Bekaret kaybi sonrasi psikoloji?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onlar malesef zina kadar ağır bir günah değil zinanın affı yok
Hırsızlık ve hak yemek zinadan daha az günah yani öyle mi? Hayatımda böyle mantıksız birşey duymadım.
Minareyi çalan kilifi hazırlar yani demek ki hak yemek ondan bir hayli fazla toplumumuzda. Sevisemezsin ama hırsızlık yapabilirsin

Bizim ailemiz bize her şeyden evvel iyi bir insan olmayı, ahlâklı olmayı, kendini sevmeyi ve değerimizi bilmeyi, kendi seçimlerimizi en doğru şekilde yapacağımız hür bir birey olmayı öğretti. Dininiz var diye ahlâklı sanıyorsunuz kendinizi, sadece kendi değer yargılarınızı TEK doğru sanıyorsunuz ve dikte etmeye çalışıyorsunuz. Hatta başka bir dünyanın olduğunu hatırlatanları saygısızlıkla suçluyorsunuz. Din ve ahlâk farklı şeylerdir. Dışarıda koskoca bir dünya var, dünya sizin baktığınız gözlerden, kafanızın içinden ibaret değil. İki yetişkin bireyin bu doğal dürtüyü paylaşmasını hırsızlıktan, yalan söylemekten, hak yemekten daha korkunç(!) bir şey olarak görüyorsanız eğer, zaten ahlâk aramamak gerekir. Hele ölmüş babama nereye gitti, biz ona medeni değil, başka bir şey diyoruz da neyse diye belaltı vuruyorsanız zaten asla aynı frekansta ve seviyede değiliz; olamayız da. En büyük şansımdı benim canım BABAM, dağa taşa kuşlara bile onu anlatırım, bedenen gitti; hâlâ yaşıyor benim ciğerim. İnsanlar körmüş gibi farklı fikirlere saçmasapan diyip, insanların ailelerine belaltı vurup SAYGI kelimesini ağzınıza almayın.

Birey olduktan sonra kişi bilinçli bir şekilde kendi seçimlerini yapabilir. Bakın diyorum ki BİLİNÇLİ. Bilinçli bir şekilde sevişebilir. Kendi değerini kendi belirler bir kadın, biz kimsenin deneme tahtası değiliz, meta değiliz; mal da değiliz ki ikinci ele düşelim. Karşılıklı yapılan mekanik ve kimyasal bir olay bu. Erkeğin elinin kiri, aslan oğlum erkek oğlum, kadında bir leke öyle mi? Korkunç. Yaşadığı her şey bir deneyim, ne namussuz olur ne lekelenir, kendini aşağı göreceği bir durum değildir. Hiçbir genç kıza kendini bu yüzden kötü, değersiz, ikinci ele düşmüş meta gibi hissettirip, korkutamazsınız.

Ha şunu da söyleyeyim hatta ve hatta bir birey ebeveynleri gibi inançlı da olmayabilir. Kişilerin hürriyetleri vardır, din ve vicdan özgürlüğü de bunlardan biridir. Çocuklarınız sizinle aynı inancı da paylaşmayabilir, saygı duymalısınız.

Son düzenleme:
Dalga geçen kim ben miyim anlamadım. Size göre başımıza gelen kötülüklerin sebebi zina bana göre çok daha fazlası ama dini konuşmak da siyaset yapmak da yasak demeyeceğim bir şey o yüzden. Orada korkan biri varken vay efendim cehennem vay efendim zina diyerek asıl kötülüğü siz yapıyorsunuz, kendinize gelin.

Ne oldu işinizemi gelmedi sizin yaptiginiz zinalar yüzünden başımiza gelmeyen kalmıyor biraz Allah'tan korkun acıyorum hepinize
Evet evet herşey zinadan, felaketlerin bilimden uzaklaşmayla alakası yok. Mesela kimse zina yapmasa depremde yıkılan evler yıkılmayacak, seller olmayacak ama zina işte herşeyin sebebi.

Hanımlar, kimse sizin inançlarınız doğrultusunda yaşamak zorunda değil. Kimse sizin çocuklarınız “doğal” zanneder diye kendini kısıtlamak zorunda değil. İşte bunlar hep “bana ne” dememekten kaynaklanıyor. Bir şu toplumda herkes “bana ne” diye sorsa ve onunla olayın bir alakası yoksa insanları rahat bırakmayı öğrenemedi gitti ya valla bıktım. Lgbt üyelerine karışmak da aynı mantık. Neymiş ahlakını bozuyormuş senin ahlak bu kadar kolay bozuluyorsa o senin problemin diyemiyor kimse yahu. Neden? Çünkü çoğunluk onlar. Şimdi bunlar beni bıçaklar mı döver mi diye düşüne düşüne doğruyu söyleyemiyoruz. SİZE NE??? SİZE NE?

Bu sorunun cevabı basit. Size hiçbir şey yok olan. Gençlerin çoğu sevişse size hiç ama hiçbir şey olmaz. Ama sevişmek isteyen gençler baskı altına alınırsa onlara çok şey olur. Psikolojileri bozulur. Belki dayak yer. Saklı gizli yapmaya çalışır yeterli korunma bilgisi alamaz başına iş gelir ve hayatı kısıtlanır. Yani ne yapıyoruz? İnsanlara karışmıyoruz. Her yetişkin birey özgürce inanma, inanmama, sevişme, sevişmeme ve kimi seveceği gibi konularda özgürce seçebilmeli.

Bir müslümanın görevi bu yanlış yapan kardeşini uyarmak neden bu kadar zorunuza gidiyor iyiliğinizi istiyoruz sadece bu kadar

Yahu hristiyanlar gelip dinini anlatınca misyoner diye dövülüyor??? O ne iş??? Kimse tebliğ istemiyor. Merak eden açar okur. Bana da çok tebliğ etmeye çalışan oluyordu. Tıpkı size bir hristiyan tebliğ ederken ne hissediyorsanız onu hissediyordum. Öyle düşünün empati yapın biraz. Bu sitede de bu ülkede de müslüman oranı tahmin ettiğiniz gibi değil. O sizin inancınız. Bana göre böyle der geçersiniz. Kimsenin babasına, yaşantısına laf etmeye hakkınız yok. Yok yahu yok.

Babanizin hayatta olmadığını bilmiyordum öncelikle özür dilerim.
Sonrasında siz beni su konuda yanlış anlamışsınız ben kişinin ozgur olduğuna katılıyorum yaptıysa namussuz olmayacağına da katılıyorum. Benim takıldığım nokta git istediginle seviş vs gibi kurulan cümleler.
İkincisi kimse hırsızlık yapın veya her günahı işleyin ama zina yapmayin demedi lafları çarpıtarak cevap vermeyin.

Herkes ozgurse biz saygı duyuyorsak o da saygı duymalı öyle değil mi ?? Geçmiş yazulara bakarsanız konunun neden kim yüzünden buralara geldiğini anlarsınız.

Herkes ozgurse biz saygı duyuyorsak o da saygı duymalı öyle değil mi ?? Geçmiş yazulara bakarsanız konunun neden kim yüzünden buralara geldiğini anlarsınız.

Elbette saygı duymalı. Herkes herkesin inancına inançsızlığına saygı duymalı. Eğer sizin inancınıza saldırı olduysa size geleb tepkiler gibi derdiniz çok ayıp bu yaptığınız inananlara diye ve çok haklı olurdunuz. Ama verdiğiniz tepki üyelerin babalarına lafa kadar geliyorsa haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz demektir.

Bunun birde öteki tarafı var unutmayın sizin gibiler yüzünden bu durum normalleşiyor aynı şeyi evladın sana yasatsa nasıl karşılarsın merak ediyorum.ne olursa olsun bunun kabul edilir bir tarafı yok zina
Bakın ameliyatlıyım. Sizinle hiç uğraşmak istemiyorum. Ama NORMAL NORMAL NORMAL. Öbür tarafta benimle yanacak mısın arkadaşım? Belki ben müslüman değilim. evladım reşit olduktan sonra istediği her şeyi yapabilir . Zira bi abla olarak kardeşim biriyle beraber olsa normal karşılarım. Zinaysa yapma? Yapanlardan sanane? Bunun kabul edilir çok tarafı var. Aldığım yaşadığım hazzı zevki sana mı sorucam

Evet ama ben babasının hayatta olmadığını bilmiyordum. Dalga geçen hanimefendiye madem inanmıyorsunuz babana sor ölünce nereye gidicez ozaman dedim. Dalga mı geçtim. Benimle dinimle Dalga geçen birine soru sordum. Ama hayatta olmadığını bilseydim bunu asla sormadım çok üzüldüm.

Cinsellik yemek yemek gibi çünkü nasıl biriyle kahve içiyorsak sex yapabiliriz lütfen kendinizi geliştirin

Kimse hesap vermek zorunda değil zaten size göre normalde normaldir kimse karışamaz yargılayamaz kınayamaz bu sizin hayatınız. Ama kızlara zina yap normal diye nasihat verilmesi bence yanlış bu benim fikrim.

Kimse hesap vermek zorunda değil zaten size göre normalde normaldir kimse karışamaz yargılayamaz kınayamaz bu sizin hayatınız. Ama kızlara zina yap normal diye nasihat verilmesi bence yanlış bu benim fikrim.
Zina İslami bir kelime. Sizin karşınız da ki müslüman mı? Bizimle beraber cehennemde yanacak mısınız? Eee herkes kendi önünde ki ekmeğe baksın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…