- 16 Nisan 2023
- 824
- -190
Böyle düşünen tüm kadınlara helal olsun. Kendi benliğini asıl cıktıgı aileyi babasını her daim onurlandıran bu inceyi anlayabilenBende iki soyadı kullanıyorum. Hiç pişman değilim. Babamın soyadını bırakamazdım diyorum soranlara.
Benim şapşal erkek kardeşim çok kızmıştı bana niye iki soyadı alıyorsun diye.
ben kullanıyorum biraz uzuyor isim yazma işi ama yapacak bir şey yokEvlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
bu ne demek anlamadımGerçi benim isim+baba isim+eş soyadı şeklinde. Herkesin gönlü oluyor.
Ben aldım.Yanimda karar verirken eşim vardı.Ses çıkarmadı.Daha sonra ağzını iyi açtı.Cift soyadliydim.Kavga dövüş sadece onun soyadını kullanıyorum şimdi.Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Bende çift isim çift soyadı vardısoyadım uzun olmasına rağmen bırakmak istemedim. ikisini de kullanıyorum bir sorun yaşamadım. keşke evladıma da kendi soyadımı verebilseydim…
Eşim bana soyadimi beğenmiyorsun yapmistiBen iki soyadı kullanıyorum ve iyi ki de öyle yapmışım. Artık kadınlar sadece kendi soyadını kullanabiliyolar. Ama ben eşiminkini de alırdım yine çünkü çocuğumla aynı soyadı taşımak isterdim.
Onun soyadının yanında kendi soyadını da kullandığın için mi? Yoksa sadece kendi soyadını kullandığın için mi?Eşim bana soyadimi beğenmiyorsun yapmisti
bu ne demek anlamadım
Ben kullanıyorum. Bana iyi hissettiriyor. Yeni soyadima da alışmakta zorlanmadım bu sebeple. Eksisine gelirsek resmi evraklarda zor oluyor. Bazen de karışıklık olabiliyor. Yerleri karışıyor vs. Ama ben pişman değilim.Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Ayar oluyorum bu duruma eşimin hayatında bir kere gitmediği memleketine benim kütük nasıl geçiyor anlamıyorum hayır birde aklınıza gelebilecek en kötü şehirSoyadı değil de kütük işi çok sinir bozucu gerçekten
Aynı sebeple kullanmadım, hele iki soyadı alsaydım daha beter olacaktı.Benim eski soyadım da çok uzun, 10 küsür harf, yenisi de. İlk zamanlarda üzüldüm bi keşke kullansaydım dur gidip nasıl yapılıyosa yapayım diye, ama sonra dedim bırak iyi olmuş uğraşılır mı 20 küsür harf soyadı oku oku yaz yaz bitmez söylerken yoruluyorum. Ama ofisteki arkadaşımın kendi soyadı 3 harfli kocasınınki 4 harfli. O kullanıyor ikisini de.
Böyle düşünen tüm kadınlara helal olsun. Kendi benliğini asıl cıktıgı aileyi babasını her daim onurlandıran bu inceyi anlayabilenmesele bu iste. Bir erkekle evlendiniz diye sizi yetişirmek icin calısıp didinmis baba soyunuzu nasıl sildiriyorsunuz aklım almıyor. Es soyadı 2. Soyad olarak alınabilir