Evlatlarımı çok rahat büyüttüm hep dışarda okuttum baskı yapmadım sadece dinimizi öğrettim bu yetti onlara kimseye mecbur değiller zamanı geldiğinde helaliyle istediğini Yaşar hergun biriyle değilHayır, ezici çoğunluğunun geldiği aile modeli belli, hiç kendinizi kandırmayın. Bu konuda kızın da ailesi ahlaklı kızım var diye övünüyordur, öyle olmasa kendini bi tane ayıya mecbur hissetmezdi.
Babasının hayatta olmadığını bilmiyordum orayı kaçırmışım herhalde. Eğer öyleyse üzüldüm.ölmüş bir adamın arkasından bu şekilde konuşmaya utanmıyor musunuz? hoş, hayatta olsaydı da böyle konuşamazdınız. ne diyorsunuz medeni yerine mesela? ne dediğiniz açık aslında. ayıptır, yaptığınız.
insanları başından beri yok ''erkeklerin deneme tahtası değiliz sizin gibi, yok babana medeni denmez başka bir şey denir, yok dinsizsiniz, yok nerede yaşıyorsunuz'' diye iğneleyip aşağılayıp duruyorsunuz. Ayıptır hanımlar, herkesin doğrusu kendine, bu şekilde kendi doğrularınızı başkasına dikte etmeye hakkınız yok.
Evet tabiki öyle aynen katılıyorum Allah korusun benim kızımda böyle biseu yapsa arkasında dururum ona sahip çıkarım.Sizin gitmediğiniz yollar yanlış değil, bunun kararını verecek durumda değilsiniz. Kimse size yaşadığınızın hesabını sormuyor zaten. Ben ailelerin çocuğunu her şeyiyle sevip kabul etmeleri gerektiğini düşünüyorum eğer kaybetmek istemiyorlarsa. Benim de iki kızım var, bedava konuşma gibi bir durumum da yok.
O zaman kalkıp yanlış yapan bir genç kızı pohpohlamayin ona doğru yolu gösterin zinaya teşfik etmeyin ben kızıyorum elimde değil sizin gibi düşünenlere açın gözünüzü artık ahiret denilen bir yer varölmüş bir adamın arkasından bu şekilde konuşmaya utanmıyor musunuz? hoş, hayatta olsaydı da böyle konuşamazdınız. ne diyorsunuz medeni yerine mesela? ne dediğiniz açık aslında. ayıptır, yaptığınız.
insanları başından beri yok ''erkeklerin deneme tahtası değiliz sizin gibi, yok babana medeni denmez başka bir şey denir, yok dinsizsiniz, yok nerede yaşıyorsunuz'' diye iğneleyip aşağılayıp duruyorsunuz. Ayıptır hanımlar, herkesin doğrusu kendine, bu şekilde kendi doğrularınızı başkasına dikte etmeye hakkınız yok. biraz saygılı olun,sınırınızı ve haddinizi bilin.
Konu sahibinin yerinde bir gün sizin evladınız olabilir, gelip size anlatabilir mi ben başıma iş aldım diye? O önemli.Evlatlarımı çok rahat büyüttüm hep dışarda okuttum baskı yapmadım sadece dinimizi öğrettim bu yetti onlara kimseye mecbur değiller zamanı geldiğinde helaliyle istediğini Yaşar hergun biriyle değil
kesinlikle anlatır saklamaz ama zaten dinini bilen biri bu hataya düşmezKonu sahibinin yerinde bir gün sizin evladınız olabilir, gelip size anlatabilir mi ben başıma iş aldım diye? O önemli.
Herkes istediğini yapmakta özgür asla kınamam kötü gözle bakmam burda hem fikiriz.evlenmeden önce cinsellik yaşamak benim hayat görüşüme ters, ben tercih etmiyorum, başkasından bana ne , ne yaparsa yapsın demek var,bir de zinadan utanmıyorsunuz,ahlaksızsınız, kıyamet alametlerine bakın, ne oluyorsa sizin gibiler yüzünden oluyor diyip, insanların ölmüş babalarına dil uzatıp hakaret etmek var bir de.
herkes saygı çerçevesinde fikrini dile getirse sorun kalmayacak aslında.
ben evlenmeden önce cinsellik yaşamak isteyene de saygı duyarım,istemeyene de. herkesin kendi hayatı, bana ne?
bana göre ahlak bu tarz şeylerden önce,çalmamak,yalan söylememek,iftira atmamak,dürüst ve çalışkan olmak, vatana millete faydalı biri olmak, kalp kırmamak ve iyi bir evlat olmaktır mesela.
Başına iş almadıkça, bilinçli yaşadıkça bence bir sıkıntı yok. Önüne gelenle tabi ki olmaz, erkeklerimizi biliyorum şimdi, hiç gerek yok.Evet tabiki öyle aynen katılıyorum Allah korusun benim kızımda böyle biseu yapsa arkasında dururum ona sahip çıkarım.
Ama sen bireysin istediginle sevis cümlesi sizce doğru mu?
İnşallah.kesinlikle anlatır saklamaz ama zaten dinini bilen biri bu hataya düşmez
hanımefendi, herkes sizinle aynı dini inanca sahip olmak zorunda mı? herkes hayatını sizin doğrularına göre yaşamak zorunda mı?O zaman kalkıp yanlış yapan bir genç kızı pohpohlamayin ona doğru yolu gösterin zinaya teşfik etmeyin ben kızıyorum elimde değil sizin gibi düşünenlere açın gözünüzü artık ahiret denilen bir yer var
İnsanların anne babalarına kadar yorum yapmak haddiniz mi ?
Hayır siz ahlak bekçis
Bir müslümanın görevi bu yanlış yapan kardeşini uyarmak neden bu kadar zorunuza gidiyor iyiliğinizi istiyoruz sadece bu kadarhanımefendi, herkes sizinle aynı dini inanca sahip olmak zorunda mı? herkes hayatını sizin doğrularına göre yaşamak zorunda mı?
dünyada milyarlarca insan ve buna bağlı olarak milyarlarca düşünce yapısı mevcut. ayrıca da din yaratıcı ile kul arasındadır.
eleştirdiğiniz insanların yaptıkları sizin kişisel alanınızı ve haklarınızı ihlal etmiyor . bu yüzden kimsenin değer yargıları ve inancına karışamazsınız.
siz kendi evlatlarınızı kendi inanç ve değerleriniz doğrultusunda yetiştirin elbette, en doğal hakkınız, size kimse bir şey diyemez. ama siz de başkasına bir şey diyemezsiniz işte.
Haklısınız herkesin dini değerleri farklı. Dinimizle ilk dalga geçen kendisiydi. Bende o şekilde dayanamayip dahil oldum.hanımefendi, herkes sizinle aynı dini inanca sahip olmak zorunda mı? herkes hayatını sizin doğrularına göre yaşamak zorunda mı?
dünyada milyarlarca insan ve buna bağlı olarak milyarlarca düşünce yapısı mevcut. ayrıca da din yaratıcı ile kul arasındadır.
eleştirdiğiniz insanların yaptıkları sizin kişisel alanınızı ve haklarınızı ihlal etmiyor . bu yüzden kimsenin değer yargıları ve inancına karışamazsınız.
siz kendi evlatlarınızı kendi inanç ve değerleriniz doğrultusunda yetiştirin elbette, en doğal hakkınız, size kimse bir şey diyemez. ama siz de başkasına bir şey diyemezsiniz işte.
ben daha fazla uzatmak ve dini konulara girmek istemiyorum, rica ediyorum siz de beni daha fazla alıntılamayın. son olarak şunu söylemek istiyorum, evet İslam 'da dediğiniz gibi yapılmalı,ama kişiyi zorlamadan , kişinin kalbini kırmadan. siz,dostane bir şekilde yapmadınız bu uyarınızı. insanların babasına kadar dil uzattınız. hoş mu bu şimdi? üyenin canını yaktınız bu söyleminizle. e ben de o zaman size sorarım, madem İslam'ın öğretileri doğrultusunda yaşıyorsunuz, Hz. Muhammed (S.a.v) dememiş mi ''kalp kırmak kabeyi yıkmak gibidir'' diye?Bir müslümanın görevi bu yanlış yapan kardeşini uyarmak neden bu kadar zorunuza gidiyor iyiliğinizi istiyoruz sadece bu kadar
Kimse dinimizle dalga geçemez buna müsade etmeyiz oda benim dinimle alay etti neyse uzatmayalım bencede herkes ektiğini bicecek sonuçtaben daha fazla uzatmak ve dini konulara girmek istemiyorum, rica ediyorum siz de beni daha fazla alıntılamayın. son olarak şunu söylemek istiyorum, evet İslam 'da dediğiniz gibi yapılmalı,ama kişiyi zorlamadan , kişinin kalbini kırmadan. siz,dostane bir şekilde yapmadınız bu uyarınızı. insanların babasına kadar dil uzattınız. hoş mu bu şimdi? üyenin canını yaktınız bu söyleminizle. e ben de o zaman size sorarım, madem İslam'ın öğretileri doğrultusunda yaşıyorsunuz, Hz. Muhammed (S.a.v) dememiş mi ''kalp kırmak kabeyi yıkmak gibidir'' diye?
biraz da işin bu kısımlarını düşünün. kimseyi uyaracağız diye üzerinize vazife olmayan şeyler yapıp da insanların kalbini kırmayın.
iyi günler,konuya son yorumumdur.
Normal zatenBunun birde öteki tarafı var unutmayın sizin gibiler yüzünden bu durum normalleşiyor aynı şeyi evladın sana yasatsa nasıl karşılarsın merak ediyorum.ne olursa olsun bunun kabul edilir bir tarafı yok zina
Cinsel yolla bulaşan hastalık başka bir başlık konusu, insanlara cinsellik normaldir derken gidin korunmasız ilişki yaşayın demiyoruz heralde değil mi.Bırakın, her yeri bürüsün cinsel yolla bulaşan hastalıklar iyice.