Şu an oturduğum ev 3+1 ilave olarak kiler alanı falan var, iki tane de banyo ama evin içine girince bende sizin gibi hissettim çünkü yeni inşaatlarda bir gri renk modası sürüyor. İçim sıkıldı ev bana küçücük geldi. Taşınma işleri, ufak tefek yerleşme tadilat derken girdik içine, taşınırken büyük değişiklikler yapacak bütçem yoktu. Mutfak çok ufaktı ve içine sığamadım resmen eşyamın yarısını attım. O sene işten yeni çıkmıştım tek maaşa düşmüştük hiç bir şey yapamadım. Ertesi yıl yeniden işe girdim, bir iki ay sonra tadilata kalktım, kiler alanında tuhaf bölünmüş bir duvar vardı, önce orayı kırdırdım, evi İstanbul Beji denen renge boyattım. Mutfağı komple yapmak için iki yıl önce 100.000 lira istediler o da bütçemi çok aşıyordu. Bir ustayla anlaştım mevcut modüle hiç dokunmadan karşısına aynı renklerden içinden masa çıkan, kiler dolabı falan olan duvardan duvara bir modül daha yaptırdım, 15.000 bine mutfağı halletmiş oldum. Parkeler açık gri hiç dokunmadım onlara ama mutfak holün kalebodurlarını 50x50 açık renk bir kalebodurla değiştirdim. Fazla eşyaları tahliye ettim. Şimdi gören evi tanıyamıyor. Aslında 110 metrekare evim ama öyle kötü renkler, boğucu dekorlar kullanılmıştı ki kasvetliydi. Benden sonra tüm komşular tadilata başladı :))) Bu devirde kiracı olmamak büyük lüks o yüzden moralinizi bozmayın, gerekli değişiklikleri yapın ve güle güle oturun derim, hiç üzmeyin kendinizi. Bu arada 80 metrekare bir evde büyüdüm, dört kardeştik ama annem o evi öyle bir hale getirdi ki hiç daralmadık üstelik kendisi de evde dikiş dikiyordu bir kısım atölye gibiydi yani. Sizin olunca bir çözüm illa ki bulunur. Güzel evin sırrı bence az eşya, az aksesuar göreceksiniz çok güzel olacak :)) Bu arada ilk tavsiye hep L koltuk ama bence yapmayın, ben taşındığımda L koltuğum vardı, iki sene sonra onu verip yerine iki tane tek üçlü koltuk yaptırdım. İkili yok, berjer yok salonumda sadece iki tane üçlü boyda koltuk, yemek masası sandalyeler, tv ünitesi var L koltuklar çok hantal konulduğu odayı tamamen iptal ediyor. Mobilyacıya ölçüme göre özel yaptırdım koltukları size de tavsiye ederim.