bekar evi dizmek az bütçeyle nasıl olmalı?

ankagibi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2025
27
12
3
merhaba 1+1 boş daire tuttum. memurum. depozitodur,emlakcıdır vs baya zorlandım. bütçem çok az, maaşım ve özel derslerim var gelir olarak. ortalama 60 civarı diyelim zaten yarısı kiradır,faturadır,erzaktır gidecek. hiç eşyam yok 60 bin civarı dügün paketleri var onlardan mı alsam diyorum taksitle.(icinde koltuk yatak dolap takımı oluyor) ya da parca parca almak mı mantıklı. uygun fiyatlı nasıl dizerim. beyaz esyamı altustan alcam. acaba salonumu tamamlasam bir süre böyle yatsam kalksam sonra mi yatak odasi alsam diyorum. güzel minimal ev de dizmek istiyorum.

özgür olcam ayaklarım üzerinde özgüvenli kadın olcam derken sefalete düşmüşüm gibi hissettim resmen. aileden destek yok bu arada. bir arkadaşım evde gerekirse sandalyede otur yavas yavas stressiz esya al diyor bense hepsi birden olsun bitsin diyorum ama az bütçem var. kafam çok karisti. simdiden yoruldum.
bu yollardan geçenlerin önerilerini bekliyorum pzt okullar aciliyor artik evimden gidip gelmek istiyorum,sevgiler💞

Düğün paketleri daha mantıklı ama koltuk takımı yerine önce yatak alın rahat olmaz salonda. İkinci el de idare etmez mi şimdilik yani letg gibi sitelerden bakın isterseniz tayini çıkanlar uyguna koyuyor çoğu zaman

Acele etme, yavaş yavaş al içine sinsin aldığın her şey. İlk başta açılır bir koltuk/kanepe alabilirsin. Orada yatar kalkarsın mis gibi. Zaruri olan beyaz eşyaları alırsın ama tv hemen şart değil mesela. Telefonlar artık yerini tutuyor. Çok çok heyecanlı, güzel zamanların. Keyfini çıkarmaya çalış, umarım içine sinen bir evin olur ve çok zorlanmadan ödersin her şeyi. 🙏🏻

Öncelikle hayırlı olsun. Başta biraz sancılı geçecek ancak emin olun kısa bir süre içinde çok rahat edeceksiniz. Yakın bir arkadaşım da sizin gibi bir buçuk yıl önce memur olarak atandı, kiraya çıktı. O zaman memur maaşları da düşüktü üstelik. Hiçbir eşyası yoktu. Birden yüklenmedi kendine. Önce küçük bir buzdolabı aldı, fiyat performans bir çamaşır makinesi aldı. Bulaşık makinesini ikinci el aldı mesela. Küçük bir dolap, yatak ve bir l koltuk ile başladı. İki üç ay bunların taksitlerini kapattıktan sonra ufak ufak dizmeye başladı evi. Televizyonunu, ünitesini, halılarını birçok şeyi sırayla aldı. Bence hepsini bir anda alıp kendinizi yormayın. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayın ilk olarak. Kredi kartına faizsiz 9-12 ay taksit yapan yerler bulabiliyorsanız bunları araştırın. Arkadaşınız çok haklı bence. Bir anda her şey olsun deyip borç yükü yaparsanız sonra stresi çok yorucu oluyor. Ben kendim de sizin gibi sıfır birikimle eve çıkmış biri olarak bu süreci çok iyi bilirim. 1 yıl buzdolapsız oturmuştum. En sonunda zar zor küçük bir mini buzdolabı alınca ne kadar çok sevinmiştim. Şimdi her şeyimi gönlümden geçtiği şekilde dizdim.
Her şey gönlünüzce olsun.

Düğün paketlerindeki mobilyalar herkesin zevkine maalesef hitap etmiyor. Ben şahsen spotçudan çık ma mobilyalarla yaşasaydım çok canım sıkıldı baktıkça. O yüzden aydan aya aldım her şeyi.
Önce iyi bir döşek ve yemek masası aldım. Buzdolabı hediye idi ama ikinci el de alabilirsin. Sonra sırasına göre ihtiyaç duyduklarını listeleyip her ay farklı bir ihtiyacı tamamlamıştım. Ev tamamlanınca da ikinci el buzdolabını ve çamaşır makinası yeniledim.

önce gerçekten ihtiyacım olan şeylerin listesini çıkarıp sadece onları alırdım çünkü ani ve acil maddi ihtiyaçlarınız çıkabilir hayat bu.
borca girip her şeyi takım düzmektense bunu tercih ederdim çünkü hem borç, hem de takım eşya sevmiyorum.
her ay kenara belli miktar para atabilirsiniz ve o birikimden tamamlarsınız kalanları daha sonra.
mutlaka ikinci el kullanırdım gayet temiz ürünler oluyor.
bende king size yatak var ama koltukta yatıyorum aylardır ne diyim ona bilemedim.. :KK48:
beyaz eşyalarınız zaten netse en öncelik ihtiyaç mutfak ve yemek gereçleri bence. evde yemek yapmak tasarruflu ve daha sağlıklı.
gardrop yerine ucuz bir eşek askılık ve ona asılabilen bez raflar kullanmıştım ben mesela. o tarz çözümlerle idare edebilirsiniz.
böylece zaman içinde dayanıklı ve estetik eşyalar almaya şans olur.

Yakın zamanda ayrı ev dizmiş birisi olarak eğer bütçeniz yoksa yavaş yavaş almanız daha mantıklı diyorum.Düğün pakedi diye zevke hitap etmeyenleri ucuza sattırırlar sonra keşke bekleseydim dersiniz.En önemlileri yatak, beyaz eşyalar ve perde .Taksitle bunları alın kalanı zamanla dizersiniz acelesi yok.

Koltuğu bile erteleyebilirsiniz zaten çalışacaksınız çok acelesi yoktur diye düşünüyorum.Bütçeniz yeterse onu da alın.Benim ailem çok yardımcı oldu o yüzden stressiz geçti sürecim ama çok zevkli bir dönemmiş sıfırdan kendine göre dizmek evini.

Musmutlu günleriniz olsun içinde :)

Bence yatak çok önemli. Biz tasinirken butun esyalarimizi Turkiyede biraktik 2 bavvulla geldik sadece ve daha ulkeye gelmeden satin aldigimiz ilk esya yatakti biz eve geldigimiz gun teslim aldik. 😁 Bilmiyorum koltuk tepelerinde duramam ben olsam.

Hayırlı olsun darısı diğer bekleyenlerin başına :/ bence orta halli fiyat perfomans ürünler alın. İleri de farklı yere taşınırsanız ya da evlenirseniz zaten değiştirirsiniz.

Önce bir yatak alın kendinize. Oturmasanız olur ama uyumasanız olmaz yani düz mantık. 🙂hangi şehirdesiniz? Bursada uygun fiyata sıfıra yakın yenilikte eşya alabileceğiniz bir kişi var da onun için soruyorum

Merhaba hayırlı uğurlu olsun beni 18 yıl öncesinde götürdünüz çok güzel heyecanlar .

Keşke eşyalı ev tutsaydiniz çok rahat ederdiniz .

Güzel hır yatak , bez dolap , buzdolabı , ocak acil olanlar . Eşyayı çok dert etmeyin tayin cikinca bela oluyor , az ve öz eşya ile işi bitirin .

merhaba 1+1 boş daire tuttum. memurum. depozitodur,emlakcıdır vs baya zorlandım. bütçem çok az, maaşım ve özel derslerim var gelir olarak. ortalama 60 civarı diyelim zaten yarısı kiradır,faturadır,erzaktır gidecek. hiç eşyam yok 60 bin civarı dügün paketleri var onlardan mı alsam diyorum taksitle.(icinde koltuk yatak dolap takımı oluyor) ya da parca parca almak mı mantıklı. uygun fiyatlı nasıl dizerim. beyaz esyamı altustan alcam. acaba salonumu tamamlasam bir süre böyle yatsam kalksam sonra mi yatak odasi alsam diyorum. güzel minimal ev de dizmek istiyorum.

özgür olcam ayaklarım üzerinde özgüvenli kadın olcam derken sefalete düşmüşüm gibi hissettim resmen. aileden destek yok bu arada. bir arkadaşım evde gerekirse sandalyede otur yavas yavas stressiz esya al diyor bense hepsi birden olsun bitsin diyorum ama az bütçem var. kafam çok karisti. simdiden yoruldum.
bu yollardan geçenlerin önerilerini bekliyorum pzt okullar aciliyor artik evimden gidip gelmek istiyorum,sevgiler💞
Bi yatak bi elbise dolabı bi yemek masası l koltuk ve Tv birkaç küçük halı kilim çeyiz paketleri gereksiz
Dolaplarda online alışverişle uyguna düşürebilirsin bence

Hayırlı olsun sizin için bu adım, sırayla almak daha mantıklı, öncelikli ihtiyaca göre gidebilirsiniz, temiz ikinci elde bakabilirsiniz, kullanılmamış temiz bulabilirsiniz, ilk eve çıktığımda öyle yapmıştım, çokta rahat hallettim her şeyi, pahalı 0 almaktansa araştırıp temize çok güzel ürünler almıştım

çeyiz paketlerini önermem olur da evlenirseniz ileride yeni moda eşyalarda aklınız kalabilir. Ben de zamanda geriye aktım resmen 10 yıl önce ilk atandıgımda derme çatma/toplama bir ev kurmustum ama o kadar cok seviyordumki orayı:))
Sırasıyla almanızda fayda var en önemlisi mesela yatk/dolap/masa bunlara öncelik verebilirsiniz her ay uc dört parça alabilrsiniz bence. Ben bekar yaşadığım 4 yıl boyunca bez dolap kullanmıştım çok ekonomikti ama tabi siz tercih eder misiniz bilmem. Hayırlı olsun simdiden :)

Bende 1+1 evde yaşıyorum. Ev küçük fazla eşya beni boğardı o yüzden yatak almadım koltuk aldım 2 tane. Biri yatak odasında biri oda/mutfakta.Hem koltukları dolap gibi kullanıyorum gece yatak gündüz koltuk alanıda daraltmadı. Bence küçük evlerde eşyalsrın işlevselliği çok önemli. Ofis tipi buzdolabı aldım.

Düğün paketlerinin mobilyaları güzel olmuyor.ayrica içinde ihtiyacınız olmayan şeylerde oluyor.mobilya derken bı yatak bı dolap bir köşe koltuk işinizi görür bence kalanını da ay ay halledersiniz

çeyiz paketlerini önermem olur da evlenirseniz ileride yeni moda eşyalarda aklınız kalabilir. Ben de zamanda geriye aktım resmen 10 yıl önce ilk atandıgımda derme çatma/toplama bir ev kurmustum ama o kadar cok seviyordumki orayı:))
Sırasıyla almanızda fayda var en önemlisi mesela yatk/dolap/masa bunlara öncelik verebilirsiniz her ay uc dört parça alabilrsiniz bence. Ben bekar yaşadığım 4 yıl boyunca bez dolap kullanmıştım çok ekonomikti ama tabi siz tercih eder misiniz bilmem. Hayırlı olsun simdiden :)
bez dolap baslangic icin olabilir ama 4 sene kullanmam sanırım belki yaza kadar idare ederim

Buzdolabi, çamaşır makinasi, rahat bir koltuk ve 1 dolap bir de basit açılır kapanır masa ya da orta sehpa başlangıçta işini görür 😊 tabi bir de yatak olursa daha rahat edersin.Hemen hepsini halledemwzsin zaten. Acele edersen ya da paketlere girersen de icine sinmez. Maaşını aldıkça ya da maaşından artana bakarak ihtiyac kredisi alabilirsin biraz. Bankaların hosgeldin kredileri varya faizsiz 20-30 bin kadar. Biraz elini rahatlatir. 10 sene önce bende senin gibi sıfırdan dösedim evimi. Derme çatma olmasi bile keyifli başta. Mükemmel ve tastamam olmak zorunda değil hicbiri😊

bez dolap baslangic icin olabilir ama 4 sene kullanmam sanırım belki yaza kadar idare ederim

ben ilk başta bavullarımı yatak odasına iki kanatı açık şekilde koyup kıyafetleri ona katlayarak yerleştirmiştim. birkaç ay daha acil ihtiyaçlarımı oradan kullandım. sonrasında mobilyacılar çarşısında istediğim boyutlarda dolap yaptırdım.
bu arada bütçe işini biliyorsanız excel ile çalışmanızda yarar var. beyaz eşya, mobilya, küçük ev aletleri gibi kategoriler yaptım ve yanlarına kabaca bütçe yazdım. kategoriler altındaki her bir kalemi de önem sırasına göre sıralamıştım. listenin toplamında kabaca ne kadar bütçeye ihtiyacım olduğunu görüyordum. ve her ay elimdeki bütçe ile listelerdeki önceliklerden hangisini alabilirim ya da bir sonraki aya devretmem gerekenleri görüyordum. ilk aylarda epey sefil bir hayat. hatta ilk birkaç ay benim sadece döşeğim vardı ve yerde duruyordu. karyolamı bile sonradan aldım ama o evi tamamladığımda o ev öyle güzel ve anlamlıydı ki tarif dahi edemem. eve gelen herkes, benim evim olduğunu hissediyordu ve herkes çok huzurlu hissediyordu. halen de o evimi hatırladığımda o kadar içim sevgi ve özlemle dolar ki burnumun direği sızlar.
tabi bu anlattıklarım on küsür yıl öncesinin istanbul'unda oluyor. her şey çok daha ucuz, kolay ve erişilebilir idi. o yüzden tüm kalbimle yeni kurduğunuz hayatınızda kolaylıklar diliyorum. kafanız karıştığında burada sormaktan çekinmeyin. aynı yollardan geçmiş birçok hanım var burada.

Back
X