• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar gibi takılmalar

Eşlerinizin erkek arkadaşlarıyla plan yapmasını nasıl karşılarsınız?

• İstediği zaman gidebilir

OY: 29 15,1%
  • İzin vermem gidemez

OY: 12 6,3%
  • Bana da yeterli zamanı ayırmak koşuluyla gidebilir

OY: 151 78,6%

• Ankete Katılan
    192
Arkadaşım kızacaksın ama sen bildiğin maaşlı hizmetçi olmuşsun.... Sen evim düzenli olsun temiz olsun yaparım diyorsun da kocan o yaptığın temizliği hiç görüyor mu? Zaten ev hep derli toplu olduğu için sen desen de bütün gün temizlik yaptım diye nereyi temizledin ki der sana. İkinizde maaşlısınız güvenilir bir temizlikçi bul evi temizlet sen yapma yada hiç yapma niye toz her yer derse bir pazar günüm var temizlik yaparak geçirecek değilim de. Ayrıca tabi ki de sana sorması gerekiyor Pazar günü bir planımız var mı diye bu izin almak değil beraber plan yapmak . Sevgiliyken nasıldınız? Yeni evlenmişsiniz bir de ya evde oturup beraber film dizi falan izleyin yada dışarıda beraber plan yapın. Ama ikinizin de eğlence anlayışı farklıysa bir hafta biri bir hafta birini yapın. Çıkıp ayrıca plan da yapın yapışmayın birbirinize. Bu pazar aynen çıkıp gidecektir o gittiği gibi sende git hatta geç gel bence. Dışarıdayken de napıyorsun diye seni aramıyor anladığım kadarıyla. Bırak merak etsin. Evde bekler nasıl olsa diye görmesin seni.
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama git bi avm ye vitrin gez kıyafet giy çıkar ne bileyim sinemaya bilet al :) Ne yaptın nerdesin diye illaki sorar artık diye umuyorum :) Sen aktif olmadığın sürece o da dışarı çıkmayı çok seviyorsa gelmek istemeyeceğin için planlarına dahil etmiyor da olabilir.
Biz de ben çok gezentiyim ama eşim ev kuşu mesela :) Ama hep böyleydi sevgiliykende... İkimizden işten çok yorgun gelirdik ama ben bi arkadaşım ararsa fırlardım dışarı o mesela gitmezdi evde oturcam ya dinlenicem sen nerden buluyorsun ki enerjiyi derdi :) Ben de böyle deşarj oluyorum işte diyorum.
Biraz anlayış gösterin birbirinize ortasını bulun ama böyle devam ederse çok sıkılırsın. Takipteyim:)
Yok niye kızayım. Zaten bir süredir bende arıyorum evde temizlik yapacak birini. kendine de bunu söyledim. Evliliğimizin başlarında, bu fikrime karşı çıktı. Ben de yardım ederim, beraber yaparız dedi. Ama gel zaman git zaman dediği gibi çıkmadı tabi. Ben de konuştum eve bir temizlikçi bayan alacağımı, herşeye yetişemediğimi söyledim. Bişey diyemedi. Ben en iyisi biraz üzerine düşeyim de biran önce bulayım birini. :temizlik: Bu arada benim evim öyle her zaman derli toplu olmaz. O yüzden temizlik yaptığım bariz anlaşılır yani evde:-)
Sevgiliyken de pek farklı değildik. Sadece yazın hep planlarımızı beraber yaptık. O da arkadaşları yazın burda olmadığından. Ama önceki sonraki zamanlarda böyleydi yine. zaten kaç ay sevgili kaldık kı taş çatlasın 8 ay.. aslında o kadar da sayılmaz ama neyse o konulara girmiyim.
avm için arabayla biraz yol yapmam gerekiyor. O yüzden üşeniyorum biraz ama bu haftasonu yapıcam dediğini. Kendime sözüm olsun:KK68:

ben o kadar ılımlı bakamadım yani, yani sık sık haftasonları seni evde yanlız bırakmasının hiç bir anlamı yok, beraber gezip tozup vakit geçireceğiniz bi haftasonu var zaten
arkadaşlarıyla ne yapıyor bilmiyorum da hafta içi bir gün 3-4 saat takılabilir iş çıkıcı bence bu normal, böylece haftasonu size kalır
hayır arkadaşlarının ailesi yok mu onlarda garip
İşte ona göre de, bu doğa yürüyüşü sadece pazar günleri yapıldığından, o da onu çok sevdiğinden vazgeçemiyormuş. Ben de onunla gelebilirmişim. Ama baya uzun yol gidiyorlar. Yani öyle hadi bende gideyim deyip gidemem. Biraz antreman istiyo.
Ama sende gel işi laf yani. Hiç bi zaman beni doğru dürüst çağırmaz. Arkadaşları aradı, eşleri gelecekmiş o yüzden senin de eşin gelsin dediler. O yüzden çağırıyo yani, arkadaşları istiyo diye.:KK42:
Ben önceden kavgasını da yaptım ama fayda etmedi. Bu yaptıklarını düşündükçe onun için mücadele etmek bu işe bir çözüm bulmak istemiyorum. Tek istediğim o nasıl bekar gibi kendine program yapabiliyorsa, ben de onun gibi plan yapmayı öğrenmek istiyorum.

İşte ona göre de, bu doğa yürüyüşü sadece pazar günleri yapıldığından, o da onu çok sevdiğinden vazgeçemiyormuş. Ben de onunla gelebilirmişim. Ama baya uzun yol gidiyorlar. Yani öyle hadi bende gideyim deyip gidemem. Biraz antreman istiyo.
Ama sende gel işi laf yani. Hiç bi zaman beni doğru dürüst çağırmaz. Arkadaşları aradı, eşleri gelecekmiş o yüzden senin de eşin gelsin dediler. O yüzden çağırıyo yani, arkadaşları istiyo diye.:KK42:
Ben önceden kavgasını da yaptım ama fayda etmedi. Bu yaptıklarını düşündükçe onun için mücadele etmek bu işe bir çözüm bulmak istemiyorum. Tek istediğim o nasıl bekar gibi kendine program yapabiliyorsa, ben de onun gibi plan yapmayı öğrenmek istiyorum.
böyleleri arkadaşı uçurumdan at dese atar mı kendini ya.ben öyle yapamadım. en iyi arkadaşım anam onla program yapıyorum diğer arkadaşlarım ufak benden evli olsalarda.

şuna da kızıyorum. böyle dışarda avare gibi gezen erkeğin ya abisi ya babası böyledir.bunun suçu neden kadına kalır. kadınla evlenirsin kadın yuva ister.kadınlar olarak anamızdan kişisel gelişim uzmanı olarak doğmadık ki.anne babalarının da umrunda olmaz.sanki karısı uğraşsın diye üstümüze atarlar ama çıkarlarına ters düştümü hemen gözükmeye kalkarlar sanki dünyanın 8. harikasını yapmışlarda daha yeni farkediyorlar bu kadar sorumsuz olduğunu.
Hep kadındadır ya suç. Kadın eve bağlayamamıştır da ondandır derler. Derler de derler işte. Halbuki olayın evle alakası olmadığını bilseler. Adamın ne arayışında olduğunu bi sorgulasalar çıkacak ortaya

Abartmıyorsun tabii ki.
Evlilikte sonuçta iki ayrı bireysiniz ve bu iki ayrı insanın her daim bir arada olduğu kadar, ayrı ayrı da bir sosyalleşme alanları olmalı düşüncesindeyim. Ama böyle değil!

Sizde çalışan bir insan olarak, sizin de kendinize zaman ayırmanız önemli.
Mesela ortak bir şekilde evin işlerini bitirdikten sonra birlikte veya bireysel şekilde sosyalleşebilirsiniz.
Sonuç itibariyle eminim senin de arkadaşların vardır görüşmek isteyebileceğin.

Bunu aranızda konuşarak halledebilirsiniz.
Küs değil ama küs gibi davranarak değil.
Sen rahatsız olduğun bu durumu hiç dile getirdin mi?
Eşine dedin mi bu davranışından rahatsızım, biz evliyiz sonuçta.

Her daim bu şekilde kafana göre plan yapman doğru değil, en azından beni de dahil etmen gerekir haftasonu programlarına...

Eğer konuşmak kar etmiyorsa , tek bir yol var, sende bekar gibi takilacaksin...Temizliğe falan elini sürme,laf ederse " sende evde oturup yapabilirsin" de.
Hafta sonları kendine dolu dolu planlar yap, sabah ondan erken çık ,ne hali varsa görsün,aksam ondan geç dön ,seni merak etsin arasın,gerekirse sinirlensin.
Ne biçim bir evlilik anlayışı bu ben anlamadım.Tabiki arkadaşlarla da takilinir.Ama evliysen eş herşeyden önce gelmeli.Esinle bir doya doya zaman geçir,gez toz sonra arada arkadaşlarla da çıkarsın.Bu tam tersi full arkadaşlarla ,arada canı isterse (ki çok istemiyor sanırım) seninle.
Olmaz.Konuş,konuş ve tekrar konuş taki kafasına dank edene kadar.

Hep kadındadır ya suç. Kadın eve bağlayamamıştır da ondandır derler. Derler de derler işte. Halbuki olayın evle alakası olmadığını bilseler. Adamın ne arayışında olduğunu bi sorgulasalar çıkacak ortaya
anladımki evde oturup yeri cilalasam ayağı kayar neden parlattın diye birde azarlar her yer pırıl pırıl diyeceğine. yemek yapsam zaten beğenmiyor.tadı tuzu olsa da beğenmiyor.ben annemde karnımı doyuruyorum o da babasında. ben ona defalarca evde yemek yiyelim diye söylememe rağmen.sonuçta babasında yemek yemesini engelleyemem ya.ailesinin çok umrunda olsa,kendilerinin yaşadığı evlilik evlilik olsa. oğlum git evinde ye. derler. hiç birinin umrunda değil.suratına da söyledim kocamın sizin ailede kimse kimsenin umrunda değil herkes kendi havasında diye.hani insana laf anlatmanın bittiğinin sınırındayım.

Ben buna karşıyım.
Evliyiz ve çalısıyoruz kendimize ait bir hafta sonu var zaten.
Onda da sürekli bekâr gibi takılacaksa toptan bekar kalsın ben gideyim o zaman hayatından daha iyi.
Onu da kabul etmez. Yemeği pişsin çamaşırları ütülensin istiyo çünkü aynı zamanda. Hadi gitsin her pazar gitsin bak kabul ama benim de gönlümü alsın bir şekilde. Akşam gelince yemeğe çıkarsın mesela. Cumartesi güzel bir program yapsın. E bunu da ben mi söyliyim. Ben söyleyince ne anlamı kalır.

Eğer konuşmak kar etmiyorsa , tek bir yol var, sende bekar gibi takilacaksin...Temizliğe falan elini sürme,laf ederse " sende evde oturup yapabilirsin" de.
Hafta sonları kendine dolu dolu planlar yap, sabah ondan erken çık ,ne hali varsa görsün,aksam ondan geç dön ,seni merak etsin arasın,gerekirse sinirlensin.
Ne biçim bir evlilik anlayışı bu ben anlamadım.Tabiki arkadaşlarla da takilinir.Ama evliysen eş herşeyden önce gelmeli.Esinle bir doya doya zaman geçir,gez toz sonra arada arkadaşlarla da çıkarsın.Bu tam tersi full arkadaşlarla ,arada canı isterse (ki çok istemiyor sanırım) seninle.
öyle kafasına dank etmeyen adam varki bende ondan erken çık ondan geç eve dön kısmını yapmak isterdim bana yaptığı gibi.

Onu da kabul etmez. Yemeği pişsin çamaşırları ütülensin istiyo çünkü aynı zamanda. Hadi gitsin her pazar gitsin bak kabul ama benim de gönlümü alsın bir şekilde. Akşam gelince yemeğe çıkarsın mesela. Cumartesi güzel bir program yapsın. E bunu da ben mi söyliyim. Ben söyleyince ne anlamı kalır.
söyle canım ben söylüyorum doğum günümü kutla diyorum mesela.bu sene arkadaşlarına güzel görünmek için kutladı da seneye kafasını hangi rüzgara döner bilmem.

anladımki evde oturup yeri cilalasam ayağı kayar neden parlattın diye birde azarlar her yer pırıl pırıl diyeceğine. yemek yapsam zaten beğenmiyor.tadı tuzu olsa da beğenmiyor.ben annemde karnımı doyuruyorum o da babasında. ben ona defalarca evde yemek yiyelim diye söylememe rağmen.sonuçta babasında yemek yemesini engelleyemem ya.ailesinin çok umrunda olsa,kendilerinin yaşadığı evlilik evlilik olsa. oğlum git evinde ye. derler. hiç birinin umrunda değil.suratına da söyledim kocamın sizin ailede kimse kimsenin umrunda değil herkes kendi havasında diye.hani insana laf anlatmanın bittiğinin sınırındayım.
Ama iyi de bebeğiniz olacak anladığım kadarıyla. O zamanda mi böyle gidecek. Gidip annesinde mi yiyecek. Ya bu adamlar nasıl aile olacak ben anlamıyorum.

O gezip tozma işini yapıcam ben de. Bu haftasonu öyle olacak. hayırlısı bakalım

Ama iyi de bebeğiniz olacak anladığım kadarıyla. O zamanda mi böyle gidecek. Gidip annesinde mi yiyecek. Ya bu adamlar nasıl aile olacak ben anlamıyorum.
bende ailesine normal gelmesini anlamıyorum.sonra tekme bassam buna ben kötü olurum.Allah ailesini de bildiği gibi yapsın.

bence bu boşanma sebebi sayılmalı evlendiğin kadını eve terkedip gidiyorsun.işte haftada bilmem kaç gün kaliteli zaman geçirilmesi gerekiyor diye.sonuçta evde vestiyer koltuk değil kadın evde otel değil.

bence bu boşanma sebebi sayılmalı evlendiğin kadını eve terkedip gidiyorsun.işte haftada bilmem kaç gün kaliteli zaman geçirilmesi gerekiyor diye.sonuçta evde vestiyer koltuk değil kadın evde otel değil.
Arkadaşım gebeymişsin yanlış anlama da kırılmanı istemem de zaten bu bahsettiğin boşanma sebebidir ki.
Sen dava açsan çok rahat bu sebeplerle boşanabilirsin zaten.

Arkadaşım gebeymişsin yanlış anlama da kırılmanı istemem de zaten bu bahsettiğin boşanma sebebidir ki.
Sen dava açsan çok rahat bu sebeplerle boşanabilirsin zaten.
estafurullah yok kırılmadım da.şimdi bizim mahalde içki ,aldatma, şiddet daha çok sebep olarak gösteriliyor. direkt bu sebepten boşanan yok gibi o yüzden erkeğin ilgisizlik ve bencilliğinden boşanan duymadım. ama bunun sonucu kocasını aldatıp boşananlar duydum.sorsan içkisi sigarası yok çalışkan diye şişirmiş ailesi bunu.ama insan olamamış tam olmamış yapamamışlar yani.bunu ona söyleyen gerçekleri yüzüne vuran arkadaşlarından da "çok bilmiş" deyip, köşe bucak kaçar .

estafurullah yok kırılmadım da.şimdi bizim mahalde içki ,aldatma, şiddet daha çok sebep olarak gösteriliyor. direkt bu sebepten boşanan yok gibi o yüzden erkeğin ilgisizlik ve bencilliğinden boşanan duymadım. ama bunun sonucu kocasını aldatıp boşananlar duydum.sorsan içkisi sigarası yok çalışkan diye şişirmiş ailesi bunu.ama insan olamamış tam olmamış yapamamışlar yani.bunu ona söyleyen gerçekleri yüzüne vuran arkadaşlarından da "çok bilmiş" deyip, köşe bucak kaçar .
İyi de mahalle mi önemli hukuk mu?
Hukuken haklısın mahalle ne derse desin,niye bu kadar önemli ki?
Bir de bebeğin olacakmış.
Nafakanı da alırsın.

İyi de mahalle mi önemli hukuk mu?
Hukuken haklısın mahalle ne derse desin,niye bu kadar önemli ki?
Bir de bebeğin olacakmış.
Nafakanı da alırsın.
ben çevremdeki boşanan çiftleri için "mahal" kelimesini kullandım.kesin karar verirsem.önce haklarım için adam gibi bir avukatla görüşürüm tabi.

ben çevremdeki boşanan çiftleri için "mahal" kelimesini kullandım.kesin karar verirsem.önce haklarım için adam gibi bir avukatla görüşürüm tabi.
Tabii ki evli kalmak ya da boşanmak senin tercihin.
Adam hayatından memnun demek ki.
Senin de bir sıkıntın yoksa böyle devam edebilirsin.

Tabii ki evli kalmak ya da boşanmak senin tercihin.
Adam hayatından memnun demek ki.Senin de bir sıkıntın yoksa böyle devam edebilirsin.
benim evliliğim tam sınırda .hani evliliği intihar etmek için binanın tepesine çıkmış insan olarak var saysak. bir adım atsa düşecek ama kendini sallandırıp sallandırıp geri çıkıyor.kocam az biraz kendini toparlasa ve böyle devam etse diğer sıkıntılar sorundan sayılmayacak.

Back