Bekarlık soyadı mevzusu

Bende iki soyadı kullanıyorum. Hiç pişman değilim. Babamın soyadını bırakamazdım diyorum soranlara.

Benim şapşal erkek kardeşim çok kızmıştı bana niye iki soyadı alıyorsun diye.
Böyle düşünen tüm kadınlara helal olsun. Kendi benliğini asıl cıktıgı aileyi babasını her daim onurlandıran bu inceyi anlayabilen mesele bu iste. Bir erkekle evlendiniz diye sizi yetişirmek icin calısıp didinmis baba soyunuzu nasıl sildiriyorsunuz aklım almıyor. Es soyadı 2. Soyad olarak alınabilir

ben kullanıyorum biraz uzuyor isim yazma işi ama yapacak bir şey yok ben o isimle ve soy isimle yaşadım evlenene kadar. bırakmak da istemedim açıkçası

soyadım uzun olmasına rağmen bırakmak istemedim. ikisini de kullanıyorum bir sorun yaşamadım. keşke evladıma da kendi soyadımı verebilseydim…

Ben aldım.Yanimda karar verirken eşim vardı.Ses çıkarmadı.Daha sonra ağzını iyi açtı.Cift soyadliydim.Kavga dövüş sadece onun soyadını kullanıyorum şimdi.

Çift isim çift soyadı kullanıyorum, kendi soyadım 7 harf eşiminki 8 harf. Günlük hayatta çoğu kişi bilmiyor bile ama resmî kurumlarda uzunluğuyla ilgili kısa bi gülüşme espri vs yapıyor genelde memurlar aşırı uzunluktan sebep hiçte pişman değilim memnunum halimden.

Ben iki soyadı kullanıyorum ve iyi ki de öyle yapmışım. Artık kadınlar sadece kendi soyadını kullanabiliyolar. Ama ben eşiminkini de alırdım yine çünkü çocuğumla aynı soyadı taşımak isterdim.

Ben kullanıyorum. Bana iyi hissettiriyor. Yeni soyadima da alışmakta zorlanmadım bu sebeple. Eksisine gelirsek resmi evraklarda zor oluyor. Bazen de karışıklık olabiliyor. Yerleri karışıyor vs. Ama ben pişman değilim.

Soyadı değil de kütük işi çok sinir bozucu gerçekten
Ayar oluyorum bu duruma eşimin hayatında bir kere gitmediği memleketine benim kütük nasıl geçiyor anlamıyorum hayır birde aklınıza gelebilecek en kötü şehir

Sadece kendi soyadini kullanabilmek icin aile mahkemesinde dava acmak gerekiyor. Iki soyadliyim maalesef. Bir gun dava acacagim sadece kendi soyadimi kullanabilmek icin. Rezillik. Zorla soyadimi degistirdiler.

Ben iki soyisim kullanıyorum. Sözel olarak anlık söylemem gerekirse sadece babamın soyadını söylüyorum. Saçma bi his var içimde sanki babamın soyadını bıraksaydım ona ayıp edecek gibi hissediyordum kendimi. Hani adamın birini buldu bıraktı gibisinden, çok saçma biliyorum. Hem de atıyorum evlendin x oldu, boşandın başkasıyla evlendin y oldu falan, don mu bu ayol değişsin dursun.

Benim eşim de bu konuda garip. İki soyisim kullanmamı istiyor, evli olunduğu belli oluyormuş gayet net bi şekilde, kafaya bak.

Aynı sebeple kullanmadım, hele iki soyadı alsaydım daha beter olacaktı.
İsim uzun, soy isim uzun ohoo…

İnsanların soyuyla değil adlarıyla, yanına ekledikleri meziyetleriyle varlık göstermesinin önemini ileriki yıllarda anlayacağız muhtemelen.
Kocasınınkini kullanan ataerkil, kendisininkini kullanan feminist algısı da yıkılacaktır, elbet olacak bir 30 40 seneye:)

Ay teşekkür ederim, sabah sabah mutlu oldum. Bende aynı düşünüyorum. Üzerimde onca emek var.

Benim soyadım esiminkinden daha güzel ben evlenirken onunkini hiç kullanmama hakkınız yok denmişti . Yoksa onunkini almazdım bile Eşim takilmaz zaten böyle şeylere . Çevremde de herkesin ikinci soyadı var.

Bana böyle şeyleri erkeğin problem etmesi kadar, kadının tahakküm altında hissederim demesi de komik geliyor.
Evlenirken kızlık soyadımı kullanma kararı almadım eşim de sormadı dahi ne yapacaksın diye. Eğer ki herkesçe tanınan, Google da arama yapılması gereken bir işim ve buna dair sertifikalarım olsaydı veyahut üniversitede araştırma görevlisi, öğretmen vs olsaydım kullanırdım. Yoksa öyle uzun uzun yazmak bana göre değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…