Bekarlık soyadı mevzusu

Dinen aslinda kadin kendi ismini kullanmaya devam ediyor diye biliyorum ben - mevzuya öyle girin derim ben 😄 Esim zamaninda istersen iki ismi kullan demisti ama o zaman cok uzun oluyordu. bugün tekrar karar versem bende aile soyadimda kalirdim sanirim.

Ben varım. Aslında dini hassasiyetimden dolayı yalnızca kendi soyadımı kullanmak istiyordum ama ben evlendiğim vakit bu mümkün değildi, o yüzden şuan iki soyismim var.

Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Ablam iki soyadı kullanıyor, şimdi biraz gereksizmiş gibi geliyor demişti geçen. Ne de olsa çocuklar babanın soyadını aldığı için geçmişten bir anı olarak kaldı diye anlatıyordu. Uzun olmayacaksa alabilirsiniz, bizim çevrede bile yadırganmadıysa artk kanıksanmıştır bence 🙃

erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz ve bu konuyu onla geçtiğimiz günlerde açık açık konustum. Tek soyadı ve kendi soyadımı kullanıcam. Çift soyadı işi benlik değil, ayrıca az bulunan güzel bir soyadım var erkek arkadaşımınki ise fazla bilindik. Bir de bana saçma gelen biriyle evleniyorum diye onların ailesine girmiyorum, yani benim kökenim, soyum farklı, onunki farklı.

Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Sadece kendi soyadınızı kullanın ben evlendihim zaman aman canım ne gerek var ikisi de soyisim zaten değişsin değişiklik iyidir dedim istemedim hiç ama şimdi keşke kendi soyadımı kullansaydim diyorum amannn benim soyum çok önemlidir atalarım on numaradır diye falan değil de 😀 hayatınıza durduk yere birisi giriyor onun sorumlulukları yetmez çok iyi soyları var gibi bide soyadını alıyorsunuz 😀 bence herkes kendi soyadını kullanmalı

Kimlik değişimi için nüfus idaresine gittiğinizde kendi soy isminizi de kullanmak istediğinizi belirtmeniz yeterli. Ancak şöyle bir durum da var, kızlık soy isminizi sonradan da istediğiniz an yine nüfus idaresine giderek ekletebiliyorsunuz ama sildirmek istediğinizde sildiremiyorsunuz mahkemeye başvuruluyor diye biliyorum.

X