bebisimin kilosu :-(

Niye bu kadar sinirlendiniz ki,ultrason cihazları tam ölçüm vermiyor, kütle tartimi değil, hacim ölçümü yapıyor çünkü, Dr değiştirin yorumu biraz tuhaf kaçmış ama sizin yorumunuz dozajı ondan daha agir.....
Açıkcası doktor değiştir yorumunu doktorun iyi olduğunu kastederek değil, hastaya yeterince ilgi göstermediğini düşünerek yapmıştım.
Hanım efendi efelendi nedense.

Canım önemli olan sağlıklı olması küçük Doğan bebekler daha çabuk Gelişiyor oğlum 4200 doğmuştu ayda bir kilo alıyordu kızım 3500 doğdu ayda iki kiloya yakın alıyordu be kadar Doğduğu önemli değil sağlıklı olması önemli Sıkma Can'ını ve yine de için rahat etmiyorsa bol bol kaşar ve muz ye

çok çok meşhur bi dr bana da bebeğin küçük, gelişimi sağlıklı değil deyip 5 aylık hamile kadına gerekirse nasıl ölü doğum yaptıracağını anlatıp 2 gecemi uykusuz ve ağlayarak geçirmeme neden olmuştu, allahtan dr değiştirdim hemen, bana kordosentez diye tutturmuştu diğer dr, düşük riskini göze almamı söyledi, lafını dinlesem belki de kızım olmayacktı bugün, her dr.un dediğine inanmıyorum artık, iyi ki kordosentez yaptırmadım ve doğurdum kızımı
kızım 2,790 doğdu, sonra çok çabuk toparladı, şimdi kilosu gayet iyi, kiloya fazla takılmayın ben hamileken kilo aldırıcam bebeğime diye 30 kilo aldım o panikle, yemeyi abartmayın faydası olmuyo

Dr değiştir diyen ben değilim yalniz, başka bir arkadaş, o konuda haklisiniz, evet Dr degistirmesin, hele hamilelik takibinde çok sıkıntı oluyor, ama bazı drlar, hakikaten felaket tellalı gibi, çok hastaya bakmaktan olabilir, isleri zor olabilir, ama hamile kadınlar bundan çok etkileniyor....
Sekizinci ayda bana Dr, bebegin yüzünü göremiyorum, yarık damak dudak olabilir, ayrıntılı ultrason niye yaptirmadin demişti, ben böyle şeylere takan birisi değildim tinlamadim, ama benzer bir olay arkadaşın başına geldi, kadin iki hafta ağladı...
Drlar her gördüğü eksikliği soylemeseler, sorun kesinleşince söyleseler çok daha iyi olur....
işte o zaman ne oluyor biliyor musunuz ? doktor hiç bu ihtimalden bahsetmedi diye dava Açılıyor . hem de ne rakamlar . o kadar kazanmıyoruz . Mahkeme de doktor o ihtimali hastaya söylemeliydi diyor . maalesef etik de kalmadı . doktor kendini düşünmek zorunda ve etik olarak da bu ihtimalden bahsetmeli. doğrusu bu çünkü . olabilir diyorsa ufak da olsa bir ihtimal var . bu yüzden okumadı mı doktor ? size o ihtimali söylemeyecekse sadece ultrason eğitimi alırdı maksimum 1 ay sürerdi .

O cihazlara fazla takilma cnm benim ogluma bu cocuk tombis olur 5kg dogar dediler 3,5kg dogdu 50cm. Hic bozma moralini Allah saglikla almayi nasip etsin kucağına Insallah.

çok çok meşhur bi dr bana da bebeğin küçük, gelişimi sağlıklı değil deyip 5 aylık hamile kadına gerekirse nasıl ölü doğum yaptıracağını anlatıp 2 gecemi uykusuz ve ağlayarak geçirmeme neden olmuştu, allahtan dr değiştirdim hemen, bana kordosentez diye tutturmuştu diğer dr, düşük riskini göze almamı söyledi, lafını dinlesem belki de kızım olmayacktı bugün, her dr.un dediğine inanmıyorum artık, iyi ki kordosentez yaptırmadım ve doğurdum kızımı
kızım 2,790 doğdu, sonra çok çabuk toparladı, şimdi kilosu gayet iyi, kiloya fazla takılmayın ben hamileken kilo aldırıcam bebeğime diye 30 kilo aldım o panikle, yemeyi abartmayın faydası olmuyo
kordosentez o kadar da riskli değil . çok küçük bir ihtimal ondan bahsetmiş size . kordosentez tanı yöntemidir . Çocuğunuz sağlıklı doğmuş şimdi rahat söylüyorsunuz peki öyle doğmasaydı ? hani kasap değil doktor o . neden bebeğe zarar versin Allah Aşkın'a . bi de inanarak yazmışsınız buna ....

:KK57::KK57::KK57: benim kardesimede bu bebek kör demisti doktor

bence konu sahibi fazla panik yapmissin, bazi bebekler dogarken bile o kiloda olmuyor (cihaz dogru ölctüyse tabi)
önemli olan saglikli olmasi

kordosentez o kadar da riskli değil . çok küçük bir ihtimal ondan bahsetmiş size . kordosentez tanı yöntemidir . Çocuğunuz sağlıklı doğmuş şimdi rahat söylüyorsunuz peki öyle doğmasaydı ? hani kasap değil doktor o . neden bebeğe zarar versin Allah Aşkın'a . bi de inanarak yazmışsınız buna ....
kordosentezd düşük riski 100 de 1, ben 40 yaşındayım bebeğim tüp bebek, gittiğim diğer perinatolog büyük ihtimal yanlış hesaplama yapıldığını, küçücük bi kaymanın bile ultrasonda çok farklı sonuçlar doğurabildiğini söylemişti, gayette inanarak söylüyorum çünkü tek dr.la kalmadım 2 dr.a daha muayene oldum ikisinin de yorumu benzerdi, insaların hayatı bu hanımefendi, bazı şeylerin dönüşü olmuyo
kızımı kaybedebilirdim, tekrar hamile kalamayabilirdim, doğru dr.a düşmek maalesef sadece şans

dr kasap değildir, isteyerek zarar vermez belki bebeğe, ama bi de yeterince umursamama, ciddiye almama halleri oluyo ki dr.ların o işin sonucu belli zaten
bazıları zaten kasap değil de tüccar kafası yaşıyo, o konuya girmeye bile gerek yok

Asıl siz şaka gibisiniz. Gel ben mi bakayım dedim? Tıp profesörü olmayabilirim. Ama doktorların kullandığı cihazların kalibrasyonlarını dahi yapabilecek bilgiye sahibim. +,- ne kadar sapma yapabilirler bilirim. Çalışma prensiplerini size ayrıntılarıyla anlatabilirim.
Çocuğun kilosu cihaza göre az diyerek moral bozan doktorun. Cihazda sapmalar olabileceği konusunda hastaya bilgi vermesinin hamile bir bayanın paikolojisi açısından daha iyi olduğunu düşünmem için doktor olmama gerek yok.
Üstelik bunu diyen doktor kadına ne yapması gerektiği hakkında gerektiği gibi bilgi vermiş olsaydo bu konuda buraya açılmazdı muhtemelen.
Ayrıca kadın sadece hamile. Eğer riskli bir gebelik yoksa ( ki konu sahibi bundan bahsetmemiş) başka bir doktora geçmesinin hiç bir sakıncası olamaz. Kadın kanser upuzun bir tedavi sürecinden geçmiş bir hasta değil sonuçta.
Ultrasyon görüntüleri tahlil kağıtlarını alıp başka bir doktora gittiğinde de aynı tedaviyi görebilir.
Siz sanıyormusunuz ki doktorlar her hastasının her bilgisini aklında tutuyo? Önlerindeki kağıtlara sonuçlara göre bir sonraki muayenelerini gerçekleştiriyolar.

Üstelik biz doktor hatlarını çok duyduk. Daha bu gün doktor hatası yüzünden hayatını kaybeden bir kadını gösterdiler haberlerde. Öksüz çocuk acılı koca?
Birinin ameliyat gerekli dediğini ameliyataı basit çzümlerle iyileştirebilen daha iyi doktorlar.
Hepimiz insanız kimse mükemmel değil. Her doktorada çok iyi gözüyle bakmak sağlığımızı ihmal olur.

Kendi tecrübemide anlatayım; 34. Haftamda çocuğun baş çevresi çok büyük biraz daha büyürse doğum zor gerçekleşir sezeryana alalım dendi. Başka bir doktora teyit etmeye gittim. Sonuç olarak bebeğim gayet normal boyutlardaydı. Değiştirdim doktorumu ve yeni doktorumla 3 hafta sonra suyum geldiği için doğum yaptım.

Hariçten gazel okumam bilmediğim konuda ahkam kesmem. Siz yazdığımı şaka diye nitelendiriyorsanız eğer , galiba ben şaka yapmaya devam edeceğim.
o tvdekiler nasıl haklarını verecek bilmiyorum . geçen gün bir doktor arkadaşım bizzat konu oldu . hem de kasap doktor ilan edildi . noldu biliyor musunuz ? davayı Kazandı ! hem de alnının AKIYLA . şimdi itibarımı zedeledi diye dava açtı o kanallara . bunu haber yaparlar mı asla . ÇOĞU da böyle emin olun .şimdi siz tam Türk insanı özentisiniz . o cihazın sapma oranını doktor bilmiyor mu ? ne zannediyorsunuz siz ? gayet sapmayı göz önüne alarak da söylemiş olabilir . bebek geri kalmamış teyidini muayenesiz veriyorsunuz . pes ! onun da mı Eğitimini aldınız yoksa ? insaf . biraz çekememezlik var sanki ... ayrıca hastalarını hatırlarlar doktorlar . evet günde 120 hasta Bakıyoruz ve yine hatırlıyoruz . bilirim çünkü kime ne amaçla ne tavsiye ettiğimi . siz bana doktorculuk oynayacağınıza işi uzmanına bırakın . haberlerde başka şeylerle ilgili de neler duyuyoruz . dün bizim hastanenin acili sarhoş bir adam Tarafından yerle bir edildi yaraladığı kişiler oldu . haberlerde gördünüz mü ? yok am haketmiştir doktor.emin olun gebelik takibi için kadın doğum uzmanı gayet iyi . inanamazsınız sizden de iyi . siz burdan gerçi doktor değiştirmesine karar verdiniz bir reçeteyi de yazın ben kaşelerim. biraz okuyun nolur . Dünya'da bizim insanımızın bazı konularda Örneği yok . her gün biraz daha şaşırıyorum.

işte o zaman ne oluyor biliyor musunuz ? doktor hiç bu ihtimalden bahsetmedi diye dava Açılıyor . hem de ne rakamlar . o kadar kazanmıyoruz . Mahkeme de doktor o ihtimali hastaya söylemeliydi diyor . maalesef etik de kalmadı . doktor kendini düşünmek zorunda ve etik olarak da bu ihtimalden bahsetmeli. doğrusu bu çünkü . olabilir diyorsa ufak da olsa bir ihtimal var . bu yüzden okumadı mı doktor ? size o ihtimali söylemeyecekse sadece ultrason eğitimi alırdı maksimum 1 ay sürerdi .

Ben de bunu anlatmaya çalıştım hatta söyleyene bile bu kadar ciddi olduğunu vurgulamadı vs diye ne davalar açılıyor

Insanların canı yanında bir sorumlu arıyor kendini tatmin ediyor bir nevi en kolay sorumlu da doktor oluyor

Kilo vs esasen çok sorun değilmiş ama hamileler takıyor maalesef hatta ben değil eşim takmıştı

Önde giden bebeğim varken şeker sebebi ike diyet verdiler korkup çok sıkı diyet yapmıştım bu sefer de bebek geri kaldı

Sonuç toplam 12 kg aldım 3520 gr ve 52 cm oğlum oldu çok takmamak gerekiyor

dr kasap değildir, isteyerek zarar vermez belki bebeğe, ama bi de yeterince umursamama, ciddiye almama halleri oluyo ki dr.ların o işin sonucu belli zaten
bazıları zaten kasap değil de tüccar kafası yaşıyo, o konuya girmeye bile gerek yok
kim tüccar Kafası yaşıyor . hasta başına performans sistemini getirenler için bir protestonuz oldu mu ? doktor tüccar değildir . tüccar olmaya zorlanıyor . ve ne yazık yine tüm eylemi doktorlar yapıyor . daha hiç hastaların bir eylemini görmedim . e bu düzeni getirenler de hastalar memnun demekki diyor . inanın tüccar olsam sadece günde 30 hasta bakarım kapatır dükkanı giderim . bu ülkeye inşallah yabancı doktorlar bitan önce gelir . insanımız da bizden kurtulur . bakalım neler olacak...

Ben de bunu anlatmaya çalıştım hatta söyleyene bile bu kadar ciddi olduğunu vurgulamadı vs diye ne davalar açılıyor

Insanların canı yanında bir sorumlu arıyor kendini tatmin ediyor bir nevi en kolay sorumlu da doktor oluyor

Kilo vs esasen çok sorun değilmiş ama hamileler takıyor maalesef hatta ben değil eşim takmıştı

Önde giden bebeğim varken şeker sebebi ike diyet verdiler korkup çok sıkı diyet yapmıştım bu sefer de bebek geri kaldı

Sonuç toplam 12 kg aldım 3520 gr ve 52 cm oğlum oldu çok takmamak gerekiyor
ama biz burdan bu bebek için takılmamalı diyemeyiz ben bunu vurguladım canım . hani orda uzman var burda hiç bir şey görmeden takma deniyor . ama çelişkiye bak bazıları o yeterince bakmamıştır umursama diyor . ee sanki sen muayene ettin de konuşuyorsun demezler mi ?

biz Türk insanıyız siz Kızılderilisiniz heralde, özentiyiz işte naparsın :)
orda öZetisiniz yazdım telefonum düzeltti . cümlenin gelişine bakın Anlaşılıyor . öyle yazmak istemedim yani . ben kendimi de katıyorum zaten . keşke biraz işimiz olmayan konularda hepimiz sussak . hepimiz diyanet gibi fetva vermesek etrafa ,hepimiz Öğretmen olmasak mesela . siZin işinize ben SAYGI duyarım ama aynı saygıyı beklerim . hele konu sağlıksa

kim tüccar Kafası yaşıyor . hasta başına performans sistemini getirenler için bir protestonuz oldu mu ? doktor tüccar değildir . tüccar olmaya zorlanıyor . ve ne yazık yine tüm eylemi doktorlar yapıyor . daha hiç hastaların bir eylemini görmedim . e bu düzeni getirenler de hastalar memnun demekki diyor . inanın tüccar olsam sadece günde 30 hasta bakarım kapatır dükkanı giderim . bu ülkeye inşallah yabancı doktorlar bitan önce gelir . insanımız da bizden kurtulur . bakalım neler olacak...
haımefendi siz önce he mesleğin iyisi kötüsü olabileceği gibi dr.ların da iyisi kötüsü, kasabı, tüccarı, gerçekten işini hakkıyla yapanı olacağını bi mantğınıza aldırmaya çalışın, eğer bi dr bana hamileliğimde bişeyler yolunda gitmiyo şunu bunu yapmak lazım diyosa altenatif bi drun hatta bi kaç dr.un ne dediğini duymakta bi anormallik yoktur, bu sadece hamilelikte de geçerli değil, bi dr.un dediği diğerini tutmuyo çoğu zaman ama bakarsan hepsi uzman hepsi biliyo

ama biz burdan bu bebek için takılmamalı diyemeyiz ben bunu vurguladım canım . hani orda uzman var burda hiç bir şey görmeden takma deniyor . ama çelişkiye bak bazıları o yeterince bakmamıştır umursama diyor . ee sanki sen muayene ettin de konuşuyorsun demezler mi ?

Onda haklısın zaten takılmış takılmayacağını biz burdan bilemeyiz ama doktor ekstra bir şey dememiş galiba genel bilgîlendirme yapmış

Diğer arkadaş da doktorun bilgisi hatalı demiyor esasen bilgiyi vermiş ama endîşeli hastaya ayrıntılı açıklama yapmayıp moralini bozmuş demek istiyor

Maalesefn doktor için rutin bâzı şeyler kişiler için sıkıntı oluyor kendimînkini de her küçük olan sonunda küçük olmayabiliyor diye yazdım şunu da ekleyin o zaman ben o diyetten çıkmadım yine bebeğim küçük diye fazla yemedim doktorun dediğini yaptım

kordosentezd düşük riski 100 de 1, ben 40 yaşındayım bebeğim tüp bebek, gittiğim diğer perinatolog büyük ihtimal yanlış hesaplama yapıldığını, küçücük bi kaymanın bile ultrasonda çok farklı sonuçlar doğurabildiğini söylemişti, gayette inanarak söylüyorum çünkü tek dr.la kalmadım 2 dr.a daha muayene oldum ikisinin de yorumu benzerdi, insaların hayatı bu hanımefendi, bazı şeylerin dönüşü olmuyo
kızımı kaybedebilirdim, tekrar hamile kalamayabilirdim, doğru dr.a düşmek maalesef sadece şans
Google a sormadıysanız kordosentez riskini ben de bir şey bilmiyorum :) bakın tıp sabit kalmaz . kordosentez artık bu kadar riskli bir işlem değil . her gün kaç makale yayınlanıyor . güncel makalelere bakın . bir de Google dan oran alınmaz . çünkü günümüzde tüberkülozdan kaç hasta ölüyor ? ama sorsan eski oran çıkar . artık kordosentez farklı yöntemlerle Yapılıyor . vaktim olsa uzun uzun anlatırdım . ve evet bu iş insan canıyla alakalı . ben de bu yüzden bu kadar hassasım. ve bu yüzden sadece doktoru dinleyin diyorum konu sahibine . umursama boşver yazanlar var . kendimi tutamıyorum Vicdanım rahat etmiyor .

Google a sormadıysanız kordosentez riskini ben de bir şey bilmiyorum :) bakın tıp sabit kalmaz . kordosentez artık bu kadar riskli bir işlem değil . her gün kaç makale yayınlanıyor . güncel makalelere bakın . bir de Google dan oran alınmaz . çünkü günümüzde tüberkülozdan kaç hasta ölüyor ? ama sorsan eski oran çıkar . artık kordosentez farklı yöntemlerle Yapılıyor . vaktim olsa uzun uzun anlatırdım . ve evet bu iş insan canıyla alakalı . ben de bu yüzden bu kadar hassasım. ve bu yüzden sadece doktoru dinleyin diyorum konu sahibine . umursama boşver yazanlar var . kendimi tutamıyorum Vicdanım rahat etmiyor .
demekki bişey bilmiyosunuz, kapı kapı gezdim diyorum size, merak etmeyin dr,a riski soracak kadar kafam basıyo:) zaten anlatıyolar hastaya özel kliniklerde google' a aratmamam gerek kalmayacak kadar dinledim dr.lardan

X