Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Ama üstün yakıp yakmamasi çok önemli değil ki ,alt katın yakmış olması lazım,ısı yukarı doğru çıktığı için yani öyle biliyorum ben .
yoo fark ediyor.
1 odamin tavanini kopuk yaptik hem isi hem dekor amacli suan oturma odam cok sicak oluyor ince 1 battaniyeyle uyunabiliyor usunmuyor.
hatta cok soguklarda yattik o oda da terliyorduk bile
fark ediyor.

merkezi ısıtma bizimki ve kışın evde şort tişörte alıştık ailece.25 derecenın altına düşerse üşüyoruz hemen şikayetlenıyoruz.ama kartlı kombiye göre daha ekonomik evim 200 metrekareye yakın olmasına ragmen

Ayrica bu evimde denemedim ev zor isindigi icin diger evimde aksam kapatirdik fatura yari yariya fark ediyordu.
yani fark etmiyor hep ayni isida dursun tum petekler yansin fark etmez diyenler var fark ediyor gayetde.
denenebilir benim evim cabuk isinmadigindan suan deneyemiyorum.

Henüz gelmedi.. Ama eminim çok güzel bir fatura gelecek bize de.. Eco'da yakıyoruz, gece gündüz tüm odalar yanıyor.

Yalnız bu eco dedikleri olay sadece suyla alakalı petekle değil diye biliyorum.
Örnegin musluk suyunun derecesini 45 yaptık ecoda degilse kombi hep o sıcaklıkta tutuyor ısıyı musluğu açınca sicak su gelme süresi kısa. Ecodayken actiginda o ısıya ulasmaya çalışıyor hali hazirda sicak su olmuyor diye biliyorum.
Oyuzden çok tasarruf olmaz zaten faturayı dolduran kısım petekler.

Bizde de aynı dert var herkes gibi. Aralık ayına kadar direndik klimayla ısındık artık iyice soğuyunca açalım dedik ben soğuğa hiç dayanamadığın halde idare etmeye çalışıyorum . 4 petek yanıyo şuanda kombiyi 40a ayarlıyoruz 24 saat yanıyo hesaplamamıza göre günde 6 m3 falan yakıyo m3 fiyatı zamlı haliyle 1,5 tlye geldi bu ay 300 tl fatura bekliyoruz çok zoruma gidiyo ısınmak bile değil bu bana göre ev ortalama 21 derecelerde . Polar pijama içine tayt giyiyorum bi an önce yaz gelsin

size yine iyi gelmiş.. ben ne yapayım
alt komşum o kadar cimri ki kadın evde titreyerek oturuyor
evine git ağzından buhar cıkar
ama yakmıyor parası yokmuş
böyle benimde bir arkadasim vardi gitmek istemezdim zorla cagirirdi kiramazdim.
sogukdan karnim agriyodu eve gelince.
ufoyla kucuk bir odada
sirf dogalgaz odemicem diye hirs yapmisti.

Ben mutfagi yakmiyorum suan mesela.
ocak gibi yakarim.
2 tane ocak yakinca 5dk sicacik oluyor zaten yemek yiyene kadar duruyoruz mutfakda gerek duymuyorum.
idare edicim.

Reactions: oby
Benim yatak odam ve diğer 2 odam yanmıyor oturma odam 4te mutfagım 3de ara hol 2de bide banyom yanıyo bana gelende bu ay 150 tl içerisi aşırı sıcak ama sanırım benim üst ve altta yakıyo merkezi olduğu için içerdeki borulardan da sıcaklık geliyo. Belki kombinizde sıkıntı vardır bi gösterin çünkü kombide sıkıntı olunca çok geliyo bide petekler temizlenmeyince. Allah herkese kolaylık versin. Doğal gaza çok zam. Bide benim yan komşum full her yeri yakıyo en sonda 5te ona gelen 280 lira

Ben doğalgaz yönünden çok şanslıyım.Altt kiracı yakıyor üstte annem yakıyor. Ben arakattayım doğalgaz 30da ve ev sıcacık,fatura 90tl geldi. Annemin üst katı boş,evi 40ta 50de yanmasina ragmen buz gibi.

Alt kat yakmiyor usttekiler" bizimhalilar sicacik diye dolaniyor "Apt manda en çok ben fatura öduyorum .Bu ay usttekileri dondurucam .Inadina yakmıyacam .Pencereleri acıp evi terkedesim var .40-50 tl fatura öduyorlar alt ve üst ben ısitiyormuşum .

Her sene ilk ay faturamiz 80 100 arasi gelirdi bu sene sok yasadim bende 245 geldi ve koyu kislarda 350 felan gelirdi galiba bu sene 600 u gecer hersey cok pahalilasti ucu cucuna denk gelmiyor valla

Siyasetten 50'şer liralık ban yemek istemezsiniz değil mi? Derin derin konulara dalmayın hanımlar.

Siyasetten 50'şer liralık ban yemek istemezsiniz değil mi? Derin derin konulara dalmayın hanımlar.
Bu uyarıya bir de ilave yapmam lazım, üsluplara dikkat ediyoruz, ayrıca illegal yöntemleri yazmıyoruz.

Sadece 15 günlük yakma ile 176 geldi, dondurmam ama ısıtmam da derecesinde
Eşime bile gördüm kalk kalk soyuyolar bizi dedim adam şaşırdı

Hatay'da yaşıyorum.
Evim en son kat ve kuzeybatı.
Binada sadece en üst katların mantolamasi var..
Doğalgaz yeni bağlandı, benim dairemin sayaci dün takıldığı için henuz kullanamaya başlayamadım.
Evimi hergün tüm pencereleri açarak 2 saat kadar havalandirırım
10 ve 7 yas birde 6 aylik bebegim var.
Çocukların ayaklarina 2 kat çorap, üstlerine 2 kat uzun kollu penye bluz giydiriyorum, kazak olayı yok bizde...
Sadece sabah 6 da çocuklar mutfakta kahvaltı yaparken klima açarım, yataktan kalktıklarında üşüyebilirler diye....(cocuklara sorsan buna bile gerek yok, soğuk değil derler)
Birde çocukları banyo yaptırırken banyoda ve giyinirken odalarında elektrikli soba kullandim su ana kadar....
Ama evime gelen herkes evimin ılık olduğunu söyler...
Evimde her yeri halı ile kaplı bunun etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum...
Birde kişisel yalıtım herşeyden önemli bence....
Bugün akşama doğru servis gelip kombiyi çalıştırdı 45 derecede...2 saat geçmedi ki çocuklar isyana başladı, kapat kombiyi terliyoruz diye..... kapattım ne yapacağım bilmiyorum...isin gerçeği bende üşümüyorum..

Eclipsse kan değerleriniz mı düşük yoksa, baktirdiniz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…