Oldukça şaşırdım düşüncenize mesleğinizde hemşire yazdığı için.Bende altı ay bebeğimi sadece emzirenlerdenim ve bebeğim herşeyi yiyor bu konuda sıkıntı çekmiyorum.Dünyada kabul görmüş bir durum eğer sütünüz yetiyorsa altı ay emzirin bir daha bebekleriniz altı aylık olmayacak ve bu işin geri dönüşü yok.Altı ay bebeğinizi sadece emzirerek ona neler armağan ettiğinizi isterseniz bir araştırın.
anne sütü savaşları varmış burda
ne mutlu 6 ay sadece emzirenlere.
süt yetiyorsa illa ki alışacaktır ek gıdaya mıdaya.
neyse.
yumurta hergün veriyoruz biz,çünkü başka birşey yemiyor,kaldı ki dr umuz hergün ver diyeli çok oldu.
öğlen dün akşamdan kalan şehriye corbasını verdim,kıymalarını tükürdü ( dipnot,4. ayda ek gıdaya gectik )ve blendrladım,neyse bir süre sonra yedi, içine ekmek atma ,annesinin onları avlama numarasıyla.
akşama bezelye yaptım,inşallah yer ,- ilk kez taze bezelye yaptım ömrümde-
bende bezelye yaptım bugün ama bezelyelerini yemedi.dünde bakla verdim çıkarttı.sabahta melemen yedi.çilekte veriyorum.
düşünün ki hastayken veya diş çıkarıyorken çocuğunuz bir iki gün bişey yemek istemiyor, işte ben bunu aylardır yaşıyorum hiçbirşeye ağzını açmıyor yemek isemiyor. sürekli değişik yemekler yapıyorum birkaç çeşit koyuyorum önüne hergün her öğün ve hepsi çöpe gidiyor. o kadar sinir bozucu bişey ki tadına bile bakmıyor.annemle beraber evde kıza bakıyoruz ama kadıncağızın da kalbini kırıyorum eşimle de birbirimize giriyoruz sürekli. ne aile içinde huzurumuz ne de sosyal hayatımız kaldı.uyandıktan sonra yemek yedirmeye uğraşırken tekrar uyku saati geliyor dışarıya çıkamıyoruz.bütün gün yemek yedirmeye çalışacaz diye başka bir faaliyet yapamıyoruz. neyse ki sağlıklı diye avunuyorsun, 14 aylık olacak ama o kadar minyon ki kaç aylık diye soruyorlar. hala daha 6-9 aylık kıyafetleri bile oluyor.
valla defne arkadaşım,
pazar sabahı dedim ki evde yine uğraşacağıma bir de ortalık fena batıyor, bruncha gidelim. aldım kızı annemle bruncha gittik, dünya kadar çeşit yiyecek var. hepsinden masaya taşıyorum o kaçıyor. içerde bile durmadı sürekli sokağa çıkmak istedi. sürekli elinden tuttuk yürüttük, sonuçta biz de hiçbirşey yiyemedik 60 tl bayıldık döndük eve. bazen annem terasa falan çıkarıyor, of of denemediğimiz şey kalmıyor. oyun yerleri, kukla kebap, komşular, araba gezintileri hepsi boş boş. belki de yieyecek ama yanlış zamanda :)
ya ben anne sütü vermeyin demedim ki. ne annesütü savaşları?