Bekarlık soyadı mevzusu

Bu kütük mevzusunda da sözde babamın uzak ve absürt ilgimin olmadığı bir yerden ege bölgesine alınmasına da sevinmedim değil açıkçası 🤣

Aklıma arkadaşım geldi. Eşi ailesini mahkemeye verip soyadını değiştirmiş adam soyadı komik olduğu için. Arkadaşımlar ailecek farklı soyad, eşinin ailesi farklı soyad.

Soyadlarina niye bu kadar anlam yukleniyor ki su devirde
Yok benim soyadim yok onunkini niye kullanayim benim var zaten vs vs 🥴
Sanki herkes telliogullari seferogullari 🥴
Belirli bir yaşa gelmiş insanın kimlik oluşumuna sıfırdan yeni bir isim eklemesi kolay olmuyor. Manevi bir sebepten olduğunu zaten belirttim konuda.

Nasıl yok ya, uçan kuş kendi soyadını kullanıyor
Cevremde evlenip de kendi soyadını kullanmayan tek kadın ablam 😂😂

Son düzenleme:
Tercih sizin. Bazı meslekler de gerekiyor mesela doktorluk vs. Çevreye göre değil içinizden nasıl geçiyorsa öyle yapın. Ben hiç iki soy isim düşünmedim hiç de pişmanlık yaşamadım. Kendi soyadım da güzel değil eşiminki de güzel değil. Hoş adım da öyle ama 🤣yani bu kadar uyumsuz peş peşe gerek yoktu.
Ama bir arkadaş mesela kendi soyadını kullanmak istedi eşi vırvır etmişti üzülmüştü. Onu doğru bulmuyorum. Kadının kendi vereceği karar olmalı.
Yengem iki soyadı da kullandı kimse bir şey demedi. Sadece iş ortamında vs zaten soyadı muhabbeti oluyor. Resmi yerlerde bir de. Yoksa günlük hayatta adın soyadın uzun kısa kimseyi igilendirmiyor.
Avukatlık da aynı şekilde. Ruhsatı almış Ayşe Çelik, davalara girmiş Ayşe Çelik, yüz dosyada adı yaziyor Ayşe Çelik
Sonra bir anda olmuş Ayşe güzel :)
Ara ki bulasın Ayşe Çelik 'i.
Bir de kazın öteki ayağı var. Yeni soyadın seninle bütünleşiyor, onunla bir yerlere geliyorsun, tanınıyorsun. Sonra boşandın, gidiyor senden.
Bkz Serap Ezgü:)
"Çocuğumla aynı soyadı kullanmak istiyorum" dedi, bırakmak istemedi. Ama eski eşi geri aldı soyadıni.
Bence evlenince soyad değiştirmek dünyanın en saçma şeylerinden biri. Keşke bu aptal geleneği kimse icat etmeseydi

Zamanında evlilik işlemleri yaparken dilekçe vermiştim kendi soyadımı da kullanabilmek için işleme koymayı unutmuşlar. Evlenmeden önce ülke değiştirdim kızlık soyadımla kaydoldum evlenince belediyeye bildirdim şuan her bir kurumda farklı soyadım var 😀 bazısı kızlık bazısı çift bazısı eşimin soyadı ve dahası bazı yerlerde ismimi kısaltılmış hali var. Herhangi bir kurumda adımı aratacağım zaman 5 farklı kombinasyon söylemek zorunda kalıyorum 😂😂
İstiyorsanız kullanın ama umarım benim gibi zorluk yaşamak zorunda kalmazsınız.

Kocamın soyadı benimkinden güzel olursa sadece onu kullanırım ama yok beğenmezsem de kendi soyadım da kalır diye düşünüyorum.

Avukatlık da aynı şekilde. Ruhsatı almış Ayşe Çelik, davalara girmiş Ayşe Çelik, yüz dosyada adı yaziyor Ayşe Çelik
Sonra bir anda olmuş Ayşe güzel :)
Ara ki bulasın Ayşe Çelik 'i.
Bir de kazın öteki ayağı var. Yeni soyadın seninle bütünleşiyor, onunla bir yerlere geliyorsun, tanınıyorsun. Sonra boşandın, gidiyor senden.
Bkz Serap Ezgü:)
"Çocuğumla aynı soyadı kullanmak istiyorum" dedi, bırakmak istemedi. Ama eski eşi geri aldı soyadıni.
Bence evlenince soyad değiştirmek dünyanın en saçma şeylerinden biri. Keşke bu aptal geleneği kimse icat etmeseydi
Serap Ezgü yü bilmiyordum bakayım bir.

Kocamın soyadı benimkinden güzel olursa sadece onu kullanırım ama yok beğenmezsem de kendi soyadım da kalır diye düşünüyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Kendi soyadım çok ahım şahım bir şey değil. Daha güzelini bulayım bir saniye düşünmem bırakırım 😂😂
Ama benzer vasatlikta bir soyad bulursam bilmiyorum, inşallah bulmam 😂

Ben kesinlikle kullanırım ablam da kullanıyor ve birçok kuzenim de. Kütük ve soyadı değişimine çok kılım. Sadece kendi soyadını kullanma hakkı da var artık kadınların ama sanırım çocuğumla aynı soyadı olsun diye çift soyadı kullanacağım. Bu ataerkil düzenin canı cehenneme :bicak:

Ben eşimin soyadını kullanırdım.Herkes bilsin görsün.Sonra yürümeye çalışanların bahaneleri hazır oluyor çünkü. Ya yüzük yoktu parmağında ya da instagramdan mesaj atarken bilhassa eski sevgililer soyadın değişmediği için bilmiyordum bahanesi.

Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Çift soyadı kullanan çok insan var. Hatta istersen bekarlık soyadını kullanmaya da devam edebilirsin. Dava şartı kalktı.

Ben eşimin soyadını kullanırdım.Herkes bilsin görsün.Sonra yürümeye çalışanların bahaneleri hazır oluyor çünkü. Ya yüzük yoktu parmağında ya da instagramdan mesaj atarken bilhassa eski sevgililer soyadın değişmediği için bilmiyordum bahanesi.
Instagramda alta hem kendi soyadınızı hem eşinizin soyadını da ekleyebilirsiniz :) Ya da profil fotoğrafı yapabilirsiniz seçenekler çok yani. Tek hayat Instagram değil ki ve instagramda nüfus cüzdanınızda ne yazıyorsa onu yazma zorunluluğu yok sonuçta.

Instagramda alta hem kendi soyadınızı hem eşinizin soyadını da ekleyebilirsiniz :) Ya da profil fotoğrafı yapabilirsiniz seçenekler çok yani. Tek hayat Instagram değil ki ve instagramda nüfus cüzdanınızda ne yazıyorsa onu yazma zorunluluğu yok sonuçta.
Ben diğer türlü anladım yani sadece kızlık soyadımı kullansam olur mu gibisinden. :KK70:

Kız, tek derdin bu olsun..koy profile kocayla çocukla resim,olsun bitsin :)
Hem yürümeye çalışan Ayşe Demir'i bekar sanar yürür
Ama Ayşe Demir Çinar'in evli olduğu on km öteden belli olur:) yani bu sebeple düşünen insan iki soyad alsın, daha güzel 😇

X