Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Benım merkezi sistem kışın bıle evde şortla gezıyoruz 300 350 geliyor ama en azından cocuklar rahat hasta falan olmuyorlar. Bakalım bu yıl nasıl gelecek merakla bekliyorum gecen ay 300 ödedik.

vallahi ben istanbuldayım, evin altı boş üst katım yakmıyor güneş gelmiyor bizim cepheye.yazın iyi oluyor serin serin ama kışın kötü.biz hala yakmadık kat kat lahana gibi giyinip oturuyoruz evde.

Çok gelmiş tabiki. Alt , üst yanmıyor ondan kesinlikle . Benim altta yanıyor , üstte evimde arada kalıyor. Geçen kış 150₺ den fazla gelmedi karda kışta bile. Geceleri kapatıyorum , sabahta kaçta kalkarsam o zaman yakiyorum. Bütün odalarında peteği açık , hatta banyoda yanıyor.
Kirada iseniz taşınmak icin iyi bir sebep bence

Ay hiç sorma ya. Benim bina merkezi sistem ortak ödeniyor akşamları yakıyorlar. Kışın ise gündüz de arada sabah da arada ara ara yanıyor. Sıcak oluyor şükür. Ama benim bebiş doğunca ben elektirikli ısıtıcı yaktım ara ara o kadar fazla değil sabah bir iki saat akşam bir iki saat. Gelen fatura 195 tl ve içime oturdu. Helal etmiyorum.

Soguk memekleteyiz biz ben üç gün yaktım kombiyi evim yalıtımsız ama güneş görüyor bu ay 35 lira geldi 35 38 derece yandı bir oda bir mutfak diğer heryer kapalı bu ay 3 oda yanıyor gündüzleri açmıyorum gece acıyorum kombiyi daha fatura gelmedi kv 20 gün açtı gece gündüz 45 derece yanıyor üç odası sadece 250 geldi bu ay 400 500 bekliyoruz

Dolarin artmasindan oturu vergi ve faiz fiyatlarinin arttigini dusunuyorum. Simdi cok az da olsa dustu. Ama gel gor ki bu dusus bir anda patlayan fiyatlara hala tesir edemedi. Acaba cok fazla dilek mektubu/dilekce gonderilse, bir nebze ise yarabilir mi? -.- Aklima baska bir fikir gelmedi suanlik. :)

Şimdi zaten sorun alt ve ust kat. Eger hava cok soguk degilse usumuyoruz doye yakmayabiliyorlar. Ama cok ayaz ve kar olursa mecburen yakiyorlar. Havalar sogudukca ve surekli yanarsa o zaman sıkıntı olmaz surekli dusuk ayarda bile yansa faydasi olur

Aynen katiliyorum neredeyse %50 artti elektrik faturalarimiz... vay halimize

Yıllardır fatura ne gelmiş diye merak etmeyen ben bu sefer dört gözle bekledim. Gelen zamlardan ötürü merak içindeydim.. Geldi.Sonuç fiyasko.. Daha kar yok kış yok. Sonumuz hayır olsun.

Alt katım yakmıyor, evimin 3 cephesi açık ve büyük bir ev genelde 23 derecede tutuyorum. 2 aydır fatura gelmiyordu korkuyla bekliyordum ki bugün fatura geldi 944 tl ayrıca ilk ay arada kapattığım olmuştu bundan sonra kapatılmaz da en az 500 gelecek he bu arada bir odamın ve mutfağımın peteği de kapalı

Henüz gelmedi.. Ama eminim çok güzel bir fatura gelecek bize de.. Eco'da yakıyoruz, gece gündüz tüm odalar yanıyor.

Benim ust katim bos.
3 petek hep yandi 4.petekde 5gun falan yandi.
230tl civari geldi.
ocak subat gibi 350tl gelir..
Bazi sabahlar 10dk oglumun odasinda ufo yakiyorum ayrica grip cunku.
usumuyoruz suan ama ocak subat soguklarinda ev zor isiniyor yukseltmem gerekebilir.
idare ediyoruz iste.

ölmedik surunuyoruz gibi bisi durum.
bu zamlarin icinde böyle.

bu cok onemli iste.

faturanin daha dusuk gelmesi icin ev icten distan yalitimli olmali, ara kat olmali, pencereler ruzgar gecirmemeli.

evdeki yalitim iyi degilse ara kat degilse ust alt yakmiyorsa vs baskasiyla yakma dereceniz petek sayiniz aynida olsa kombi evi isitip o dereceye getirmek icin malesef daha cok enerji harciyor.

Ama korunakli bir evin derecesi ısısı yani hemen dusmediginden enerji daha az harciyor.

Evimin ısısını 19-21 arasında, ( iç mekan ideal ısısı en fazla 21 derece olmalı ) gunduz evde olmadığım için akşam 6 dan sonra yanıyor gece kapatıyorum ,yanmamış hali ile evin ısısı 18 derece oluyor bazen 17-17.5 arası oluyor . Mutfak haric tum petekler acik .Eski bina yalıtım var ama iç mekan duvarları beton ,yeni binalarda alçıdan duvarlar bu ay gelen faturam 110 TL .

Ama üstün yakıp yakmamasi çok önemli değil ki ,alt katın yakmış olması lazım,ısı yukarı doğru çıktığı için yani öyle biliyorum ben .

Bizim hep 40 derece acik 90 kusur lira geldi fatura

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…