- 15 Temmuz 2019
- 4.161
- 6.652
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İki soyadı bana çok itici geliyor sadece eşiminkini kullanıyorum, herkesin kendi tercihi tabii ki istiyorsanız kullanın.
Belirli bir yaşa gelmiş insanın kimlik oluşumuna sıfırdan yeni bir isim eklemesi kolay olmuyor. Manevi bir sebepten olduğunu zaten belirttim konuda.Soyadlarina niye bu kadar anlam yukleniyor ki su devirde
Yok benim soyadim yok onunkini niye kullanayim benim var zaten vs vs
Sanki herkes telliogullari seferogullari
Avukatlık da aynı şekilde. Ruhsatı almış Ayşe Çelik, davalara girmiş Ayşe Çelik, yüz dosyada adı yaziyor Ayşe ÇelikTercih sizin. Bazı meslekler de gerekiyor mesela doktorluk vs. Çevreye göre değil içinizden nasıl geçiyorsa öyle yapın. Ben hiç iki soy isim düşünmedim hiç de pişmanlık yaşamadım. Kendi soyadım da güzel değil eşiminki de güzel değil. Hoş adım da öyle ama yani bu kadar uyumsuz peş peşe gerek yoktu.
Ama bir arkadaş mesela kendi soyadını kullanmak istedi eşi vırvır etmişti üzülmüştü. Onu doğru bulmuyorum. Kadının kendi vereceği karar olmalı.
Yengem iki soyadı da kullandı kimse bir şey demedi. Sadece iş ortamında vs zaten soyadı muhabbeti oluyor. Resmi yerlerde bir de. Yoksa günlük hayatta adın soyadın uzun kısa kimseyi igilendirmiyor.
Serap Ezgü yü bilmiyordum bakayım bir.Avukatlık da aynı şekilde. Ruhsatı almış Ayşe Çelik, davalara girmiş Ayşe Çelik, yüz dosyada adı yaziyor Ayşe Çelik
Sonra bir anda olmuş Ayşe güzel :)
Ara ki bulasın Ayşe Çelik 'i.
Bir de kazın öteki ayağı var. Yeni soyadın seninle bütünleşiyor, onunla bir yerlere geliyorsun, tanınıyorsun. Sonra boşandın, gidiyor senden.
Bkz Serap Ezgü:)
"Çocuğumla aynı soyadı kullanmak istiyorum" dedi, bırakmak istemedi. Ama eski eşi geri aldı soyadıni.
Bence evlenince soyad değiştirmek dünyanın en saçma şeylerinden biri. Keşke bu aptal geleneği kimse icat etmeseydi
Kesinlikle katılıyorum. Kendi soyadım çok ahım şahım bir şey değil. Daha güzelini bulayım bir saniye düşünmem bırakırımKocamın soyadı benimkinden güzel olursa sadece onu kullanırım ama yok beğenmezsem de kendi soyadım da kalır diye düşünüyorum.
Çift soyadı kullanan çok insan var. Hatta istersen bekarlık soyadını kullanmaya da devam edebilirsin. Dava şartı kalktı.Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Instagramda alta hem kendi soyadınızı hem eşinizin soyadını da ekleyebilirsiniz :) Ya da profil fotoğrafı yapabilirsiniz seçenekler çok yani. Tek hayat Instagram değil ki ve instagramda nüfus cüzdanınızda ne yazıyorsa onu yazma zorunluluğu yok sonuçta.Ben eşimin soyadını kullanırdım.Herkes bilsin görsün.Sonra yürümeye çalışanların bahaneleri hazır oluyor çünkü. Ya yüzük yoktu parmağında ya da instagramdan mesaj atarken bilhassa eski sevgililer soyadın değişmediği için bilmiyordum bahanesi.
Ben diğer türlü anladım yani sadece kızlık soyadımı kullansam olur mu gibisinden.Instagramda alta hem kendi soyadınızı hem eşinizin soyadını da ekleyebilirsiniz :) Ya da profil fotoğrafı yapabilirsiniz seçenekler çok yani. Tek hayat Instagram değil ki ve instagramda nüfus cüzdanınızda ne yazıyorsa onu yazma zorunluluğu yok sonuçta.
Kız, tek derdin bu olsun..koy profile kocayla çocukla resim,olsun bitsin :)Ben eşimin soyadını kullanırdım.Herkes bilsin görsün.Sonra yürümeye çalışanların bahaneleri hazır oluyor çünkü. Ya yüzük yoktu parmağında ya da instagramdan mesaj atarken bilhassa eski sevgililer soyadın değişmediği için bilmiyordum bahanesi.
Bu kütük mevzusunda da sözde babamın uzak ve absürt ilgimin olmadığı bir yerden ege bölgesine alınmasına da sevinmedim değil açıkçası