Nezaketen planlarını önceden sana haber vermeli yada fikrini almalı sen Eşisinn haklı gibi takılmasına izin verme haksız olup küsen erkekleri duvardan duvara vurasım geliyor nasıl üste çıkmaya çalışıyorlar birde yaBir pazar günü. Eşim plan yapmış yine kendine, kahvaltıdan sonra evden çıktı. "yine" diye vurguluyorum, orası önemli. Her hafta sonu farklı aktivitelere katılıyor, bize pek zaman kalmıyor. Ben de evde topla, sil, süpür bildiğiniz ev isleriyle uğraştım. Malum çalıştığım için bu işler hafta sonuna kalıyor. Akşama doğru atla arabaya alışveriş merkezine git, gez dedim kendi kendime. İşlere mi kaptırdım kendimi yoksa üşendim mi orasını hatırlamıyorum. Bi baktım akşam olmuş. Evde oturdum bi bok yapmadım anlayacağınız. Fazladan kapıları falan da sildim.
Severim de evde yalnız olmayı aslında. Ama gururuma dokunuyor, her sefer her sefer ben yokmuşum gibi plan yapması.Yemek de yapmadım o yüzden. 'Madem o bekar gibi davranıyor, sende bekar gibi düşün ve kendine bişiler hazırla, yemeğini ye' dedim. Kendi kendime çok akıl veririm ben, yalan yok, iyi de akıl veririm çoğu zaman. Neyse işte saat 7 gibi geldi eve. Sarıldı, öptü. Sormadım pek bişi. Ne küstüm ne boynuna sarıldım. Buz gibi kaldım. Baktı benden pek ses yok, zor konuşuyorum, onu takmıyorum evin içinde, e yemeğimi de yemişim üzerine. Bozuldu biraz, yanımdan gitti diğer odada takılıyor. Küs değiliz ama küs gibiyiz aynı evin içinde. Zorunlu bir şey olmadıkça da konuşmayacağız sanırım.
Belki de çok abartıyordum, herkesin kendine özel bir hayatı olmalıydı. Evlendik diye yapışık gezmek zorunda değildik. Her hafta sonu o erkek arkadaşlarıyla gezmeliydi, ben de kız arkadaşlarımı toplayıp bir yere gitmeliydim. Her gece birbirimizi mecbur görüyoruz zaten. Yetmez miydi bana? Bilmiyorum...
Onu da yaptım zamanında. Arkadaşlarımla kahvaltıya gidicem dedim. Peki o ne yaptı dersin? Biraz bozuldu mozuldu ama sonuç: Erkek arkadaşıyla gezmeye gitti.Haklisiniz her hafta giderse bende katlanamazdim.. Evet evliyiz diye yapişik degiliz ama eşiz birbirimize vakit ayirmak zorundayiz sorumluluklarimiz var. Hem evde hanim beklesin hem bekar gibi gezeyim yok öyle bir dünya. Eger bu duruma devam ederse uyarmiş olsaniz bile, o cumartesi cikip pazar evdeyse sizde pazar gunu suslenip puslenip kiz arkadaslarinizla biryerlere gidin. Evde kalsin anlar ne demek istediginizi
Ne konuşayım, ne söylenir bu durumda bilmiyorum. O arkadaşlarıyla gezmeyi seviyor, hayır olmaz benle gezeceksin mi demeliyim. O da gururuma dokunuyor. Beni istemeyeni ben de istemem.Beni bırakıp gezicek her hafta sonu PARDON !!!
Açıkca konuş küsüp çocukluk yapacağına.
Ben günlerce konuşmadan kalabilirim. Öyle inat bir yapım var.Nezaketen planlarını önceden sana haber vermeli yada fikrini almalı sen Eşisinn haklı gibi takılmasına izin verme haksız olup küsen erkekleri duvardan duvara vurasım geliyor nasıl üste çıkmaya çalışıyorlar birde ya
O konuşana kadar hiçbirşey deme
bu akşam 12 de geldi gece kapıyı kilitleyip sokmadım baştan .Ben günlerce konuşmadan kalabilirim. Öyle inat bir yapım var.
Bu zaten fix nerdeyse her pazar yapılan bişi. Doğa yürüyüşü. yani grubun haftalık aktivitesi. 1 gitmese, 2 gider. Yani bana söylese de, söylemese de biliyorum. bunların yanında bir de ekstra bişiler çıkıyo. Bazen cmt bazen hafta içi. Sorun bunlara gidip gitmemesi de değil. Sorun bana zaman ayırmadan bunları yapması. Sanırım bizim evliliğimiz biraz böyle gidecek. Zamanla ben de arkadaşlarıma daha çok vakit ayırmayı öğrenicem. Onun bana çok aşık olarak evlenmediğini biliyordum zaten. Bile bile lades dedim. Bir yerde patlaycağı belliydi.
Ben günlerce konuşmadan kalabilirim. Öyle inat bir yapım var.
Bu zaten fix nerdeyse her pazar yapılan bişi. Doğa yürüyüşü. yani grubun haftalık aktivitesi. 1 gitmese, 2 gider. Yani bana söylese de, söylemese de biliyorum. bunların yanında bir de ekstra bişiler çıkıyo. Bazen cmt bazen hafta içi. Sorun bunlara gidip gitmemesi de değil. Sorun bana zaman ayırmadan bunları yapması. Sanırım bizim evliliğimiz biraz böyle gidecek. Zamanla ben de arkadaşlarıma daha çok vakit ayırmayı öğrenicem. Onun bana çok aşık olarak evlenmediğini biliyordum zaten. Bile bile lades dedim. Bir yerde patlaycağı belliydi.
Normal gelmiyor banada haftasonunu esiyle gecirmek varken arkadaslarini tercih etmesi.biz 3 yillik iliskimizin ardindan evlendik ayni evin icinde o donemde 3 gu hic disari cikmadan bile gun gecirdik o zaman anliyorsun zaten.her seyi konusuyoruz ben icimde ne varsa anlatirim o anlatir.genel konular uzerine konusuruz.ne bileyim ne konusalim derdimiz olmaz esim aksine oyle cok konuskan biri de degildir ama yanyana gelince vakit geciriyoruz.sizinde illaki vardir ortak noktalriniz onemli olan onlari kesfetmek.Anlamıştım ben aslında. Aramızda böyle bir kopukluk olduğunun farkındaydım. Tanıyamamışım olayı değil yani bende ki. Ama çok sevdim ben, çok aşıktım. Bir çok şeyi görmezden geldim. Pişman değilim ama kırgınım. Zaten bizim çok uzun bir sevgililik dönemimiz olmadı.
Onun benimle evlenmek istemesindeki nedenlerden biri de ortak aktivitelerimiz vardı. Onlar hala var. Hala beraber onları yapıyoruz. Ama şu erkeklerle dışarı çıkma işini çözemiyorum. Bekarmış gibi onlarla plan yapmasını anlamıyorum. Hiçbirini de bana sormuyor. Planı yapıyor ve gidiyor. Zaten halı saha maçı var ona bişi demiyorum. Ama haftasonu gün boyu olmaması canımı acıtıyor.
peki bende merak ettiğim için sormak istiyorum. ne konuştunuz mesela? ne konuda dertleştiniz? ne kadar yıllık evlisiniz?
İyi yapmışsın. Bazı erkeklerin bu dışarı merakını anlayamıyorum. Annelerimizden kalma bilgilerle, evinde huzur bulamayan adamın dışarı gittiğini düşünürdüm. Ama öyle değilmiş.bu akşam 12 de geldi gece kapıyı kilitleyip sokmadım baştan .
telefonu açınca konuşmam:
b-gelmiyormusun?hayırlı olsun kumara başlamışsın(!)çocuğunun rızkını kahve köşesinde mılletin hesabını ödeyerek dağıt gitme demiyorum. git git.
k-evdesin dimi?
b-dışarı çıkıcam koca aramaya.
k-öyle deme ama.kıramıyorum x i benim dengemi bozuyor.senin yerin ayrı.
b-benim yerim mi var mış? neyin önceliği?
b-23 e kadar geldin geldin gelmedin yatarsın odada tek başına
k-bari şarj aletini bırak.
b-şarj aleti filan yok geldin 23 e kadar yoksa kapıyı(yatak odasının kapısı) kilitliyorum.
anlattı anlattı.şarj aletini verdim.nedeninin bilmiyorum.gözler kan çanağına dönmüş saatlerce okey oynamaktan.adamın içinde kumarbaz mı var dayanamadım deyip durdu.gittiği yerel futbol takımında ona müstehak haksızlıklar yapmışlar.bir tane sakat kişi para almak için (oyunculara az miktar para veriliyor) gelmiş onu as oynatmışlar bizimki kudurmuş gibi gider idmanlara koşar durur.yedek klübesine tıkmışlar.maçlara gittiğinde kahvaltı verdikleri için kahvaltıya gider bir aydan beri karşılıklı ne akşam yemeği ne sabah kahvaltısı yaptık.akşam yemeğinde babasına taze yemek var diye gider bana yağlı gelir o yemekler o yüzden gitmem.tabi o onlara gitmemek olarak algılar.aslında bir bakıma anne babasının basmak için yetiştirdikleri hayvanlardan ayırmamalarını bildikçe ikisinin suratını da görmek istemiyorum.kocama da dedim ben seni 4 seneden beri tanıyorum.napiim ailenin yaptığı gibi sopa ile mi anlatayım bir şeyleri hayatında yaşamadığın şeyler varsa benim suçum mu?
Ben buna karşıyım.Bir pazar günü. Eşim plan yapmış yine kendine, kahvaltıdan sonra evden çıktı. "yine" diye vurguluyorum, orası önemli. Her hafta sonu farklı aktivitelere katılıyor, bize pek zaman kalmıyor. Ben de evde topla, sil, süpür bildiğiniz ev isleriyle uğraştım. Malum çalıştığım için bu işler hafta sonuna kalıyor. Akşama doğru atla arabaya alışveriş merkezine git, gez dedim kendi kendime. İşlere mi kaptırdım kendimi yoksa üşendim mi orasını hatırlamıyorum. Bi baktım akşam olmuş. Evde oturdum bi bok yapmadım anlayacağınız. Fazladan kapıları falan da sildim.
Severim de evde yalnız olmayı aslında. Ama gururuma dokunuyor, her sefer her sefer ben yokmuşum gibi plan yapması.Yemek de yapmadım o yüzden. 'Madem o bekar gibi davranıyor, sende bekar gibi düşün ve kendine bişiler hazırla, yemeğini ye' dedim. Kendi kendime çok akıl veririm ben, yalan yok, iyi de akıl veririm çoğu zaman. Neyse işte saat 7 gibi geldi eve. Sarıldı, öptü. Sormadım pek bişi. Ne küstüm ne boynuna sarıldım. Buz gibi kaldım. Baktı benden pek ses yok, zor konuşuyorum, onu takmıyorum evin içinde, e yemeğimi de yemişim üzerine. Bozuldu biraz, yanımdan gitti diğer odada takılıyor. Küs değiliz ama küs gibiyiz aynı evin içinde. Zorunlu bir şey olmadıkça da konuşmayacağız sanırım.
Belki de çok abartıyordum, herkesin kendine özel bir hayatı olmalıydı. Evlendik diye yapışık gezmek zorunda değildik. Her hafta sonu o erkek arkadaşlarıyla gezmeliydi, ben de kız arkadaşlarımı toplayıp bir yere gitmeliydim. Her gece birbirimizi mecbur görüyoruz zaten. Yetmez miydi bana? Bilmiyorum...
ya 4 4lük olmasını beklemiyorum fakat her evliliğin sınırları vardır.hani anası gibi demirden kadın olsam bile napar eder onu da üzmeyi başarır bu.İyi yapmışsın. Bazı erkeklerin bu dışarı merakını anlayamıyorum. Annelerimizden kalma bilgilerle, evinde huzur bulamayan adamın dışarı gittiğini düşünürdüm. Ama öyle değilmiş.
Bu dengeyi kuramayacaksan evlenme. Hele kumar çok başka bişi aman ona dikkat et. Az buz bile olsa sardı mı sarıyor. Ayyy o maç muhabbetleri de ayrı. Bizimki de halısahaya gider.
Evde tek başıma ben de çok kahvaltı yaptım.
Evet yeni evliyiz zaten çocuk yok henüz. Yaptığı sadece o değil tabi. Arkadaşları bir plan yaptığında hemen bende gidicem oluyo. Hiç bana sormak yok. İzin alması da tuhaf olur belki ama bilemiyorum. Bütün gününü alan bir şey sabah gidiyo akşam geliyo. Her hafta ve bunun yanında başka bir program yaparsa erkek arkadaşları ona da gidiliyo.Canım ben sana hak veriyorum ama şu da var.
Doğa yürüyüşü falan diyorsun, doğaya aşık biri de zaten tüm hafta çalışıp haftasonu evde oturamaz ki. Ben de evde olunca duvarlar gelir gelir üstüme, illa kendimi dışarı atıcam.
Şimdi sen de onu sevmiyorsun sanırım, e nasıl olacak? Bunları konuşmanız lazım, birlikte zaman geçirmeyecekseniz de evliliğin anlamı nedir?
Çocuk yok sanırım. Örneğin bende çocuk var, eşin kırk yılın başı plan yapacaksa bile birkaç gün önceden haber verir, haber vermek zorunda, zira çocukların bakımından ikimiz de sorunluyuz. Benim müsaitlik durumumu bilmeden kafasına göre haftasonunu dolduramaz. Sizin ev işlerinden de ikiniz sorumlusunuz, haftasonunu doldururken sizinle fikir alışverişi yapmalı.
Haftaiçi arkadaşlarım gelecek ev işini yine mecbur yapıcam. O da yapıyo ama işte biraz ucundan tutuyo diyelim sadece. O yüzden haftasonu ev işini bitirmek zorundaydım.niye temizliyosun? bırak pis kalsın. akşama eve gelince yemek yapmadığını görsün. e sen gezdin ben de gezdim de. pasif direnişle bi yere varamazsınız. aktife geçin.
yok onda evde kalma fobisi var. Evde kalsa bile mutsuz oluyor. Yüzünden anlıyorum. Hiç bişi bulamazsa ben bi dolanayım der, çıkar 1-2 saate döner. sanırsın 10 yıllık evliyizNormal gelmiyor banada haftasonunu esiyle gecirmek varken arkadaslarini tercih etmesi.biz 3 yillik iliskimizin ardindan evlendik ayni evin icinde o donemde 3 gu hic disari cikmadan bile gun gecirdik o zaman anliyorsun zaten.her seyi konusuyoruz ben icimde ne varsa anlatirim o anlatir.genel konular uzerine konusuruz.ne bileyim ne konusalim derdimiz olmaz esim aksine oyle cok konuskan biri de degildir ama yanyana gelince vakit geciriyoruz.sizinde illaki vardir ortak noktalriniz onemli olan onlari kesfetmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?