- 30 Aralık 2008
- 1.354
- 1
Çok güldüm valla alemsin.bizim dokuz tane dişimiz çıktı bizde görmedik:)))bizim de 2 dişimiz çıktı ama,babaannede tık yok,hedik bile yapmadı.şu clipsocu kaynana bizimkileri toplasa da seminer verse.
kızlar bu akşam demir masanın üzerine , oldukça uzağa koyduğumu sandığım çay dolu bardağa uzanarak üzerine döktühemen üstündekileri çıkarıp soğuk suyla yıkadık ve acil yanıklar için aloe veralı bi krem sürdük şükür ki çok az bir yeri su topladı (1 cm kare kadar) başka bişey yok ama çok üzüldüm , babasının kucağında ağlarken bana bakıyordu sorgulayan gözlerle noldu bana der gibi az önce baktım dudağım uçuklamış sizler de dikkat edin sıcak şeyleri uzağa değil çoooooook uzağa koyun nasıl uzandı oraya anlayamadım bi de soru su toplayan yer nolcak şimdi patlarsa acır mı acaba?
kızlar bu akşam demir masanın üzerine , oldukça uzağa koyduğumu sandığım çay dolu bardağa uzanarak üzerine döktühemen üstündekileri çıkarıp soğuk suyla yıkadık ve acil yanıklar için aloe veralı bi krem sürdük şükür ki çok az bir yeri su topladı (1 cm kare kadar) başka bişey yok ama çok üzüldüm , babasının kucağında ağlarken bana bakıyordu sorgulayan gözlerle noldu bana der gibi az önce baktım dudağım uçuklamış sizler de dikkat edin sıcak şeyleri uzağa değil çoooooook uzağa koyun nasıl uzandı oraya anlayamadım bi de soru su toplayan yer nolcak şimdi patlarsa acır mı acaba?
Çok güldüm valla alemsin.bizim dokuz tane dişimiz çıktı bizde görmedik:)))
Nadirdir zaten böyleleri.
Akşam oğluma yayla çorbası yedirdim,gece uyumadan önce 5 adet bebe bisküvisi,5 kaşık aptapil karıştırdım.
Kızlar hepinizden fazla karşıyım bisküviye mamaya ama işte bazen bebeklerin ihtiyacı olabiliyor.Taylan herşeyi yiyor,güzel kahvaltı yapıyor,sebzesini ayırt etmez,eti yer ama son üç ayda toplam kilo alımı korkunç düşüktü bir ay hiç almadı.Sebze çok yediği için çok tuvalet ihtiyacı oluyor,günde sekiz kez. Pirinç,patates,muz,makarna yada mama bunlarla durumu dengelemek zorunda kaldık.
Çok geçmiş olsun ceylininde eli yanmışdı parmak uçları su toplamışdı su topları zamanla kendi patlıyor ve canı yanmadan atlatıyorlar tavsiyem kendi patlamadan müdahale edip patlatmaman çünkü mikrop kapabilir tekrardan kuzuya geçmiş olsunkızlar bu akşam demir masanın üzerine , oldukça uzağa koyduğumu sandığım çay dolu bardağa uzanarak üzerine döktühemen üstündekileri çıkarıp soğuk suyla yıkadık ve acil yanıklar için aloe veralı bi krem sürdük şükür ki çok az bir yeri su topladı (1 cm kare kadar) başka bişey yok ama çok üzüldüm , babasının kucağında ağlarken bana bakıyordu sorgulayan gözlerle noldu bana der gibi az önce baktım dudağım uçuklamış sizler de dikkat edin sıcak şeyleri uzağa değil çoooooook uzağa koyun nasıl uzandı oraya anlayamadım bi de soru su toplayan yer nolcak şimdi patlarsa acır mı acaba?
bu aylarda uykuya direnebiliyorlarmış çınarda sanırım direnenlerden ama bu durum seni korkutmasın düzeliyormuş annesi. bu ara ceylinde kendi kendine uyumak istiyor sallatmıyor kendini güzel bişey ama uyuması zaman alıyorEfendiiimmm sıra geldi bizim esas oğlana.. Dünya üstünde bir tane daha yoktur sanırım böyle bir çocuk. O aslında bi prototip. Eminim artık. Çınar gece 03.30 da uyudu. Bir insan evladı nasıl oturur o saate kadar anlamıyorum. Ayağımda salladım yok, karyolasında salladım yok, kucağımda salladım yok. Emzirdim yok, meyve verdim yok yok yooookkkkkkk. Çingene beşiği yaptık, çarşafa yatırıp eşimli karşılıklı geçip salladık gene yok. Sonra kendi kendine uyudu. O saatte uyuyan çocuk kaçta kalkar sizce??? öğlene kadar uyur değil mi???? 2 saatte bir kalkıp emdi ve saat 08.30 da zombi gibi kalktı. Hadi kalkmışken k.valtı vereyim dedim yemedi, emmedi. Saat 10.00 a kadar şarkı söyledi kendi kendine ve uyudu. Var mı dünya üstünde böyel bir çocuk
brokoli ve yer elmasını hiç denemedim bakalım benim kız sevecek mi sonuçları paylaşırım kızlarcanım brokolileri
1 tane havuç ve 2 tane yer elmasını 1 tane de soğanı iri doğrayıp suya atıyorum
haşlandıktan sonra
1 su bardağı süt koyuyorum 5 dk daha kaynatıyorum en son 1 çorba kaşıgının ucuyla
tereyağı koyup blenderdan geçiriyorum
Yok hayatım kullandığım bir ilaç yok.Taylan'a yedi aylıkken testler tahliller yapılmıştı hepsi normal sınırlrdaydı,12.ayda yeniden yapılacak altı ayda bir tekrar ediliyor,Çekap yapılıyor nedeni yok rutin olarak yapıyor doktorumuz.Şöyle bir durum varki bizde, hiç sevmiyorum bunları yazmayı ama nazar falan hikayesinden normal bir yemek tabağını düşün ve ağzına kadar dolmuş sana yada bana bile fazla gelir işte Taylan'ın sebze tüketimi o şekilde ancak sebze dışındaki yiyecekleri severek yemiyor sebze vermiyorsam oyun oynayarak,camdan bakarak,şarkı söyleyerek,mutfaktaki malzemeleri sıra sıra eline vererek yedirebiliyorumDoktora söyledim sebze yiyen çocukları seviyoruz dedi bende azaltıp doğal sürece müdahale etmek istemedim ancak sebzeyi böyle tüketmesinin neden olacağını söyledi.Birde metebolizmasının hızlı çalıştığını.Babasıda bende,dedeside tüm sülalemiz sebzeyi sevmezken Taylan bizi sevindiriyor.İşallah hep böyle gider çünkü sağlıklı beslenme sebze ağırlıklı olur.Ama eğer bebekse onun vucudu başka yiyeceklerede ihtiyaç duyuyor bu açıdan bazen çorbalarına çok tahıllı ekmek ekliyorum,haftada bir kez balık yediriyorum,haftata iki kez tavuk eti,hergün kızmızı et,yumurta,peynir yoğurt,kuruyemiş(ceviz,badem,kabak çekirdeği,kuru üzüm,kayısı)bebek maması sadece sebzeylede olmuyor dengelemek gerekiyor.Canım kullandığın herhangibir ilaç var mı?? neden sordum.. Biz dün Çınar'ın kontrolüne gittik. Bana "senin son endokrin kontorolünü yazmamışım gittin mi "diye sordu Çınar'ın doktoru. Bende geçen ay gittiğimi guatr ilacımı arttırdığını söyledim. Hop oturdu hop kalktı en fazla 100mg içebilirsin. Neden arttırdı. Olmaz diye kızdı ve Çınar'ın geçen ay kilo vermesini, kabızken günde 5 kez yapmasını buna bağladı. Hemen doktoruma gitmemi , konuşmamı ve görüşünü bildiren kağıdı ona götürmemi istedi. Acaba diyorum seninde böyle bir durumun var mı?? çok güzel kilo alırken neden bu çocuk böyle oldu???
bizim de 2 dişimiz çıktı ama,babaannede tık yok,hedik bile yapmadı.şu clipsocu kaynana bizimkileri toplasa da seminer verse.
Yok hayatım kullandığım bir ilaç yok.Taylan'a yedi aylıkken testler tahliller yapılmıştı hepsi normal sınırlrdaydı,12.ayda yeniden yapılacak altı ayda bir tekrar ediliyor,Çekap yapılıyor nedeni yok rutin olarak yapıyor doktorumuz.Şöyle bir durum varki bizde, hiç sevmiyorum bunları yazmayı ama nazar falan hikayesinden normal bir yemek tabağını düşün ve ağzına kadar dolmuş sana yada bana bile fazla gelir işte Taylan'ın sebze tüketimi o şekilde ancak sebze dışındaki yiyecekleri severek yemiyor sebze vermiyorsam oyun oynayarak,camdan bakarak,şarkı söyleyerek,mutfaktaki malzemeleri sıra sıra eline vererek yedirebiliyorumDoktora söyledim sebze yiyen çocukları seviyoruz dedi bende azaltıp doğal sürece müdahale etmek istemedim ancak sebzeyi böyle tüketmesinin neden olacağını söyledi.Birde metebolizmasının hızlı çalıştığını.Babasıda bende,dedeside tüm sülalemiz sebzeyi sevmezken Taylan bizi sevindiriyor.İşallah hep böyle gider çünkü sağlıklı beslenme sebze ağırlıklı olur.Ama eğer bebekse onun vucudu başka yiyeceklerede ihtiyaç duyuyor bu açıdan bazen çorbalarına çok tahıllı ekmek ekliyorum,haftada bir kez balık yediriyorum,haftata iki kez tavuk eti,hergün kızmızı et,yumurta,peynir yoğurt,kuruyemiş(ceviz,badem,kabak çekirdeği,kuru üzüm,kayısı)bebek maması sadece sebzeylede olmuyor dengelemek gerekiyor.
Bugün yine tavuk suyuna çorba yapıcam,sabah erken kaltı erken kalkınca kahvalı yapmayı hiç sevmiyor işte yedi yinede beni uğraştırarak.
Canım kan tahlili 3 ayrı tahlil yapılıyor.Genel detaylı oluyormuş.tam kan tahlili idrar tahlili,böbrek genişlemesi vardı kapandı ama yinede bakılıyor,birde genetik olabilir diye taylan'nın kalbi incelenecek gelecek ay.Gerçi oğlumda kalbiyle ilgili yada sağlığıyla ilgili bir sıkıntısı yok bunlar sadece önlem olsun diye.Bizimde salı günü kan tahlilimiz var. Demirine, tiroide, kan değerlerine bakılıyor birde rutin idrar kültürü. Sizin doktorunuz nelere baktırıyor???