Bekarlık soyadı mevzusu

Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Ben evlendikten 2 yil sonra eklettim. Mesleki ruhsatımi almamı Babam çok beklemişti,ama ömrü yetmedi malesef. Babam vefat edince o ruhsatta babamın da soyadı olmalı deyip hemen kendi soyadimi da eklettim iyi ki yapmışım ♥️
Hatta degistirirken memur," iyi düşünün tekrar tek soyada dönmek için mahkemeye başvurmanız gerekir"demişti. Ben de "Niye pişman olayım yabancı mi babamın soyadı" demiştim😉
12 yıl olmuş ekleteli o kadar alıştım ki kimse yadirgamadi. Hatta çevremde yeni evleneceklere hep bir model oldum diyebilirim.
Hayat sizin, soyadı sizin nasıl isterseniz onu yapın.mutluluklar

Çift isminiz yoksa ikisini kullanabilir veya kendi soyadınızı seçebilirsiniz. Çift isim olunca bekarlık artı yeni soyisim ispanyol futbolcu gibi geliyor bana. Ben eşimin soyadını aldım sadece iki ismim var, ailemle aynı soyadı olmak yerine çocuklarım ve eşimle aynı soyadı kullanmak beni daha çok tatmin edeceği için. Sizin gibi manevi yaklaşsaydım eski soyadımı da kullanırdım.

Yürürlüğe girdiginde sadece kendi soyadimi kullanmak isterdim eger evlenirsem. Ama bunu kaldirabilecek (!) bir er bulmak mesele. Bosanma denilen bir gercek var ve kadın için bu süreç sancılı oluyor. Hayat bu, herkesin de başına gelebilir. Bu sancıyı sadece kadının çekmesini dogru bulmuyorum. Dilekceler verilsin, insanlar seni diger soyadinla ansın vs vs

Kendi soyadınızı kullanabiliyorsunuz diye biliyorum 2013te kazanılmış davalar da var sanırım bir araştırın isterseniz.

Ben eşimin soyadını kullanıyorum tüm resmi işlemlerde. Ama kartımı kendi soyadımla bastırıyorum ve işyerinde herkes kendi soyadımı biliyor.

Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.

Ben istedim, ama nikah basvurusu sirasinda bunu belirtmek gerekiyormuş, bunu unuttugum için kullanamadim.
Esim fikren hic rahatsiz değildi. Ben akademik yayinlarim icin iki soyadi kullanmak zorundaydim ama olamadi.

Kullanıyorum
Ama zor oluyor söylim
Hele benim gibi çok sık imza atmanız gereken bir mesleğiniz varsa çok zor
Bazen zamanında niye öyle bişey yapmişim diyorum ama nerdeyse 20 sene oldu bu saatden sonra değiştirmekde istemiyorum
İyiki ismim bir tane oda iki olsaydı çok fena olurdu

Ben istedim, ama nikah basvurusu sirasinda bunu belirtmek gerekiyormuş, bunu unuttugum için kullanamadim.
Esim fikren hic rahatsiz değildi. Ben akademik yayinlarim icin iki soyadi kullanmak zorundaydim ama olamadi.
sonradam nüfusa beyan vererek kızlık soyadınızı alabiliyorsunuz tekrar, nikahda almanız gerekli değil

Tamamen tercih meselesi. Artık yadırganan bir şey değil bu.

Benim eski soyismim de bir kadın ismiydi. İki soyisim kullansam ortadaki isim mi soyisim mi karışıklık olacaktı. O yüzden sadece eşimin soyismini kullanmayı tercih ettim.

Ama eşimin soyismi kötü olsaydı bu fikrim değişebilirdi.

Siz nasıl istiyorsanız öyle yapın. Bu çokta gurur yapılacak bir durum değil bence. Kendi soyadınızla birlikte eşinizinkini de kullanabilirsiniz. Ancak ben kendi ad soyadımı kullanacağım. Baya seviyorum çünkü uyumunu :KK70:

Ben kendi soyadımın peşine aldım eşiminkini. Amacım 1- Ailemde annem ve benden başka kimsenin kalmamış olmasıydı, biraz manevi bi rahatlama oldu bana 2- kendi soyadımla mesleki videolarım ve yayınlarım vardı onları kaybetmek istemedim. Kayınpederim eşimin soyadıyla para göndermiş geçen geri dönmüş uyuşmadığı için benim hesabımla. Pek kabul edemedi kendisi :KK70:

İki adım ve iki soyadım var toplam 29 harf. Kendimden uzun isim henüz görmedim.
Buna rağmen kendi soyadımdan vazgeçmedim. ☺️
Akademik yayınlarınız varsa soyadınız değişince piyasadan silinmiş gibi oluyorsunuz. Bu da bir başka sorun.
Ayrıca neden her koşulda değişmek zorunda olan kadın oluyor? Saçma buluyorum.

Kendi soyadım güzel olsaydı kullanırdım

Bana gereksiz geliyor iki soyadı. İlla kendi soyadım olsun diyenler eşinin soyadını hiç almadan sadece kendi soyadlarını kullanabilirler sanırım, öyle bir şey okumuştum.
Çift soyad kullanacağıma direkt eşimin soyadini almazdim ben olsam. Çift soyad çok zorlama duruyor.😀

Gerçi benim isim+baba isim+eş soyadı şeklinde. Herkesin gönlü oluyor. 😄

X