- 4 Aralık 2008
- 3.942
- 5.272
Ben başka sebeplerden ağır depresyon geçirdim 6 yıl önce ne kadar takmıyor olsam da bilinçaltında hep baba problemi çıktı ama tedaviden sonra çok daha iyiyim mutlaka yardım alın öldükten sonra bile size acı çektirmesine izin vermeyin kesinlikle şizofrendi bencede babanız benim babam en son av tüfeğiyle tavuk kedi köpek vurmaya kalkınca amcamlar zorla götürdüler orda bile benim birşeyim yok siz bu gerizekalıları tedavi edin demiş doktora şizofreni çok tuhaf bir hastalık herkes de aynı belirtiler olmuyormuş bazıları aşırı agresif bazıları babam gibi aşırı rahat ama hepsinin bir ortak özelliği var bağımlılık kiminde alkol kiminde kumar kiminde seks vs.ama birşeye kesin takıntılı oluyorlar babamın ailesi çok zengin herşeyi kumarda yedi en son kalan araziler ortak imzalı satışa çıktığı için amcamlar izin vermedi satamadı da bize bişeyler kaldı işte babam teknelerde şampanya patlatıp dansöz oynatırken biz evde aç televizyonsuz yaşıyorduk doğduğum günden ebri önceelri hafta da bir sonra ayda bir yazın hiç yok zaten kırkyılda bir eve uğrardı işte sonra iflas etti maliye filan peşine düştü de memleketine kaçtı ordan da bi daha gelmedi küçük kardeşim bir süre yazın yanına gidip kalıyordu ergenliğe girince anlaşamadılar oda bıraktı gitmeyi parası pulu vardı ben açken o beni hiç düşünmedi bana bir gün annenle barıştır sana paraları yağdırayım demişti :) o yüzden hiç vicdan azabı çekmeyin asla sizi sevmedi sevemezdi amcamın dediği bir la var hiç unutmam babanın bu dünyada sevdiği tek kişi kendisi malesef ki sizinkide öyleydi sanırım“Yanımızda olsaydı da hergün dövseydi” . Bizde öyle biliyor musunuz bi tokadını yemedim babamın ama şu cümleyi defalarca söylemişliğim vardır. Onun yokluğunda öyle çaresiz, kimsesiz zamanlar geçirdim ki. Bazen onun varlığına o kadar ihtiyaç duydum ki ama o yoktu. İşin kötü tarafı bende henüz 14-15 yaşlarında bi çocuktum o zamanlar. Siz benim kader arkadaşım gibisiniz . Aynı şeyleri yaşamışız tamamen. Bizde yeri geldi çalıştık, okuduk. Manipüle etmesi falan aynı babam. Çok tuhaf bi insandı bunu herkes söyler. Çok yalan söyler ama insanları bi şekilde yalanlarına inandırırdı. Çok rahat insanları etki altına alma becersine sahipti. Hipnoz ediyordu resmen insanı. Babamın da kesinlikle şizofreni hastasi olduğuna eminim. Bunun için yemin edebilirim ama kanıtlayamam çünkü hiç inanmazdı öyle şeylere hiç teşhis konmadı , psikiyatriye gitmedi, tedavi olmadı ama bakılsa incelense babamın birçok psikolojik rahatsızlığı çıkardı eminim. Bunu bir kez onunla muhabbet etseniz anlardınız . Eşim onunla ilk tanıştığında sonrasında bana çok ilginç çok farklı bir insan sanki farklı bir dünyada yaşıyor kafası bambaşka çalışıyor falan demişti. Size imrendim biliyor musunuz? Kendi yaralarınıza kendiniz merhem olmuşsunuz . Keşke bende yapabilseydim. Bu hale gelmemin sorumlusu babam biliyorum. O kadar çok onun masum olduğuna inandırdı ki beni, ve beni hep suçlu olduğuma o kadar iyi ikna etti ki yaşamı boyunca, umutsuz vaka oldum çıktım. Tamamiyle babamın eseriyim. Beynim tamamen “babam mağdur, ben haksızım” etkisi altında. Yanlış biliyorum ama durumu tersine çeviremiyorum. Şu bedende hem babamı hem kendimi taşıyorum sanki. Sürekli ya onu kendime, ya kendimi ona savunuyorum kafamın içinde. Çok yorucu gerçekten. Kontrolümü kaybettim.