- 30 Eylül 2019
- 843
- 1.569
- 63
- Konu Sahibi askitotomsu
-
Ya benim anladığım sizin kulturleriniz çok farkli. O yüzden anlamanız imkansız ki anlaşılmaz da. Ama sizin canınıza yazık gerçekten.. ben anlatsam film olur ama ben artık bu mal mülk davasında kendimi üzmüyorum çünkü degismezler. Ne kaynana ne kayınpeder suçlu tek suçlu kocanız.Tabii canım, baksanıza kadına sormayiz demiş.
Anası da öyle, yatak odam için oğlumun esyalari demişti
Benim anlamayacagim kısım su: kültürleri öyle, öyle görmüşler, der geçerim. Lakin kendi kizlari kraliyet ailesinden mi? Onlar bizzat kültürlerinin içinden olduğu halde eş ailesine yakın oturmalarini, eş ailesinin kızlarını insani bir sebeple dahi rahatsız etmesini istemiyorlar. Benim kızım yapamaz diyor kadın. Senin kızının ne olduğunu anlamadım ki. Okutmamissiniz, salça bulgur yapmayı ogretmissiniz, evden dışarı cikarmamissiniz. Sizin kızlarinizin diğer kızlardan üstün yanı ne? Herkes bir evlatYa benim anladığım sizin kulturleriniz çok farkli. O yüzden anlamanız imkansız ki anlaşılmaz da. Ama sizin canınıza yazık gerçekten.. ben anlatsam film olur ama ben artık bu mal mülk davasında kendimi üzmüyorum çünkü degismezler. Ne kaynana ne kayınpeder suçlu tek suçlu kocanız.
Bence tüm aileler kızlarını tutuyor. Sadece onlar değildir eminim. Erkek oğlumuzun yeri mantık bu valla yormayin kendinizi o güzel canınıza yazık..Benim anlamayacagim kısım su: kültürleri öyle, öyle görmüşler, der geçerim. Lakin kendi kizlari kraliyet ailesinden mi? Onlar bizzat kültürlerinin içinden olduğu halde eş ailesine yakın oturmalarini, eş ailesinin kızlarını insani bir sebeple dahi rahatsız etmesini istemiyorlar. Benim kızım yapamaz diyor kadın. Senin kızının ne olduğunu anlamadım ki. Okutmamissiniz, salça bulgur yapmayı ogretmissiniz, evden dışarı cikarmamissiniz. Sizin kızlarinizin diğer kızlardan üstün yanı ne? Herkes bir evlat
Lohusayken tuhaf bir alemde gibisin. O dönemde kimseyi kırmamak için eşime aileni sen uyar dedim. O da ailesini uyarmak yerine annemi azarladı. Bunu bir hasladim.Anlamasın sanırım. Savun ama saygisizlasmam dedm ben. Eşimin babasına salak.demem. Burda konu sahibi yazıyor şunu yaptı bunu yaptı. Lohusaylen bu oldu şu oldu. Yani çokta sessiz yada saf bir bayan degl.neden bunlara müsade etmiş anlamadm ben zaten çek.derdini demedm ama olaylar büyüdükçe cirkinlesiyor yüzyüze bakacaklarmi şimdi o kısmı anlamadm
Demeseydim daha beter vuracaklardiEşinin tepkisini merak ettim.
Salak ve terbiyesiz demeseydin keşke haklıyken haksız duruma düşürecekler seni eşine karşı. Yine de tebrik ediyorum. Iyi iş cikarmissin.
Savunma hattı kurdum diyelim :)Saygisizlasan taraf kayinpeder. Salak diyen yine kayinpeder. Konu sahibi (bana gore) sadece karsilik vermis.
Eşiniz izin falan vermiş vermemiş resmî olarak. Tarla da eşinizin. Onlar hiçbir yasal sorumlulukta değiller. Yarın bir gün bir şekilde ortaya çıksa suçlu eşiniz. Biz çatıyı biraz yüksek yapmışız diye amcam şikayet edip çatıyı yıktırdı.Suç evet biliyorum ama bizim öküz izin vermiş. Şikâyet etsem, yiktirsam oh ne güzel benim için. Ama büyük olay çıkacak. Anne olunca kendimi geri plana koyuyorum
Ev için muhtardan izin yeterliymis, basit bir yapı olduğu için dedi. Galiba ev gibi değil de küçük bir yer gibi gösteriyorlarEşiniz izin falan vermiş vermemiş resmî olarak. Tarla da eşinizin. Onlar hiçbir yasal sorumlulukta değiller. Yarın bir gün bir şekilde ortaya çıksa suçlu eşiniz. Biz çatıyı biraz yüksek yapmışız diye amcam şikayet edip çatıyı yıktırdı.
Eskidendi muhtar izni artık yok maalesef ya biz evimizin yanına Ivır zıvır koymaya küçük bir depo yapamıyoruz. Depoyu bile Planda göstermek lazım. Bnce hem kocanızı hem sizi kandırmışlar. Tek zararlı kocanız çıkacak. Siz tapuya şerh koydurun noterde en mantıklısı.Ev için muhtardan izin yeterliymis, basit bir yapı olduğu için dedi. Galiba ev gibi değil de küçük bir yer gibi gösteriyorlar
Eşim çok uyanıktir, kolay kanmaz. Ailesine göz yumar denebilir.Eskidendi muhtar izni artık yok maalesef ya biz evimizin yanına Ivır zıvır koymaya küçük bir depo yapamıyoruz. Depoyu bile Planda göstermek lazım. Bnce hem kocanızı hem sizi kandırmışlar. Tek zararlı kocanız çıkacak. Siz tapuya şerh koydurun noterde en mantıklısı.
İşte bazı erkekler var ki aile olmak onlar için sadece anne babalarıyla kurdukları aile demek. Kadın dış kapının dış mandalı çocuğun anası. Eş olarak hayat ortağı olarak görmüyor. O yüzden de savunma ihtiyacı duymuyorBöyle konular ne kadar yıpratıcı üzücü insanoğlu için mal mülk için kalp kırmaya değmez ama insan iste yapılanı hazmedemiyor. Konuya gelirsek iyi bilki iş kocada biter eğer kocan dikbaş biri olaydı babası dahi geri adım atardı. Kimsede sana laf söyleyemezdi. Koca adamı vezir eder koca adamı rezil eder acı ama gerçek
İnşaallah gittiğinizde o tarla eşinizin üzerindedir hala.Eşim çok uyanıktir, kolay kanmaz. Ailesine göz yumar denebilir.
Aldığım bilgi bu, inşallah yarın bu şerh işi hallolur
benim eski konularınızı okumama gerek yok.. muhtemelen geri kafalı olarak düşünebilirsiniz beni ama benim söylemek istediğim bizden yaşça büyük insanlara olan saygıdan bahsediyorum...Bir konuyu okuyun vazgecersiniz
Yani umuyorum ki öğrenmişlerdir. Keşke insan gibi akıllarını ve vicdanlarını kullanıp can yakmanın kötü olduğunu dusunselerdi. Şimdi kendi canlari yandı.o yapı %99,9 kaçaktır, ihbar etseniz yıktırılır, bunu bir araştırın, ailenize çok yükü olup olmayacağını öğrenin çünkü muhtemelen bunun cezası size kesilecek. para cezasını bilmiyorum ama gelip yıkıyorlar
bir musibet bin nasihata bedeldir, sizinle uğraşmamaları gerektiğini öğrenirler
Az bile demişsinSelamlar,
Bahceye iznim olmadan yapilan ev konusunu hatırlarsınız. Önerilerinizi dikkate aldım. Çok sakin, pasif kaldığımi, enayilik ettigimi söylemiştiniz ki ben zaten bunun farkındaydım. Sadece sözüm para etmedigi için aynı seyler tekrarlaniyordu.
Bu ev mevzusunda eşimin üstüne gittim dediğiniz gibi. Babasıyla konuşup razı olmadigimi falan soylemis, o da size kalsın o zaman demis güya. Tabii tapuları üzerime yapmak istemedi, ortaklıgi kabul etti, zorla yani. "Tapular yıllarca babanda kaldı, sonra kendi üzerine geçirdin, abin gasp etmeye çalıştı, hepiniz guvenilirsiniz de ben mi değilim?" diye tepki gosterdim. Bu yüzden aramız o zamandan beri çok kötü. Bayramimi dahi kutlamadi.
Neyse bayramda annemi aramışlar, annem ben mutsuz olduğum için caninin sıkkın olduğunu, onlarla konusmak istediğini söylemiş. Bunlar da demis ki: "biz birkaç haftadır bahçedeki evde kalıyoruz (hasat için), kendi evimize gitmiyoruz, sıkılıyorsan oğlum seni de buraya getirsin"
Ben de bu vesile ile bunları aradım. Oranın bize ait olduğunu, annem isterse benim zaten götüreceğimi, kendilerini ev sahibi gibi görmemelerini, oranın çocuklarıma ait olduğunu ve kimseye hibe etmediğimi söyledim. KV sürekli bir şey çıkarıyorsun diye saydırdı, ben konuşmaya başlayınca tel birden kapandı. Ne hikmetse hemen eşimin telini aradılar. Eşim evde yoktu ben açtım, "hayırdır yüzüme kapatıp şikayet için mi arıyorsunuz"dedim. Kp teli alıp saydirmaya başladı. Ben de artık ilk kez içimi döküp dedim ki "sizin yüzünüzden bir yuva yıkılmasın. Aramıza huzursuzluk sokuyorsunuz on yıldır." O da cevaben senin on yıldır yuva yıkmaya niyetin var demek ki dedi ve defalarca tekrarladı. Ben de defalarca yazıklar olsun size, Allah'tan korkun, sizin de kizlariniz var dedim. Bana salak dedi. Çıldırdım, ne diyorsun sen dedim. Terbiyesiz dedi. Ben de sensin salak terbiyesiz diye bağırıp kapattım. Yılların birikmisligini attım.
Fikrinizi almak istiyorum.
Not: Bahçe isinde kadınlara fikir sormazmis kp. Ama orası ona ait degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?