Hiç bunları sorgulayan bir kafada değilim. Sonuçta benim soyadım da bir erkeğe ait olduğu içinYani panpa bu senin hayatın senin adın karar sana ait. Ayrıca neden ille erkeğin adı olmalı, erkek yüce bir varlık mıBizim ülkede ne zaman kadınların da insan olduğu fikri kabul görecek acaba??
Çift soyad kullanmayı mi soruyorsunuz yoksa sadece kendi soyadınızi mi kullanmak istiyorsunuz, tam anlayamadım ama ben çift soyad kullanıyorum. Hatta keşke o dönemde şu kendi soyadını kullanabilme yasası çıkmış olsaydı. Sadece kendi soyadımi kullanırdım. Yıllarca kimliğimi oluşturmus, sırf evlendim diye neden başka biri isim soyisimle anılıyorum.Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Soyadı değil de kütük işi çok sinir bozucu gerçektenÇift soyad kullanmayı mi soruyorsunuz yoksa sadece kendi soyadınızi mi kullanmak istiyorsunuz, tam anlayamadım ama ben çift soyad kullanıyorum. Hatta keşke o dönemde şu kendi soyadını kullanabilme yasası çıkmış olsaydı. Sadece kendi soyadımi kullanırdım. Yıllarca kimliğimi oluşturmus, sırf evlendim diye neden başka biri isim soyisimle anılıyorum.
Umarım şu kütük meselesi de hallolur
Ben toptan hepsine sinir oluyordumSoyadı değil de kütük işi çok sinir bozucu gerçekten
Cift soyadimi da kullaniyorum. Mutluyum.Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Bu konuda uzun uzun yazmak isterdim ama sonra banlanmak var işin ucunda.kısaca şunu diyebilirim erkek çocuk sevdasının baş sebebi soyadımiz yürüsün değil mi? Buna kendimce çözümüm de var ama yazmycgm.Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.