Bekarlık soyadı mevzusu

Bu kütük mevzusunda da sözde babamın uzak ve absürt ilgimin olmadığı bir yerden ege bölgesine alınmasına da sevinmedim değil açıkçası

Aklıma arkadaşım geldi. Eşi ailesini mahkemeye verip soyadını değiştirmiş adam soyadı komik olduğu için. Arkadaşımlar ailecek farklı soyad, eşinin ailesi farklı soyad.

Soyadlarina niye bu kadar anlam yukleniyor ki su devirde
Yok benim soyadim yok onunkini niye kullanayim benim var zaten vs vs
Sanki herkes telliogullari seferogullari
Belirli bir yaşa gelmiş insanın kimlik oluşumuna sıfırdan yeni bir isim eklemesi kolay olmuyor. Manevi bir sebepten olduğunu zaten belirttim konuda.

Nasıl yok ya, uçan kuş kendi soyadını kullanıyor
Cevremde evlenip de kendi soyadını kullanmayan tek kadın ablam

Son düzenleme:
Avukatlık da aynı şekilde. Ruhsatı almış Ayşe Çelik, davalara girmiş Ayşe Çelik, yüz dosyada adı yaziyor Ayşe Çelik
Sonra bir anda olmuş Ayşe güzel :)
Ara ki bulasın Ayşe Çelik 'i.
Bir de kazın öteki ayağı var. Yeni soyadın seninle bütünleşiyor, onunla bir yerlere geliyorsun, tanınıyorsun. Sonra boşandın, gidiyor senden.
Bkz Serap Ezgü:)
"Çocuğumla aynı soyadı kullanmak istiyorum" dedi, bırakmak istemedi. Ama eski eşi geri aldı soyadıni.
Bence evlenince soyad değiştirmek dünyanın en saçma şeylerinden biri. Keşke bu aptal geleneği kimse icat etmeseydi

Zamanında evlilik işlemleri yaparken dilekçe vermiştim kendi soyadımı da kullanabilmek için işleme koymayı unutmuşlar. Evlenmeden önce ülke değiştirdim kızlık soyadımla kaydoldum evlenince belediyeye bildirdim şuan her bir kurumda farklı soyadım var bazısı kızlık bazısı çift bazısı eşimin soyadı ve dahası bazı yerlerde ismimi kısaltılmış hali var. Herhangi bir kurumda adımı aratacağım zaman 5 farklı kombinasyon söylemek zorunda kalıyorum
İstiyorsanız kullanın ama umarım benim gibi zorluk yaşamak zorunda kalmazsınız.

Kocamın soyadı benimkinden güzel olursa sadece onu kullanırım ama yok beğenmezsem de kendi soyadım da kalır diye düşünüyorum.

Serap Ezgü yü bilmiyordum bakayım bir.

Kocamın soyadı benimkinden güzel olursa sadece onu kullanırım ama yok beğenmezsem de kendi soyadım da kalır diye düşünüyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Kendi soyadım çok ahım şahım bir şey değil. Daha güzelini bulayım bir saniye düşünmem bırakırım
Ama benzer vasatlikta bir soyad bulursam bilmiyorum, inşallah bulmam

Ben kesinlikle kullanırım ablam da kullanıyor ve birçok kuzenim de. Kütük ve soyadı değişimine çok kılım. Sadece kendi soyadını kullanma hakkı da var artık kadınların ama sanırım çocuğumla aynı soyadı olsun diye çift soyadı kullanacağım. Bu ataerkil düzenin canı cehenneme

Ben eşimin soyadını kullanırdım.Herkes bilsin görsün.Sonra yürümeye çalışanların bahaneleri hazır oluyor çünkü. Ya yüzük yoktu parmağında ya da instagramdan mesaj atarken bilhassa eski sevgililer soyadın değişmediği için bilmiyordum bahanesi.

Çift soyadı kullanan çok insan var. Hatta istersen bekarlık soyadını kullanmaya da devam edebilirsin. Dava şartı kalktı.

Instagramda alta hem kendi soyadınızı hem eşinizin soyadını da ekleyebilirsiniz :) Ya da profil fotoğrafı yapabilirsiniz seçenekler çok yani. Tek hayat Instagram değil ki ve instagramda nüfus cüzdanınızda ne yazıyorsa onu yazma zorunluluğu yok sonuçta.

Ben diğer türlü anladım yani sadece kızlık soyadımı kullansam olur mu gibisinden.

Kız, tek derdin bu olsun..koy profile kocayla çocukla resim,olsun bitsin :)
Hem yürümeye çalışan Ayşe Demir'i bekar sanar yürür
Ama Ayşe Demir Çinar'in evli olduğu on km öteden belli olur:) yani bu sebeple düşünen insan iki soyad alsın, daha güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…