- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.481
- 448
- Konu Sahibi askitotomsu
-
Yoo geri kafalı niye diyeyim, herkesin fikri farkli olabilir. Eski konuları okuyun dedim cunku sadece basit bir mal meselesi değil. Bu tuhaf bir sülale, yani oğlu, ailesi, akrabaları vs konuşma ve eylemleri hainlik, birbirini soyma, kalp kirma üzerine ilerliyor. Butune bakıp yorum yapın diyebenim eski konularınızı okumama gerek yok.. muhtemelen geri kafalı olarak düşünebilirsiniz beni ama benim söylemek istediğim bizden yaşça büyük insanlara olan saygıdan bahsediyorum...
sonuçta onların oğluyla halen aynı evdesiniz ve yanında yatıyorsunuz....
Büyük diye sana ağIna geleni saymaya hakkı yokBenim annem babam onlardan büyük. Esimin rahmetli babama saygisini gormedim
Ay benim Kv de benim oğlumun yatağına giriyorsun beni arayıp sormak zorundasın demiştiYoo geri kafalı niye diyeyim, herkesin fikri farkli olabilir. Eski konuları okuyun dedim cunku sadece basit bir mal meselesi değil. Bu tuhaf bir sülale, yani oğlu, ailesi, akrabaları vs konuşma ve eylemleri hainlik, birbirini soyma, kalp kirma üzerine ilerliyor. Butune bakıp yorum yapın diye
Bu bdv'de hergün şaşıracak başka bir şey görüyorum, ne insanlar var ya tiksindim kayinvalidenizden.Ay benim Kv de benim oğlumun yatağına giriyorsun beni arayıp sormak zorundasın demişti
Şu Zihnitete bak !! Sen her b.ku ye oğlu ile aynı yatakta yatıyorum diye ben seni aramak zorunda olayım ??!!
Oğlunu da mükemmel yetiştirmiş sanki
Ben de tiksiniyorumBu bdv'de hergün şaşıracak başka bir şey görüyorum, ne insanlar var ya tiksindim kayinvalidenizden.
Kusacagim galibaAy benim Kv de benim oğlumun yatağına giriyorsun beni arayıp sormak zorundasın demişti
Şu Zihnitete bak !! Sen her b.ku ye oğlu ile aynı yatakta yatıyorum diye ben seni aramak zorunda olayım ??!!
Oğlunu da mükemmel yetiştirmiş sanki
Ben kaynanamı aramıyordum, artık en azından haftada bir arayacağım.Bu bdv'de hergün şaşıracak başka bir şey görüyorum, ne insanlar var ya tiksindim kayinvalidenizden.
Beni şikayet etmek için arayıp bir de salak demeselerdi bunlar olmayacaktı.Büyük diye sana ağIna geleni saymaya hakkı yok
Saygı büyükten öğrenilir
Ağzına diline sağlık
Eşin öğrendi mi olanları
Baban bana salak dedi de eşine
Ayrıca benim de bir ailem var. Aynı evi paylaştığı, aynı yatağa girdigi kişiden utaniyorsa ailemi sürekli incitmeseydi. Ben ondan öğrendim. Yoksa ben kavgaci biri değilim. Sorunlu insan görürsem uzatmam, yolumu ayiririm. Bunlar yol yordam anlamıyor ki kendine musluman tayfabenim eski konularınızı okumama gerek yok.. muhtemelen geri kafalı olarak düşünebilirsiniz beni ama benim söylemek istediğim bizden yaşça büyük insanlara olan saygıdan bahsediyorum...
sonuçta onların oğluyla halen aynı evdesiniz ve yanında yatıyorsunuz....
İki haftaya işleri bitiyormus. Muhtemelen artık bizim tarafla ilgilenmezler (maddi kısmı biz karşılıyoruz zaten). Kilidi değiştirmek için firsatGidin bahçedeki eve siz yerleşin bir süre orada kalın kilidi de değiştirin burası benim bahçeme kurulu bir ev bana ait benim iznim olmadan kimse giremez kimseyi almıyorum diyin biraz da siz çirkeflik yapın dinsizin hakkından imansız gelir. Asla geri adım atmayın
Öyle tabii. Benim gibi bir insan da mal mülk için konuşma yapmazdiBöyle konular ne kadar yıpratıcı üzücü insanoğlu için mal mülk için kalp kırmaya değmez ama insan iste yapılanı hazmedemiyor. Konuya gelirsek iyi bilki iş kocada biter eğer kocan dikbaş biri olaydı babası dahi geri adım atardı. Kimsede sana laf söyleyemezdi. Koca adamı vezir eder koca adamı rezil eder acı ama gerçek
Annem yuvani yıkma, çocuk var, salak demeseydin kocani dolduruşa getirirler, tepkini hemen ver ki tekrar yapmasınlar diyor bana.Benim için güçsüz kadın yoktur ailesi arkasında durmayan kadın vardır. Eğer annen arkandaysa eşin bunun farkınsaysa muhtemelen bu iş senin lehine döner. Ama annen niye yaptın kızım o senin büyüğün, bizim kız yemiş bir halt saygısızlık etmiş deyip pısarsa o zaman dozu artıracaklar. Annen sağlam dursun
Olur mu hiç? Doğu Roma imparatoruna koşulsuz saygı...Saygı hak edilen bir şeydir, sadece yaş da hak ediş değildir, demeye geldim.
Aaa öyle deme! Kim bilir kızlarını ne zorluklarla büyüttüler. Evlat o. Ama sen öyle misin! Olsa olsa ağaç kabuğundan çıkmışsındır sen. Gelin oldun mu evlat statüsünden direk siliniyorsun. Bunu bilmiyor muydun? Çok ayıp!Sizin kızlarinizin diğer kızlardan üstün yanı ne? Herkes bir evlat
Yani sinirlenince arkadan bende derim s.. diye ama tlfda söylemek hemde sensin demek bilemiyorum olmamış..
Haa ilk konuyu bilmiyorum ama eş kişisi aileciyse onunlada olmaz karşılıklı çok yıpranırsınız..
Mal için değil, bana salak terbiyesiz dediği için.
Çocuklarımın rizkina goz koyduğu için.
Yuklu miktar para istemeden bir buluşmamız geçmediği için.
Bebek bir yaşına gelince annesini boşver dediği için.
Çocuklarıma acidiklarini söyledikleri için.
Esimi bana ve aileme doldurduklari icin.
Benden habersiz evime gittikleri için.
Beni adam yerine koymadiklari için.
Nişanlık ve gelinliğimi kendim ödememe rağmen kızının benim düğünümde giyeceği elbiseyi benden istediği için.
Kızının çeyizinin parçalarını, evde bozulan eşyalarının yenilenmesini, evine aldigi peynirin parasini dahi benim bileziklerimi bozdurarak almamı istedikleri için.
Ve tüm bunlarla birlikte benim kendi gelirime ragmen aileme yardım edemeyeceğimi, buranın oglunun evi olduğunu ima ettiği için.
Her fırsatta benim evimde dahi bana kafa tuttukları için. Benim malımda soz sahibi gibi davranıp kadına sormayız dedikleri için.
Bebeğim üç kez kuvoze alındığı ve dr ziyareti yasakladığı halde yeni doğum yapmış bir annenin evine yerleşip gripli olduklari halde istemememe ragmen kv, kp, gorumce bir türlü gitmeyip bir de laf çarptıkları için.
Aramızda ilkokul -master gibi devasa eğitim farkına rağmen küçük gorumcek dâhil bana her konuda ne yapacağımı söyledikleri için.
Yemek yapınca aferin, perde yıkayınca aferin, ütü yapınca şöyle yapacaksın dedikleri için.
Zonk diye yatak odama daldıkları için.
....
Daha yazamadım yoruldum
Şu ikisini okuduktan sonra fikrinizi yazmanızı rica etsem, merak ettim.Haa bir de şey vardı. Evime iyice sarıp sarmalanmış arapça yazılar getirip bunda dua var, duvara asın deyip asmaları. Bir babası, bir halası yapmıştı. Sizin için güzel şeylerdir belki ama benim icin sınırların zorlanması demek
Allah başka dert vermesinAllah yardımcın olsun kardeşim. Gerçekten ağır bir imtihan.
oha diyorumŞu ikisini okuduktan sonra fikrinizi yazmanızı rica etsem, merak ettim.
Şu ikisini okuduktan sonra fikrinizi yazmanızı rica etsem, merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?