• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beklentiler...

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.548
598
Merhaba hanımlar şu anda karşınızda çok bunalmış bir insan var. Sizin de pazar pazar başınızı, gözünüzü ağrıtacağım için kusura bakmayın. Ama bunaldım, son zamanlarda zaten çok bunalıyorum her şeyden.

Ailemle yaşıyorum ama cümbür cemaatiz yani anneanne, dayı filan. Babamla annem ayrı, annem de bizimle. Neyse işte ev kalabalık ve ben artık kalabalıktan çok sıkıldım. Bunaldım. Lisedeyken bile çalışıp paramı kazanmaya başladıktan sonra kendi evimi kurmanın hayalleri içindeydim. Son bir senedir para bile biriktiriyorum şükürler olsun ki. İş bulmak çok zor, benim de önümde bir iki engel vardı onları tamamlıyorum falan derken iş bulmak tabi hala zor. Ben üç beş kazanıyorum ama sadece kendime kadar, başkasının işine yaramaz. Masrafsız da bi tipimdir, ailemden beş kuruş para almam, almıyorum. Öyle sigaram, alkolüm, alışverişim, gezmem falan pek yok, olsa bile tutumluyumdur. Bir iş bulana kadar şimdilik böyleyim, işi de en kısa zamanda halledeceğime inanıyorum, ben karamsar biri değilimdir. Sorun şu ki son zamanlarda anneannem bana devamlı psikolojik baskı yapmaya başladı. Annen evlenir gider, dayın istanbul'a taşınır sen beni yanına alırsın, ben senle kalırım falan filan diyor. Sen işe girince daha güzel yere taşınalım vs diyor. Araba al beni gezdir falan diyor ama sorun şu ki bunların hepsini benden istiyor. :KK70: oradan bakınca masum ve tatlı gözükebilir ama ben artık abarttığını düşünüyorum. Ben yarın öbür gün kendi hayatımı kurmayacak mıyım yahu? Belki 1 sene sonra evlenip gidicem, belki memur olup atandığım yere gidicem böyle Allah'ın unuttuğu bir yere falan... Belki evlenip başka ile hatta başka ülkeye taşınıcam... Bu aileler neden çocuklarının birey olduğunu kabul etmekte zorlanıyorlar ben anlamıyorum. Ben böyle cümbür cemaat oturmaktan sıkıldım artık, kafam şişiyor, dayım evde ama işlevsizin teki,işi yok gücü yok ekmek elden su gölden milleti sömürsün. Evin faturaları ödeniyor nasıl olsa, yemek pişiyor bi de pisliğini temizliyoruz. Anneanneme laf arasında dayım sana daha iyi bakar, daha güzel yaşarsınız falan diyorum ama ona yanaşmıyor. O istanbul'a gidecekmiş ben orada yaşayamam, evlenirse gelin derdi çekemem diyor. Başka semte taşınalım falan diyor da 3+1 evden çıkıp 2+1 eve gidebilirmişiz güzel bir semtte ama kira tabi buranın iki katı falan olacak. Ben ödeyecekmişim de bilmem ne planı o. Dayımdan iste diyorum dayın öğrenci diyor. Yahu 31 yaşına geldi hala okulu bitiremediyse benim sorunum mu? Ki dayımın daha bir sürü pis huyu var, mızmızın teki. Milyon verse kahrı çekilmez. Mezun olduğuma pişman oldum, ne zaman konuşsak anneannem alınıp güceniyor. Yaparız ederiz demek de içime sinmiyor. Dayıma da laf söyletmiyor. İmkanım olduğu an kurtulmak istiyorum özellikle ondan, herif markete bile gitmiyor ya.
Her beklenti benim üzerimde, kendi annem bu kadar beklentide değil ya. Tamam yaşlı o da rahat etmek istiyor, ben onu tatillerde de götürürüm, gezmeye de götürürüm paramı ona harcarım da tabi Allah kazanç versin yeter ki ama beklentileri bana fazla.

Bunaldığım için yazıyorum, kimsenin kalbi kırılmasın dedikçe de ben kırılıyorum.

Son düzenleme:
he he de geç boşver. hem anneanneniz annenizin evlenebileceğini düşüneceğine, esas sizin evlenebileceğinizi hesaba katmalı. anneniz baksın annesine.
sen de desteğini esirgeme tabiki az da olsa yardım et ama hayatını başkaları için mahvetme..

Yaşlı kadın ,onların aklı 5 yaşındaki çocuk kadar zaten takma sen kafana hayatına bak ,
bir daha derse sana çocukların bakacak bende kendi anneme bakıcaam ,kızından oğlundna isteyeceksin cicim bu kadar ,
o konuşsun dursun ;)
çocukla çocuk olunmayacağı gibi yaşlıyla da yaşlı olunmaz ,ciddiye alma

Bosver.hosgor.yasli sonuçta.ne kadar daha yaşıyacağını Allah bilir.sen onun gönlüne göre laf ver.gelebileceginden degil.

Gecen sene ozdilek ve magnumun araba cekilisine katilmistim. Babaannem kazanirsan bana ev alirsin demisti ne guzel olur dedim gectim :D

Bu ütopik bir ornek tabii ki. Ben daha mezun olmadım ama calisiyorum benden de bekliyorlar. Babaannem para biriktir de tatile gidelim diyor surekli, bende baska islerim var diye guzel guzel izah ettim. Ne dedi biliyor musun? "Bunca senedir calisiyorsun hic mi birikmisin yok yapma ya para harcanmak için kazanilir"
Hem okuyup hem esek gibi calisip kazaniyorum. Ustelik okulum baska sehirde işim ikamet ettigim sehirde her gun sehir degistiriyorum ama param hakkinda benden cok fikirleri var.

Hee diyip gecmek en iyisi.

Ciddi ciddi yaşlı birini ciddiye almışsın. he de geç. Önündeki maçlara bak. Iş ciddiye binince dusunursun. Şimdi sadece yaşlı bir kadının endişeleri var karşında. Annenin evlenme gibi bir durumu mu var ?ondan önce sen evlenirsin belki...

Sana yemin ediyorum konuyu ben mi açtım diye şüpheye düştüm bir an:-)
Annem babam ayrı , anneannem ve işsiz güçsüz bir dayıyla yaşıyoruz senelerdir.
Henüz benimde işim yok ve psikolojik olarak bunun baskısı içindeyim . beklentiler bunaltıyor insanı. Kaç kişi aynı evde yaşamak , aile problemleri.. Hepsi. Yani seni çok ama çok iyi anlıyorum. Ihtiyacımız olan sağlam ve daimi bir iş ve kendi düzenimizi kurmak
Tez vakitte istediğin hayata kavuşman dileğiyle :)

He deyip geçme sakın

Kirmadan boyle bir niyetin olmadigini belirt

Bir daha soylerse bir daha belirt.

Yılmak yok!

Yaşlılar bir süre sonra rasyonel düşünme becerilerini kaybedip olaylara daha "duygusal" yaklaşabiliyorlar. Kendinizi bunun için üzdüğünüze değmez. "İnşallah anneanne hayırlısı bakalım" gibi kırmadan geçiştirin. Onun demesiyle olacak değil sonuçta, siz de er geç kendi hayatınıza bakacaksınız.

Okurken daraldım.. neyse elinize para geçince aaaa benim acil işim çıktı gitmem lazım der gidersiniz. O zamana kadar da anneannenize aynen aynen diyin..

he he de geç boşver. hem anneanneniz annenizin evlenebileceğini düşüneceğine, esas sizin evlenebileceğinizi hesaba katmalı. anneniz baksın annesine.
sen de desteğini esirgeme tabiki az da olsa yardım et ama hayatını başkaları için mahvetme..
bende hayata dair birşey kalmamış her gün yeni bir saçmalıkla uğraşıyorum, hiç bu kadar bunalmamıştım... kimse kimseyi düşünmüyor, ben bencil davransam suçlu olurum. dayım olacak öküz banyoyu hep ıslak bırakıyor, bugün anneannem de kayıp düştü. demez mi bana siz burayı ıslak bırakmışsınız, düştüm diye. kavga ettik bi de bu sebepten. senin oğlun yapıyor diyorum temizle banyoyu bilmem ne diyor. kendimi bi kaşık suda boğasım var ama ya.

Yaşlı kadın ,onların aklı 5 yaşındaki çocuk kadar zaten takma sen kafana hayatına bak ,
bir daha derse sana çocukların bakacak bende kendi anneme bakıcaam ,kızından oğlundna isteyeceksin cicim bu kadar ,
o konuşsun dursun :KK66:
çocukla çocuk olunmayacağı gibi yaşlıyla da yaşlı olunmaz ,ciddiye alma
konuşsun bundan sonra umrumda olmayacak.

Annen evlenir gider mi? :KK70:Bunu senin için söylemesi gerekmiyor mu? Ay çok güldüm anneannene. Annenin evlenmek gibi bir düşüncesi var mı?
ne bileyim evlenir mi, zaten en çok anneme kızgınım. çok lazımmış gibi doğurmuş beni, benim ne işim var hayatla falan ya? ilgisizin tekidir ölsek umrunda olmaz kadının ya.

Bosver.hosgor.yasli sonuçta.ne kadar daha yaşıyacağını Allah bilir.sen onun gönlüne göre laf ver.gelebileceginden degil.
keşke ondan önce ben gitsem o tarafa, çok sıkıldım çok.

Gecen sene ozdilek ve magnumun araba cekilisine katilmistim. Babaannem kazanirsan bana ev alirsin demisti ne guzel olur dedim gectim :KK70:

Bu ütopik bir ornek tabii ki. Ben daha mezun olmadım ama calisiyorum benden de bekliyorlar. Babaannem para biriktir de tatile gidelim diyor surekli, bende baska islerim var diye guzel guzel izah ettim. Ne dedi biliyor musun? "Bunca senedir calisiyorsun hic mi birikmisin yok yapma ya para harcanmak için kazanilir"
Hem okuyup hem esek gibi calisip kazaniyorum. Ustelik okulum baska sehirde işim ikamet ettigim sehirde her gun sehir degistiriyorum ama param hakkinda benden cok fikirleri var.

Hee diyip gecmek en iyisi.
evet Türkiye'de insanların hep bizim paramız, hayatımız hakkında bizden daha fazla fikirleri var. mis gibi ülkeler varken neden bu toplumda doğdum acaba?

Ciddi ciddi yaşlı birini ciddiye almışsın. he de geç. Önündeki maçlara bak. Iş ciddiye binince dusunursun. Şimdi sadece yaşlı bir kadının endişeleri var karşında. Annenin evlenme gibi bir durumu mu var ?ondan önce sen evlenirsin belki...
bilmiyorum ki var mı, yoktur herhalde. biri var sanırım hayatında ama hanzonun teki, kesinlikle benim beğenmeyeceğim biri olduğu için bana anlatmıyor birşey. neye dalıyor kimlerle takılıyor bilmiyorum, ben 4 sene şehir dışında okudum annem hayatım hakkında tek soru bile sormazdı. uyuşturucu mu kullanıyorum, alkolik mi oldum, kötü yola mı düştüm umru değil kadının. dünyanın en kötü evladı olsam baş tacı edilirdim ama.

Sana yemin ediyorum konuyu ben mi açtım diye şüpheye düştüm bir an:-)
Annem babam ayrı , anneannem ve işsiz güçsüz bir dayıyla yaşıyoruz senelerdir.
Henüz benimde işim yok ve psikolojik olarak bunun baskısı içindeyim . beklentiler bunaltıyor insanı. Kaç kişi aynı evde yaşamak , aile problemleri.. Hepsi. Yani seni çok ama çok iyi anlıyorum. Ihtiyacımız olan sağlam ve daimi bir iş ve kendi düzenimizi kurmak
Tez vakitte istediğin hayata kavuşman dileğiyle :)
ya bu dayılar neden bu kadar asalak? hayır yani bir dayının, yeğen hayatındaki önemi nedir, ne olabilir? dayım olsa ne olur olmasa ne olur arkadaş...
ben son zamanlarda özellikle çok bunaldım. gündüz evdekilerin sıkıntısı, gece komşuların gürültü patırtısı derken uykuda bile huzur yok bana. bilmiyorum yani bazen diyorum keşke 15 temmuz gecesi kendimi tankın altına atıp şehit mehit olsaydım diye ama İzmir Ankara ve İstanbul kadar karışık değildi maalesef. :)

He deyip geçme sakın

Kirmadan boyle bir niyetin olmadigini belirt

Bir daha soylerse bir daha belirt.

Yılmak yok!
hayatımız bunlarla uğraşmakla geçiyor zaten...

3 vakte kadar evleniyorum ben deyin :)
bazen düşünmüyor değilim. ama sorun şu ki ortada aşk yok, aşk olsa durmazdım sanırım.

Yaşlılar bir süre sonra rasyonel düşünme becerilerini kaybedip olaylara daha "duygusal" yaklaşabiliyorlar. Kendinizi bunun için üzdüğünüze değmez. "İnşallah anneanne hayırlısı bakalım" gibi kırmadan geçiştirin. Onun demesiyle olacak değil sonuçta, siz de er geç kendi hayatınıza bakacaksınız.
sadece buna üzülseydim keşke. şu kasvetli psikolojiden kurtulursam ileride kurarım kendi hayatımı.

Dayım olacak işgüzar herif poposunu toplayan biri olmadan hayatta yaşayamaz. Anneannem gitsin onunla yaşasın bence, hem hizmet etmeye devam eder. Evde benin topladığım yer iki dk sonra dağılır, neden böyle der ama öte yandan oğlunun yemeğini suyunu, kahvesini ayağına taşır. Bu durumda annesine yaşlandığı zaman bakmak oğlunun görevidir. Benim annemin oğlu falan olmadığı için yaşlandığı zaman eşi falan olmazsa ben ilgilenicem mecbur ama annem en azından haksızlık yapmıyor annennaem gibi. Dedem ölünce maaşının yarısı otomatik olarak anneme geçecek zaten, belki teyzem almazsa tamamı anneme geçer, bilmiyorum. O zaman gelince düşünürüz ama gerçekten anneannem bizi canından çok sevdiğini söylese de haksızlık yapıyor. Bu haksızlıklar artık çok fazla canımı sıkmaya başladı. En kısa sürede bu evden kaçmak en iyisi :) yoksa ruh hastası olmaya doğru gidiyorum. Tabi bizden çok daha karışık aileler var ama yine de en kısa sürede düzen kurmak en iyisi

Back