Bebek Beslenmesi bebişlerimizin bir günlük beslenmesi (ne yiyor ne içiyorlar)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benimde sanırım aşırı hareketten hiç et tutumuyo benimkide 7,5 kilo mesele kilosu değil gayet güzel yiyo ama neree gidiyo bilmeme ha birde günde 3-4 kez kaka yapıyo kesin oraya gidiyo :)))

aynen benim kızı tarif ediyorsun canım
benim eylülümde tatlı olan hi. bir mamayı yemek istemiyor
ver tuzluyu ekşiyi silsin süpürsün
böyle oluncada ne yapacağımı şaşırıyorum bazen
hep çorba hep yoğurt....allahtan meyva yiyor

şu mama firmaları tatlı sevmeyen bebekler içinde tatsız tuzsuz birşeyler üretse ne güzel olur...

kızlar ilk önce herkeslere meraba,buaralar pek gıremıyodum.gercekten bu topik bir harıka olmus.kim düsündüyse ellerıne saglık.bakıyorumda bırcogunuzun bebıslerının masaallahı var bayagı bır ıstahlılar.benım kusum cok ıstahsız.corbalardan nefret edıyo nasıl alıstıracam ınanın bılmıyorum.zorunan yedırıyorum ya.benımkı tatlıcı.eksı turu sevmıyooooooo.oysakı 4 duncu ayda baslamıstım ek gıdaya hala da zorlanıyorum yedırırken.ne yogurt nede corba.eksıyı kesınlıkle sevmıyo.bırde kızlar ben kahvalt mamasında ne tereyagı nede cevız hıc vermedım.onları nasıl verıyosunuz acaba....tekrar bebıslerınıze kocaman masaallah....

işin zormuş hazerancııım, kolay gelsin diyeyim öncelikle....

kahvaltıda ceviz vermeye ben henüz başlamadım, 9. ayda verilir diye biliyorum....bende 9. ayda başlayağım vermeye.... veren arkadaşlar var ama, cevizi iyice ezip (un haline getirip) kahvaltılarına ekliyorlar....

tereyağınıda sıcak yumurtası ile eziyorum eriyip gidiyor zaten. yumurtayı hergün vermiyorum ama. o zamanda biraz eritiyorum yağı öyle veriyorum. bazen tereyağı yerine zeytinyağı kullanıyorum....

canim ekşiyi sevmiyorsa tatlandir sende bak ozaman sever.mesalayogurduna pekmez kat.çorbasinada..merak etme alişir..benimki ilk zamanlar senin dediğin tepkileri veriyordu..ben öyle yaptim..yayogurduna meyve püresi,pekmez kattim yada çorbasina..öyle öyle aliştişimdi hepsini yiyor maşallahben tereyaği koyuyorum cnaim kahvalatisina ama ceviz hiçkoymadim..biraz daha geçsin öylekoyucam..tereyagida 1 çay kaşıgı kadar canim çok fazla degil

tesekkür ederım zeamayscııım.gercektende ısım cok zor.insaallah düzelır dıye beklıyorum.demek 9 uncu ayda verılıyo cevız.bende vereyım dıodum artık.karasız kaldım suan.neyse.bırde su devam sütü ıle devam maması aynımı acaba canım.bır bılgın varsa paylasırmısın.mamalardan pek annamıyorumda.yada bılen arkadaslar paylasırlarsa sevınırım.sımdıden tesekurler..

yok be güzelım denıyorum ama ne fayda.2yada 3 kasıktan sonra hemen öğğ yapıyo.dubakalım denemeye devam.ümidim düzelmesı gercekten.

aptamilin 1-2 si devam maması, 3'te devam sütü yazıyor, ama bizler konuşurken süt mama ikisinide kullanıyoruz sanırım... yani en azından ben her ikisinide söylüyorum )

ben ceviz koyuyorum 7.aya girip kahvaltıya başladımısdan beri.. 1 gün tereyag ekliom kahvaltısına bigün ceviz. iyicee dövüyorumm sarımsak ezici neydi onun adı havanmı işte neyse :)) bu arada bnmkide sebze yemio sadece yourtla karıştırınca zorla gidioo.. pekmes katmayı dene çorbanın içine yada elma muz püresi falan..

bidee kaşık maması ile devam maması yani devam sütü ayrı tabiki.. kaşık mamaları muhallebi kıvamında vitaminlii.. tahıll ihtiyacını karşılamak içinn.. aman ne biçim yazdım yaa

slm kıslar efe beyin menüsünü yazayım ve şöyle bi taktik uyguluyorum tatlılardan önce tuzlu ekşilerden sonra çünkü emmişse çorba falan imiyo
1.öğün anne sütü
2.öğün 6 cicibebe labne peynir pekmez yumurta veya muz ihlamurla ezilip mama kıvamına geliyo
3. öğün yoğurt pekmezli veya meyve püreli hergün olmuyo ekşileri sevmiyoz
4. a. sütü
5 çorba hergün olmuyo
6 a. sütü
7 meyve püresi
8 saat 8 gibi arı elmalı pirinç unuyla muhallebi
saat 9-10 arası uyuyo ama gece 3 -4 kez kalkıp emiyo

kızlar bebekler ortalama çorba öğününde kaç cc çorba yiyo sizin birde ekmek falan atıomusunz içine bizim fırın tuzsuz ekmek çıkarıyo aldım içine biraz eziyorum yeni başladım

ben herşeyden ufak kaselerle yediriyorum 70 ml kadar sanırım ekmek içi bende doğruyorum bazen yoğurda bile

şu tatlı olayında ben şanslıyım galiba çünkü kızımın tatlılarla hiç arası iyi değilll:))

ceyrem ben 125 cc corba veya sebze puresı verıyorum
corba cok sulu olmussa hero babynın 8 tahıllı sebzelı mamasından karıstırıyorum
ya da cıcı bebenın bebek ekmegınden ufalıyorum

kızlar bebekler ortalama çorba öğününde kaç cc çorba yiyo sizin birde ekmek falan atıomusunz içine bizim fırın tuzsuz ekmek çıkarıyo aldım içine biraz eziyorum yeni başladım

150 cc yiyor benim oğluşum içinede cici bebenin bebek ekmeğinden 1 tane ufalıyorum

Kızlar baya bebıŞler alıŞmıŞlar artık ek gıda ya. Yanlız bıŞey soracaĞım hıÇ sÜt ÜrÜnlerıne alarjısı olan bebıŞler yokmu. Benım kızımın var ve o yÜzden daha kahvaltı veremedım ama yarın sızden aldıĞım tarıflerle deneyeceĞım

fatma yıldız nası anlasıldı süt alerjisi biraz bahsedermisin yani kesin süttenmi kaynaklanıyo acabasenın kuzununki..geçmiş olsun zor bi durum devam mamalarıylada hazırlasan olmuyomuki kahvaltı vs

maşallah efeye canimama canim arı mama verme..bize dr muz hiçönermedi çok tok bi mamadir agir gelebilir dedi..onun yerine pirinç unundan muhallebi yapıp vermek daha da güzel olur dedi hatta ben size vereyim bi muhallaebi tarifi..

formul mama ile muhallebi:1 su bardağı su ve yaklaşık 2 tatli kaşıgı pirinçunu kariştıralarak su muhallebisi yapılır..biraz ılındıktan sonra içine 5 ölçek devam mamasi diyede geçiyor formül mama eklenir yedirilirafiyet olsun bebişlerecokacimcoook

canim bizde öyle süt ürünlerine alerjisi olan yok diye biliyorum..ama zor bi durum yememesi açısından..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…