Beklemediğim anda gelen bebek aski ve eşim

Evet eşimin en büyük endişesi yetememek sanırım onu da çok iyi anlıyorum. Haklısınız çok sorumluluk sahibi ve sağlamcı biridir. Evde de sorumluluklarımız ortaktır ki baba olduktan sonra da böyle devam edecektir. Zorlamadan hazır olmasını bekleyeceğim. Tamamen hazır olmasa da bir gün o da kalpten isteyecektir diye umut ediyorum 😊
Aynen ondan iyi baba olur ,zorlamayın. Ortalık bir sürü çocuğu olup ,çocuktan, evden,karısından bir haber erkeklerle dolu

Merhaba hanımlar 25 yaşındayım ve 6 aylık evliyim. Evliliğin ilk başlarında bir süre bebek düşünmezken, 1. Ayın sonunda kontrole gittiğim doktorun kese gördüğünü söylemesiyle başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Elime ultrason kağıdını tutuşturup bi adeti bekleyelim diyen doktor bembeyaz olduğumu görünce kan testi yapmaya karar verdi. Kan veriminden sonucun çıkmasına kadar geçen o 2 saatlik sürede hamile olduğumu sanan ben büyük bir panik atak yaşadım. Aklımdan binbir düşünce geçti ne yapacaktım eşim ne diyecekti daha 1 ay olmuştu yapabilir miydik?

Eşimin bir süre bebek istemediğini biliyordum ben de düşünmüyordum o an içimdeki korkuyu kelimelere dökmem imkansız. Ama bu öyle bir içgüdü ki doktor gördüm dediği anda ama ben mr a girdim şunu yaptım bunu yaptım iyi midir diye belki bin bir düşünce beynimden aktı geçti. Doktora güvenmeyip ultrasonu bir de tanıdığım bir doktora attım o kadar inanamadım bu duruma. O da aynını söyledi. Eşime haber verdim ve allahtan gelene yapacak bir şey yok cevabı aldım. O an bunu anlamadım ama şimdi düşününce çok zoruma gidiyor.

Çok uzatmak istemiyorum sonuç olarak test sonucu negatif geldi ve eşim ve ailem de dahil herkes büyük bir oh çekti, ben hariç. O an içim boşaldı, hayat anlamsizlasti sanki. 2 saatliğine bile anne olmak hissini yasamak beni öyle derinden etkiledi ki o gün bugündür her günüm bu düşünceyle geciyor. Zaten kendimi bildim bileli bebeklere düşkün anne olmayı hayal eden bana böyle bir tecrübe kafayı yedirtmek üzere.

Eşim bir yıldan evvel hicbir şekilde bebek sahibi olmak istemiyor. Bir süre rahat bir hayat yaşamak istiyor. Yapamayacagindan korkuyor. Rahat rahat gezip tozmak istiyor. Ama gezmek de uyku da rahatlık da benim gözümde yok. Korundugumuz hâlde her ay belki bu sefer olmuştur diyerek bekliyorum adet günlerimi. O kadar yanlışlıkla gebe kalanları duydukça belki ben de diyorum.

Biliyorum belki çoğunuz daha erken evliliğinin tadını çıkar eşin haklı daha çok gençsin elbet olacak ne bu acele diyeceksiniz. Bunların hepsini biliyorum ama işte gönlüme söz geçiremiyorum. Eşimin bu kaygisizligi bana bencillik gibi geliyor. Hayatımızda farklı noktalarda olduğumuzu görüyor ve buna çok üzülüyorum. Ben anne olmak bir çekirdek aile olmak isterken o daha rahat bir hayat yaşama isteğinde olduğu için farklı olduğumuzu düşünüyorum . Doğru bir düşünce olmayabilir belki fakat anne olma hakkimin engellendiğini bile düşünüyorum. Sanırım psikolojik olarak bu konudan çok etkileniyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Belki benden yaşca büyük tecrubeli ablalarım veya benimle aynı durumu yasayan kardeşlerim varsa bir nebze de olsa içimi rahatlatırsiniz diye derdimi size dökmek istedim
Şubatta 2. Yılımıza giricez eşimde bende hala hazır değiliz çok özgürüz çünkü istediğimiz an istediğimiz yerdeyiz haftasonu sınırsız uyku sınırsız geziler sınırsız sevişme daha ne olsun vur patlasın çal oynasın 😀 evet bizde bebekleri çok seviyoruz ama ne o hazır olmadan ne de ben düşünmüyoruz ikimizde tamamız deyince starta basacağız. Çünkü gerçekten bu yaş bu kıpırtı heyecan bir daha gelmeyecek. Hem iyice gözlemleyin birbirinizi ölçün biçin tek bir kişinin istemesiyle olur mu bu işler.

Şubatta 2. Yılımıza giricez eşimde bende hala hazır değiliz çok özgürüz çünkü istediğimiz an istediğimiz yerdeyiz haftasonu sınırsız uyku sınırsız geziler sınırsız sevişme daha ne olsun vur patlasın çal oynasın 😀 evet bizde bebekleri çok seviyoruz ama ne o hazır olmadan ne de ben düşünmüyoruz ikimizde tamamız deyince starta basacağız. Çünkü gerçekten bu yaş bu kıpırtı heyecan bir daha gelmeyecek. Hem iyice gözlemleyin birbirinizi ölçün biçin tek bir kişinin istemesiyle olur mu bu işler.
Evet bana biraz rahat battı galiba 😂 tabi ki asla sırf benim isteğimle olsun demiyorum ona da saygım sonsuz ben bunu kendi içimde nasıl çözerim diye düşünüyordum yorumunuz için teşekkür ederim çok pozitif bir yaklaşım oldu 😊

Evet bana biraz rahat battı galiba 😂 tabi ki asla sırf benim isteğimle olsun demiyorum ona da saygım sonsuz ben bunu kendi içimde nasıl çözerim diye düşünüyordum yorumunuz için teşekkür ederim çok pozitif bir yaklaşım oldu 😊
Bende de 1 haftadır bi heves var ama herşey çok pahalı ben de eşimde çalışıyoruz yarın bi gün yapsam işten ayrılmak zorunda kalırsam nasıl geçiniriz onu düşünüyorum şimdiden çünkü bez fiyatları falan çok uçuk yetememekten korkuyorum eşimde bu aralar istiyor belli ama parasal anlamda çekiniyoruz biraz.

Bende de 1 haftadır bi heves var ama herşey çok pahalı ben de eşimde çalışıyoruz yarın bi gün yapsam işten ayrılmak zorunda kalırsam nasıl geçiniriz onu düşünüyorum şimdiden çünkü bez fiyatları falan çok uçuk yetememekten korkuyorum eşimde bu aralar istiyor belli ama parasal anlamda çekiniyoruz biraz.
Çok haklısınız ben de öncesinde biraz para biriktirme niyetindeyim ücretsiz izin vb durumda tek maaş gecinmemiz çok zor olacak. Doğuma kadar her ay kenara belli bir miktar para atma niyetindeyim ki ücretsiz izin durumunda elimizin altında bizi rahatlatabilecek bir miktar bulunsun. Kendinizi güvenceye alıp içiniz rahat ettikten sonra umarım hayırlı bir şekilde evladinizi kucağınıza alırsınız 😊

Eşin ebediyete kadar çocuk istemiyorum demiyor ki, en az bir sene istemiyorum diyor. Aklı selim birisi. Öncelikle ilişkiniz ve evliliğiniz otursun. Çocuk olur illa. Siz de biraz sakin olun, evliliğinizin tadını çıkarın ayol.

Tatlimmm... Sakin bir hataya düşüp kendince bebek yapma yolları arama.
Bebek öyle dışardan görüldüğü gibi hop sevdim hop mama yedi hop uyudu bir şey değil.
Sana bir animla örnek vermek istiyorum. Benim eşim aşırı bebek ve çocuk düşkünü, yani bende çocuklara bayılırım ama bebek zor iş derim hep. Neyse gel zaman git zaman bir bebeğimiz oldu. Ben bu düşünceyle bile o bebeğe o kadar düşkün, içten, sevecen,... Tonla şey beslerken eşimin bebeğin ağlamalarına 'nodon sürekli ağlıyor ya, kendime ayıracak hiç vaktim kalmodoo..' gibi şeyler söyledi ve benim enerjimide emdi sağolsun.
Yani bir erkek ne kadar istekli bile olsa ki benim eşim bunları demesine rağmen saatlerce ağlamasını susturmak için hoplardi, zıplardı, dışarı çıkartırdı hiç gocunmadi... Ama bir yerden başlıyorlar eski hayata dönmek istemeye.
Bu durumlarda 'sende istedin. Beraber istedik.' diyip rahatlamak için beraber karar vermek lazım.
Zaten eşinde 1 sene bekleyelim demis. 6 ayı zaten geçmiş şurada kalmış 6 ay. Amin keyfini cikart zamanı gelince eşinde isteyecek ve birlikte karar vermiş olacaksınız.

Böyle yaparak sizde bencillik yapmış olmuyor musunuz? Eşiniz hazır değilken çocuk olsa Allah korusun sizi daha sonra "eşim çok ilgisiz,bebekle ilgilenmiyor" gibi konularla görebiliriz bence.
Daha 6 aylık evlisiniz ya tadını çıkarın gezin,tozun,baş başa kalın zaten bebek gelince bir daha baş başa kalamayacaksınız.

Son düzenleme:
Tatlimmm... Sakin bir hataya düşüp kendince bebek yapma yolları arama.
Bebek öyle dışardan görüldüğü gibi hop sevdim hop mama yedi hop uyudu bir şey değil.
Sana bir animla örnek vermek istiyorum. Benim eşim aşırı bebek ve çocuk düşkünü, yani bende çocuklara bayılırım ama bebek zor iş derim hep. Neyse gel zaman git zaman bir bebeğimiz oldu. Ben bu düşünceyle bile o bebeğe o kadar düşkün, içten, sevecen,... Tonla şey beslerken eşimin bebeğin ağlamalarına 'nodon sürekli ağlıyor ya, kendime ayıracak hiç vaktim kalmodoo..' gibi şeyler söyledi ve benim enerjimide emdi sağolsun.
Yani bir erkek ne kadar istekli bile olsa ki benim eşim bunları demesine rağmen saatlerce ağlamasını susturmak için hoplardi, zıplardı, dışarı çıkartırdı hiç gocunmadi... Ama bir yerden başlıyorlar eski hayata dönmek istemeye.
Bu durumlarda 'sende istedin. Beraber istedik.' diyip rahatlamak için beraber karar vermek lazım.
Zaten eşinde 1 sene bekleyelim demis. 6 ayı zaten geçmiş şurada kalmış 6 ay. Amin keyfini cikart zamanı gelince eşinde isteyecek ve birlikte karar vermiş olacaksınız.
Yook zaten su anda eşim istemediği için yanlışlıkla olsa bir yanım buruk kalır o yüzden o istemediği sürece tek başıma böyle bir işe kalkışamam. Ben onun da istemesini hevesle beklemesini hayal ediyorum sadece. Hazır olana kadar sabırla beklemeye devam. Biraz olsun bu düşünceyi kafamdan atmaya ihtiyacım var sanırm.

Yook zaten su anda eşim istemediği için yanlışlıkla olsa bir yanım buruk kalır o yüzden o istemediği sürece tek başıma böyle bir işe kalkışamam. Ben onun da istemesini hevesle beklemesini hayal ediyorum sadece. Hazır olana kadar sabırla beklemeye devam. Biraz olsun bu düşünceyi kafamdan atmaya ihtiyacım var sanırm.
Başka uğraşlar bulursan daha rahat olur senin için. Çalışıyor musun?

Daha 25 yaşındasın 1 sene geçer gider bu yaz gezip tozarsınız seneye düşünseniz 27 yaşında anne olabilirsin. Bende sen yaşında evlendim hemen hemen ve 27 de ilk oğlumu kucağıma aldım. Şimdi 32 yaşındayım 2.ci olacak. Allah gönlüne göre versin hayat akıp gidiyor bu stres yaptığın şey için geriye bakınca güleceksin inşallah çocuklarınla 😬Allah isteyipde aratmasın herkesede zamanında anne baba olmayı nasip etsin😬

Daha 25 yaşındasın 1 sene geçer gider bu yaz gezip tozarsınız seneye düşünseniz 27 yaşında anne olabilirsin. Bende sen yaşında evlendim hemen hemen ve 27 de ilk oğlumu kucağıma aldım. Şimdi 32 yaşındayım 2.ci olacak. Allah gönlüne göre versin hayat akıp gidiyor bu stres yaptığın şey için geriye bakınca güleceksin inşallah çocuklarınla 😬Allah isteyipde aratmasın herkesede zamanında anne baba olmayı nasip etsin😬
Pozitif yorumunuz için teşekkür ederim. Allah evlatlarınizi da size bağışlasın insallah 😊

Bebek kaçmıyor ya, zaten dogurunca bir ömür sizinle olacak. Bu bilinçte olursanız, 'nasılsa gelecek' rahatlığına erişirseniz belki kendiniz sakinleştirebilirsiniz..
Ama hislerinizi gerçekten anliyroum. Resmen olmayan bri bebegi kaybetmiş gibi yoksunluğunu çekiyorsunuz.
Ben de buna benzer bir şey yaşamıştım. "Bir şey" olacak diye çok korkmuştum çünkü olması demek benim için dünyanın sonu gibi bir şeydi. Ama olmadığını öğrendikten sonra içten içe o şey olsa aslında ne kadar harika olacağını farkettim. Ve kimse bilmese de içten içe yoksunlugunu çekiyorum🥺 o yüzden sizi anliyroum... Ama her şeyin sırası var,zamanı var. Cicim aylarının tadını çıkarmaya çalışın. Madem hevesiniz var dikiş makinası falan alın, online bebek elbiseleri kursu bulun . En azindan kendinizi gelistirirsiniz,bebiş beklerken bir ton kiyafet dikersiniz

Bebek kaçmıyor ya, zaten dogurunca bir ömür sizinle olacak. Bu bilinçte olursanız, 'nasılsa gelecek' rahatlığına erişirseniz belki kendiniz sakinleştirebilirsiniz..
Ama hislerinizi gerçekten anliyroum. Resmen olmayan bri bebegi kaybetmiş gibi yoksunluğunu çekiyorsunuz.
Ben de buna benzer bir şey yaşamıştım. "Bir şey" olacak diye çok korkmuştum çünkü olması demek benim için dünyanın sonu gibi bir şeydi. Ama olmadığını öğrendikten sonra içten içe o şey olsa aslında ne kadar harika olacağını farkettim. Ve kimse bilmese de içten içe yoksunlugunu çekiyorum🥺 o yüzden sizi anliyroum... Ama her şeyin sırası var,zamanı var. Cicim aylarının tadını çıkarmaya çalışın. Madem hevesiniz var dikiş makinası falan alın, online bebek elbiseleri kursu bulun . En azindan kendinizi gelistirirsiniz,bebiş beklerken bir ton kiyafet dikersiniz
Ben de aynı şeyi kendime sürekli hatirlatmaya çalışıyorum allah kısmet ederse bir ömür bizimle olacak inşallah 😊 bunu kendime daha sık hatırlatmalıyım. Dikiş vs için vakit bulamayabilirim belki ama bilgi olarak kendimi hazırlamaya çalışıyorum kitap vs 😊

Burda çocuklu annelerin açtığı konuları okuyun vazgeçersiniz bence 😂 O değilde bende kendimi bildim bileli anaç, her bebek gördüğünde sevmeden duramayan biriyim ama başkasının çocuğunu sevmekle kendi çocuğunu büyütmek apayrı şeyler. Oyuzden eşinize uyum sağlayın bence bi süre bu düşünceyi kafanızdan atıp anı yaşamaya bakın

Çok haklısınız ben de öncesinde biraz para biriktirme niyetindeyim ücretsiz izin vb durumda tek maaş gecinmemiz çok zor olacak. Doğuma kadar her ay kenara belli bir miktar para atma niyetindeyim ki ücretsiz izin durumunda elimizin altında bizi rahatlatabilecek bir miktar bulunsun. Kendinizi güvenceye alıp içiniz rahat ettikten sonra umarım hayırlı bir şekilde evladinizi kucağınıza alırsınız 😊
Amin çok sağolun sizde inşallah 🙏🏼 ama dediğim gibi birbirinize bol vakit ayırın gülün eğlenin bazı arkadaşlarım diyordu ki 3 ayda sıkılıcaksınız birbirinizden yapın hemen bi bebek dediler dinlemedik valla sıkılmak ne çok eğlendik 😀

benim bir kaç arkadaşım daha evliliğinin ilk ayında hamile kaldı, gerçekten ne kadar yıprandıklarına bizzat şahit oldum. kendilerine vakit ayırmayı unuttular, tatillere gidemediler (cesaret edemediler), birbirlerine alışma süreçlerini bile doğru düzgün yaşayamadılar.. bu yüzden hepsi keşke biraz daha bekleseydik diye dert yakınıp duruyor. bence evlendiğinin ilk senesi insan biraz çocuk düşünmekten ve bu sorumluluklardan çok yıllar sonra aynı eve çıkmanın keyfini çıkarmalı diye düşünüyorum. bir de ikinizde çalışıyorsunuz, ne anladınız ki henüz evlilikten. ben 2 buçuk yıllık evliyim, ilk aylarda kontrole gitmiştim pcos tarzı bir sıkıntım olduğundan dolayı o zamandan bu zamana bekliyorum.. hala çocuk sahibi olamadım fakat ilk sene olsaydı da şu an bu tarz bir evliliğim olmayacağına çok net eminim. o yanlış anlaşılmada bile eşiniz böyle bir tepki verdiyse, gerçekten gebelik olduğunda da istemediği için o tepkiyi verecek ve siz hamilelik sürecini şu an ki gibi içinizin içinizi yiyerek geçireceksiniz. bir de üstüne en ufak sıkıntıda adam zaten ben istememiştim, hayatım bitti diye düşünecek. kendinize biraz zaman verin.

X