- 15 Şubat 2013
- 24.871
- 94.181
-
- Konu Sahibi akillikiz1789
sizi tebrik ediyorum etrafınızdan etkilenmeyip doktorunuzu Dinlediğiniz için . böyle insanlar çevreden yanlış bilgilerle geliyor . düşünün şimdi benim bunu hastada düzeltmem için kaç dk Lazım ? en iyi koşulda minimum 20 dk değil mi ? kimsenin içeri dan diye girmediğini sıra diye içeri dalıp kavga etmediğini varsayıyorum . ee şimdi en az 90 hasta bakılıyor . bu en az bakılan Sayı şimdi hesaplarsak doktor nefes almasa yemeğe gitmese bile 30 saat ediyor ve 6 saat eksik bir gün için :) yani imkansız hanımefendi . ben de çok isterim rahat olsun . ne kadar acımasızca tüccar Denmiş bir yorumda bize . yahu tüccar olsam keşke hiç vicdan yapmam sadece 20 hasta derim ya da bugün bakamıycam kimseye canım istemiyor derim . Allah hepimize merhamet versinOnda haklısın zaten takılmış takılmayacağını biz burdan bilemeyiz ama doktor ekstra bir şey dememiş galiba genel bilgîlendirme yapmış
Diğer arkadaş da doktorun bilgisi hatalı demiyor esasen bilgiyi vermiş ama endîşeli hastaya ayrıntılı açıklama yapmayıp moralini bozmuş demek istiyor
Maalesefn doktor için rutin bâzı şeyler kişiler için sıkıntı oluyor kendimînkini de her küçük olan sonunda küçük olmayabiliyor diye yazdım şunu da ekleyin o zaman ben o diyetten çıkmadım yine bebeğim küçük diye fazla yemedim doktorun dediğini yaptım
aynen ben de onu diyorum işte :)ah bu ben herşeyi bilirim ukalalığı
sene kaçtı ? kapı kapı nereyi gezdiniz ? iyi bakın Google a aratmamanız gerektiğini dinlemişsiniz ? emin misiniz ? ya aratmanız gerekiyorsa ve yanlış söyledilerse ?demekki bişey bilmiyosunuz, kapı kapı gezdim diyorum size, merak etmeyin dr,a riski soracak kadar kafam basıyo:) zaten anlatıyolar hastaya özel kliniklerde google' a aratmamam gerek kalmayacak kadar dinledim dr.lardan
Hanım efendi kusura bakmayın ama yazdıklarımı baştan aşağı yanlış anlamışsınız. Elbetteki biliyordur doktor o cihazın nasıl işlediğini. Ama karşısındaki hasta bunu bilmiyor. Bunu ona söylemekte doktora düşer. Ben o doktor bilgisiz bilmiyor demedim. Yeterince bilgi vermemiş dedim.o tvdekiler nasıl haklarını verecek bilmiyorum . geçen gün bir doktor arkadaşım bizzat konu oldu . hem de kasap doktor ilan edildi . noldu biliyor musunuz ? davayı Kazandı ! hem de alnının AKIYLA . şimdi itibarımı zedeledi diye dava açtı o kanallara . bunu haber yaparlar mı asla . ÇOĞU da böyle emin olun .şimdi siz tam Türk insanı özentisiniz . o cihazın sapma oranını doktor bilmiyor mu ? ne zannediyorsunuz siz ? gayet sapmayı göz önüne alarak da söylemiş olabilir . bebek geri kalmamış teyidini muayenesiz veriyorsunuz . pes ! onun da mı Eğitimini aldınız yoksa ? insaf . biraz çekememezlik var sanki ... ayrıca hastalarını hatırlarlar doktorlar . evet günde 120 hasta Bakıyoruz ve yine hatırlıyoruz . bilirim çünkü kime ne amaçla ne tavsiye ettiğimi . siz bana doktorculuk oynayacağınıza işi uzmanına bırakın . haberlerde başka şeylerle ilgili de neler duyuyoruz . dün bizim hastanenin acili sarhoş bir adam Tarafından yerle bir edildi yaraladığı kişiler oldu . haberlerde gördünüz mü ? yok am haketmiştir doktor.emin olun gebelik takibi için kadın doğum uzmanı gayet iyi . inanamazsınız sizden de iyi . siz burdan gerçi doktor değiştirmesine karar verdiniz bir reçeteyi de yazın ben kaşelerim. biraz okuyun nolur . Dünya'da bizim insanımızın bazı konularda Örneği yok . her gün biraz daha şaşırıyorum.
ben gereksiz Eleştiriye cevap veriyorum . si gerçekten bir kadın doğum uzmanının ultrasonla baktığı ve söylediği Cümleye burdan yorumla boşver denmesini doğru buluyor musunuz ? ben her doktor mükemmel mi diyorum ? evet farklı olsa da aynı Kapıya çıkar . ama bir takip için hastayı uzman uzman gezdirmek doğru değil . emin olun o işi o uzman yapar .onu. bilgisine göre gayet yetebileceği rutin bir şey . olmazsa kendi sevk eder . bir kaç seneye düzenleme gelecek ve Avrupa'daki gibi istediği gibi gezemeyecek hastalar deniyor . sadece doktor sevk edecek . çok doğru olur . hem hastaya eziyet hem diğer hastaların vaktinden çalma . Türkiye'de her yer kalabalık . doktor sayısı çok değil .önemli olan hayati tehlikesi olan gerçekten riskli Gebeliği olan hastalar var . onların vakti neden azalsın . bu Arkadaşınki rutin kontrol . neden işi uzmanına bırakıp arkadaşım rahat ol doktor kontrolünü azaltma diyemiyoruz . herkes bir herşeyi ben biliyorum diyor .haımefendi siz önce he mesleğin iyisi kötüsü olabileceği gibi dr.ların da iyisi kötüsü, kasabı, tüccarı, gerçekten işini hakkıyla yapanı olacağını bi mantğınıza aldırmaya çalışın, eğer bi dr bana hamileliğimde bişeyler yolunda gitmiyo şunu bunu yapmak lazım diyosa altenatif bi drun hatta bi kaç dr.un ne dediğini duymakta bi anormallik yoktur, bu sadece hamilelikte de geçerli değil, bi dr.un dediği diğerini tutmuyo çoğu zaman ama bakarsan hepsi uzman hepsi biliyo
Vizitesi 350 400 lira atası değişen dr.ların özel kliniklerine gittiğiniz zaman size nerdeyseyarım saate yakın bi zaman ayırıp her şeyi gayet detalı anlatıyolar, bi kaç dr.un ağzından aynı oranları duyduğumu hatırlıyorum sene 2013, hepsi zırvalıyo idiyse bileiycem, isterseniz sizeözdlden dr.ların adlarını yazayım.sene kaçtı ? kapı kapı nereyi gezdiniz ? iyi bakın Google a aratmamanız gerektiğini dinlemişsiniz ? emin misiniz ? ya aratmanız gerekiyorsa ve yanlış söyledilerse ?
Ya allah aşkına hanım efendi siz şuan kocaelindeli eyleme destek veriyo musunuz? Motorlu araç kullanan kullanmasa bile binen bi insansınız mutlaka. Sonuçta o insanlar diğer insanların ihtiyaçları için çalışıyoşar.kim tüccar Kafası yaşıyor . hasta başına performans sistemini getirenler için bir protestonuz oldu mu ? doktor tüccar değildir . tüccar olmaya zorlanıyor . ve ne yazık yine tüm eylemi doktorlar yapıyor . daha hiç hastaların bir eylemini görmedim . e bu düzeni getirenler de hastalar memnun demekki diyor . inanın tüccar olsam sadece günde 30 hasta bakarım kapatır dükkanı giderim . bu ülkeye inşallah yabancı doktorlar bitan önce gelir . insanımız da bizden kurtulur . bakalım neler olacak...
siz nerden biliyorsunuz söylemediğini ? ya da nasıl bir uslûpla söylediğini ? nasıl önyargılısınız . sizi stres topu olarak kullanmadım . anlamamışsınız o kısmı . dediğim herkes bunu sürekli söylüyor aynı yanlış herkesin dilinde . ben kendimi tutamadığım için kusura bakmayın dedim . size fazla bir şey yazmadım hakarette etmedim. sağlık bu sağlık . öyle görmeden yönlendirmelerle olmaz . sonra poliklinik bana şunu dedi ama ben yeni doktora geldim hastaları ile doluyor fazladan 20 hasta demek ( ki diğer bakan da uzman bir doktor tamamen gereksiz gelmek) diğer hastaların vaktinden çalmak ve hastaya da gereksiz bir yük demek . peki bizler tüccarız hanımefendi . yakında batıp kapatacağız dükkanı . karaborsada iyi şanslar ..Hanım efendi kusura bakmayın ama yazdıklarımı baştan aşağı yanlış anlamışsınız. Elbetteki biliyordur doktor o cihazın nasıl işlediğini. Ama karşısındaki hasta bunu bilmiyor. Bunu ona söylemekte doktora düşer. Ben o doktor bilgisiz bilmiyor demedim. Yeterince bilgi vermemiş dedim.
Çocuğun kilosunun az olması sağlıksız olduğu anlamına gelmez dedim. O çocuk sağlıklı demedim. Hamile bir kadına baika bir doktora giderek bilgi almasının psikolojisi açısından daha iyi olabileceğini söylemeye çalıştım. Evet bebeğin geri kalmış diyerek demoralize etmek istemedim.
Sizin şahit olduğunuz olayda doktor haklı olabilir. Ama haksız olabileceği durumlarda vardır mutlaka. Tekrar söylüyorum hepimiz insanız. Hata yapabilirz.
Çekememezlik var diye yafta yapıştırmanızıda fazlaca yükselmiş egonuza veriyorum.
Doktor olduğunuzu söylemişsiniz her gün böyle insanlarla karşılaşıyorum o yüzden bu çıkışım demişsiniz. Kusura bakmayın neyle karşılaşıyor olursanız olun. Kimseyi böyle stres topu gibi kullanamazsınız. Madem bişeyleri anlatmaya çalışıyorsunuz. Doğru düzgün bir uslupla yaparsınız emin olun daha çok ciddiye alınırsınız. Siz derdinizi bu şekilde anlatmaya devam ettikçe haklılığınızı kanıtlamanın pek mümkün olabileceğini sanmıyorum.
Ayrıca bu mesleği seçtiyseniz işinizin insanlarla olduğunu biliyor olmanız lazım. İnsanlarla uğraşmanın zor olduğunu söylemeye bile gerek yok.
İnsanız hastalanıyoruz. Binbir türlü şey için bir sürü doktora gidiyoruz. Siz hergün bin bir türlü insan görüyorsunuz ama bizimde az buçuk doktor görmüşlüğümüz var.
Kapıdan girdiğimiz an hayvan gibi azarlamdığımda oldu ( direk şikayet ederim hiç hakkı yok) güler yüzle karşılamasa bile 'insanca' karşılayanda oldu.
Şimdi bana insanlar bizi çıldırtıyor naraları atmayın. Çocuklar yaramazlık yapıyo diye sınıf önünde rencide eden öğretmenden bi farkı yok bu durumun.
Kimse babasının hayrına yapmıyo o işi. Eğer karşılığını alıyosanız(hakettiğinizden azdır çoktur bizim elimizde olan bişey değil) insanlara insan gibi davranmanız lazım.
Kimse burda hanım efendinin doktoruna kötü olduğu için değiştir demedi. Sizin aksinize ben tanımadığım insanlar hakkında ahkam kesmem.
Ama eğer tatmin edici bilgiler vermiyosa bu doktor. Ve hastanında buna ihtiyacı varsa bunu karşılayacak bi doktor bulması en mantıklısı.
Bunu düşünmek ve ya söylemek sizin tabirinizle 'reçete yazmal' oluyor heralde.
Ne doktorculuk oynadığım kaldı ne reçete yazmadığım ne çekememezliğim ha birde doktor şiddetini haklı gördüğümü ima etmişsiniz.
Tek söyleyebileceğim inşallah bu üslubunuzu hastalarınıza karşıda kullanmıyosunuzdur.
ister inanın ister inanmayın öğretmenlerin 2 eylemine katıldım . bu eylemi yazma sebebim burda mağdur olan doktor değil hasta ama eylem yapan doktor . anlayabildiniz mi ? hani doktora tüccar dediniz ya ben de diyorum ki tüccar olmamak için sürekli sokaktalar. siz de şikayetçisiniz bu durumdan hani destek ?Ya allah aşkına hanım efendi siz şuan kocaelindeli eyleme destek veriyo musunuz? Motorlu araç kullanan kullanmasa bile binen bi insansınız mutlaka. Sonuçta o insanlar diğer insanların ihtiyaçları için çalışıyoşar.
Siz öğretmenler eylem yaparken katıldınız mı hiç? Onlarda bizim için çalışıyolar.
Doktorlar diğer insanlara hizmet ediyorsa. Zaten bütün meslekler birbirine hizöet ediyor. Siz hangisi için eylem yaptınızda bizim için eylem yapmıyosunuz diyosunuz.
İnsanlar sadece destek olabilir. Birebir sizinle eyleme gidilmesini mi bekliyosunuz cidden
o 350 TL'nin minimum 200 tlsi çalıştığı özel kliniğe gider korkmayın paranızı doktor değil klinik Aldı . ayrıca zamanı var çünkü anlatabiliyor . biz devlette ne yapalım .size diyorum en az 90 hastam oluyor en az . siz hesaplayın kaç dk Düşüyor. bakmam desem nasıl derim ? bakarsam kaç dk ? kordosentez tamamen risksiz demiyorum . ama diğer doktor size bunu ufak bir ihtimal için önermiş olabilir diyorum . keyfi yapılmaz yani :) ve evet güncel kaynaklarda yüzde 1 değil oran . 2015 Şubat makalelerine bakın isterseniz . onlar zırvalıyor mu ne kadar yanlış bir Üslüp . hoş bir kelime mi ? bir de bana sorarak benim ağzımdan yazmışsınız güya . ayıp yaptığınız . o zamanın verisi demekki . o yüzden seneyi sordum size . neyse iyi Akşamlar .Vizitesi 350 400 lira atası değişen dr.ların özel kliniklerine gittiğiniz zaman size nerdeyseyarım saate yakın bi zaman ayırıp her şeyi gayet detalı anlatıyolar, bi kaç dr.un ağzından aynı oranları duyduğumu hatırlıyorum sene 2013, hepsi zırvalıyo idiyse bileiycem, isterseniz sizeözdlden dr.ların adlarını yazayım.
Bizim tavsiyelerimizi bir kenara bırak, doktorun bu konuda bir tavsiyede bulunmadı mı?34+5 haftalik hamileyim. bebisimin 2100 gr oldugunu soyledi doktor. zayif kalmis kilosu 1,5 hafta geri kalmis dedi. cok panik biriyim hemen moralim bozuluveriyorne tavsiye edersiniz? Rabbim isteyen herkese evlat sevgisini tattirsin. bizlere de saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah
Bilmiyorum hanım efendi bilmem zaten. Ama iki mesajdır bana yakıştırmadığınız şey kalmadı. Siz benim nasıl biri olduğumu nerden biliyosunuz?siz nerden biliyorsunuz söylemediğini ? ya da nasıl bir uslûpla söylediğini ? nasıl önyargılısınız . sizi stres topu olarak kullanmadım . anlamamışsınız o kısmı . dediğim herkes bunu sürekli söylüyor aynı yanlış herkesin dilinde . ben kendimi tutamadığım için kusura bakmayın dedim . size fazla bir şey yazmadım hakarette etmedim. sağlık bu sağlık . öyle görmeden yönlendirmelerle olmaz . sonra poliklinik bana şunu dedi ama ben yeni doktora geldim hastaları ile doluyor fazladan 20 hasta demek ( ki diğer bakan da uzman bir doktor tamamen gereksiz gelmek) diğer hastaların vaktinden çalmak ve hastaya da gereksiz bir yük demek . peki bizler tüccarız hanımefendi . yakında batıp kapatacağız dükkanı . karaborsada iyi şanslar ..
Helal olsun diyorum o zaman.ister inanın ister inanmayın öğretmenlerin 2 eylemine katıldım . bu eylemi yazma sebebim burda mağdur olan doktor değil hasta ama eylem yapan doktor . anlayabildiniz mi ? hani doktora tüccar dediniz ya ben de diyorum ki tüccar olmamak için sürekli sokaktalar. siz de şikayetçisiniz bu durumdan hani destek ?
size ne yakıştırmada bulunmuşum ? söyleyin lütfen . ben mesleğime aşığım . siz bana tüccar dediniz . hastanızla böyle mi konuşuyorsun dediniz . çok severler beni . merak ediyorsanız eğer . ayrıca bu mesele sağlık ve ben bu konuda hassasım . sezeryanla doğurma endikasyonları var eğer onlardan biri yoksa sezeryan diyemez . o kadar çok dava var ki . kimse artık ikiz üçüzü normal doğum yaptırmak istemiyor . neden çünkü doğumda normal doğumda olabilecek bir endikasyon gelişse eee bu sezeryan için sebep neden yapmadın diye bir ton dava var . şuan tus Sınavı'nda en düşük Bölümler cerrahi ona rağmen ÇOĞU Asistan bulamıyor . sistem bu hale getirdi . ben başka ülkede de bulundum . kıyaslayabiliyorum . inanın insanımız azcık bilinçli olsa bu kadar Karışık olmayacak poliklinik . ya soğuk algınlığı için 3 doktor gezen var . illa serum diye gelen var . yani bunlar işi uzmanına bırakmıyoruz diye oluyor . ben size değil hepimize söylüyorum . bunun böyle olmaması lazım . gebe takibini bir kadın doğum uzmanı yapamaz mı . onun için doktor neden değiştirilsin . o doktor ona ciddi ihtimallerden bahsedip acil duruma neden müdahale etmesin ? bunu söylüyorum.Bilmiyorum hanım efendi bilmem zaten. Ama iki mesajdır bana yakıştırmadığınız şey kalmadı. Siz benim nasıl biri olduğumu nerden biliyosunuz?
Dönüp bi bakın Allah aşkına gerçekten düzgün bir üslupla mı anlatmışsınız meramınızı. Neye kızdıysanız dökmüşsünüz resmen.
Ben kimsenin lafıyla hareket etmem. Başım ağrı deyince verilen ağrı kesiciyi bile almam.
Sezeryanla doğum yaptırınxa alacağı fazladan 400 lira için benim bebeğimi 34 haftalıkken almaya kalkan doktora rağmen önyargım yok benim.
Öyle bir üslupla girdiniz ki olaya daha sakin yazamadım.
Hakaret falan etmeniz gerekmez karşınızdaki insano rencide etmek için.
Her hastaneye gidişimde deli olurum zaten kapıda bekleyen birbirini itip kalan elindeki sıra kağıdına rağmen kaynak yapmaya çalışan insanlar yüzünden. Anlayabiliyorum tepkinizi. Ama tepki göstermeninde binbir türlü yolu var yani.
Ülkemizde ki hangi düzen tıkır tıkır işliyo ki bunun işlemesini bekliyoruz.
ben nasıl mutlu olurum ? hastayla uzun uzun anamnez alarak . hastamı dinleyerek . ama yine en fazla mağdur hasta . 2 dk deniyor Düşünebiliyor musunuz . bunun 1 dksı da diğer hastaların sıra kavgası . bu mesleği seçerken zaten tüm zorluklara rağmen diye başladım . şuan çok ücra bir yerde görev yapıyorum . hastalarıma annem babam gibi davranıyorum . ama bu sistem onların aksine . ben gel çık gel çık demekten memnun değilim . hasta da değil . tüccar olsam bu kısmı da umursamam değil mi ? hastalar asıl mağdur ama eylemi doktor yapıyor çünkü hastaya müşteri Gözüyle bakmak istemiyor. bunu yazdımHelal olsun diyorum o zaman.
Ama nasıl öağdur olan doktor değil. Sizin bu sert tepkilerinizin sebebi sistemin hatasından size yansıyan olumsuzluklar değil mi. Bizi ne kadar etkiliyosa sizide o kadar etkiliyo.
üstüme düşeni yapmakla en azından insan olarak görevimi yaptığımı düşünüyorum.elimden gelen destek budur en azından.
Bide bulgur ve kırmızı et bebişe kilo aldırıyomuş canımİnsallah dediginiz gibi olur. doktordan geldigimden beri yogurt, ayran, yumurta, hurma yemekten fenalik geldi. bide bebek buyudugu icin mideme baski yapiyor ve bulantim oluyor. hayirlisiyla dogsaydi bebis...
size ne yakıştırmada bulunmuşum ? söyleyin lütfen . ben mesleğime aşığım . siz bana tüccar dediniz . hastanızla böyle mi konuşuyorsun dediniz . çok severler beni . merak ediyorsanız eğer . ayrıca bu mesele sağlık ve ben bu konuda hassasım . sezeryanla doğurma endikasyonları var eğer onlardan biri yoksa sezeryan diyemez . o kadar çok dava var ki . kimse artık ikiz üçüzü normal doğum yaptırmak istemiyor . neden çünkü doğumda normal doğumda olabilecek bir endikasyon gelişse eee bu sezeryan için sebep neden yapmadın diye bir ton dava var . şuan tus Sınavı'nda en düşük Bölümler cerrahi ona rağmen ÇOĞU Asistan bulamıyor . sistem bu hale getirdi . ben başka ülkede de bulundum . kıyaslayabiliyorum . inanın insanımız azcık bilinçli olsa bu kadar Karışık olmayacak poliklinik . ya soğuk algınlığı için 3 doktor gezen var . illa serum diye gelen var . yani bunlar işi uzmanına bırakmıyoruz diye oluyor . ben size değil hepimize söylüyorum . bunun böyle olmaması lazım . gebe takibini bir kadın doğum uzmanı yapamaz mı . onun için doktor neden değiştirilsin . o doktor ona ciddi ihtimallerden bahsedip acil duruma neden müdahale etmesin ? bunu söylüyorum.
Ben tüccar demedim başka bi arkadaşla karıştırıyosunuz.ben nasıl mutlu olurum ? hastayla uzun uzun anamnez alarak . hastamı dinleyerek . ama yine en fazla mağdur hasta . 2 dk deniyor Düşünebiliyor musunuz . bunun 1 dksı da diğer hastaların sıra kavgası . bu mesleği seçerken zaten tüm zorluklara rağmen diye başladım . şuan çok ücra bir yerde görev yapıyorum . hastalarıma annem babam gibi davranıyorum . ama bu sistem onların aksine . ben gel çık gel çık demekten memnun değilim . hasta da değil . tüccar olsam bu kısmı da umursamam değil mi ? hastalar asıl mağdur ama eylemi doktor yapıyor çünkü hastaya müşteri Gözüyle bakmak istemiyor. bunu yazdım