yukarısı rahatsız eder bizimde öyle nem oranı
kapatıp açmak pek tasarruf sağlamıyor dedi eşim evin yalıtımı kötü ise ama siz bir deneyin.. bizim denememiz mümkün değil böyle bir evde zaten

inşallah sizede sıcacık bir ev nasip olur. çok iyi anlıyorum sizi ısınmayan ev işkenceden beter

18 19 çok soğuk ya nasıl duruyosunuz öyle. Bende 21 22den aşşağı donarım duramam o evde

İdeal iç mekan sıcaklığı 18-20 arasıdır. Bazı ülkelerde 16-17 derece yaygın.

Kişiden kişiye değişir tabi ki ama çocuklar açısından da böyle öneriliyor. Daha sıcağı ortamı kuruttuğu için daha zor nefes alınıyor.

Özellikle alerji, astım, sinüzit gibi tıkanıklık durumlarında serin ortam daha rahat nefes aldırıyor.

Evet öyle. Bende baş ağrısı yapıyor. Gece kapatın ve yatmadan önce birkaç dakika camı açın içeri soğuk hava girsin, çok rahat uyursunuz.

Evet öyle. Bende baş ağrısı yapıyor. Gece kapatın ve yatmadan önce birkaç dakika camı açın içeri soğuk hava girsin, çok rahat uyursunuz.

biz ailecek gunduz evde degiliz, gunduz havalandiriyorum bolca evi,
su oksuruge bir care bulsam ben de bir sey istemeyecegim.
deneyeyim kapatmayi da onlarin odalarinin petegini.

Evimiz maksimum 22 dereceoluyor cunku fazlasi bize yaramiyor fenalik geciriyoruz. 3 yasinda oglum dahi sicak sevmez,alistirmadik.
Henuz 10 gun falan oldu dogalgazi yakali. Daha fatura gelmedi. 35 derecede surekli yaniyor,en dusuk derece bu,su anda bile sicak geliyor bana. Ev yerden isitma 2+1. Alt kat dukkan,ust katim bos. Yalitim var.Bakalim merakla bekliyoruz faturayi.

Annemin evi 3 katli. Yalitim yok. Alt kati hic yakmaz,orta kat ve ust kati yakar,15 gunluk faturasi 45 lira. Kombi kullanmiyor kazan kullaniyor eski bir sey. Kendiliginden tasarruflu.

Daha tam olarak kış gelmedi, asıl olay ocak-şubatta başlayacak Allah hepimizin yardımcısı olsun başka söz kalmadı. Ege bölgesindeyim,bir ay boyunca klima veya ufo yakmamama rağmen 180 lira elektrik faturası ödedim.

evet bizim ev gecen 22 derece civariydi ben cok rahatsiz oldum hemen kistim,
kardesim dogum yaptiginda gitmistik, evi 24 dereceye ayarlamislar bebek var diye, biz uyuyamadik ailecek, hepimizde alerji, astim vs var cunku.

korktum şuan yeni evliyim bende 24 saat 38-40 ta falan yanıyor kombi merak ediyorum ne kadar gelecek 300-500 gelirse o kombiyi söker atarım zaten yalnız yaşıyorum evde

Hazirlikli ol, seneye daha yuksek gelecek fatura :) bana elekrik bile 250 geliyor. Bi duzlestirici bi firin calistigi halde. Dogalgazdan bahsetmeyim istersen:) iste böyle sızlanmazlar karsisinda her zaman derim ki oy verin arkadaslar, secim zamani oy verin ve kime vereceginizi iyi düşünün.

Ben çok mutluydum üniversite de güzeldi ama işte sıcak diye doğalgaz yoktu çoğu evde o beni çok zorlamıştı simdide akdenizin kırsalı diyelim ordayım hiç çevrem yok benimde cook sıkıcı
Akdenizin kırsalının bazı yerlerinde yaşam zor valla. Sabır diliyorum. Hele ulaşım falan çok problem bazı yerlerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…