Bekarlık soyadı mevzusu

Ben eşimin soyadını kullanırdım.Herkes bilsin görsün.Sonra yürümeye çalışanların bahaneleri hazır oluyor çünkü. Ya yüzük yoktu parmağında ya da instagramdan mesaj atarken bilhassa eski sevgililer soyadın değişmediği için bilmiyordum bahanesi.
Hayatımda bu kadar saçma bir argüman duymadım kusura bakmayın :halay:

Hiç bunları sorgulayan bir kafada değilim. Sonuçta benim soyadım da bir erkeğe ait olduğu için 😂
Sizin soyadınız bi erkeğe ait değil size ait. Aynı mantıkla eşinizin soyadı da eşinizin babasına ait oluyor. Eşimin babasının soyadını kullanacagima kendi babamın soyadini kullanırdım ben olsam. Zaten bu seneden sonra çift soyad olayı kalkacak, ya kendi soyadınızı ya eşinizin soyadını kullanabilekceksiniz

Bazı şeyler fazlaca abartılıyor..
Eski adetlerin hepsi doğru olacak diye bir kaide yok.
Padisahlik ve haremlik kavramı olan bir ecdadımiz var.
Onlara sorarsanız ; kadın, kocasının ayağını yıkasin,yemeğini yapsın,gönlünü hoş etsin,susup otursun,istediğini giymesin, dışarıya cikmasin.
Hatta kocasını mutlu edebilmek için kumaya razı gelsin..
Eskiler artık eskide kaldı.Zaman değişti artık,bilinç düzeyi arttı.
İstediğinizi kullanın aksine dusunene de b.k yemek düşer.

valla benim çevremde ya evlenmeden önceki soyadını kullananlar var (artık bu durum yasal) ya da çift soyisim kullananlar. Sadece eşinin soyadını kullanan hiç arkadaşım yok. Artık sadece bu iki seçeneği soruyoruz hatta. Ben çocuk istediğim için ondan tamamen farklı bir soyad olmaması adına çift soyisim tercih ettim. Yoksa sadece kendiminkini kullanırdım.

Çift soyad kullanınca modern bir feminist, tek kullanınca kocanın kölesi olmuyorsun. Adını ve soyadlarını arka arkaya söyle, kolay söyleniyor ve anlaşılıyorsa hoşuna gittiyse kullan. Yoksa kullanma. Bu kadar basit yani

Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Çevrem çift soyadı kullananlar ile dolu. Bence iki soyismi de kısaysa, işinde o soy ismi önem taşıyorsa iki soy ismi kullanılabilir. Ben tercih etmedim hemen değiştirdim çünkü bana göre zaten ataerkil bişey. Ha kocamın ha babamın yani. İkinci sebebim de önceki soyadım tam 15 harf idi :)

Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Benim evlilik soyadım sadece resmi belgelerde geçer, günlük hayatımda eski soyadımı kullanmaya devam ediyorum 10 yıldır. Kargoda, çocuğumun okulunda veli bilgilerinde, vs vs vs heryerde eski soyadım durur.

Bence içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın, etrafa aldırış etmeden.
Sonuçta sizin kimliğiniz, sizin benliğiniz bu.

Hayatımda bu kadar saçma bir argüman duymadım kusura bakmayın :halay:
Sizin duymamış olduğunuz böyle olayların olduğu gerçeğini değiştirmiyor hanımefendi.Var böyle cins insan türleri. Saçma olan sizin bu denli artık neye taktı iseniz cevabımda böyle saçma bir şekilde saygısızlık yapmanız.Engelliyorum sizi elbette tartışmaya girmeyeceğim sanal bir platformda.Real hayatında aşağılanan hıncını buradaki hemcinslerine sataşarak çıkartıyor hayret bir şey. Bir de ne yaşayıp gocundu ise artık elini kolunu sallayan smiley atmış tövbe estafururlah ne insanlar var ya.

Etrafinizda yapan yoksa da ,ilk yapan siz olun.Fazla uzun degilse ,ikisini birarada kullanin.İlla cevremize uyacak degiliz her konuda.İki kızım var bazen soruyorlar ,onlara da aciklama yapiyorum.

çift soyadı kullanıyorum. hatta eşime ve ailesine ayıp olacağını düşünmesem direkt baba soyadımı resmileştiririm. kütük olayı da ayrı saçma. evlendim diye neden kırk yıllık baba kütüğüm soy kütüğüm hayatımda görmediğim gitmediğim alakamın olmadığı bir ile ilçeye taşınıyor :110:

akademide çift soyad gerekiyor.

ben eşimin soyadını aldım, ismim uzun zaten. soyad da babamdan geliyor hani anneden gelse soyad benim için bir şeyler fark ederdi.

beni gıcıklandıran şey kütük oldu açıkçası. ona bozuldum ben.

Sizin duymamış olduğunuz böyle olayların olduğu gerçeğini değiştirmiyor hanımefendi.Var böyle cins insan türleri. Saçma olan sizin bu denli artık neye taktı iseniz cevabımda böyle saçma bir şekilde saygısızlık yapmanız.Engelliyorum sizi elbette tartışmaya girmeyeceğim sanal bir platformda.Real hayatında aşağılanan hıncını buradaki hemcinslerine sataşarak çıkartıyor hayret bir şey. Bir de ne yaşayıp gocundu ise artık elini kolunu sallayan smiley atmış tövbe estafururlah ne insanlar var ya.
Ay ne bileyim soyadın yazmayınca bekarsın sandım :)

Benim bekarlık soyadım Cook uzun tam 13 harf şuan ki ise 4 . Eski soyadımi hiç aramıyorum açıkçası 🤭

Ben evlenmeden önce ki soyadımı da kullanıyorum iş yerine kargo gelince bazen ilk soyadımı söylüyorlar eşim bozuluyor:dondurma: ama ben kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Her zaman iki soyadımı da söylerim sorduklarında.

Bekarlık soyadım da evlilik soyadım da 7şer harf. Biraz uzun oluyor ama kullandığıma pişman değilim. Resmi durumlarda iki soyadımı kullanıyorum. Günlük olarak bekarlık soyadımı. Günümüzde boşanmaların arttığını düşünürsek iki soyadı kullanmak mantıklı.

Ben cok istedim ama olmadi. Cift ismim var. Adim soyadim 15 harf. 5 harf de kocamin soyadi. Manas destani gibi olacakti. O yuzden esimin soyadini aldim

benım adım kısa olsa kesinlikle kullanırdım ama eşimin soyadı cok uzun adım uzun soyad da uzun upppppp uzunnn bir yolculuk benım için :KK70:

Benim cevremde aksine tek kocasinin soyadini kullanan az. Uzun da olsa kisa da olsa cift soyadı yaygin artik ve aksine tek kocasinin soyadini alanlar ne koca meraklisiymis gozuyle bakiliyor. Bana gore dileyen diledigini diledigi gibi kullansin. Bizi biricik ozel yapan zaten tc kimlik no muz var. Soyadinin ne soy belirtici ne de ayirt edici vasfi kaldi. Turkiyede mesela binlerce Yilmaz Arslan Vb. yaygin soyadlari var bunlarin hepsi mi tek soydan geliyor hayir. Yakin cevreniz sizi zaten soyadinizdan bagimsiz soyunuzla bagdastirabiliyor. Bu yuzden cok ozel bir aileden gelmiyorsaniz babamin soyadi krizine girmeye de cok gerek yok. Esin soyadini almak da tercih meselesi bunu ne tahakkum olarak gorurum ne de reddetmeyi baskaldiri. Neticede ismimizi bile kendimiz secemiyoruz bir yerde, bu da ana babanin tahakkumu mu yani? Icinizden nasil geliyorsa nasil uygun goruyorsaniz o sekilde kullanin derim.

Valla 30 yıllık adımdan vazgeçip bambaşka bir şey olamam, ben sadece kendi soyadımda kalırım. Kendi soyadım kötü olsaydı o zaman kaçardım. Ha evlendin de soyadı kaldı diyebilirsiniz demeyin öyle şeyler çok ayıp edersiniz:deli:

X