Bekaret kaybi sonrasi psikoloji?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kız ben her gün sevişiyorum sevgilimle :KK70: kendine gel senin bedenin senin kararın... sen bir erkeğin seçimlerine kalacak bir zavallı değilsin. hayat senin sen dik duracaksın sen kendine saygı duyacaksın önce. sevişmeyi her an düşünüp hayatı kendine zehir etme. o an yaşadın ve bitti. normal rutin gibi düşün. kendine eziyet etme

“Benim bedenim benim kararım” diyenler organ satışını yasaklayan yasa için tek kelime laf edemiyor. “Benim böbreğim benim kalbim ,istersem satarım” desenize.. organlarını serbest bir şekilde hiç kimse başkasına veremiyor. her şey yasa ile belli koşullar altında.
Gerçekten bedeniniz sizinse neden bir kelime de bu yasaya bir şey demiyorsunuz; işinize gelmiyor değil mi?
Demek ki irade birilerine haksız yarar ve zarar olabilecek noktalarda müdahale edebiliyormuş, demek ki bedeniniz iddia ettiğiniz gibi sizin değilmiş.

Gelişigüzel yaşadığınız cinsellikten yayılan hastalıklar, aldırılan çocuklar, yaralı/ travmalı ilişkiler ve istismar edildiğinde hiçbir hak iddia edemeyen kadınlar hatta 18 yaşını doldurmamış kız çocukları..10 sene sonra böyle düşünmeyeceksiniz.

Cok sacma sevisince kirlenmez insan kadini erkegi yok bunun. Kimseye karsi suclu degilsin senin bedenin senin kararin. Annene ne babana ne? Masumiyet kaybolmaz suc islemedikce ve sevismek suc degil.
Kendine inan istedim sevistim de bitti. Sevistigin adamla evlenmek sevgili kalmak zorunda degilsin gorduysen hatasini bas tekmeyi. Seni seven kimse sevistin diye seni degersiz goremez ne annen ne baban ne de ileri de evlenecegin kisi… goruyorlarsa sikinti sen de degil senin bedenini mal gibi goren bu kafa yapisinda olanlardadir.

“Benim bedenim benim kararım” diyenler organ satışını yasaklayan yasa için tek kelime laf edemiyor. “Benim böbreğim benim kalbim ,istersem satarım” desenize.. organlarını serbest bir şekilde hiç kimse başkasına veremiyor. her şey yasa ile belli koşullar altında.
Gerçekten bedeniniz sizinse neden bir kelime de bu yasaya bir şey demiyorsunuz; işinize gelmiyor değil mi?
Demek ki irade birilerine haksız yarar ve zarar olabilecek noktalarda müdahale edebiliyormuş, demek ki bedeniniz iddia ettiğiniz gibi sizin değilmiş.

Gelişigüzel yaşadığınız cinsellikten yayılan hastalıklar, aldırılan çocuklar, yaralı/ travmalı ilişkiler ve istismar edildiğinde hiçbir hak iddia edemeyen kadınlar hatta 18 yaşını doldurmamış kız çocukları..10 sene sonra böyle düşünmeyeceksiniz.
Insan vucudunda calisan islevli organi maddi sebeplerle satilmasi konusunda ise bu yasa kisinin beden butunlugunu korumak amaciyla getirilmistir. Saglikli kalmasi yasayabilmesi icin cikarilmistir.
Iliskiye girince hangi organinizi kime satmis oluyorsunuz? Organ kaybi mi yasiyorsunuz ya da saglik problemleri yasama riski mi oluyor? Organ satisini yasaklayan kanunla kuku kullanimini nasil bir araya getirdiniz pess cidden

Kendini kötü hissediyorsan sevişmeye ara ver. Sevgiline güvenmiyorsan tekrar etmezsin. Bir daha ki sefere güvendiğin ve sevip sevildiğin kişiyle birlikte olursun. Pis değilsin. Senin bedenin senin kararın. Bir kez seviştin diye bunu altında ezileceğin bir yük olarak görme. Hele karşındaki erkeğe hiç böyle hissettirme. Kendini pis görmen kadınsal hastalıkları beraberinde getirir. İlk seferden bişey anlamadıysan zevkini çıkar.Bedenini tanı. Ne yapacaktın mezara mı götürecektin?

Merhaba, tamamen kendi isteğinizle mi gerçekleşti ilişki yoksa, kendinizce eğer devam etmezsem beni bırakır, benimle alay eder diye düşündüğünüz için mi? Sevdiğiniz ve güvendiğiniz biriyle yaşadığınız ilişkiden pişmanlık duymaya gerek yok. Umarım bu anı yaşamaktan mutluluk duyduğunuz buna değen birisidir arkadaşınız. Bu demek değil ki ondan ayrılmamalısınız.

Bir kere ilişki yaşadınız diye istemeye istemeye ya da her defasında pişman ola ola sevişmek zorunda değilsiniz. Kendi terazinizde devam etmek istemiyorsanız sınırlarınızı koyabilirsiniz. Bile isteye devam edecekseniz de erkek arkadaşınızın prezervatif kullanmadan devam etmesine asla izin vermeyin bakın tekrar ediyorum asla. Sonra bir günlük adet gecikmesinde kan testini nasıl yaptırırım diye düşünür, istenmeyen gebelik için vicdan muhasebesine düşersiniz. Düzenli ilişki yaşayacaksanız da diğer korunma yöntemlerini araştırınız.

Ailenize gelince, aileler çocuklarının mutlu olmasını, hayatta onlar olmadan da kendi başlarının çaresine bakabilmelerini ister. Ders çalışacağım yazmışsınız. Çalışın. Eğer sizi hayata karşı birşey kamçılayacaksa bu kamçılasın. Okuyun meslek sahibi olun paranızı kazanın. Karakter sahibi olun. Ailenizin sizden istediği bu. Yoksa aileniz bakire bir kızı gelin edeceğim diye mutlu olmayacak. Kendi ayakları üzerinde duran hayatına kimi sokacağını ya da sokmayacağını bilen bir evladı olursa mutlu olacak.

Bircogunuzu kizdiracagimi bildigim bi konu ile geliyorum.Lutfen beni affedin ama gercekten tanimadigim birilerinden yardima, biraz ogute cok ihtiyacim var. Kimseyle paylasamiyorum, bi kac gun once sevgilimle ilk defa iliskiye girdim. Planli degildi ben bunu evlenmeden once yapmayi dusunmuyodum ama nasil bi ruh halindeydim bilmiyorum, olan oldu. Agrisindan, sizisindan hic bahsetmeyecegim. Benim asil sorunum simdiki psikoloji bozuklugum. Cok kotu durumdayim, kendimi cok suclu hissediyorum. Aileme karsi yanlis yaptigimi dusunuyorum, onlarada bakamiyorum, resmen kaciyorum. Kendimi pis hissediyorum cok asagilikca biliyorum. Korkuyorum artik benim bu durumla beraber karakterimde degisir diye. Artik sevgilime iyice baglanirim, hatalarini gormezden gelirim diye. Kendisi bu konuda pek anlayisli degil. Benim nasil kotu hissettigimi anlayabildigini dusunmuyorum.
Bu da beni iyice uzuyo. Onunla ayrilirsam, heralde biterim diye dusunuyorum.
Bunlari yasayan tek insan ben degilimdir umuduyla buraya geldim. Sizden yardim bekliyorum. Bu durumu nasil asarim, nasil kendime gelirim. Gercekten ihtiyacim var cunku suan hic bisey yapamiyorum, ders calismaya oturdum ama dusuncelerim, aklim cok baska yerde. Yasimdanda dolayi boyle hissediyo olabilirim, masum ve kucuk kiz olmayi cok seviyodum, ozaman gucluydum ama simdi gercekten cok bitmis haldeyim …
Yaş kaç ki?

sen sağlıklı bir insansın ve her kadın gibi cinsel ihtiyacın var ! Yemek yemek su içmek kadar normal bi durum ki evlenmeden cinsellik kesinlikle yaşanmalı bence,nasıl seviştiğini bilmediği biriyle nasıl evlenir insan ? Belki cinsel problemleri var ,evlenince çok geç olmuş olur yAni ! Seviştiğin kişi ile evlenme şartı mı var? Senin cinsel hayatın ister yAni ailende dahil kimseyi ilgilendirmez önce bunu kabul et ve kendine saygı duy

Bence psikolojik destek alın yoksa bu durumu kafanızın içinde büyütmeye devam edersiniz. Kim ne dese hikaye kalır burada, çünkü anladığım kadarıyla siz evlilik öncesi bu tarz durumları yaşamayı normal görmeyen bir inanç ve dünya görüşüyle yetiştirilmişsiniz. Bunun da bizim söylediğimiz birkaç cümleyle birden değişmesi ve içinizin rahatlaması mümkün olmayabilir. O yüzden psikolojik desteği atlamayın derim. Ben bir şeyler söyleyecek olursam eğer, yaşınız daha çok genç. Böyle bir şey yaşamayan herkes masum mu yani? Siz neticede kimseye kötülük yapıp zarar vermiş değilsiniz, bir şey yaptığınız yok. Tabii ki hâlâ masumsunuz. Bu kirlilik düşüncesinden lütfen çıkın. Ve kesinlikle en önemlisi güvenmediğiniz biriyle ilişkiyi devam ettirme konusunu düşünün derim. Şimdiden anlayış göstermeyeceğini söylüyorsunuz. Yani bence asıl kötü hissettiren şey karşınızdaki insana duymadığınız güven ve onun sizinle empati yapamayacak bir karakterde oluşu. Sizi huzursuz eden bir ilişkiyse devam etmek zorunda değilsiniz. Yaşadıklarınızın sizi her şartta ona bağlamasına asla izin vermeyin, bu çift taraflı bir eylemdir, siz kendinizi bu psikolojiye mahkum ederseniz mahkum edilebilirsiniz. Ve merak etmeyin günü gelip gerçekten güvendiğiniz ve sevdiğiniz kişiyle hayatınızı birleştirmek isterseniz böyle saçma şeyler söz konusu bile olmayacaktır.

Konu sahibi ailesiyle yaşıyor, odasında ders çalışıyor, kendini masum küçük kız olarak tanımlıyor… Yaşadığı pişmanlığın boyutu da düşünülürse 18 yaşından küçük olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle biraz daha dikkatli yorum yapmak gerekir bence.

Bircogunuzu kizdiracagimi bildigim bi konu ile geliyorum.Lutfen beni affedin ama gercekten tanimadigim birilerinden yardima, biraz ogute cok ihtiyacim var. Kimseyle paylasamiyorum, bi kac gun once sevgilimle ilk defa iliskiye girdim. Planli degildi ben bunu evlenmeden once yapmayi dusunmuyodum ama nasil bi ruh halindeydim bilmiyorum, olan oldu. Agrisindan, sizisindan hic bahsetmeyecegim. Benim asil sorunum simdiki psikoloji bozuklugum. Cok kotu durumdayim, kendimi cok suclu hissediyorum. Aileme karsi yanlis yaptigimi dusunuyorum, onlarada bakamiyorum, resmen kaciyorum. Kendimi pis hissediyorum cok asagilikca biliyorum. Korkuyorum artik benim bu durumla beraber karakterimde degisir diye. Artik sevgilime iyice baglanirim, hatalarini gormezden gelirim diye. Kendisi bu konuda pek anlayisli degil. Benim nasil kotu hissettigimi anlayabildigini dusunmuyorum.
Bunlari yasayan tek insan ben degilimdir umuduyla buraya geldim. Sizden yardim bekliyorum. Bu durumu nasil asarim, nasil kendime gelirim. Gercekten ihtiyacim var cunku suan hic bisey yapamiyorum, ders calismaya oturdum ama dusuncelerim, aklim cok baska yerde. Yasimdanda dolayi boyle hissediyo olabilirim, masum ve kucuk kiz olmayi cok seviyodum, ozaman gucluydum ama simdi gercekten cok bitmis haldeyim …
Bu düşüncelerinden erkek arkadaşına asla bahsetme bile yoksa Cook üzülürsün. Bekarete çok başka bakış açısı ile yaklaşan birisin zaten hazır olmadigin zamanda güvenmediğin biri ile yasamassin bu iyi olmamış.olan olmuş bakış açıni değiştirmeye çalışsan iyi olur

Sizi asıl rahatsız eden bunu isteyerek yapmış olmamanız bence. Karşı taraftan bir baskı, zorlama görmediniz değil mi? Öyleyse ayrılın. Erkekler hiç düşünmeden bir sürü kızla olabiliyorken neden kızlar bekaret peşinde koşsun bunu anlamıyorum. Tabi önüne gelenle yatan birinden bahsetmiyorum. Ama şu beğenmedime tıklayanlar dahil umarım önce erkek çocuklarına da her kızla keyfi yatmamaları gerektiğini, karakteri öğretirler. Bu baskının sadece kadın üzerinde olmasından nefret ediyorum. Onun dışında sevdiğiniz bir insanla ilişki yaşamanız normal. Bunu 26 yaşında hiç cinsel ilişkisi olmamış biri olarak söylüyorum. İlla ki yaşayıpta anlamış olmama gerek yok. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Ailenize karşı utanıyor olmanız yaşınızdan kaynaklı sanırım. Size tavsiyem gergin hissettiğiniz anda asla zorlamayın kendinizi. Gerekirse bi psikoloğa gidin ama suçluluk hissetmenize gerek yok.

Ablacım olan olmuş o tarafına bişey diyemem ama lütfen bundan sonrasında ona muhtaçmışsın gibi davranma kendinde söylemişsin hatalarını görmezden gelirsemi yapma. İnan o zaman bu eziyeti her gün yaşarsın bunu kendine yapma lütfen. Ve okulunda ki rehberlik hocasıyla vs konuşabilirsin dediğin gibi ailen baskıcı ve biraz zorsa durduk yerde psikolog görüşmeni bile sorun edebilir onlara sınavlara derslere odaklanamıyorum diyerek gitmek istediğini alıştır.

Umarım bu hayatındaki son yanlış kararın olur 🙏🏻

Tabiki hoş değil bu durum ancak psikolojini bozacak bir durum yok. 2 3 çocukla yıllarca evli kalmış insanlar dahi boşanıyor sonunda ölüm yok. Bir süre acı çekersin sonrasında bu durum geçer hissetmemeye başlarsın. Tabiki cinsellik insanın doğasında var ancak sen biraz erken yönelmişsin. O duruma nasıl geldin neden öyle oldu ne düşündün bu tamamen seni ilgilendiren seninle alakalı bir durum. Diyeceğim şu, sonu ölüm değil ise her zaman bir çaresi vardır. Eski dönemde değiliz bakire değilse ölsün ben evlenmem onunla tipleri çok az kaldı. Erkeklerde dahi bakir sayısı çok az ki maalesef ki genç kızlarımızda da bu durum böyle. Boşver, herşeyini alttan alma. Sırf ona birşeyler verdin diye hayatını yönetmesine en güzel zamanlarını çalmasına izin verme. İstemezse zorla tutma at gibi giden it gibi döner neticede. Hayatını yaşa, yaşadığım bana tecrübe dersin en kötü. Ancak önerim, lütfen gerçekten iyi tanımadığın insanlar ile ilişki içerisine girme. Virüs veya hastalık kalabilirsin. Ve bunlar tamamen sağlık siciline işleyen durumlardır bilgin olsun 🙏

Zaman ilerledikçe durum sizin için de normalleşecek. Şimdilik kafanızdaki tabuları yıktığınız için endişe duyuyorsunuz yaşadığınız olağan bir şey . Erkek arkadaşınızıa kprkularınıxı yansıtamyaın yoksa nağarsam yapayım benden ayrılamaz moduna girrr

Organ satmak için benim bedenim benim kararım dersek ne olacak? Satmak isteyen diyor zaten
Yasanın da birşeyi koruyabildiği filan yok , Doğu Balkan lar bu işin ticaretini yapıyor bundan tüm dünya haberdar, Balkan ülkelerinden her yıl bir sürü insan organlarını satmak için dünyanın dört bir yanına gidiyor. Ben yalnızca bu bölgeyi örnek verdim, burdan çok daha fazla organ ticareti yapan ülke var, dünyadan bi haber olmayın haberdar olun
Organ satışıyla bekaretin ne alakası var? İkisini aynı kulvarda kabullenmek için bayağı bir zorlamak gerek ki yine olmuyor
Sizin bedeniniz kime ait mesela? Hangi iradeye bağladınız kendinizi?
O ulu irade sevişmek isteyene engel oluyor organını satmak isteyene engel oluyorya güya size göre madem bu kadar güçlü neden çocuğa bebeğe hayvana tecavüz ediliyor? Bir bunları mı önemsemiyor sizin ulu iradeniz?
Bu son saydıklarınız insanlık varolduğundan beri var yaşanıyor, siz sadece kendi yaşadığınız yıllara mı has zannediyorsunuz? Biz de birilerinin on yıl sonrasıyız, bizden öncekiler de birilerinin on yıl sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X