- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.261
Aynen katiliyorum neredeyse %50 artti elektrik faturalarimiz... vay halimizeBizim merkezi sistem daha ilk ay faturamız gelmedi. Ama ben de korku ile bekliyorum. 6. Ay 65 tl gelen elektrik faturam neredeyse aynı miktarda kullanımla 11.ay 97 tl geldi. Karşılaştırdım kullanım aynı. Birim fiyat ve vergiler artmış. Bakalim toplum olarak halimiz ne olacak.
Sen de kullanmadigin odaları kapatabilir, altina bir şey sikistirirsan farkeder, çünkü zaten altın da yanmadığı için etki ediyordur.
Sen bi 1000 liracigi gözden çıkar canımAyyy korktum simdi.. gece gunduz 25 -26 derecede bizim kombi kac gelecek acaba
bu cok onemli iste.Alt katım yakmıyor, evimin 3 cephesi açık ve büyük bir ev genelde 23 derecede tutuyorum. 2 aydır fatura gelmiyordu korkuyla bekliyordum ki bugün fatura geldi 944 tlayrıca ilk ay arada kapattığım olmuştu bundan sonra kapatılmaz da en az 500 gelecek he bu arada bir odamın ve mutfağımın peteği de kapalı
bu cok onemli iste.
faturanin daha dusuk gelmesi icin ev icten distan yalitimli olmali, ara kat olmali, pencereler ruzgar gecirmemeli.
evdeki yalitim iyi degilse ara kat degilse ust alt yakmiyorsa vs baskasiyla yakma dereceniz petek sayiniz aynida olsa kombi evi isitip o dereceye getirmek icin malesef daha cok enerji harciyor.
Ama korunakli bir evin derecesi ısısı yani hemen dusmediginden enerji daha az harciyor.
Bizim hep 40 derece acik 90 kusur lira geldi faturaMerhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
Ya zaten et talebimiz yüzünden fiyatları artırdık.. Nasıl insanlarız ya ? Az et yiyelim lütfen :)aa öyle demeyin asgari ücret yükselecek ya o zaman herkes çook rahat öder
etini balığını tavugunu felanda alır.. 2 bin tl ile..