Beklemediğim anda gelen bebek aski ve eşim

Bu his çok normal ben de aynı şeyi yaşayıp sonra karar vermiştim ama ben 9 aylik evliydim o zaman.Bu his normal ama eşiniz daha haklı, henüz cok erken.Bir yıl en az beklenmesi gereken süre bence acele etmeyin ,daha evliliğe bile alişamamissinizdir.Esiniz istemeden böyle bir sorumluluğa girerseniz evliliginiz zedelenebilir.Yasqdihiniz anın tadını çıkarın.Hamilelik bazen çok zor bir süreç olabiliyor acele etmeyin
Doğru söylüyorsunuz. Beni biraz da eşimin çocuk mevzusu geçtiğindeki halleri de bu duruma getirdi diye düşünüyorum. Bi sorsa bile yüzünün rengi değişiyor, morali bozuluyor sanki. Yani darısı size diyene bile cevap vermek istemiyor. Biraz fazla ve olumsuz tepki gösteriyor. Mesela babannesi ima edecek olsun ki yaşlı kadın yani onlar bu konularda aceleci olur telefonu hemen bana veriyor odadan çıkıyor. Böyle olunca belki de ben bu düşüncelere iyice itildim. Hani Bu 1 yıl mevzusu o bir yılın sonunda da istiyor diye değil
En fazla o zamana kadar erteleyebilecegini düşündüğünden.

Bazı doktorlar ilginç bi şekilde kistle keseyi karıştırabiliyorlar 😅 benim de başıma geldi malesef ama pcos olduğumu bildiğim ve hamile olmadığımdan emin olduğum için he he deyip çıktım doktorun odasından
Ciddi mi? Biz de bir yıldır bebiş düşünüyoruz, defalarca doktora gittim. Pcosum, kese görüyorum deseydi çok umutlanırdım valla 😀

Ciddi mi? Biz de bir yıldır bebiş düşünüyoruz, defalarca doktora gittim. Pcosum, kese görüyorum deseydi çok umutlanırdım valla 😀
Valla 4 yıldır öyle herşeye umutlandım ki biyerden sonra umudun kayboluyor ister istemez. Rabbim sana aratmasın tez zamanda evladın gelsin sağlıkla inşallah

Merhaba hanımlar 25 yaşındayım ve 6 aylık evliyim. Evliliğin ilk başlarında bir süre bebek düşünmezken, 1. Ayın sonunda kontrole gittiğim doktorun kese gördüğünü söylemesiyle başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Elime ultrason kağıdını tutuşturup bi adeti bekleyelim diyen doktor bembeyaz olduğumu görünce kan testi yapmaya karar verdi. Kan veriminden sonucun çıkmasına kadar geçen o 2 saatlik sürede hamile olduğumu sanan ben büyük bir panik atak yaşadım. Aklımdan binbir düşünce geçti ne yapacaktım eşim ne diyecekti daha 1 ay olmuştu yapabilir miydik?

Eşimin bir süre bebek istemediğini biliyordum ben de düşünmüyordum o an içimdeki korkuyu kelimelere dökmem imkansız. Ama bu öyle bir içgüdü ki doktor gördüm dediği anda ama ben mr a girdim şunu yaptım bunu yaptım iyi midir diye belki bin bir düşünce beynimden aktı geçti. Doktora güvenmeyip ultrasonu bir de tanıdığım bir doktora attım o kadar inanamadım bu duruma. O da aynını söyledi. Eşime haber verdim ve allahtan gelene yapacak bir şey yok cevabı aldım. O an bunu anlamadım ama şimdi düşününce çok zoruma gidiyor.

Çok uzatmak istemiyorum sonuç olarak test sonucu negatif geldi ve eşim ve ailem de dahil herkes büyük bir oh çekti, ben hariç. O an içim boşaldı, hayat anlamsizlasti sanki. 2 saatliğine bile anne olmak hissini yasamak beni öyle derinden etkiledi ki o gün bugündür her günüm bu düşünceyle geciyor. Zaten kendimi bildim bileli bebeklere düşkün anne olmayı hayal eden bana böyle bir tecrübe kafayı yedirtmek üzere.

Eşim bir yıldan evvel hicbir şekilde bebek sahibi olmak istemiyor. Bir süre rahat bir hayat yaşamak istiyor. Yapamayacagindan korkuyor. Rahat rahat gezip tozmak istiyor. Ama gezmek de uyku da rahatlık da benim gözümde yok. Korundugumuz hâlde her ay belki bu sefer olmuştur diyerek bekliyorum adet günlerimi. O kadar yanlışlıkla gebe kalanları duydukça belki ben de diyorum.

Biliyorum belki çoğunuz daha erken evliliğinin tadını çıkar eşin haklı daha çok gençsin elbet olacak ne bu acele diyeceksiniz. Bunların hepsini biliyorum ama işte gönlüme söz geçiremiyorum. Eşimin bu kaygisizligi bana bencillik gibi geliyor. Hayatımızda farklı noktalarda olduğumuzu görüyor ve buna çok üzülüyorum. Ben anne olmak bir çekirdek aile olmak isterken o daha rahat bir hayat yaşama isteğinde olduğu için farklı olduğumuzu düşünüyorum . Doğru bir düşünce olmayabilir belki fakat anne olma hakkimin engellendiğini bile düşünüyorum. Sanırım psikolojik olarak bu konudan çok etkileniyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Belki benden yaşca büyük tecrubeli ablalarım veya benimle aynı durumu yasayan kardeşlerim varsa bir nebze de olsa içimi rahatlatırsiniz diye derdimi size dökmek istedim
Sakin ol şampiyon.😲

Ultrason da görünen kese ne peki 🤔
Sizin adınıza üzüldüm başta heveslenip sonradan da hayal kırıklığı olmuş ve eşinizin tepkisi hiç hoş olmamış.

İnsan bi duyunca içi kıpırdar veya şaşkınlıktan bir tepki verememiş olsa bile olmadığını öğrenince bi üzülür. Demek ki adam cidden istemiyor.

6 ay daha bekleyin... Ayrıca korunmaniza rağmen her ay umutlanmaniz sizin psikolojiniz açısından hiç normal değil...

6 ay sonra korunmayı bırakınca da vücut kendini kasacak psikolojisi olarak olmama gibi bir ihtimal bile olabilir.

Kendinizi rahat bırakın korunduğunuz halde bu kadar kafaya takmanın bir anlamı yok...

Ben de farkındayım çok da mantıklı bir duyguda olmadığımin o yüzden sert mesajlar için de teşekkür ederim 😊

Kafanızı bununla meşgul etmek yerine başka aktiviteler bulabilirsiniz, kendinize güzel hobiler edinin, bu süreci iyi değerlendirin. Eşinizle gezin, tozun, eğlenin, anın tadını çıkarın. Şu an çocuk düşünmek için erken yaşınız da genç eşiniz de istemiyor, buna üzülmek yerine keyfinize bakın. Vakti geldiğinde, birlikte istediğiniz vakit, olacaktır Allahın izniyle, böyle şeyler için üzmeyin kendinizi 💚

Doğru söylüyorsunuz. Beni biraz da eşimin çocuk mevzusu geçtiğindeki halleri de bu duruma getirdi diye düşünüyorum. Bi sorsa bile yüzünün rengi değişiyor, morali bozuluyor sanki. Yani darısı size diyene bile cevap vermek istemiyor. Biraz fazla ve olumsuz tepki gösteriyor. Mesela babannesi ima edecek olsun ki yaşlı kadın yani onlar bu konularda aceleci olur telefonu hemen bana veriyor odadan çıkıyor. Böyle olunca belki de ben bu düşüncelere iyice itildim. Hani Bu 1 yıl mevzusu o bir yılın sonunda da istiyor diye değil
En fazla o zamana kadar erteleyebilecegini düşündüğünden.
Ama istemeyebilir inanin ki bu zor bir sorumluluk ve karar, benim kardeşim 2.5 yıllık evli oda istemiyor çocuk, esim.ilk çocuktan sonra 8 yil 2.cocugu istemedi.Bazi seyler yazılı kural değildir. Su an bunu kendinize hic dert etmeyin günlerimnizin keyfini çıkarın.Ben 9 aylik evliyken ilac kullandığım halde icime bir şüphe düştü test yaptım korkarak.Sonra negatif görünce aynı sizin gibi üzüldüm, 1 ay sonra da korunmayi biraktim bunun etkisi ile.Yani kadınlarda degisik bir duygu bu normal.Ama inanin sizin için henüz çok erken.Esiniz muhtemelen siz de bunun takıntı olduğunu hissediyordur ve buda ters tepiyor olabilir.Bir de baska bir dipnot :Bebek konusunda bekleyebillen erkekler sorumluluk duygusu yuksek erkeklerdir ve genelde iyi baba olurlar.Yoksa umrunda olmaz her yükü sana atar,vicdan yoksa babalık çok kolay zira

Ultrason da görünen kese ne peki 🤔
Sizin adınıza üzüldüm başta heveslenip sonradan da hayal kırıklığı olmuş ve eşinizin tepkisi hiç hoş olmamış.

İnsan bi duyunca içi kıpırdar veya şaşkınlıktan bir tepki verememiş olsa bile olmadığını öğrenince bi üzülür. Demek ki adam cidden istemiyor.

6 ay daha bekleyin... Ayrıca korunmaniza rağmen her ay umutlanmaniz sizin psikolojiniz açısından hiç normal değil...

6 ay sonra korunmayı bırakınca da vücut kendini kasacak psikolojisi olarak olmama gibi bir ihtimal bile olabilir.

Kendinizi rahat bırakın korunduğunuz halde bu kadar kafaya takmanın bir anlamı yok...
Kan birikmiş meğerse kese görünümünü almis.
Çok haklısınız ben de o durumu düşündüm. Aslında her sey fazla düşünmekten oluyor bu benim eksi bir yönüm. Psikolog ücretleri makul fiyatlarda olsa bu konuyla ilgili terapi almayı düşünüyorum çünkü genellikle her şeyi çok ve detaylı düşünen biriyim.

Kafanızı bununla meşgul etmek yerine başka aktiviteler bulabilirsiniz, kendinize güzel hobiler edinin, bu süreci iyi değerlendirin. Eşinizle gezin tozun eğlenin anın tadını çıkarın. Şu an çocuk düşünmek için erken yaşınız da genç eşiniz de istemiyor, buna üzülmek yerine keyfinize bakın. Vakti geldiğinde birlikte istediğiniz vakit olacaktır Allahın izniyle, böyle şeyler için üzmeyin kendinizi 💚
Teşekkür ederim aslında ikimiz de çalışıyoruz hobiye bile vakit yok ama işte bende takıntı gibi bişey oldu sanırım. Yorumunuz için çok teşekkürler 😊

Bu hikayede bencil olan siz gibi geldiniz bana. Bebek tek kişinin kararıyla yapılmaz. 1 aylık evlilikte bebek bile istemezken 2 saat hamile kaldığınızı sandınız diye hayatı kendiniz için ne kadar zorlaştırmışsınız. Bebek sorumluluğunun ne kadar ağır olduğundan, oturmuş evlilikleri bile ne kadar zora soktuğundan haberiniz var mı? Siz daha karı-koca olmadan anne-baba olmanın peşine düşmüşsünüz. Hayır eşinize bozulmanız da o kadar anlamsız ki. Adam ben çocuk istemiyorum, aldır bu çocuğu, ben bakmam demiş gibi tepki veriyorsunuz.

Ama istemeyebilir inanin ki bu zor bir sorumluluk ve karar, benim kardeşim 2.5 yıllık evli oda istemiyor çocuk, esim.ilk çocuktan sonra 8 yil 2.cocugu istemedi.Bazi seyler yazılı kural değildir. Su an bunu kendinize hic dert etmeyin günlerimnizin keyfini çıkarın.Ben 9 aylik evliyken ilac kullandığım halde icime bir şüphe düştü test yaptım korkarak.Sonra negatif görünce aynı sizin gibi üzüldüm, 1 ay sonra da korunmayi biraktim bunun etkisi ile.Yani kadınlarda degisik bir duygu bu normal.Ama inanin sizin için henüz çok erken.Esiniz muhtemelen siz de bunun takıntı olduğunu hissediyordur ve buda ters tepiyor olabilir.Bir de baska bir dipnot :Bebek konusunda bekleyebillen erkekler sorumluluk duygusu yuksek erkeklerdir ve genelde iyi baba olurlar.Yoksa umrunda olmaz her yükü sana atar,vicdan yoksa babalık çok kolay zira
Evet eşimin en büyük endişesi yetememek sanırım onu da çok iyi anlıyorum. Haklısınız çok sorumluluk sahibi ve sağlamcı biridir. Evde de sorumluluklarımız ortaktır ki baba olduktan sonra da böyle devam edecektir. Zorlamadan hazır olmasını bekleyeceğim. Tamamen hazır olmasa da bir gün o da kalpten isteyecektir diye umut ediyorum 😊

Teşekkür ederim aslında ikimiz de çalışıyoruz hobiye bile vakit yok ama işte bende takıntı gibi bişey oldu sanırım. Yorumunuz için çok teşekkürler 😊
İlk 2 yıl birbirine alışma sürecidir, o yüzden bebek biraz erken bence. Bu şekilde düşünün, ben 2,5 yıllık evliyim ben bile korkuyorum çocuktan, ben de sizin eşiniz ve aileniz gibi adet olunca oh demiştim :KK70:

Bu hikayede bencil olan siz gibi geldiniz bana. Bebek tek kişinin kararıyla yapılmaz. 1 aylık evlilikte bebek bile istemezken 2 saat hamile kaldığınızı sandınız diye hayatı kendiniz için ne kadar zorlaştırmışsınız. Bebek sorumluluğunun ne kadar ağır olduğundan, oturmuş evlilikleri bile ne kadar zora soktuğundan haberiniz var mı? Siz daha karı-koca olmadan anne-baba olmanın peşine düşmüşsünüz. Hayır eşinize bozulmanız da o kadar anlamsız ki. Adam ben çocuk istemiyorum, aldır bu çocuğu, ben bakmam demiş gibi tepki veriyorsunuz.
Olabilir belki de fazla tepki veriyorum yorumunuz için teşekkür ederim

X